{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Voor welk soort tuinlamp kun je het beste kiezen?

  • Friday 26 / 02 / 2021 0
Voor welk soort tuinlamp kun je het beste kiezen?

In Nederland leven we in een relatief veilig land. We hebben wel eens met criminaliteit te maken, maar dat is zeker niet te vergelijken met de gang van zaken in andere landen. Desalniettemin is het altijd belangrijk om jouw eigen veiligheid en de veiligheid van jouw huisgenoten/familieleden in de gaten te houden.

Hoe je dit kunt doen? Dit doe je onder meer door jouw huis goed op slot te doen, door de ramen van jouw woning goed dicht te doen en door voor stevig hang- en sluitwerk te zorgen. Als je dergelijke preventieve maatregelen treft, is de kans veel kleiner dat een inbreker bij jouw woning een poging tot inbraak gaat doen.

Daarbij is het ook aan te raden om voor tuinverlichting te kiezen. Met tuinverlichting weet je jouw tuin op een fraaie én veilige manier te verlichten; geen enkele inbreker vindt het eigenlijk prettig om in een verlichte tuin een inbraakpoging te doen. Nee, een gemiddelde inbreker wil altijd onder de radar blijven en kiest dus bij voorkeur voor een tuin zonder verlichting.

In principe is dit al voldoende reden om direct voor goede tuinverlichting te kiezen. Maar, er zijn nog veel meer redenen waarom het aan te raden is om voor één of meerdere tuinlampen in jouw tuin te kiezen. Over deze redenen lees je in dit artikel meer, evenals meer informatie over het soort tuinlamp. Als je op dit moment een nieuwe tuinlamp wilt kopen, heb je de keus tussen verschillende soorten. Wij laten je in dit artikel graag met deze soorten kennismaken, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken!

Waarom voor tuinverlichting kiezen? 

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw tuin? Of wil je jouw tuin van een fraaie make-over voorzien? In beide gevallen is het aan te raden om eens naar het verlichtingsplan in jouw tuin te kijken. Kun je de tuinverlichting in jouw tuin mogelijk aanpassen? En wil je de verlichting in jouw tuin ook aan gaan passen? Dan maak je wat ons betreft een verstandige keuze. Als je voor tuinverlichting kiest, kies je namelijk voor meerdere voordelen. Voordelen die in onze ogen zelfs zwaarwegend te noemen zijn.

Zo is het dus een absoluut voordeel dat je jouw tuin op deze manier veilig weet te maken. Je weet niet alleen inbrekers af te weren, maar je weet de tuin voor jezelf ook veiliger te maken. Bedenk bijvoorbeeld maar eens dat je af en toe ’s avonds laat in het donker met jouw fiets thuiskomt. Hoe prettig zou het dan zijn als je jouw fiets in een verlichte tuin op de juiste plek neer kunt zetten? Je hoeft dan niet bang te zijn, je hebt dan goed zicht op mogelijke obstakels in jouw tuin en het voelt al met al een stuk prettiger. Voldoende reden dus om direct voor tuinverlichting te kiezen.

Daarnaast weet je met tuinverlichting jouw tuin ook een stuk fraaier te maken. De verlichting weet jouw tuin een andere dimensie te geven, waardoor je nóg meer van jouw prachtige tuin kunt gaan genieten. Daarbovenop komt ook nog eens dat je met tuinverlichting jouw tuin een stuk gezelliger en sfeervoller kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld bij jouw zithoek een leuke lamp aanbrengen, maar kun je ook bij jouw loungeset voor romantische verlichting kiezen. Ook kun je met bijvoorbeeld een tuinlamp bijvoorbeeld een boom in jouw tuin verlichten. Op een dergelijke manier weet je jouw tuin zowel fraaier als gezelliger te maken!

Verder brengt tuinverlichting ook nog een zeer praktisch voordeel met zich mee: je hebt altijd zicht in jouw tuin. Dat is dus ook het geval als je ’s ochtends vroeg naar werk gaat, als je de kliko in het donker buiten wilt zetten of als je in de zomer tot in de late avonduurtjes in jouw tuin wilt chillen. In principe heb je dankzij de tuinverlichting alle mogelijkheden om op een optimale manier van jouw tuin te genieten.

Wat ons betreft zijn er dus voldoende redenen om direct voor een tuinlamp te kiezen. Een terechte vraag daarbij is wel: voor welke tuinlamp ga je precies? Nou, het is vrij lastig om dit te bepalen, aangezien het aanbod echt heel divers is. In dit artikel willen wij je daarom kennis laten maken met de verschillende soorten lampen. Neem het artikel daarom op je gemakje door, bekijk de verschillende soorten lampen en hak vervolgens voor jezelf de knoop door.

Staande lamp of wandlamp

Als je in onze webshop naar de tuinverlichting kijkt, zie je duidelijke verschillen in het aanbod. Het duidelijkste verschil is zichtbaar tussen de staande lamp en de wandlamp; dit zijn dan ook de twee belangrijkste soorten lampen voor in de tuin.

