{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

26 januari 2021

Tuinstoelen uitkiezen; de verschillende varianten op een rijtje

Heb je voor een prachtige loungeset in jouw tuin gekozen? Of heb je een prachtige tuintafel aangeschaft? Je kunt eigenlijk maar op één manier van deze tuinmeubelen extra genieten: door ook de juiste tuinstoelen aan te schaffen. Heb je op dit moment interesse om nieuwe tuinstoelen aan te schaffen? Dab heb je eigenlijk twee zekerheden:

  • In dit artikel ben je aan het juiste adres
  • Je hebt de keus uit vrij veel verschillende soorten tuinstoelen

 

In dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met de verschillende soorten tuinstoelen. We bespreken daarbij niet alleen tussen welke soorten tuinstoelen je kunt kiezen, maar ook in welke situaties je het beste voor welke soort tuinstoel kunt gaan. Na het lezen van dit artikel kun je in ieder geval voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

 

Is het aan te raden om nieuwe tuinstoelen voor in jouw tuin aan te schaffen? In onze ogen wel. Met de juiste tuinstoelen kun je namelijk nóg meer van jouw tuin gaan genieten. Bovendien kun je dankzij de tuinstoelen nóg idealer gebruik maken van bijvoorbeeld jouw tuintafel of jouw loungeset/tuinset. Onder aan de streep zijn tuinstoelen in onze ogen onmisbaar in elke tuin!

 

Tussen welke varianten kun je kiezen?

 

Als je het aanbod tuinstoelen in onze webshop bekijkt, zie je direct meerdere categorieën naar voren komen. Uiteraard hebben wij niet zomaar voor deze categorieën gekozen; nee, dit zijn alle verschillende soorten tuinstoelen waaruit je kunt kiezen. Voor het overzicht hebben wij deze soorten tuinstoelen alvast op een rijtje gezet:

  • Barstoelen
  • Loungestoelen
  • Dining stoelen
  • Klapstoelen
  • Schommelstoelen
  • Stapelstoelen
  • Verstelbare stoelen
  • Lounge stoelen
  • Hangstoelen

 

Wat deze varianten duidelijk laten zien? Sowieso dat je méér dan voldoende keus hebt en dat je echt een goed vergelijk moet gaan maken. Gelukkig hoef je dit vergelijk niet volledig zelf te gaan maken. Nee, met de informatie uit dit artikel kun je op de juiste manier een juist vergelijk gaan maken.

 

Voordat het zo ver is, willen wij wel alvast het volgende aanraden: zet jouw wensen goed op een rijtje. Bepaal dus zelf naar wat voor tuinstoelen jouw voorkeur uitgaat, op welke manier je jouw nieuwe tuinstoelen wilt gebruiken en waar je de tuinstoelen in jouw tuin neer wilt zetten. Als je dit allemaal al duidelijk in beeld voor jezelf hebt gebracht, is de kans groot dat je al snel de juiste tuinstoelen kunt vinden.

 

In het restant van dit artikel vind je meer informatie over de verschillende soorten tuinstoelen. Daarbij bespreken we ook waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de betreffende tuinstoel en waar je rekening mee moet houden. Kortom: ben je op zoek naar nieuwe tuinstoelen? Neem dit artikel dan zeker even op je gemakje door!

 

Barstoelen

 

We trappen dit artikel af met de welbekende barstoelen. Deze barstoelen tref je in onder meer een kroeg aan, maar kun je in de toekomst ook in jouw eigen tuin aan gaan treffen. De aanschaf van barstoelen is echter niet in elke situatie aan te raden. Sterker nog: de aanschaf van barstoelen is alleen aan te raden als je ook een bartafel in jouw tuin hebt staan.

 

Barstoelen en een bartafel gaan namelijk hand in hand met elkaar. Als je optimaal van de bartafel wilt genieten, is de aanschaf van de barstoelen onmisbaar. Je kunt vervolgens heerlijk op deze stoelen plaatsnemen, een lekker drankje inschenken en gezellig borrelen met vrienden, familie of je gezin.

