{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 15 april 2024

Tuinmeubelen voor het creëren van een zen-sfeer in de zomer

Een echte zen sfeer in de tuin, het is een trend die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en die ook in ons land dus steeds meer aan terrein wint en dan ook niet zonder reden. Het is natuurlijk heerlijk om na een lange en drukke dag even helemaal tot rust te kunnen komen en optimaal te kunnen ontspannen in je eigen achtertuin.

Denk je eens in hoe fijn het wel niet is om een plek te hebben waar je helemaal tot rust kunt komen zonder dat je hier dan ook heel ver de deur voor uit hoeft. Je stapt simpelweg je tuin in en je kunt volledig tot rust komen!

Wat is er dan ook beter dan het transformeren van je eigen achtertuin tot een oase van rust en sereniteit! Met de juiste meubelen wordt dit dan ook nog eens heel erg snel werkelijkheid. Er zijn dan ook heel veel manieren om er zorg voor te dragen dat jouw tuin een hele sfeervolle plek gaat worden vol rust en harmonie. Een plek waar je jezelf dus helemaal zen kunt gaan voelen. Een plek waar je kunt genieten van de heerlijke zomerse dagen vol rust en ontspanning.

In deze blog laten wij jou graag zien welke tuinmeubelen bijdragen aan deze sfeer en die dus niet mogen ontbreken in je tuin als je graag wil kiezen voor een sfeer van rust en ontspanning. Lees dus snel met ons mee hoe jij van jouw achtertuin een echte zen ruimte maakt!

We zijn allemaal op zoek naar rust

Vandaag de dag lijken onze levens allemaal wel steeds drukker te worden. We willen met zijn allen steeds meer en zijn ook eigenlijk altijd wel bezig en druk. Dit zorgt ervoor dat we naast al deze drukte ook steeds meer behoefte aan rust krijgen en ook dit is dan ook heel belangrijk om in je leven te verweven. En dat doen we dan ook maar wat graag op verschillende manieren.

Een van die manieren is het vinden van rust in onze eigen woonomgeving. De plek waar we helemaal onszelf kunnen zijn en even echt helemaal tot rust kunnen komen los van alles en iedereen om ons heen. Een plek waar we de drukte van de dag even los kunnen laten en weer op kunnen laden voor een nieuwe dag.

En die rust vind je gelukkig dus vaak heel fijn in je eigen achtertuin. Zeker als jij daar de nodige moeite voor doet en je tuin ook op die manier inricht!

Een meditatie hoek in de tuin

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van het mediteren. Het is dan ook een hele fijne en positieve manier om even helemaal tot rust te komen en te genieten van alles om je heen. Hoe fijn is het dan wel niet om een echte meditatiehoek in je eigen tuin te hebben? Dit past natuurlijk ook helemaal bij het idee achter een zen tuin en op deze wijze kun je dan ook zelf actief op zoek gaan naar de zo nodige rust,

Maar hoe geef je deze meditatiehoek dan eigenlijk vorm? Dat is dus helemaal nog niet zo moeilijk. Het is ten eerste vooral belangrijk dat het een hoek is waar je veel rust kunt vinden. Houdt hier dan ook rekening mee met de keuze van je tuinmeubelen. Kies bij voorbaat voor meubelen die vrij eenvoudig ogen en rustig zijn van kleur en materiaal. Op deze wijze breng je deze rust dan ook goed over naar de hoek zelf en dit straalt dan ook weer uit naar jou.

Kies bijvoorbeeld voor comfortabele meditatiekussens of juist een hele zachte mat op de grond en voeg daarnaast een lage tafel toe waarop je een kaars, boek of een bloemstuk plaatst. Op deze wijze ervaar je dan ook al snel een gevoel van kalmte en sereniteit en dat is natuurlijk heel erg prettig om te ervaren. Het is dan ook erg slim om goed te kijken of je een meditatiehoek vormt kunt geven in je eigen achtertuin en hoe je hier dus je voordeel mee kunt doen.

