{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

18 februari 2021

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een parasol?

Vind jij het heerlijk om tijd in jouw tuin in het zonnetje door te brengen? Dan heb je in de afgelopen zomers in jouw handjes mogen knijpen. In de afgelopen zomers was het in ons land namelijk relatief warm, waardoor we ook van veel zonuren hebben mogen genieten. De verwachting is dat dit de komende jaren aan gaat houden, aangezien het klimaat simpelweg aan het veranderen is.

 

Dit betekent dat wij, als Nederlanders zijnde, onze tuin deels aan moeten gaan passen. Normaliter hadden we namelijk niet al te veel zonuren, waardoor de aanschaf van een parasol ook niet perse noodzakelijk was. Dat is tegenwoordig – met alle dank aan de hoge temperaturen – compleet anders. Als je momenteel géén parasol in jouw tuin hebt staan, ben je eigenlijk gevaarlijk bezig.

 

Hoe dat precies zit? Dat bespreken we graag in dit artikel. In dit artikel bespreken we namelijk uitgebreid wat de voordelen van een parasol zijn, welke soorten parasols er bestaan en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een parasol. Nadat je dit artikel gelezen hebt, wil je ongetwijfeld maar één ding: direct een parasol aan gaan schaffen.

 

Daarvoor zit je bij ons ook direct goed. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste parasols. Doordat wij de beste parasols in allerlei soorten en maten aanbieden, kun je altijd wel een parasol vinden die volledig op jouw wensen aansluit. Maar, waar moet je dan precies op het letten bij het definitief doorhakken van de knoop? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel!

 

Wat zijn de redenen om een parasol aan te schaffen?

Als je in de zomer de nodige uren in jouw tuin doorbrengt, wordt jouw huid behoorlijk blootgesteld aan de zon. Dit brengt een fraai kleurtje met zich mee, maar het brengt ook mogelijke gevaren met zich mee. Als jouw huid te lang aan de zon blootgesteld wordt, kan dit gaan leiden tot gezondheidsproblemen. Deze problemen kunnen behoorlijk heftig zijn, waardoor het écht aan te raden is om jouw huid goed tegen de felle zonnestralen te beschermen.

 

In jouw tuin kun je dat op meerdere manieren doen, bijvoorbeeld door je huid goed met zonnebrandcrème in te smeren. Als er in ons land sprake van een hittegolf is, is deze zonnebrandcrème echter niet afdoende. Nee, in dat geval is het verstandiger om ook gebruik van een parasol te maken.

 

Met een parasol kun je namelijk de gewenste schaduw in jouw tuin creëren. Je kunt vervolgens plaatsnemen in de schaduw, waardoor je jouw huid perfect weet te beschermen. Je voorkomt hiermee niet alleen heftige gezondheidsproblemen, maar je voorkomt ook dat je huid verbrandt. Met het oog op jouw gezondheid is het dus absoluut aan te raden om gebruik te maken van een parasol in jouw tuin.

 

Daarnaast weet je met een parasol ook nog het leef comfort in jouw tuin te verbeteren. Door onder een parasol plaats te nemen, zweet je namelijk niet helemaal weg. Dat is wél het geval als je tijdens een hittegolf gewoon plaatsneemt op bijvoorbeeld jouw loungeset. De zon is op dergelijke dagen onwijs fel, waardoor je al snel een uitgedroogd gevoel hebt. Dankzij een parasol kun je dit ook voorkomen, waardoor je ook van het nodige leef comfort in jouw tuin weet te genieten.

 

Tot slot kan een parasol ook nog qua uitstraling een toevoeging voor jouw tuin zijn. Dat is zeker het geval als je voor een grote parasol kiest met bijvoorbeeld een fraaie kleur of een fraai patroontje. Doordat je de keus uit vrij veel parasols hebt, kun je altijd wel een parasol vinden die perfect op jouw wensen aansluit.

 

Heb je interesse om een parasol aan te schaffen? Dan heb je dus al een juiste keuze gemaakt; door een parasol aan te schaffen, geniet je direct van de hierboven genoemde voordelen. Maar, zover is het nog niet. Nee, je moet allereerst op zoek gaan naar de beste parasol. Met de informatie uit dit artikel kun je deze zoektocht direct op de juiste manier gaan starten! 

 

Tussen welke soorten parasols kun je kiezen?

Graag willen we jou allereerst in het kort kennis laten maken met de verschillende parasol waaruit je kunt kiezen. Op basis van deze informatie kun je al direct een schifting maken in het uitgebreide aanbod van parasols. Het is namelijk een feit dat in sommige tuinen een zweefparasol geschikt is, terwijl in andere tuinen juist een stokparasol de enige juiste keuze is.