 

Heb je interesse om nieuwe barstoelen aan te schaffen? Let dan goed op de hoogte van jouw bartafel; daar moet je de hoogte van jouw barstoelen op afstemmen. Ook is het aan te raden om goed naar het design, de vormgeving, het kleurgebruik, het materiaal en het prijskaartje te kijken. Je hebt in ieder geval in ons assortiment de keus uit voldoende barstoelen; je kunt dus altijd wel de perfecte barstoelen voor bij jouw bartafel vinden!

 

Loungestoelen

 

Wil je in jouw tuin heerlijk kunnen relaxen? Heb je daarom ook al gekozen voor een fraaie en comfortabele loungeset in jouw tuin? De kans is aanwezig dat in de samenstelling van deze loungeset al gekozen was voor één of meerdere loungestoelen.

 

Als je van écht veel comfort in jouw tuin wilt genieten, is de aanschaf van loungestoelen absoluut aan te raden. Deze stoelen bieden veel comfort, stellen je in staat om languit in jouw tuin te liggen en bieden vaak ook nog interessante extra’s. Juist door deze extra’s kun je nóg meer van jouw tuin genieten en kun je dus ook nóg meer van het heerlijke zonnetje genieten.

 

Heb je mogelijke interesse om loungestoelen aan te gaan schaffen? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit onwijs veel verschillende varianten hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor een loungestoel kiezen in combinatie met een voetensteun, terwijl je ook de keus uit allerlei verschillende materialen en kleurstellingen hebt.

 

Onder aan de streep weet je één ding zeker: je kunt altijd wel een geschikte loungestoel voor in jouw tuin vinden. Als je op dit moment op zoek naar één of meerdere loungestoelen bent, nodigen wij je in ieder geval van harte uit om ons aanbod eens te bekijken. Bij ons vind je niet alleen de beste loungestoelen terug, maar ook de beste loungestoelen tegen een schappelijke prijs. Dankzij deze loungestoelen ga in ieder geval nog meer genieten van jouw tuin, het lekkere zonnetje en het mooie leven!

 

Dining stoelen

 

Vind jij het heerlijk om zomers buiten te eten? Start je de dag al ’s ochtends met een ontbijtje in de tuin? Kies je er vervolgens ’s avonds ook voor om in het avondzonnetje van een lekkere maaltijd te genieten? Als je op een comfortabele manier in jouw tuin wilt eten, is de aanschaf van een dining tuinset aan te raden. Indien je voor een losse tuintafel hebt gekozen, kun je deze tuintafel perfect aanvullen met de juiste dining stoelen.

 

Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je onwijs veel dining stoelen naar voren komen. Wij bieden méér dan 200 verschillende dining stoelen aan; dat is eigenlijk al veelzeggend voor de populariteit van deze soort tuinstoelen. Doordat het aanbod zo divers is, heb je in ieder geval ook voldoende om uit te kiezen.

 

Zo kun je kiezen tussen allerlei verschillende soorten materialen, verschillende kleurstellingen, verschillende vormgevingen van de stoel en verschillende prijsklassen. Ons advies is in ieder geval om jouw keuze volledig af te stemmen op de eettafel die er in jouw tuin staat. De dining stoelen en de dining tafel moeten onder meer qua hoogte en qua design perfect bij elkaar passen. 

 

Met de dining stoelen weet je in ieder geval nóg meer van jouw tuin te genieten. Dankzij deze stoelen kun je in ieder geval in het ochtend-, middag- en avondzonnetje van een lekkere maaltijd in jouw genieten. Wat wens je nog meer?

 

Klapstoelen

 

Heb je een niet al te grote tuin? Of krijg je regelmatig visite over de vloer? Als je met een groter gezelschap in jouw tuin plaats wilt nemen, heb je mogelijk niet direct voldoende tuinstoelen tot je beschikking. Dit kun je echter op een zeer makkelijke en relatief voordelige wijze oplossen: door één of meerdere klapstoelen aan te schaffen.

