{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

11 mei 2021

Waarom voor een hangstoel in jouw tuin kiezen?

Op welke manier wil jij het liefste veel tijd in jouw tuin doorbrengen? Doe je dit heerlijk languit hangend? Lig je het liefste languit in jouw tuin? Of wil je graag zittend een lekker boek lezen? De keuze is reuze én de keuze is volledig aan jou.


In de afgelopen jaren zijn namelijk meer en meer soorten tuinmeubelen op de markt gebracht. Zoals je in onze webshop ook duidelijk kunt zien, heb je hierdoor meer dan voldoende keuze gekregen. Je hebt nu echt de keus uit tientallen soorten tuinmeubelen; naar welke soort tuinmeubelen gaat jouw voorkeur uit? Wij kunnen het ons goed voorstellen als je het lastig vindt om hierop een antwoord te geven.
Graag helpen we jou daarom ook een handje! Dat doen we enerzijds door een uitgebreid aanbod aan te bieden en door anderzijds informatieve blogartikelen te schrijven. Met dank aan deze informatieve blogartikelen krijg jij een duidelijk beeld van alle mogelijkheden. Ook kun je – dankzij deze informatie – de juiste keuzes voor in jouw eigen tuin gaan maken. In dit artikel kun je daarvoor meer informatie vinden over de hangstoelen.


Als we het over unieke tuinmeubelen hebben, spreken we absoluut over hangstoelen. Deze stoelen vind je nog in niet al te veel tuinen terug, terwijl de hangstoelen toch veel voordelen met zich mee brengen. In dít artikel laten wij je graag kennis maken met de vele voordelen van een hangstoel. Daarbij bespreken we ook uitgebreid hoe je de beste hangstoel voor in jouw tuin kunt vinden.


Is de aanschaf van één of meerdere hangstoelen aan te raden? Ja, in onze ogen is dat absoluut iets wat aan te raden is. Juist doordat een hangstoel uniek is, brengt een hangstoel veel unieke voordelen met zich mee. Voordelen waar jij ook van kunt genieten, indien je voor een hangstoel kiest. Neem onderstaande voordelen op je gemakje door en je wilt ongetwijfeld direct een hangstoel aanschaffen.


Is dat daadwerkelijk het geval na het lezen van dit artikel? Wil jij na het lezen van dit artikel het liefste zo snel mogelijk een geweldige hangstoel bestellen? Dan ben je daarvoor ook bij ons aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk de beste hangstoelen van dit moment terug, inclusief een scherp prijsje. Door één van de hangstoelen uit ons aanbod aan te schaffen, kun je nóg meer genieten van de vele voordelen van dit unieke meubelstuk voor in de tuin!

Wat is een hangstoel precies?

Ben je op zoek naar een nieuwe stoel voor in jouw tuin? Als je in onze webshop op ‘Tuinstoelen’ klikt, zie je direct meerdere soorten tuinstoelen naar voren komen. Binnen onze webshop heeft ook de hangstoel een aparte categorie gekregen, maar wat is een hangstoel nou precies? Geeft de benaming van deze stoel direct aan om wat voor soort stoel het precies gaat? Nee, dat is niet het geval.
Als je de naam ‘hangstoel’ ziet staan, zou je mogelijk denken aan een stoel die je ergens aan op kunt hangen. Dat is echter allerminst het geval. Een hangstoel is een stoel die bestaat uit een onderdeel dat op de grond komt te staan, een soort van steel en uiteindelijk het zitgedeelte. Doordat dit zitgedeelte alleen aan de steel vast zit, kun je min of meer wiegen in een hangstoel. Je kunt rustig heen en weer bewegen, terwijl je ondertussen van een lekker drankje of een goed boek zit te genieten. Dankzij een hangstoel geniet je hoe dan ook optimaal van jouw tuin, het zonnetje én het mooie leven.
Wil je nou precies weten hoe een hangstoel eruit ziet? Dan kun je de foto aan de bovenkant van dit artikel checken. Ook kun je in onze webshop direct op ‘hangstoelen’ klikken, waarna je direct meerdere foto’s ziet staan. Als je ook maar één foto hebt gezien, zie je eigenlijk direct wat een hangstoel nou precies is!

Wat zijn de voordelen van een hangstoel?