 

Voor het overzicht zetten wij alvast de drie verschillende soorten parasols op een rijtje:

 

  • Stokparasol
  • Zweefparasol
  • Horecaparasol

 

Stokparasol

Een stokparasol is de variant zoals wij deze al jarenlang kennen. Deze parasol bestaat uit een stok en uit een parasoldoek. De stok zit in het midden ten opzichte van het parasoldoek, waardoor de stok ook altijd in het midden van het oppervlakte neergezet moet worden. Wil jij bijvoorbeeld jouw loungeset in de schaduw brengen? Dan moet je de stokparasol op een dusdanige manier neerzetten, zodat het doek van de parasol de loungeset in de schaduw brengt.

 

Een gekend nadeel van deze parasolsoort is dat de zon gedurende de dag uiteraard beweegt. Je bent daardoor ook genoodzaakt om de parasol gedurende de dag af en toe nét iets anders neer te zetten. Op die manier weet je echter wel jouw huid op de gewenste manier te verbeteren.

 

Een belangrijk voordeel van een stokparasol is de eenvoud. Door deze eenvoud zet je de parasol moeiteloos op elke plek in jouw tuin neer; het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een bijpassende parasolvoet.

 

Ook is het een belangrijk voordeel dat een stokparasol relatief goedkoop is. Zeker als je een stokparasol met een zweefparasol vergelijkt, zie je een duidelijk verschil in de aanschafprijs naar voren komen. Bovendien kun je uit tal van verschillende patroontjes, kleuren en designs kiezen, waardoor je altijd kunt kiezen voor een parasol die volledig op jouw wensen aansluit.

 

Kortom: de keuze voor een stokparasol is zeker aan te raden. Als je een groter oppervlakte in de schaduw wilt brengen, kun je mogelijk beter voor een zweefparasol kiezen. Hieronder bespreken wij graag de zweefparasol nader.

 

Zweefparasol

De vormgeving van een stokparasol is simpel doch doeltreffend te noemen. Is dat ook het geval bij een zweefparasol? Nou, de vormgeving is net iets complexer, maar de werking is nog veel doeltreffender. Bovendien geniet je van een flinke ruimtebesparing en van het nodige gemak. Hoe dat precies zit? Dat bespreken we graag hieronder!

 

Als we naar de vormgeving van een zweefparasol kijken, zien we ook een stok. Deze stok bevindt zich echter niet in het midden van de parasol, maar juist aan de zijkant van de parasol. Door deze plaatsing hoef je de parasolvoet niet midden op het terras neer te zetten, maar kun je de parasolvoet bijvoorbeeld aan de zijkant van het terras neerzetten.

 

Dankzij het parasoldoek wordt alsnog het volledige terras in de schaduw gebracht. Bijkomend voordeel is dat je de meeste zweefparasols ook nog kunt kantelen, waardoor je de parasol continu ten opzichte van de stand van de zon aan kunt passen. Ideaal!

 

Wel moet je rekening houden met de afmetingen van een zweefparasol. Het is namelijk een gegeven dat de meeste zweefparasols alleen geschikt zijn voor grotere oppervlakten; dat komt puur door de afmetingen van het parasoldoek bij een zweefparasol.

 

Doordat het parasoldoek van een zweefparasol vrij groot is, valt de parasol ook direct goed in de tuin op. Mede daarom is het advies om onwijs goed naar de uitstraling van de zweefparasol te kijken; de uitstraling van jouw tuin wordt namelijk écht beïnvloed door het design van de zweefparasol.

 

Horecaparasol

Tot slot is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een horecaparasol. Is het aan te raden om in een gemiddelde tuin voor een dergelijke parasol te kiezen? Nee, zeker niet. Een horecaparasol komt met name in de grote tuinen perfect tot zijn recht.

 

Dat is dan ook volledig te danken aan de afmetingen van de horecaparasol. Als je in ons assortiment naar de horecaparasols kijkt, zie je al direct de afmetingen echt heel groot zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parasol van 4 bij 3 meter; voor een gemiddelde Nederlandse tuin is dat echter veel te groot.

 

Als je een groot oppervlakte in de schaduw wilt brengen, is een horecaparasol echter een prima optie. Overigens is een horecaparasol in 99% van de gevallen een zweefparasol; je hebt hierboven kunnen lezen wat dat precies inhoudt.

 

Aandachtspunten bij het vergelijken van meerdere parasols

Zo, je hebt hierboven kunnen lezen tussen welke soorten parasols je kunt kiezen. Daarmee hebben we ook direct één van de belangrijkste aandachtspunten te pakken voor bij het vergelijk van de parasols. Voordat je dit vergelijk überhaupt kunt maken, moet je voor jezelf bepalen naar welk soort parasol jouw voorkeur uitgaat.

 

Heb je dat gedaan? Dan heb je al een flinke schifting in het uitgebreide aanbod gemaakt. Het is vanaf dat moment zaak om op de criteria te letten die wij hieronder in het kort bespreken. Als je op al deze criteria goed weet te letten, ben je uiteindelijk in staat om de beste parasol voor in jouw tuin te vinden.

 

Afmetingen

Het is sowieso onwijs belangrijk om goed naar de afmetingen van de parasol te kijken. Je moet hierbij goed naar de afmetingen van het parasoldoek kijken, maar ook goed naar de afmetingen van de parasolvoet. Je wilt immers wel dat de parasolvoet op bijvoorbeeld jouw terras past en daar bij voorkeur ook niet al te veel plek in beslag neemt.

 

Wij willen je graag adviseren om vooraf de ruimtes in jouw tuin goed op te meten. Logischerwijs gaat het daarbij om de ruimtes die je graag in de schaduw wilt kunnen brengen. Als je die afmetingen duidelijk in beeld hebt gebracht, kun je gericht op zoek gaan naar een parasol met bijpassende afmetingen.

 

Vorm

Als je de parasols in ons assortiment bekijkt, zie je aan de linkerkant direct meerdere filters naar voren komen. Je kunt hierbij ook gebruik maken van een filter met de titel ‘vorm’. Ja, niet elke parasol heeft namelijk dezelfde vorm.

 

Grofweg kun je hierbij kiezen tussen een rechthoekige parasol, een ronde parasol en een vierkante parasol. Al deze varianten hebben zo hun eigen voor- en nadelen; het is dus aan jou om te bepalen naar welk vorm jouw voorkeur uitgaat.

 

Design van de parasol

Ook is het belangrijk om goed naar het design van de parasol te kijken. Het is namelijk een feit dat een parasol in een tuin behoorlijk goed opvalt. Als het design niet voor 100% naar jouw wens is, ga je je al snel irriteren aan het design van de parasol.

 

Zorg er dus voor dat je goed naar de kleurstelling, een eventueel patroontje en het algehele design van de parasol kijkt. Probeer gewoon heel veel parasols te bekijken, zodat je uiteindelijk voor jezelf kunt bepalen welke stijl of welke kleur jij het mooiste vindt.

 

Persoonlijk vinden wij het erg gaaf als de kleur van de parasol past bij de rest van de tuin. Heb je bijvoorbeeld lichtbruine kussens op jouw loungeset liggen? Dan is het zeker gaaf om voor een parasol met een lichtbruin parasoldoek.

 

Parasolvoet

Bij het vergelijken van de parasols is het advies ook om goed naar de parasolvoet te kijken. Let hierbij niet alleen op de afmetingen van de parasolvoet, maar óók op het gewicht van de parasolvoet. Des te zwaarder een parasolvoet is, des te steviger jouw parasol komt te staan. Als je voor een zware parasolvoet kiest, maak je het echter wel lastiger voor jezelf om de parasol in jouw tuin te verplaatsen.

 

Dat kun je echter makkelijk oplossen door voor een parasolvoet met wieltjes te kiezen. Ook heb je overigens de keus uit verschillende kleuren parasolvoeten; het is dus aan jou om te bepalen wat de gewenste parasolvoet is.

 

Prijskaartje

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het prijskaartje van de parasol. Je kunt hierbij kiezen tussen eigenlijk allerlei verschillende prijsklassen. Wél is een duidelijk verband zichtbaar tussen de prijs en kwaliteit en de prijs en de afmetingen. Over het algemeen gelden hierbij de volgende regels:

 

  • Des te hoger de kwaliteit van een parasol is, des te hoger de prijs is.
  • Des te groter de parasol is, des te hoger de prijs is

 

Ons advies is om voor jezelf een maximum budget te bepalen. Wel willen wij je aanraden om je niet blind te staren op het prijskaartje van de parasol. Ook de hierboven genoemde criteria zijn immers onwijs belangrijk; probeer daarom uiteindelijk een parasol te vinden die aan al jouw wensen voldoet. Mogelijk moet je daar dan iets meer voor betalen, maar dat is elke cent dubbel en dwars waard!

 

Slotwoord

De aanschaf van een parasol is voor elk huishouden aan te raden. Je weet het leef comfort in jouw tuin hiermee te verbeteren, terwijl je jouw huid ook nog weet te beschermen. Kortom: voldoende redenen om direct in actie te komen. Bekijk direct ons uitgebreide aanbod van parasols, vergelijk de verschillende parasols en maak uiteindelijk jouw keuze. Heb je de gewenste parasol gevonden? Bij ons bestel je deze snel, veilig én goedkoop!