Een heerlijke loungeset

Ook de loungeset mag natuurlijk absoluut niet ontbreken want als we een meubel kunnen ontdekken waarop je even helemaal tot rust kan komen dan is het toch echt de loungeset wel. Een loungeset bied je dan ook een heerlijke plek om optimaal te ontspannen en alles om je heen even helemaal los te laten. Het is dan ook vooral heel erg fijn om op deze wijze echt even rust te kunnen ervaren.

Kies ook hierbij weer voor een loungeset met strakke lijnen maar vooral ook neutrale kleuren en niet te vergeten comfortabele kussens. Je wil natuurlijk wel echt helemaal tot rust kunnen komen en optimaal kunnen ontspannen en dat kan dan ook het beste als je gebruik maakt van comfortabele kussens.

Denk bijvoorbeeld ook eens aan een lage bank met bijpassende stoelen en een salontafel. Ook dit kan een hele fijne plek vormen waar jij ontspanning kunt vinden. Als je hier vervolgens ook nog eens enkele decoratieve elementen aan toevoegt zoals bijvoorbeeld een waterornament of een windgong dan maak je die rustgevende sfeer waar je zo naar op zoek bent natuurlijk helemaal compleet.

De keuze voor natuurlijke materialen

Als je op zoek gaat naar tuinmeubelen die passen bij je zen tuin dan is het absoluut aan te raden om de keuze te maken voor natuurlijke materialen. Hiermee bereik je dan ook een zekere harmonie en daarnaast dus ook een echte zen sfeer en daar is het natuurlijk allemaal om te doen. Kies dan ook gerust voor meubelen die gemaakt zijn van hout, bamboe, rotan of riet. Deze versterken dan ook allemaal onwijs de zen sfeer die jij zo graag in je tuin neer wil zetten.

Deze materialen zijn dan ook natuurlijk en passen daarom perfect bij deze stijl maar daarnaast stralen ze ook nog eens warmte uit en ook dat is iets wat je natuurlijk wel maar wat graag terug wil zien in je tuin. Voeg dan ook gerust kussens en textiel toe in de aardetinten zoals beige, bruin en groen om het gevoel van verbondenheid met de natuur te versterken en om de balans in je tuin te behouden en optimaliseren. Op deze wijze realiseer je zeer zeker een hele prettige plek waar je absoluut van genieten kan.

Zorg voor schaduwplekken in de tuin

Uiteraard is een lekker zonnetje heerlijk maar kan het toch ook zeker wel heel erg fijn zijn om ook even helemaal tot rust te kunnen komen in de schaduw. Het is dan ook zeker weten een goed idee om ook voldoende schaduw in je tuin in te bouwen zodat je ook hier je voordeel mee kunt doen. Gelukkig kan dit dan ook op verschillende manieren. Het is dan ook vooral erg fijn om te ontsnappen aan de zomerse hitte door bijvoorbeeld plaats te nemen onder een pergola of een overkapping. Maar ook een parasol of een luifel kunnen al voor flink wat nodige schaduw zorgen.

Als je eenmaal schaduw hebt dan is dat wel heel erg prettig en dus ook veel fijner dan het verblijven in de volle zon. Veel mensen kiezen er dan ook voor om juist als ze even tot rust willen komen de schaduw op te zoeken om hier even bij te komen en te kunnen ontspannen en dat is natuurlijk een heel erg goed idee.

Denk je eens in hoe fijn het is om een heerlijke schaduwrijke plek te hebben waar je bijvoorbeeld een hangmat hebt hangen of een hangstoel en waar je op deze wijze dus echt even helemaal tot rust kan komen. Dat is natuurlijk wel heel erg fijn en een echt feestje. Zorg er dan ook gerust voor dat jij deze plekken ook in je tuin hebt en doe hier je voordeel mee. En als je dan ook nog eens sfeervolle verlichting toevoegt dan maak je het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

De keuze voor waterelementen

Water heeft een rustgevende werking op ons mensen en kan ons dan ook een gevoel van sereniteit en balans geven en dat is natuurlijk enorm belangrijk. Het is dan ook absoluut van belang om op deze wijze van water om je heen te genieten en om dus water aan je tuin toe te voegen waar dat kan. Zeker ook in een zen tuin komt het toepassen van een waterelement enorm naar voren en van pas zeker omdat al bewezen is dat dit veel fijne effecten heeft.

Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om een fontein, waterval of een vijver te plaatsen in je tuin en om hier heerlijk van te genieten. Maar ook kan het geluid van stromend water dus een kalmerend effect hebben en helpen om stress te verminderen. Plaats dan ook een comfortabele zithoek in de buurt van een waterelement zodat je optimaal kunt genieten van deze rustgeven ambiance.

De juiste accessoires maken het geheel compleet

Meestal geven wij altijd veel tips weg op het einde van de blog om de sfeer in je tuin nog even een flinke oppepper te geven met het gebruik van de juiste accessoires maar in het geval van een zen tuin is dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling en laten we dat dan ook achterwege in een zen tuin wil je alles juist zo rustig mogelijk houden en dat is dan ook zeker weten aan te raden. Dus niet teveel drukke accessoires en elementen toevoegen maar kiezen voor rust en ruimte om je heen. En dat zie je dan ook terug in het advies voor accessoires.

Mocht je toch iets toe willen voegen maak dan vooral de keuze voor accessoires die zorgen voor sfeer maar die ook passen bij de rest van je tuin. Houdt het qua kleuren en materialen dus ook zo natuurlijk en rustig mogelijk en zorg er daarnaast voor dat je ook zeker niet teveel toevoegt. Houdt het dus heel erg rustig en beperkt voor het beste effect.

Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van wat fijn kussens en plaids of eventueel een lamp of een beeld. Ook een grote bloempot of een grote vaas kan nog een prima keuze zijn maar houdt het verder dus vooral zo rustig mogelijk voor het beste effect!

Tuinmeubelen kiezen voor een zen tuin

Onderaan de streep kunnen we dus in ieder geval wel stellen dat het heel erg fijn en prettig is om een echte zen tuin te hebben en dat je hier dan ook onwijs van kan genieten. Het heeft daarnaast ook veel fijne voordelen om in je eigen achtertuin dus een plek te hebben waar je zo volledig tot rust kan komen en waar je dus ook helemaal kan ontspannen.

Zorg er dan ook gerust voor dat je een tuin hebt die helemaal bij dit plaatje past en aan dit beeld voldoet. Het is dan ook zeker weten een feestje om te kijken hoe je jouw tuin zo rustig en zen mogelijk kunt krijgen zodat je er ook echt optimaal ontspannen kunt.

Kies dan ook vooral voor tuinmeubelen die bijdragen aan dit gevoel en die dus luxe en comfort maar ook eenvoud met zich meebrengen. Tuinmeubelen die heerlijk zitten of liggen en waar je dus ook lekker op ontspannen kan. Op die manier zie je dan ook dat je zeker weten een fijne keuze maakt en dat je er dus voor zorgt dat je ontspanning in je eigen achtertuin kan vinden.

Een zen tuin is dan ook echt heel waardevol op meerdere vlakken. Voeg ook gerust een waterelement toe aan je tuin om de sfeer nog meer tot zijn recht te laten komen en om nog meer rust en ruimte te ervaren. Uiteraard komen ook accessoires tot hun recht maar wees hier echter wel voorzichtig mee. Het is namelijk al snel allemaal een beetje over de top en dat wil je natuurlijk veel liever voorkomen. Zoek dan ook liever enkele goed gekozen accessoires uit en doe hier je voordeel mee. Denk bijvoorbeeld aan kussens en plaids maar ook aan fijne beelden, vazen of bloempotten. Ook met de kleuren in je tuin is het slim om alles zo rustig mogelijk te maken zodat je tuin ook heel zen oogt. Stap dus gerust je eigen oase van rust binnen na een drukke dag hard werken en ervaar hoe fijn het is om even alles los te kunnen laten en oprecht te ontspannen en dat ook nog eens gewoon in je eigen achtertuin!