{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 13 mei 2024

Tuinmeubelen voor een Mediterrane Tuinstijl: Breng de Zon in je Tuin

Als je droomt van een tuin die doet denken aan de zonovergoten landen rond de Middellandse Zee, dan is een Mediterrane tuinstijl de perfecte keuze. Met zijn levendige kleuren, weelderige planten en ontspannen sfeer, brengt deze stijl een vleugje warmte en schoonheid in je buitenruimte. En wat is er beter om te genieten van zo'n prachtige tuin dan comfortabele en stijlvolle tuinmeubelen die perfect passen bij de Mediterrane sfeer?

De hoogste tijd dus om eens goed te gaan kijken welke meubelen er nu eigenlijk heel erg goed bij deze stijl passen zodat ook jij het plaatje in je tuin compleet kan maken. Want geloof ons maar tuinmeubelen in mediterrane sfeer zijn dan ook zeker tuinmeubelen waar je heel veel kanten mee op kunt en die echt wat toevoegen aan je tuin. Het leuke is dan ook dat ze er in heel veel verschillende uitvoeringen zijn en dat je er zo dus ook echt je voordeel mee kan doen.

Lees dus snel met ons mee en leer welke tuinmeubelen er perfect passen bij de mediterrane sfeer en hoe je deze dus het beste in je tuin vorm kunt geven! Lees je met ons mee?

Tuinmeubelen van rotan en riet

Als we gaan kijken naar verschillende soorten tuinmeubelen die perfect passen bij een tuin in Mediterrane stijl dan komen we al snel uit bij tuinmeubelen gemaakt van riet of rotan. En dat is natuurlijk niet zo vreemd want tuinmeubelen gemaakt van deze materialen hebben dan ook een hele fijne en warme sfeer en dat past dan ook weer perfect bij de Mediterrane stijl.

Voorbeelden van tuinmeubelen gemaakt van riet en rotan zijn bijvoorbeeld loungestoelen, banken en bijzettafels. Het is dan ook erg fijn om deze meubelen een plekje in je tuin te geven zeker als je de Mediterrane sfeer na wil bootsen. In de Mediterrane landen gebruiken ze deze materialen namelijk ook heel erg veel voor het vervaardigen van tuinmeubelen het is dan ook een slimme zet om ze hier ook aan je tuin toe te voegen.

Daarnaast combineren deze materialen ook nog eens prima met allerlei andere materialen en kleuren die je terug ziet bij de Mediterrane sfeer. We kunnen het dus met recht een hele goede match noemen. En als kers op de taart zijn deze meubelen ook nog eens lichtgewicht waardoor je ze dus heel makkelijk kunt verplaatsen in de tuin en ergens anders een plekje kunt geven.

Keramische tegeltafels stelen de show

In Mediterrane landen zie je ze heel erg veel voorbij komen in ons land nog wat minder maar ze zijn zeker in opkomst. We hebben het dan over de keramische tegeltafels. Dit zijn tafels waarbij op de bladen keramische tegels verwerkt zijn voor een heel mooi effect.

Deze tegels hebben vaak allerlei prachtige intense kleuren en deze zijn vaak ook gelegd in mooie patronen. Op deze manier krijg je dus een heel bijzonder en vooral ook sfeervol geheel. De tafels brengen daarnaast ook een vleugje artistieke schoonheid naar je tuin toe en ook dat is natuurlijk heel erg fijn.

Maar wist je dat ze ook nog eens heel erg functioneel zijn. Het is namelijk zo dat deze tegels heel sterk zijn en onwijs makkelijk te reinigen zijn. Dat is natuurlijk wel heel handig zeker in een tuin waar alles nogal gemakkelijk vies kan worden.

Keramische tekentafels zijn sowieso dus een heel goed idee voor een tuin in Mediterrane sferen en we zouden je dit dan ook zeker weten aanraden!

Kleurrijke kussens en stoffen toevoegen

Als we denken aan Mediterrane landen dan zien we vooral heel erg veel kleur en warmte voor ons. Prachtige en vooral intense kleuren die de boventoon voeren en die meteen zorgen voor een feestelijk gevoel. Dat is dan ook het gevoel wat in deze landen vaak overheerst. Het is dan ook heel erg leuk om deze stijl ook naar ons eigen land en vooral onze eigen achtertuin toe te brengen. Vandaar dat het dan ook erg in trek is om dit te doen.

Op deze manier maak je al snel een heel sfeervol geheel van je tuin. Maar niet alleen voor het oog is het toevoegen van kussens een heel erg goed idee ook is het erg functioneel en zorgt het voor flink wat comfort in de tuin. Uiteraard precies wat je graag terug zou willen zien in je tuin.

Voeg dan ook naar hartenlust verschillende kleurrijke kussens toe in allerlei kleuren, stoffen en patronen en maak er zo een mooi feestje van in de tuin.

Voeg waar kan mozaïekdetails toe

Wat we ook vaak zien bij tuinen in Mediterrane sferen is dat er veel gebruik gemaakt wordt van mozaïekdetails. Deze tegels worden dan ook vaak op verschillende punten aan de tuin toegevoegd om zo een mooi geheel te realiseren.

Deze tegels zijn dan ook erg sfeervol en decoratief en zorgen voor een hele mooie esthetiek in je tuin. Ze zijn ook nog eens echt kenmerkend voor de Mediterrane sfeer en om die reden horen ze dan ook zeker weten in je tuin thuis.

Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een hele unieke en bijzondere sfeer. Doordat je met deze tegels zoveel ruimte hebt om je tuin helemaal naar eigen wens te maken en de tegels dus toe te voegen op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kun je ze toevoegen aan tafels, maar ook op stukken hout, de grond of zelfs bij je borders. Waar je ze ook een plekje in de tuin geeft ze zorgen altijd voor heel erg veel sfeer en gezelligheid in je tuin.

Zorg voor voldoende schaduwrijke hoekjes

In de Mediterrane landen weten ze dit al langer. Schaduw is van groot belang in je tuin en zorgt dan ook voor aardig wat comfort. Het is dan ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je op verschillende plekken in je tuin wat schaduwrijke hoekjes realiseert. Hier kun je dan ook onwijs van genieten en het is heel erg prettig om op deze manier een fijne plek in je tuin te realiseren waar je dus ook altijd even kunt schuilen voor het felle zonnetje.

Het is vooral heel fijn en slim om op deze schaduwplekjes je tuinmeubelen neer te zetten zodat je juist op die plekken kunt genieten van wat schaduw. Gelukkig kan dit dan ook op verschillende manieren en maak je zo het plaatje helemaal compleet. Lekker genieten van een schaduwrijke plek als de zon op zijn felst is. Lekker genieten dus. Dat hebben ze in de Mediterrane landen goed begrepen.

De beplanting in een Mediterrane tuin

Ook de beplanting in een Mediterrane tuin is wel even de vermelding waard. Er zijn namelijk een aantal soorten beplanting die erg geschikt zijn voor in een Mediterrane tuin en die je hier dan ook extra vaak terug ziet. Denk dan bijvoorbeeld aan Citrusbomen en andere soorten Mediterrane planten. Deze maken het plaatje dan ook compleet in je tuin en helpen je ook nog eens heel erg goed om echt die unieke Mediterrane sfeer neer te zetten.

Ook mandarijnbomen en sinaasappelbomen doen het dus heel erg goed. En geef toe als je deze toch zelf ergens ziet staan moet je vaak ook meteen aan die Mediterrane sferen denken. Het is dan ook zeker weten een goed plan om deze aan je tuin toe te voegen!

En denk ook eens aan de geuren. Het ruikt natuurlijk heerlijk in je tuin als je genieten kunt van de meest heerlijke geuren die overal in je tuin naar voren komen. Plant dan ook een paar soorten verschillende kruiden in je tuin die je meteen verwerken kunt in allerlei Mediterrane gerechten. Denk dan bijvoorbeeld aan rozemarijn, tijm en lavendel. Deze kruiden ruiken echt heerlijk in je tuin en daarnaast zijn het ook nog eens erg leuke planten om te zien in je tuin. Een heel goed idee dus om deze kruiden plantjes een mooi plekje in je tuin te geven.

De keuze voor natuurlijke materialen

Als we dus kijken naar de Mediterrane sfeer dan zien we vooral ook dat er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen. Het is dan ook zeker weten heel belangrijk om deze natuurlijke materialen aan je tuin toe te voegen en er zo dus een fijn geheel van te maken.

Ook dit kan weer op veel verschillende manieren en je kunt deze natuurlijke materialen dan ook op verschillende wijze terug laten komen in je tuin. Zo kun je dit doen door ze bijvoorbeeld toe te voegen in de vorm van beplanting in je tuin. Maar ook als je bijvoorbeeld kijkt naar een schutting of omheining van je tuin dan kun je dit het beste doen met natuurlijke materialen om de sfeer te behouden en compleet te maken.

Maar ook als we kijken naar de tuinmeubelen in een Mediterrane tuin zien we dat deze opvallend vaak van natuurlijke materialen gemaakt zijn. En ook dit is weer een handige en bewuste keuze die voor veel sfeer in de tuin zorgt.

Voeg gezellige sfeerverlichting toe

Als we denken aan de Mediterrane landen dan zien we prachtige plekken voor ons waar de mensen zoveel mogelijk van het buitenleven genieten. Tot laat in de avond wordt er buiten geleefd en gezellig met elkaar gegeten en gedronken. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we vaak zien dat de tuinen hierop ingericht zijn. Dit betekent bijvoorbeeld onder andere dat er gebruik gemaakt wordt van sfeervolle verlichting die de tuin tot een heerlijke plek maakt.

Het is dan ook belangrijk om deze sfeerverlichting ook in jouw tuin toe te voegen. Zeker als je dus graag die echte Mediterrane sfeer bereiken wil! Genoeg reden dus om op zoek te gaan naar warme en gezellige verlichting voor een hele fijne sfeer en meteen een stukje functionaliteit. Want laten we vooral niet vergeten dat het ook nog eens erg handig is natuurlijk om goede verlichting in de tuin te hebben. En zo werkt het dus heel fijn twee kanten op en kan het grote genieten gaan beginnen in je Mediterrane tuin!

Overigens is het gebruik van sfeerverlichting zoals kaarsjes en fakkels ook een heel goed idee en kun je deze dus ook prima naar hartenlust toevoegen. Zij zorgen voor een hele prettige sfeer die je meteen het gevoel zal geven dat je op vakantie bent!

Tuinmeubelen voor een Mediterrane stijl tuin

Het is dus wel duidelijk dat er veel verschillende stijlen tuinen bestaan en het is dan ook erg leuk om hier naar te kijken en om uiteindelijk een stijl te vinden die helemaal bij jou past. Het is dan ook zeker weten heel fijn om je hiermee bezig te houden en om zo voor jezelf de sfeer neer te zetten die het beste bij jou tuin past.

Er zijn een aantal verschillende facetten die hieraan bijdragen en die de Mediterrane sfeer in jouw tuin tot zijn recht laten komen. Eentje daarvan is dus de keuze voor tuinmeubelen die bij deze sfeer passen. Dit zijn vaak tuinmeubelen die vooral heerlijk relaxt en comfortabel zitten. Just omdat dit zo past bij het genieten wat centraal staat binnen de Mediterrane stijl. Daar hebben ze overigens al veel eerder bedacht dat lekker genieten toch wel onwijs belangrijk en zelfs onmisbaar is in het leven en vandaar dat ze dat dan ook heel erg graag doen met elkaar.

Het is dan ook verstandig om je tuin hier zo goed mogelijk op in te richten zodat het grote genieten ook echt kan gaan beginnen. En laat dat dus nog eens een stuk makkelijker zijn dan je zou denken. Laat alle facetten bij elkaar komen en realiseer zo onderaan de streep een prachtige tuin vol sfeer en gezelligheid waar je bovenal samen kunt zijn met vrienden en familie en waar je met elkaar kunt genieten van het buitenleven en van lekker eten en drinken. Als dat geen feestje waard is.

Laat jouw tuin dan ook helemaal tot leven komen binnen die echte Mediterrane sfeer en zorg ervoor dat het hele plaatje klopt en dat alles ook goed bij elkaar past. Alleen zo laat je het goed werken en zorg je ervoor dat je genieten kan en dat je tuin dan ook die echte Mediterrane sfeer ademt waar jij zo naar verlangt. Hier hoef je dus helemaal niet voor op vakantie of ver voor te reizen dit vind je dus gewoon zo in je eigen achtertuin. Als dat geen feestje is!