Zo, je weet nu precies wat een hangstoel is. Is het ook aan te raden om voor een dergelijke stoel te kiezen? Dat is eigenlijk de hamvraag die in dit artikel centraal staat. Persoonlijk zijn wij behoorlijk onder de indruk van een hangstoel; in onze ogen brengt een dergelijke hangstoel de nodige voordelen met zich mee.
Over deze voordelen informeren wij je graag zo uitgebreid mogelijk. Door jou hier zo uitgebreid mogelijk over te informeren, krijg je een duidelijk beeld van dit soort stoel. Aan de hand van die informatie kun je vervolgens voor jezelf de knoop doorhakken: ga je een hangstoel aanschaffen of kies je toch voor één van de andere soorten stoelen?

Voordeel 1: neemt niet al te veel ruimte in beslag

Kies je voor een hangstoel? Dat is een prima keuze als je niet al te veel ruimte in jouw tuin hebt. Door de unieke vormgeving is het namelijk een feit dat een dergelijke stoel niet al te veel ruimte in beslag neemt. Je kunt hierdoor een hangstoel in eigenlijk alle tuinen moeiteloos kwijt.
Waar deze compacte vormgeving aan te danken is? Dat is hoofdzakelijk te danken aan de vorm van de stoel. Het is geen stoel die je uit kunt klappen of waar je languit op kunt liggen. Nee, het is echter wel een compacte stoel die alsnog het nodige comfort biedt. Over het comfort van een hangstoel komen we verderop graag terug; het is hoe dan ook van belang act je weet dat een hangstoel niet al te veel ruimte in beslag neemt.
Ben je op zoek naar een geschikte stoel voor op jouw balkon? Ook dan is een hangstoel een prima optie. Een dergelijke stoel neemt gewoonweg niet al te veel ruimte in beslag, terwijl je ook nog makkelijk om de stoel heen kunt lopen. Ook voor op een balkon – of in een kleien tuin – is dit dus écht een ideale stoel.

Voordeel 2: super comfortabel

Als je nieuwe tuinmeubelen aan gaat schaffen, doe je dat mogelijk vanwege het comfort. Dat is althans één van de redenen waarom veel mensen voor bijvoorbeeld een loungeset kiezen. Tegelijkertijd is dit ook één van de vele redenen waarom mensen voor een hangstoel kiezen. Met een hangstoel geniet je namelijk ook van ongekend veel comfort.
Hoe dit comfort tot stand komt? Dat is hoofdzakelijk te danken aan de vormgeving en aan de comfortabele kussens. Zoals je op de foto al kunt zien, liggen er in een hangstoel één of meerdere kussens. Dankzij deze kussens geniet je van een comfortabel zitvlak. Door de vormgeving van de hangstoel kun je bovendien meerdere zithoudingen aannemen; zo kun je volledig rechtop zitten, maar ook iets onderuit gezakt zitten behoort tot de mogelijkheden.
Het comfort van een hangstoel is eigenlijk niet zo goed in woorden uit te drukken. In onze ogen is het vooral een kwestie van zelf eens uit proberen. Als je zelf eens op een hangstoel gezeten hebt, wil je hoogstwaarschijnlijk niks anders meer.

Voordeel 3: super leuk design

Een tuinstoel schaf je om het comfort aan, maar ook het design speelt een belangrijke rol. In de meeste tuinen vallen de tuinstoelen namelijk behoorlijk op, aangezien de tuinstoelen qua afmetingen alles behalve klein te noemen zijn. Een hangstoel is daarentegen wel relatief compact, maar valt door zijn unieke vorm alsnog snel op. Hoe fijn is het dan om te weten dat een hangstoel een super leuk design heeft?
Eigenlijk brengt een hangstoel iets tropisch met zich mee. De hangstoel uit ons assortiment hebben dan ook toepasselijke namen gekregen, zoals Aruba en Panama. Dergelijke benamingen verwijzen naar heerlijke landen waarin je volledig tot rust kunt komen!
Wij zijn van mening dat je met een hangstoel jouw tuin echt leuk aan weet te kleden. Je geniet hierbij van een fraai design, van de nodige gezelligheid én dus van veel comfort. Bovendien heb je de keus uit meerdere soorten hangstoelen; dit zorgt ervoor dat je ook veel invloed op het uiteindelijke design van de hangstoel uit kunt oefenen.
Hier willen wij graag nog één ding aan toevoegen: een hangstoel past wat ons betreft ook in alle soorten tuinen. Heb je voor een moderne tuin gekozen? Dan past een hangstoel daar naadloos bij; een dergelijke stoel ziet er immers strak uit. Heb je voor een landelijke tuin gekozen? Ook dan kun je prima voor een hangstoel kiezen, aangezien een dergelijke stoel een soort van landelijk karakter heeft.

