{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 7 juni 2024

Tuinmeubelen voor een Modern en Strak Tuinontwerp

Als we het hebben over de inrichting van een tuin dan zijn er heel erg veel verschillende stijlen te vinden. Al deze stijlen verschillen van elkaar en zijn uniek. Ook hebben ze allemaal hun eigen schare fans. De een is meer fan van een romantische stijl met lieve en dromerige elementen terwijl de ander juist veel liever een strakke inrichting van een tuin ziet waarbij eenvoud en rust de boventoon voeren. En dan kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat je veel liever geniet van een natuurlijke sfeer in je tuin, hierbij zie je dan ook vooral dat er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen die elkaar goed aanvullen.

 

In deze blog stellen we een stijl voorop en dat is de moderne en strakke stijl. Een stijl die vooral gekenmerkt wordt door eenvoud, elegantie en functionaliteit. Maar waar ook rust de boventoon voert. Bij iedere stijl horen ook weer heel specifieke tuinmeubelen in een speciale stijl die daar dan weer goed bij past. Ook hier besteden we in deze blog dan ook graag aandacht aan. We gaan dan ook kijken welke tuinmeubelen passen bij een modern en strak tuinontwerp en laten je dus zien hoe je deze perfect kunt implementeren in een tuin met een strakke indeling!

 

Lees dus snel met ons mee en leer alles wat er te leren valt over tuinmeubelen die perfect passen bij een moderne en strakke tuin.

 

De keuze voor een minimalistische lounge set

Het zit vaak heerlijk en het staat ook nog eens heel gezellig en sfeervol in de tuin. We hebben het dan over een lounge set. Voor veel mensen is dit toch echt wel een droom voor in de tuin en dat komt dan vooral door het relaxte karakter van deze tuinmeubelen. Ze zijn dan ook ontworpen om lekker op te loungen en relaxen en dat is dan ook meteen wat veel mensen maar wat graag doen.

 

Als we kijken naar een tuin met een moderne stijl dan past daar ook een bepaald type lounge set bij. Namelijk een minimalistische lounge set. Dat houdt in een lounge set met strakke lijnen en een minimalistisch design. Ga dan ook voor meubelen met slanke armleuningen en rechte vormen. En kies voor materialen zoals aluminium, roestvrij staal of gepoedercoat metaal. Dit past dan ook allemaal heel goed bij de moderne esthetiek. Voeg daarnaast bijvoorbeeld wel weer comfortabele kussens toe in neutrale kleuren om toch voor wat comfort te zorgen en het geheel af te maken.

 

Je zal ook al snel zien dat dit een fijn contrast vormt met de rest van het tuinmeubel. En dat geeft dan ook zeker weten een hele fijne en relaxte sfeer. Zo kun je dus genieten van meubelen die er qua uiterlijk uitzien alsof ze prima bij een moderne tuin passen maar die toch ook heel veel warmte en comfort bieden. Een perfecte combinatie.

 

Een strakke eettafel met stoelen

Een moderne tuin heeft net als veel andere tuinen vaak ook een eethoek staan. Bij de moderne tuin wil je graag dat deze stijlvol en functioneel is. Hierbij kun je dan ook het beste kiezen voor een strak ontwerp. Kies ook bij voorkeur voor materialen zoals glas, roestvrij staal of polywood. Dit zijn materialen met een moderne uitstraling en die passen dus meer dan perfect bij een tuin in een strakke en moderne sfeer.

Daarnaast horen hier natuurlijk ook stoelen bij en het is dan ook wel zo belangrijk om ook deze te kiezen in een stoere en strakke uitvoering zodat ze perfect bij de tafel passen. Alles bij elkaar krijg je zo dus een heel fijn geheel waar je optimaal van genieten kan.

De keuze voor een modulaire lounge set

En dan heb je natuurlijk ook nog de modulaire lounge set. Ook dit is een hele fijne set om in je moderne tuin te hebben staan. Ook hier kun je dan ook goed je voordeel mee doen en veel plezier van hebben in de tuin. Deze set bestaat namelijk uit verschillende elementen die je vervolgens naar wens kunt combineren en herschikken. Zo kun je er dus voor zorgen dat je een opstelling maakt die helemaal bij jou en je wensen past maar nog beter die volledig bij je tuin past en hier dus het plaatje compleet maakt.