 

Op het moment dat je de klapstoelen niet nodig hebt, staan deze ingeklapt in bijvoorbeeld jouw schuur of tuinhuisje. Hierdoor nemen de stoelen geen ruimte in, terwijl de stoelen uitgeklapt juist veel voordelen bieden. Op het moment dat je bijvoorbeeld behoefte hebt aan extra zitplaatsen in jouw tuin, hoef je alleen maar de klapstoelen uit te klappen. Vervolgens kun je direct genieten van het comfort, het gemak en de eenvoud van deze klapstoelen.

 

Feit is dat de klapstoelen niet de mooiste stoelen zijn. Deze stoelen richten zich met name op het gemak en beiden dus ook niet al te veel extra functies aan. Desalniettemin is de aanschaf van dergelijke stoelen aan te raden; zéker ook met het oog op de winterperiode. In de winterperiode is het immers van belang dat je jouw tuinmeubelen tegen de weersomstandigheden weet te beschermen. Als je voor klapstoelen gekozen hebt, kun je de stoelen direct inklappen en in de schuur neerzetten. Je hebt dan géén omkijken meer naar jouw tuinstoelen, terwijl je in het voorjaar direct weer van de nodige voordelen gaat genieten!

 

Schommelstoelen

 

In dit artikel heb je vooralsnog kennis kunnen maken met relatief standaard tuinstoelen. Dit zijn in ieder geval tuinstoelen die eigenlijk in alle tuinen prima tot hun recht komen. Geldt dat ook voor de schommelstoelen? Nou, dat ligt eigenlijk maar net aan jouw voorkeuren.

 

Dankzij een schommelstoel verschaf je jezelf in ieder geval een heerlijke plek in jouw tuin. Je kunt heerlijk op deze tuinstoelen plaatsnemen, waarna je heerlijk heen en weer kunt schommelen. Je kunt dergelijke stoelen eigenlijk vergelijken met wipstoelen; ook een wipstoel biedt immers vrij veel gemak en comfort aan.

 

Wil je graag een schommelstoel aanschaffen? Dan heb je niet super veel keus. Het aanbod in onze webshop is vrij beperkt, omdat vrij weinig fabrikanten zich bezig houden met het fabriceren van schommelstoelen. Het is zéker niet de meest voor de hand liggende tuinstoel, maar het is wél een tuinstoel met de nodige unieke voordelen!

 

Stapelstoelen

 

Eerder in dit artikel heb je al kennis kunnen maken met klapstoelen. Een belangrijk voordeel van klapstoelen is dat je deze stoelen op een makkelijke manier in de winter op kunt bergen. Dat is ook zeker het geval bij de welbekende stapelstoelen.

 

Een belangrijk kenmerk van stapelstoelen is dat je de stoelen op elkaar kunt stapelen. Doordat je deze stoelen op elkaar kunt stapelen, weet je een hoop ruimte te besparen. Dit komt met name in de winterperiode van pas, aangezien je jouw tuinstoelen dan op een veilige en handige manier op wilt bergen.

 

Ook in jouw tuin bieden de stapelstoelen overigens de nodige voordelen. Ondanks het eenvoudige ontwerp bieden deze stoelen namelijk wel het nodige comfort. Dat is zéker het geval als je de comfortstoelen aan weet te kleden met leuke tuinkussens. Deze tuinkussens zorgen niet alleen voor een fraai design, maar verhogen dus ook het comfort van de tuinstoelen.

 

Wil je graag van de voordelen van tuinstoelen genieten? Je bent van harte welkom om ons uitgebreide aanbod te bekijken. Vergelijk het design van de stapelstoelen met elkaar, vergelijk het materiaal met elkaar en vergelijk de prijskaartjes. Bij ons kun je – ongeacht wat jouw wensen zijn – altijd wel geschikte stapelstoelen vinden!

 

Verstelbare stoelen

 

Ben jij een liefhebber van een relaxte leefstijl? Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om languit in jouw te liggen en te genieten van het zonnetje? Dan kun je prima voor een loungestoel kiezen, maar ook de aanschaf van een verstelbare stoel is in dat geval aan te raden.