Voordeel 4: je wordt er helemaal rustig van

Heb je enig idee waarom een baby vaak in een wieg ligt? De reden hiervoor is simpel: door het op en neergaande effect wordt een baby volledig rustig. Dat effect helpt niet alleen bij baby’s, maar ook bij volwassenen. In onze ogen is ook om deze reden de aanschaf van een hangstoel absoluut aan te raden.
Door de vormgeving ben je in een hangstoel in staat om een beetje heen en weer te schommelen. Dit gaat op een zeer laag tempo, terwijl je ondertussen bijvoorbeeld jouw boek kunt lezen. Je geniet daarbij van het boek, van het heerlijke zonnetje én van de op en neergaande beweging. Door die beweging kom je echt volledig tot rust.
Ben je het allemaal een beetje zat? Wil je graag tot rust komen? Dan hoef je eigenlijk maar twee dingen te doen: loop naar jouw hangstoel toe en doe jouw ogen dicht. Als je dat gedaan hebt, begin je langzaamaan met schommelen, waardoor je volledig tot rust komt. Je merkt al snel dat dit behoorlijk verslavend werkt; eigenlijk wil je het liefste de gehele dag door op je gemakje schommelen!

Voordeel 5: je hebt veel keus

Klinken bovenstaande voordelen bij jou als muziek in de oren? Dan gaan we het nóg mooier voor je maken: je hebt ook nog eens veel keus. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je al direct meerdere soorten hangstoelen naar voren komen. Door tussen deze hangstoelen een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk de perfecte hangstoel voor in jouw tuin aanschaffen.
Heb je die hangstoel uiteindelijk in jouw tuin neergezet? Dan begint het echte genieten. Dankzij de vele voordelen van een hangstoel is het echt prima vertoeven op/in de hangstoel. De kans is dan ook groot dat je elke dag een paar uurtjes in de hangstoel gaat zitten. Wij begrijpen maar al te goed waarom je dat zou doen!

Wat zijn de nadelen van een hangstoel?

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de vele voordelen van een hangstoel. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het in ieder geval aan te raden om een dergelijke stoel te kopen. Het is echter ook goed om even stil te staan bij nadelen/aandachtspunten.
Heeft een hangstoel überhaupt nadelen? Nou, zo willen wij het niet noemen. Wij willen wel benadrukken dat je met enkele zaken goed rekening moet houden. Welke zaken dit precies zijn, ga je hieronder lezen. Hieronder zetten wij de belangrijkste aandachtspunten van een hangstoel namelijk even voor je op een rijtje.

Nadeel 1: relatief zwaar

De vormgeving van een hangstoel is uniek te noemen. In geen enkele andere stoel kun je immers lekker schommelen. Deze vormgeving brengt echter wel een nadeel met zich mee: het relatief hoge gewicht.
Dit relatief hoge gewicht is met name te wijten aan de poot van de stoel. Deze poot moet zeer stevig zijn; als je aan het schommelen bent, wil je immers niet dat de stoel om kan vallen. Om dat tegen te gaan, kiezen fabrikanten voor een verstevigd frame. Dat kunnen wij goed begrijpen én is ook volledig logisch te noemen. Het gevolg hiervan is echter wel dat de stoel behoorlijk zwaar wordt.
Wat hier dan precies het nadeel van is? Nou, als je een hangstoel in jouw tuin wilt verplaatsen, heb je daar meerdere handjes voor nodig. Alleen de echte spierbundels zijn in staat om een dergelijke stoel in hun eentje te verplaatsen. Mocht dat niet voor jou gelden, is het dus zaak om extra handjes te regelen. Indien de hangstoel eenmaal op de gewenste plek in jouw tuin staat, heb je daar overigens helemaal geen omkijken meer naar!

Nadeel 2: je moet voorzichtig gaan zitten

Ga je met een glas drinken in jouw handen op de hangstoel zitten? Dan is het echt onwijs belangrijk om dit voorzichtig te doen. Doe je dit niet? Dan gaat de stoel behoorlijk hard schommelen, waardoor het drinken al snel op jouw kleding terecht komt.
Dat kun je op een makkelijke manier voorkomen: door voorzichtig op/in de hangstoel te gaan zitten. Doe dit echt met beleid, zodat je een eventueel ongelukje kunt voorkomen. Dit is echter wel iets wat je ook aan jouw kinderen duidelijk moet maken. Als zij te hard op/in de hangstoel gaan zitten, kan de stoel mogelijk té hard in beweging komen; dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Zorg er dus voor dat iedereen voorzichtig en met beleid met de hangstoel omgaat.