Het leuke/lastige is echter dat ook van deze twee soorten nog meerdere varianten bestaan. Wij hebben daarom besloten om zowel de staande lamp als de wandlamp hieronder nader te bespreken. Neem de informatie goed door, laat de informatie goed tot je dringen en maak vervolgens voor jezelf de juiste keuze.

Wij kunnen je op dit moment alvast één ding garanderen: beide soorten lampen hebben absoluut hun eigen voordelen. Zo geniet je met een wandlamp van meerdere voordelen en dat geldt ook voor een staande lamp. Het maken van een goed vergelijk is daarom ook onwijs belangrijk, waarover je hieronder ook meer kunt lezen!

Staande lamp

Bij het inrichten van een tuin kun je alle kanten op. Je kunt ervoor kiezen om de tuin volledig met siertegels vol te leggen, terwijl je er ook voor kunt kiezen om de tuin deels met tegels en deels met begroeiing in te richten. Ongeacht voor wat soort inrichting je kiest, biedt een staande lamp veel mogelijkheden.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een lamp die je staand in jouw tuin neer kunt zetten. De lichtbron is hierdoor niet al te hoog, maar is wel zeer gezellig te noemen. Zo kiezen veel huishoudens er bijvoorbeeld voor om één of meerdere staande lampen rondom het terras neer te zetten. Deze staande lampen weten veel gezelligheid, veel sfeer en veel ‘warmte’ uit te stralen.

Ook kun je met staande lampen de nadruk op bepaalde aspecten in jouw tuin leggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de staande lampen langs het looppad in jouw tuin neer te zetten. Hierdoor weet je het looppad te accentueren én weet je dat je in het donker altijd veilig in jouw tuin kunt lopen. Juist bij een dergelijke inrichting geniet je optimaal van de mogelijkheden van een staande lamp.

Allerlei soorten staande lampen

Spreekt het verhaal van een staande lamp jou eigenlijk wel aan? Ben je daarom direct op zoek gegaan naar de beste staande lamp voor in jouw tuin? Dan heb je ongetwijfeld al direct opgemerkt dat je de keus uit allerlei soorten staande lampen hebt. Je kunt kiezen voor een staande lamp van een meter hoog, terwijl je een staande lamp ook net iets boven de grond uit kunt laten steken. Wat voor jou het beste is? Dat hangt echt volledig van jouw voorkeuren af; je moet bijvoorbeeld eerst bepalen wát je in jouw tuin precies wilt verlichten. Op basis daarvan kun je vervolgens de juiste soort staande lamp uit gaan kiezen.

Hierbij is het ook van cruciaal belang om goed naar de vormgeving van de staande lamp te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een staande lamp in de vorm van een fakkel, terwijl je ook kunt kiezen voor een staande lamp in de vorm van een kleine lantaarnpaal. Dit zijn beide staande lampen, maar de uitstraling van beide lampen is uiteraard wel compleet anders.

Let hierbij overigens niet alleen goed op de vormgeving, maar ook op het kleurgebruik. Bij de meeste staande lampen zie je dat deze in een donkere kleur uitgevoerd zijn, maar ga je dan het liefste voor zwart, voor grijs of voor donkergroen? De keus is op dit vlak echt volledig aan jou.

Is een staande lamp aan te raden?

Wat zijn tot nog toe jouw bevindingen over een staande lamp? Ben je wel te spreken over de voordelen van deze soort tuinlamp? En wil je dolgraag direct op zoek gaan naar een staande lamp voor in jouw tuin? Dat kunnen wij van harte aanraden! Wel is het goed om met enkele zaken rekening te houden.

Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat je in de meeste gevallen meerdere staande lampen moet kiezen. Je kunt een tuin prima met één wandlamp verlichten, maar de meeste staande lampen hebben niet een dusdanig sterke lichtopbrengst. Ook zijn de meeste staande lampen vrij compact uitgevoerd, waardoor je al snel meerdere lampen in jouw tuin wilt/moet gaan plaatsen. Als je voor meerdere staande lampen in jouw tuin kiest, weet je in ieder geval een fraai geheel te creëren. Elke staande lamp brengt ook nog eens veel gezelligheid met zich mee, waardoor je met deze soort tuinlamp jouw tuin écht gezelliger weet te maken.

Heb je direct interesse om een staande lamp aan te schaffen? Je bent hiervoor van harte welkom in onze webshop! Wij bieden meerdere soorten staande lampen aan, waardoor je in onze webshop een goed vergelijk kunt maken. Nadat je dit vergelijk gemaakt hebt, kun je direct de gewenste lamp voordelig, snel en veilig online bestellen. Wat wens je nog meer?

Wandlamp

Eerder in dit artikel gaven we aan dat je uit twee soorten tuinlampen kunt kiezen: een staande lamp en een wandlamp. Je hebt hierboven al kennis kunnen maken met een staande lamp, dus het is nu de hoogste tijd om nader kennis te maken met een wandlamp. Wat is een wandlamp precies? Welke soorten wandlampen bestaan er? En waarom is de aanschaf van een wandlamp zo aan te raden? Op onder meer die vragen vind je hieronder een passend antwoord!