 

Wat het voordeel van een verstelbare stoel is? Nou, onder meer dat je de stoel in verschillende standen kunt instellen. Je kunt hierdoor zeer comfortabel in de stoel zitten, maar je kunt ook zeer comfortabel in de stoel liggen. Afhankelijk van wat jouw wensen/voorkeuren zijn, kun je dus altijd optimaal gebruik maken van de verstelbare stoelen!

 

In ons aanbod vind je in ieder geval meer dan voldoende verstelbare stoelen terug. Om jouw zoektocht zo makkelijk mogelijk te laten verlopen, is ons advies om jouw wensen eerst op een rijtje te zetten. Hoeveel geld wil je aan de stoelen uitgeven? Welke kleur moeten de stoelen hebben? En hoeveel stoelen wil je überhaupt aanschaffen? Als je op dergelijke vragen voor jezelf een passend antwoord weet te vinden, kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken!

 

Van de aanschaf van verstelbare stoelen ga je zéker geen spijt krijgen. Deze stoelen zijn namelijk onwijs comfortabel, zijn over het algemeen vrij voordelig en zien er ook nog eens top uit. Al met al dus voldoende redenen om eens naar ons aanbod van verstelbare stoelen te kijken!

 

Lounge stoelen

 

In dit artikel hebben wij dit soort stoelen al vaker laten vallen; de lounge stoelen. Deze stoelen bieden onwijs veel gemak, zijn zeer comfortabel en passen perfect bij een loungeset. Als je nóg meer van jouw loungeset wilt genieten, is de aanschaf van één of meerdere loungestoelen zeer zeker aan te raden.

 

Bijkomend voordeel is het feit dat je uit onwijs veel verschillende soorten loungestoelen kunt kiezen. Je hebt de keus uit allerlei verschillende materialen, verschillende kleurstellingen, verschillende afmetingen en verschillende prijsklassen. Ongeacht wat jouw budget is, kun je bij ons altijd wel de gewenste loungestoelen vinden.

 

Op dit moment hebben wij eigenlijk maar één advies voor je: check het aanbod van lounge stoelen in ons assortiment. Je ziet dan al direct dat deze stoelen zeer comfortabel zijn én dat je meer dan voldoende keus hebt. Op basis van jouw wensen kun je dus altijd wel een geschikte stoel vinden. Een stoel waarin je heerlijk kunt relaxen en van het mooie leven kunt genieten.

 

Hangstoelen

Wil je het tropische eiland naar jouw huis brengen? Wil je graag in jouw tuin van de tropische sferen genieten? dan is de aanschaf van één of meerdere hangstoelen aan te raden. Als je in een hangstoel plaatsneemt, heb je namelijk net het gevoel alsof je in een hangmat op een tropisch strand ligt.

 

Bijkomend voordeel: een hangstoel heeft een onwijs leuke uitstraling. Je brengt eigenlijk de zomerse sferen naar jouw tuin toe. Dat kan elke tuin in ons land wel gebruiken, niet waar?

 

Heb je interesse om een hangstoel aan te schaffen? Bepaal dan wel goed voor jezelf naar wat voor soort hangstoel jouw voorkeur uit gaat. Denk hierbij vooral aan het materiaalgebruik en aan de kleurstelling van de stoel. Ook variëren de prijzen van de hangstoelen nogal; bepaal daarom ook jouw maximale budget en ga binnen dat budget op zoek naar de beste hangstoel.

 

Slotwoord

 

Zo, je hebt in dit artikel kennis kunnen maken met negen verschillende soorten tuinstoelen. Naar welk soort tuinstoel gaat jouw voorkeur op dit moment? Wij willen je graag aanraden om jouw wensen duidelijk op papier te zetten, zodat je vervolgens gericht naar de beste tuinstoel op zoek kunt gaan. Succes met jouw zoektocht en alvast veel plezier gewenst met jouw nieuwe tuinstoel(en)!