{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 27 oktober 2021

Versiersels rechtstreeks uit de natuur

In de herfst komen we allemaal weer meer binnen te zitten. En waar we in de lente en de zomer vooral heel erg bezig waren om onze tuin netjes en gezellig te maken krijgen we nu weer meer de behoefte om dat met de binnenkant van ons huis te doen. Ineens willen we alle vergeten klusjes afmaken en krijgen we zin om de boel binnen zo gezellig mogelijk te maken.

 

Uiteraard krijgen we in de decembermaand ook nog te maken met de feestdagen waarbij er dus ook voldoende vraag naar gezellige versiering is. Nu kun je veel van deze versiering natuurlijk gewoon in de winkel kopen, de mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd wel iets te vinden dat bij je smaak past. maar niet alleen in de winkel is er versiering te vinden. Wist je namelijk dat je de meest leuke versiering voor binnen in huis ook gewoon uit de tuin kunt halen? Daar is namelijk ook meer dan genoeg te vinden om je huis helemaal gezellig te maken!

 

Het leuke aan versiering uit de natuur is dat het ten eerste gratis is, ten tweede breng je letterlijk de natuur naar binnen en verbind je binnen en buiten dus ook veel meer met elkaar en dat geeft een heel fijn resultaat, wij snappen dus zeker wel waarom zoveel mensen het fijn vinden om buiten naar binnen te halen en om in huis te werken met versieringen uit de natuur.

 

Maar welke stukjes uit de natuur kun je dan eigenlijk heel goed voor versiering binnen gebruiken? En hoe pak je dat dan eigenlijk precies aan? Dat gaan wij jou in deze blog allemaal uitleggen. We laten je zien hoe je heel gemakkelijk leuke versiering voor in huis kunt maken door op zoek te gaan naar items uit de natuur en dit blijkt dan ook nog eens veel makkelijker dan je misschien zou denken! Na het lezen van deze blog weet jij ook precies hoe je jouw huis kunt versieren met leuke items gevonden in de natuur! Lees je mee?

 

De natuur heeft veel te bieden

 

Dat de natuur veel te bieden heeft is tegenwoordig bij de meeste mensen wel bekend! Het kan dan ook juist erg leuk zijn om op pad te gaan in de natuur en op deze manier leuke items bij elkaar te zoeken die je vervolgens in huis kunt gebruiken. Het is helemaal leuk als je hier meteen een leuk uitje aan vast plakt! Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om lekker een dagje naar het bos te gaan en daar op onderzoek uit te gaan je komt dan altijd wel wat leuks tegen! Vooral ook voor kinderen zorgt dit meteen voor een heel leuk en gezellig uitje! Maar dit kun kun je natuurlijk ook op andere natuurlijke plekken doen. Denk bijvoorbeeld aan de heide en het strand ook hier is van alles te vinden wat je vervolgens heel leuk kunt gebruiken voor versiering in huis!

 

Het is vooral belangrijk om goed om je heen te kijken en om je creativiteit te gebruiken. Juist als je dat doet kun je heel veel vinden. Kijk dan ook echt naar de natuur om je heen met een oog waarmee je denkt hoe het in je woning zou staan, zie je dus iets liggen bedenk dan hoe het een plekje in huis zou kunnen krijgen of waar je het eventueel voor zou kunnen gebruiken! Op deze manier zorg je voor de leukste versiering en komt jouw huis er heel gezellig uit te zien!

 

Daarnaast is het ook nog eens heel erg handig dat de versiering die je uitkiest op deze manier niets kost. Je kunt dus helemaal je gang gaan en leuke versiering kiezen voor in je woning zonder dat je hier meteen veel kosten aan kwijt bent.

 

Versiersels in zomerse sferen

 

In deze blog gaan we ieder seizoen af en laten we je zien welke leuke versiersels je in dit seizoen vanuit de natuur je huis binnen kunt halen. Met stip op een staan in de zomer de bloemen. Het is namelijk zo dat in de zomer alles vol op in bloei staat en hier kun je natuurlijk enorm van profiteren.

 

Het kan dan ook ontzettend leuk zijn om in de zomer een mooi boeket uit te kiezen en verse bloemen uit de natuur te plukken. Dit boeket kan je vervolgens een mooi plekje in huis geven en dit zorgt eigenlijk meteen voor heel veel kleur en gezelligheid. Het fijne aan de zomer is dat er ook nog eens heel veel bloemen in bloei staan daardoor heb je dus ook nog eens onwijs veel keuze en kun je altijd wel bloemen vinden die goed bij je smaak passen of die qua kleur goed bij je interieur passen!

 

Maar niet alleen met bloemen kun je in de zomer je woning gezellig versieren er is in de natuur nog veel meer voor handen waarmee je kunt zorgen voor veel kleur en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan mooie schelpen die je vindt op het strand. Met schelpen kun je namelijk ook ontzettend veel kanten op en voor heel veel gezellige versiering zorgen! Zo kun je met schelpen een mooie krans maken. Je plakt ze namelijk heel gemakkelijk met een lijmpistool op een krans en vervolgens geef je deze ergens een mooi plekje, maar ook kun je schelpen op de rand van een fotolijst of een spiegel plakken voor een mooi resultaat. En tot slot kun je ze ook nog in een glazen pot of vaas doen eventueel met wat zand en een kaars erbij. En zo heb je dan meteen een heel leuk windlicht in zomerse sferen te pakken! Genoeg mogelijkheden dus en de moeite waard om wat schelpen te gaan verzamelen lijkt ons!

 

Uiteraard zijn er in de zomer nog veel meer leuke schatten te vinden in de natuur maar voor nu houden we het even bij deze. Maar ook dit keer geldt weer dat het belangrijk is om goed om je heen te kijken en dat je op die manier de meest leuke schatten kunt vinden waar je heel veel plezier van kunt hebben!

 

Versiersels in de herfst

 

En van de zomer komen we dan zo in de herfst terecht en ook dan zijn er zeker veel leuke versiersels te vinden waarmee je jouw huis een heel gezellig sfeertje kunt geven! Net als in de zomer is het ook nu weer de moeite om goed om je heen te kijken en om zo leuke dingen te vinden om voor extra veel gezelligheid in huis te zorgen! Ten eerste is het heel belangrijk om lekker op zoek te gaan naar versiersels in herfst kleuren. Denk dan bijvoorbeeld aan geel, oranje en rood. Zo kun je bijvoorbeeld mooie herfstbladeren zoeken en hier een krans of een slinger van maken en deze gezellig in huis hangen. Dit ziet er niet alleen heel gezellig uit maar zorgt ook nog eens voor een hele herfstachtige sfeer in huis met name door de kleuren!

 

Maar naast herfst bladeren staat de herfst ook bekend om bijvoorbeeld de kastanjes en beukennootjes die je overal kunt vinden en een mooi plekje in huis kunt geven. Ook hier kun je altijd weer meer kanten mee op. Zo kun je er bijvoorbeeld een herfst tafel mee versieren of je kunt ervoor kiezen om er potjes mee te vullen of je kunt ze natuurlijk ook los als decoratie gebruiken zo zien ze er namelijk ook erg gezellig uit!

 

En dan hebben we natuurlijk de pompoenen nog. Ook deze kun je in de herfst overal vinden. Vaak verschijnen er op veel plekken leuke kraampjes langs de weg waar je dus gratis pompoenen vandaan mee kunt nemen. Dat is niet alleen heel erg leuk maar zorgt er ook nog eens voor dat je heel veel gezelligheid in huis haalt. Zo kun je namelijk heel gemakkelijk de pompoenen uithollen en ze zoals decoratie gebruiken in huis of zelfs in de tuin. Je zet er een kaarsje in en dan heb je ook als het donker is nog eens een erg gezellig item staan! Pompoenen zijn er in allerlei kleuren en soorten en het is erg leuk om op deze manier je huis extra gezellig te maken en in herfstachtige sferen te brengen.

 

Daarnaast kun je natuurlijk ook jezelf nog eens even helemaal uitleven door een bezoekje aan het plaatselijke bos te brengen daar allerlei leuks te verzamelen! Op deze manier maak je er dus meteen een gezellig uitstapje van en kun je ook nog eens allerlei moois verzamelen. Twee vliegen in een klap dus!

 

Versiersels in de winter

 

En dan komen we terecht in de winter. Uiteraard kan het dan wat minder makkelijk zijn om leuke. versiersels in de natuur te vinden. Dit komt omdat het dan vaak erg koud is en minder planten en bloemen in bloei staan. Maar alsnog is er genoeg te vinden en dat laten we je dan ook graag zien, het vraagt alleen wel wat meer zoek tijd!

 

Wat bijvoorbeeld erg leuk is in de winter is om te kijken of je bijvoorbeeld sneeuwklokjes buiten kunt vinden. Deze kun je vervolgens in een klein vaasje zetten en zorgen meteen voor wat gezelligheid binnen. Maar ook kun je vaak in de winter nog wel kastanjes vinden, deze zijn dan helemaal uit hun schil gekomen en vormen een leuke winterse versiering. Maar ga vooral ook op zoek naar versiering die je in de kerstsfeer brengt, denk dan bijvoorbeeld aan dennentakken of takjes met rode besjes. Deze kun je ook prima een mooi plekje in huis geven en het voelt meteen alsof kerst al heel dichtbij is. Vergeet dan ook vooral de mistletoe niet en geef ook deze een mooi plekje in huis, succes gegarandeerd!

 

Versiersels in de lente

 

Dan hebben we tot slot nog de lente om deze reeks mee af te sluiten. Want ook in de lente kan het heel erg leuk zijn om het binnen erg gezellig te maken met allerlei kleurige versieringen. En zeker in de lente komt het met die kleur dus wel helemaal goed. Er is dan meer dan genoeg kleur te vinden doordat alles in de natuur in dit seizoen vol in bloei komt te staan. Zo kun je juist dan de meest fleurige bloemen vinden in zowat alle kleuren van de regenboog. Daarnaast kun je er ook nog eens prima uit de voeten met allemaal andere vrolijke versieringen.

 

Heb je weleens gedacht aan bloembollen, deze kun je namelijk heel leuk in een pot plaatsen en zo heb je binnen meteen een stukje lente in huis. En als je goed zoekt is er in dit seizoen nog veel meer leuke versiering te vinden met een lente achtig tintje! Kijk dus vooral goed om je heen en voor je het weet is heel jouw huis in Lente sferen en kun je zowel binnen als buiten van wat extra gezelligheid genieten!

 

Je huis versieren met items uit de natuur

 

Zoals je wel kunt zien kan het heel erg leuk zijn om je woning te versieren met allerlei items die je in de natuur kunt vinden. Zo kun je er de meest mooie bloemen en andere items vinden die je heel erg goed binnen een gezellig plekje kunt geven. Op deze manier komt je woning er heel gezellig uit te zien en breng je eigenlijk een stukje natuur van binnen naar buiten en dat is nu net zo belangrijk. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je buiten en binnen goed bij elkaar kunt betrekken en dat het extra gezellig zal worden in huis.

 

Daarnaast heeft versiering vanuit de natuur dus ook nog eens veel voordelen. Zo kun je het zelf gemakkelijk gaan zoeken en kun je hier een leuk uitstapje van maken maar daarnaast kost het je ook nog eens niks. En tot slot ben je ook nog eens lekker in beweging terwijl je op zoek gaat dus wij zouden zeggen wat kun je eigenlijk nog meer wensen! Op deze manier heeft de natuur alles in huis om jouw woning nog gezelliger te maken en kun je heerlijk genieten!