Zoals de naam al doet vermoeden, dien je een dergelijke lamp aan een wand op te hangen. Je kunt deze lamp bijvoorbeeld aan de gevel van je woning ophangen, maar ook aan jouw schutting, aan jouw tuinhuisje of aan de schuur in jouw tuin. Door een dergelijke lamp op te hangen, ben je in ieder geval verzekerd van een veilige inrichting van jouw tuin. Een wandlamp hang je immers vaak op bij de plek waar het meeste in jouw tuin plaatsvindt; bijvoorbeeld jouw terras of de deur van jouw schuur waar je elke dag de fietsen in zet.

Met een wandlamp kun je in ieder geval al snel van meerdere voordelen genieten. Zo brengt een dergelijke lamp onwijs veel veiligheid met zich mee, kun je met een dergelijke lamp accenten aanbrengen in jouw tuin en kun je met een dergelijke lamp ook nog de gezelligheid in jouw tuin bevorderen. Voldoende redenen dus om direct een wandlamp aan te schaffen!

Allerlei soorten wandlampen

Als je het assortiment van wandlampen bekijkt, zie je direct dat het aanbod onwijs uitgebreid is. Je kunt uit verschillende soorten wandlampen kiezen, waarbij onder meer de uitstraling van lamp tot lamp verschilt. Sommige lampen zijn bijvoorbeeld rechthoekig uitgevoerd, terwijl andere wandlampen echt in de vorm van een kleine lantaarnpaal uitgevoerd zijn. Qua uitstraling heb je dus meer dan genoeg mogelijkheden om de beste wandlamp voor in jouw tuin uit te kiezen.

Daarbij is het ook nog goed om te weten dat sommige wandlampen een specifiek voordeel met zich mee brengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wandlamp met een LED lichtbron. Dit is in de afgelopen jaren eigenlijk de standaard geworden, aangezien LED de nodige voordelen met zich mee brengt. Zo is het bijvoorbeeld een absoluut voordeel dat LED energiezuinig is, duurzaam is én direct op volle sterkte brandt.

Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een wandlamp met een bewegingssensor. Kom jij, of iemand anders, in de buurt bij deze lamp? Dan springt de lamp direct aan, waardoor je van het gewenste licht in jouw tuin voorzien bent. Je hoeft daar zelf niet eerst een schakelaar voor te bedienen; gemak dient de mens. Bovendien is een dergelijke lamp super veilig. Je weet namelijk dat je altijd in een verlichte en veilige tuin thuiskomt, terwijl een bewegingssensor ook absoluut niet de favoriet van een inbreker is.

Verder vind je ook nog wandlampen die je op afstand kunt bedienen. Dit zijn bijvoorbeeld lampen van Philips die je met een afstandsbediening of met een app kunt bedienen, waardoor je vanaf jouw luie loungeset de kleur van de lampen bijvoorbeeld aan kunt passen. Op die manier weet je nóg meer sfeer in jouw tuin aan te brengen.

Is de aanschaf van een wandlamp aan te raden? Ja, in onze ogen is dat zeker het geval. Een wandlamp kun je moeiteloos in jouw tuin integreren en levert vervolgens tal van voordelen op. Bijkomend voordeel is dat je uit echt veel verschillende soorten wandlampen kunt kiezen, waardoor je altijd wel een geschikte lamp voor in jouw tuin kunt vinden.

Aansluiting van de tuinlampen

Heb je gekozen voor een staande lamp, voor een wandlamp of mogelijk voor een combinatie van beide soorten lampen? In alle gevallen is het van cruciaal belang om goed naar de aansluiting van de tuinlampen te kijken. Moet je deze tuinlampen van elektriciteit voorzien? Of zijn het juiste lampen die op basis van zonne energie werken?

De laatstgenoemde tuinlampen, ook wel solar tuinlampen genoemd, zijn in de afgelopen jaren vrij populair geworden. Deze lampen werken volledig op zonne energie en hoef je dus niet met elektriciteitskabels aan te sluiten. Handig voor als je een duurzame tuin in wilt richten of als je simpelweg geen elektriciteit in jouw tuin hebt.

Ons advies is om ook hier goed op te letten. Je kunt zowel staande lampen als wandlampen aanschaffen die op zonne energie werken. Je moet alleen voor jezelf nog even beslissen of dat iets is waar jouw voorkeur naar uit gaat!

Slotwoord

Zo, je weet nu in principe alles over de verschillende soorten tuinlampen. Als je dit artikel goed doorgenomen hebt, kun je nu ook direct antwoord op de vraag ‘Voor welk soort tuinlamp kun je het beste kiezen?’ geven. Ga jij voor een staande lamp? Ga je voor een wandlamp? Of ga je voor een combinatie van beide lampen? Wij kunnen je als afsluiter van dit artikel eigenlijk nog maar één tip meegeven: kies te allen tijde voor tuinverlichting. Ongeacht voor welke soort tuinlamp je kiest, geniet je namelijk al snel van meerdere zwaarwegende voordelen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »