{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 26 oktober 2021

Voedsel uit de natuur

Dat de natuur ons veel te bieden heeft dat weten we vaak allemaal wel. Ook wij hebben er al meerdere blogs over geschreven over al het moois wat we rechtstreeks uit de natuur kunnen halen en dat is een heleboel. Zo zorgt de natuur voor heel veel schoonheid in ons leven en is de natuur ook nog eens heel erg gezond. Ten eerste doordat het ons frisse lucht brengt en doordat we bijvoorbeeld heerlijk kunnen genieten van fijne en warme zonnestralen.

 

Maar er is nog veel meer wat de natuur ons te bieden heeft. Zo zorgt de natuur er ook voor dat we veel voeding rechtstreeks uit de natuur kunnen halen. Al sinds eeuwenlang haalt de mens voeding rechtstreeks uit de natuur. Het is zelfs enorm lang de enige voedingsbron voor ons mensen geweest in de tijd dat er nog geen winkels en supermarkten bestonden. Vandaag de dag is dit natuurlijk allemaal wel even heel erg anders. Nu hebben we bijna op iedere hoek van de straat een supermarkt zitten en daarnaast hebben we ook nog eens overal restaurants zitten of tentjes waar je voedsel af kunt halen kant en klaar voor je gekookt. Dit is natuurlijk onwijs fijn en zorgt ervoor dat we altijd wel ergens iets te eten kunnen halen zonder hier moeite voor te hoeven doen. En daar zit dan ook meteen het probleem. Want het is dus helemaal niet zo gezond om geen moeite voor je voeding te hoeven doen. Het is juist veel gezonder als je hier wel wat moeite voor moet doen en er dus op deze manier voor kunt zorgen dat je lekker in beweging bent.

 

Daarnaast is de voeding die rechtstreeks uit de natuur komt natuurlijk ook vele malen gezonder dan de voeding die we uit de supermarkt halen en die bewerkt is met allerlei onnatuurlijke middelen om de houdbaarheid ervan te verlengen.

 

Maar hoe kun je nu vandaag de dag nog voedsel uit de natuur halen en zo veel mogelijk gezond en onbewerkt eten en dus ook leven? In deze blog laten wij je dat graag zien. We vertellen je ten eerste graag de voordelen van deze gezonde voeding en daarnaast laten wij je ook graag zien op welke manier je deze voeding vindt en hoe je dit vervolgens ook weer in de meest heerlijke gerechten kunt verwerken. Lees je met ons mee?

 

Zoals het vroeger ging

 

Zoals we net al even schreven kun je vandaag de dag natuurlijk zonder moeite aan heel veel soorten voedsel komen. Zowel voedsel waar je zelf nog mee aan de slag moet als kant en klare gerechten het is eigenlijk allemaal wel te vinden zonder dat je er ver voor moet reizen over het algemeen.

 

En dat is echt een ontzettend groot verschil met hoe het vroeger was, toen was het namelijk wel even heel erg anders allemaal. Je kon toen zeker niet zo makkelijk aan voedsel komen als dat je dat vandaag de dag kan. Het kostte toen zelfs vaak veel moeite om aan voedsel te komen en er waren gerust dagen bij waarop mensen niks tot weinig te eten hadden en waarbij ze dan maar hoopten dat ze de volgende dag een betere buit zouden hebben!

 

Vandaag de dag kunnen we ons dat natuurlijk bijna niet meer voorstellen nu er eigenlijk overal zo makkelijk eten en drinken te vinden is. Maar toch was het vroeger echt een ander verhaal. Maar dit had zeker ook voordelen. Het was namelijk wel ook gezond om meer in beweging te zijn en om meer lekker buiten in de frisse lucht te zijn. daarnaast is het ook nog eens zo dat het voedsel dat direct uit de natuur kwam vaak veel gezonder was dan het voedsel dat we vandaag de dag uit de supermarkt halen. Het voedsel uit de natuur was namelijk helemaal puur, vers en onbewerkt en dat maakte het natuurlijk ook onwijs gezond!

 

Vandaar dat het niet per se betekend dat vandaag de dag ook nog eens alles beter is voor onze gezondheid ook al is het voedsel een stuk makkelijker te verkrijgen.

 

Voedsel op iedere hoek van de straat

 

Waar er vroeger soms bijna geen voedsel te vinden was is er vandaag de dag juist een overvloed aan voedsel. Vanuit alle hoeken kun je namelijk voedsel vinden en zolang je maar geld hebt om het te betalen is er dan ook niets aan de hand. Van restaurants tot afhaalkraampjes en supermarkten overal is eten te vinden en kun je er met geld voor betalen.

 

Als we tegenwoordig honger hebben dan gaan we naar de supermarkt en kopen we wat we nodig hebben en vooral waar we trek in hebben. Ook dit is een groot verschil met vroeger toen moest je het toch echt doen met hetgeen er voor handen was! Tegenwoordig kun je echt op zoek gaan naar waar je trek in hebt en het ook nog eens voor je laten maken.

 

Maar daar zit dan ook meteen een groot probleem. Vroeger zocht je voedsel in de natuur, dit was dan heel erg puur voedsel super gezond en boordevol gezonde vitamines en voedingsstoffen, vandaag de dag is dit wel even anders. Nu haal je namelijk voedsel uit de supermarkt en dit is toch vaak bewerkt met kunstmatige middelen om maar zo lang mogelijk houdbaar te blijven en dat is natuurlijk een heel ander verhaal, vandaar ook dat de voeding van vandaag de dag een stuk ongezonder is. Gelukkig kunnen we ook nu nog voldoende voeding uit de natuur halen we moeten het alleen weer even weten te vinden!

 

Bessen en vruchten plukken

 

Een voorbeeld van voedsel dat vandaag de dag nog steeds in de natuur te vinden is zijn bessen en vruchten. We kennen allemaal wel de heerlijke aardbeien en bramen die we zo in het wild kunnen vinden de natuur. Ze smaken vaak heerlijk zoet en we weten ze ook allemaal wel te herkennen.

 

Maar ook bessen groeien in overvloed in de natuur en zijn ook zeker vaak eetbaar, wel is het bij bessen zo dat je goed op moet letten want zeker niet alle exemplaren zijn eetbaar dus het is wel belangrijk dat je goed weet wat je doet en welke soort je plukt. Gelukkig zijn er voldoende manieren om jezelf hierin in te lezen en kun je ook op internet veel plaatjes vinden van bessen die wel eetbaar zijn en dat zijn er meer dan genoeg!

 

Maar vooral vruchten voeren de boventoon, naast bramen en aardbeien zijn er ook appels, peren en druiven te vinden. Heerlijk vers fruit zo vers van de struik of boom smaakt toch echt een stuk beter dan fruit dat bewerkt is. Vandaar dat we ook zeker aanraden om ook eens op zoek te gaan naar fruit uit de natuur. Het zal je zeker verbazen hoe lekker en vooral zoet dit smaakt en waarschijnlijk wil je dan niet eens anders meer!

 

Zaden en noten uit de natuur

 

Naast bessen en vruchten is er nog veel meer voedsel vers in de natuur te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van zaden en noten. Ook deze kun je namelijk heel makkelijk op heel veel plekken in de natuur vinden. Zo kun je bijvoorbeeld kastanjes, walnoten of beukennootjes vinden maar ook hazelnootjes. Deze kun je vervolgens heel makkelijk in je maaktijden verwerken en ze leveren ook nog eens een enorme bron aan eiwitten en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

 

Zaden en noten uit de natuur zijn dus zeer zeker een goed idee. Ook deze kun je heel gemakkelijk vinden en al helemaal heel makkelijk herkennen. Hierdoor zijn ze heel erg gezond en zorgen ze ook nog eens voor veel gezonde voedingsstoffen.

 

Je kunt ervoor kiezen om de zaden en noten zo te eten maar je kunt er ook voor kiezen om ze in gerechten te verwerken en dit kun je ook nog eens vrij simpel doen. Zo kun je zaden en noten gebruiken om mee te bakken of om in een brood te verwerken maar ook kun je er een heerlijke noten pasta mee maken voor op een stukje brood. Zo kun je er dus veel verschillende kanten mee op en dat is natuurlijk wel heel erg handig!

 

Ook deze zaden en noten kun je zo vers in de natuur vinden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is goed zoeken en om je heen kijken en vervolgens de zaden en noten rapen of plukken!

 

Verschillende soorten verse groenten

 

En dan hebben we natuurlijk ook de verse groenten nog. Deze kun je dus heel erg makkelijk zelf in je eigen tuin verbouwen. Mocht je hier niet de ruimte voor hebben dan kun je wellicht ook naar de lokale boer en moestuin gaan en hier verse en onbewerkte groente soorten vandaan halen tegen een klein prijsje.

 

Maar als je de ruimte in je tuin hebt dan is het natuurlijk wel heel erg leuk om de verse groenten zelf in je eigen tuin te verbouwen en dit gaat ook nog eens veel makkelijker dan je zou denken. Ook hierbij kun je weer voor heel veel verschillende soorten groentes kiezen en het fijne is dat alles dan ook weer helemaal onbewerkt en dus heel erg voedzaam en gezond is. Op deze manier kun je dus eigenlijk een hele maaltijd bij elkaar zoeken zo vers uit de natuur zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen!

 

Met al deze verse producten bij elkaar heb je eigenlijk alles in huis om jezelf heel gezond te voeden! En tot slot kun je natuurlijk ook nog eieren gebruiken deze kun je vaak ook vers bij de boer halen net als wat kaas en melk en dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

 

De voordelen van voedsel uit de natuur

 

De grote voordelen van voedsel uit de natuur is dat het onbewerkt is. Er zijn dus geen middelen gebruikt om bijvoorbeeld beestje te bestrijden of om ervoor te zorgen dat de producten langer houdbaar blijven. Hierdoor zijn de producten dus heel erg vers en gezond en dat zorgt ervoor dat ze er niet alleen heerlijk uitzien maar ook nog eens heel erg gezond zijn.

 

Daarnaast heeft het ook als voordeel dat je minder vet en suiker binnen krijgt en dat is natuurlijk ook wel erg prettig. Zo zorg je er namelijk voor dat je eigenlijk enkel maar voedingsstoffen tot je neemt waar je lichaam echt iets mee kan en die dus ook nog eens heel erg gezond voor je zijn! hier kan je lichaam uiteraard veel meer mee en dit is dan ook zeker een stuk gezonder!

 

Op deze manier heeft voedsel uit de natuur dus heel erg veel voordelen en verkiezen wij het zeer zeker boven voedsel uit de supermarkt.

 

Voedsel rechtstreeks uit de natuur

 

Zoals je in deze blog wel kunt lezen is er in de loop der jaren enorm veel veranderd op het gebied van voedsel. Waar we vroeger veel uit de natuur haalden zie je nu dat we eigenlijk het grootste deel van onze voeding kant en klaar kopen. Dit is vaak handig en bespaart ons een heleboel tijd maar is zeker niet gezonder. Vandaar dat het dan ook aan te raden is om ook eens te kijken of je toch weer voedsel rechtstreeks uit de natuur kunt halen en ook vandaag de dag blijkt dat dus nog prima te doen!

 

Zo kun je op heel veel plekken veel verse producten vinden. Denk bijvoorbeeld aan bessen, vruchten, noten en zaden. Zo puur uit de natuur, onbewerkt en dus echt heel erg gezond! Het is dan ook ontzettend leuk om op deze manier de natuur te ontdekken en te profiteren van de meest lekkere producten die ook nog eens erg veel voedingsstoffen en vitamines bevatten!

 

Daarnaast is het ook nog eens fijn om op deze manier lekker bezig te zijn en te ontdekken waar je dit verse voedsel allemaal kunt vinden! Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat je er helemaal niet zoveel moeite voor hoeft te doen als je misschien denkt en is er ook bij jou in de buurt wel voldoende te vinden. Scheelt weer een tripje naar de supermarkt en ook nog eens erg veel kosten. Meer dan genoeg reden dus om voortaan gezond en vanuit de natuur te eten!