Kies dan ook voor een modulaire lounge set met een strakke uitstraling, strakke lijnen en het liefst ook nog eens een mix van verschillende materialen om het helemaal af te maken. Denk dan ook aan aluminium of kunststof vlechtwerk. Ook dit past allemaal prima bij elkaar en zorgt voor een hele sfeervolle maar vooral moderne set in de tuin.

Een hangstoel of hangmat in de tuin

Ook een hangstoel of een hangmat past meer dan prima in een moderne tuin. Op het eerste oog wordt er vaak gedacht dat deze beter tot hun recht komen in een romantische of een natuurlijke tuin maar niets is dus minder waar. Ook in een moderne tuin passen ze prima.

Ook hier heb je weer veel verschillende uitvoeringen in natuurlijk en ook deze passen allemaal goed bij elkaar. kies bijvoorbeeld voor een hangstoel met een minimalistisch ontwerp en van een duurzaam materiaal gemaakt zoals rotan of kunststof. Een hangmat van stevig textiel in neutrale kleuren past ook heel erg goed bij deze moderne sfeer.

Kortom je kunt dus met een hangmat of een hangstoel heerlijk relaxen in de tuin terwijl deze ook meer dan prima bij een moderne inrichting van je tuin passen. Ook hiermee maak je dus weer het plaatje compleet en draag je bij aan deze fijne sfeer.

De keuze voor strakke ligbedden in de tuin

Als je echt heerlijk wil ontspannen en relaxen in de tuin dan zijn ligbedden een meer dan prima keuze. Ook deze zijn er natuurlijk in heel erg veel soorten en maten waardoor je ook hierbij weer de keuze hebt ze aan te passen op de rest van je tuin en de sfeer die je daarbij naar voren zie komen.

Ook deze ligbedden zijn er natuurlijk in een minimalistisch ontwerp en ook dit past dus weer heel erg goed bij een moderne sfeer in de tuin. Wel is het ook hierbij weer belangrijk om wel lekker veel comfortabele kussens toe te voegen zodat je heerlijk lekker ontspannen kunt zitten of liggen en dus helemaal tot rust kan komen in de tuin.

Daarnaast kan het leuk maar ook zeker praktisch zijn om nog een bijzettafeltje toe te voegen waar je eventueel wat te drinken op kan zetten. Op die manier maak je het plaatje helemaal compleet en kan het genieten gaan beginnen.

Voeg wat strakke plantenbakken toe

Als we kijken naar een moderne tuin dan kan het ook een heel goed idee zijn om strakke plantenbakken toe te voegen. Op deze wijze kun je dus heel fijn wat groen aan de tuin toevoegen terwijl het moderne karakter van de tuin behouden wordt.

Gelukkig zijn er op dit gebied ook meer dan voldoende soorten bloembakken te vinden die aan deze wensen voldoen en die hier dus meer dan prima bij passen. Zo kun je kiezen voor plantenbakken met strakke lijnen gemaakt van moderne materialen zoals steen, beton of Corte staal. Deze materialen zijn niet alleen heel stevig maar hebben dus ook nog eens een hele moderne uitstraling waardoor ze dus prima bij dit plaatje passen.

Als je de plantenbakken vervolgens vult met groenblijvende planten dan maak je het plaatje natuurlijk helemaal compleet en zorg je dus heel makkelijk en snel voor een sfeervolle en gezellige tuin die toch heel modern oogt.

Maak de keuze voor geometrische vormen

Als je graag een moderne tuin wil realiseren dan passen daar dus strakke en rechte vormen bij. Het is dan ook belangrijk om bijvoorbeeld te werken met symmetrie in je tuinontwerp maar ook door dus geometrische vormen toe te voegen om het plaatje compleet et maken. Kies bijvoorbeeld voor een ronde eettafel maar combineer dit weer met strakke lijnen in bijvoorbeeld de stoelen die je erbij combineert.

Zo pas je de vormen dus aan op elkaar en zorg je voor een gevoel van evenwicht en harmonie in de tuin en ook in een tuin met moderne sfeer komt dat dus prima tot zijn recht. Geometrische vormen kunnen dus zeker een positieve bijdrage leveren aan een moderne tuin en het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten.

Kies voor verlichting in de tuin met een strak design

En dan hebben we natuurlijk ook de verlichting in een tuin nog. Dit maakt het geheel natuurlijk helemaal compleet en is zowel functioneel als stijlvol. Ook dit mag dus zeker weten niet ontbreken bij de inrichting van je tuin. Zeker als je een moderne stijl in je tuin realiseren wil dan is hier de juiste tuinverlichting wel een must bij.

Denk bijvoorbeeld aan inbouwspotjes, moderne wandlampen of slanke staande lampen. Allemaal past het meer dan perfect bij een moderne sfeer in je tuin en is het dan ook de bedoeling om hier je voordeel mee te doen. Ook zou je de overweging voor LED verlichting kunnen maken. Dit is hele energiezuinige verlichting die een helder en sfeervol licht geeft in je tuin.

Laat in ieder geval de functionaliteit en de sfeer samen komen en zorg zo voor een schitterende tuin waarbij alle facetten kloppen en waarbij je dus kunt zien dat er aandacht is besteed aan het geheel. Het is dan ook zeker wel aan te raden om de verlichting met zorg uit te zoeken zodat het allemaal goed bij elkaar past.

Kies voor materialen met een moderne uitstraling

Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel verschillende materialen te vinden die je op een bepaalde manier kunt verwerken in je tuin. Hier heb je dan ook heel erg veel keuze in en het is dan ook slim om te kijken welke materialen jouw voorkeur hebben. Voorbeelden van materialen die het heel erg goed in een moderne tuin doen zijn, roestvrij staal, aluminium en polywood. Maar ook glas en kunststof moeten zeker niet vergeten worden.

Deze materialen hebben overigens niet alleen maar een hele moderne uitstraling maar zijn ook duurzaam, onderhoudsvriendelijk en passen goed bij de strakke lijnen die veel terug ziet komen in een tuin met een moderne inrichting. Het is dan ook zeker weten aan te raden om juist van deze materialen in je moderne tuin gebruik te maken omdat ze er zo perfect bij passen.

Net als bij andere stijlen is het enorm van belang om de stijl zo goed mogelijk door te voeren door de hele tuin heen zodat alles klopt en het plaatje compleet is.

Tuinmeubelen kiezen bij een moderne tuin

Er zijn zoveel stijlen te bedenken waarmee je tuin ingericht kan worden en toch zien we dat er een aantal stijlen echt de boventoon voeren. Eentje daarvan is dan ook de moderne stijl. Steeds meer mensen lijken deze stijl te ontdekken en te waarderen en dat is natuurlijk echt een feestje.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk want het is ook echt een hele leuke stijl waar je zeker weten je voordeel mee kan doen! De moderne stijl zorgt dan ook voor veel rust en ruimte in de tuin en dat is iets waar veel mensen ontspanning door vinden. Vandaar dat het heel prettig is om te kijken naar een moderne inrichting van je tuin.

Ook de keuze van tuinmeubelen telt mee in het plaatje en het is dan ook verstandig om te kiezen voor tuinmeubelen die prima passen bij een tuin in moderne sferen. Denk dan ook aan tuinmeubelen met strakke lijnen en gemaakt van moderne materialen om het plaatje compleet te maken.

Ook de kleuren spelen hierbij overigens een rol! Het is dan ook van belang om ook hier goed naar te kijken en om bijvoorbeeld voor effen en donkere kleuren te kiezen en ook wit doet het overigens heel erg goed. Zo zorg je ervoor dat jouw tuinmeubelen prima passen in een moderne tuin. Wel is het verstandig om ook te kijken of je eventueel wel wat zachte kussens toe kan voegen. Hiermee zorg je wel voor het nodige comfort en dat heb je ook zeker wel nodig als je ook wil genieten.

Op deze wijze zie je dus ook dat stijl en comfort prima samen kunnen gaan en laat dat ook precies de bedoeling zijn. Geniet dus optimaal van een tuin vol sfeer en stijl en comfort met een moderne inslag!