Nadeel 3: een hangstoel is niet voordelig

Wil je graag voor een klein bedrag een hangstoel aanschaffen? Dan kun je dat wel vergeten. Het is namelijk een gegeven dat een gemiddelde hangstoel behoorlijk prijzig is. Voor een normale hangstoel betaal je al snel 200 euro of meer. Sterker nog; in ons aanbod vind je zelfs hangstoelen van meer dan 400 euro terug.
Ligt dat aan ons aanbod? Nee, integendeel zelfs. Wij bieden alle hangstoelen namelijk tegen zeer scherpe prijzen aan. Als je hangstoelen bij een andere webshop gaat bestellen, kun je rekening houden met nog hogere prijskaartjes. Indien je interesse in een hangstoel hebt, zou je dit hoge prijskaartje eigenlijk moeten ‘negeren’. Het hoge prijskaartje levert namelijk wel veel gemak, veel comfort én een fraaie hangstoel op.

Hoe kun je de beste hangstoel voor in jouw tuin vinden?

Spreken de voordelen van een hangstoel jou aan? Wegen de voordelen bij jou ook zwaarder dan de nadelen? Dan is het interessant om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste hangstoel voor in jouw tuin. Als je naar de beste hangstoel voor in jouw tuin op zoek gaat, loop je al snel tegen een uitgebreid aanbod.
Een hangstoel is namelijk niet zomaar een hangstoel. Nee, een hangstoel brengt meerdere unieke eigenschappen met zich mee. Juist door elke hangstoel anders is, is het zaak om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Met het maken van die vergelijking helpen wij je ook nog graag een handje in dit artikel. In het restant van dit artikel bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria van een hangstoel zijn. Als je goed op déze criteria weet te letten, kun je uiteindelijk de beste hangstoel voor in jouw tuin vinden.

De vorm van de hangstoel

Qua vorm lijken de meeste hangstoelen op elkaar. Dat is nu eenmaal een feit, maar toch zijn er opvallende zaken aan de vormgeving van elke hangstoel. In veel gevallen zijn de details nét anders, waardoor de hangstoel een unieke vorm heeft.
Wij raden je dan ook aan om altijd heel goed naar de vorm van de hangstoel te kijken. Vind je de stoel bijvoorbeeld ovaal genoeg? Vind je de vorm van de standaard mooi? En vind je de algehele vorm van de hangstoel mooi? Dat zijn vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Door de verschillende hangstoelen in ons aanbod naast elkaar te zetten, zie je in ieder geval direct dat de vorm per hangstoel verschillend is.

De afmetingen van de hangstoel

Hoe groot moet de hangstoel zijn? Ook dat is een belangrijke vraag waar je voor jezelf naar op zoek moet gaan. Om de afmetingen duidelijk in beeld te kunnen brengen, is ons advies eerst om de aanwezige ruimte in jouw tuin op te meten. Bepaal waar de hangstoel moet komen te staan en meet vervolgens de aanwezige ruimte op. Nadat je dat gedaan hebt, weet je precies hoe groot de hangstoel maximaal kan zijn.
Let hierbij niet alleen op de breedte en de diepte van de hangstoel. Nee, de hoogte van een hangstoel is minstens net zo belangrijk. Je wilt immers wel op een comfortabele manier in de hangstoel kunnen stappen, waarna je ook nog op een comfortabele manier in de hangstoel moet kunnen relaxen. Let daarvoor goed op de hoogte van de stoel!

De hoeveelheid zitplaatsen van de hangstoel

Wil je graag in je eentje veel tijd in de hangstoel doorbrengen? Of vind je het mogelijk interessant om de hangstoel samen met jouw partner te delen? Als je voor een 2-zitter kiest, kunnen jullie tezamen van de comfortabele hangstoel genieten. Ideaal, toch?
Met andere woorden: denk goed na over de hoeveelheid zitplaatsen van de hangstoel. In principe is dit geen hele lastige keuze, aangezien het altijd tussen 1 of 2 zitplaatsen gaat. Indien je voor de variant met 2 zitplaatsen gaat, is het sowieso verstandig om goed naar de afmetingen te kijken. Een dergelijke hangstoel is immers een stuk groter, dus past een dergelijke stoel dan alsnog bij jou in de tuin? Het is aan jou om daar achter te komen!

De kussens van de hangstoel

Heb je enig idee hoe het comfort van een hangstoel tot stand komt? Een belangrijke rol hierbij is weggelegd voor de kussens. Ons advies is dan ook om heel gericht naar de kussens te kijken, waarbij je eigenlijk op meerdere punten zou moeten letten.
Zo is het van belang om naar de plaatsing en het comfort van de kussens te kijken. Waar liggen de kussens precies? En hoe dik zijn deze kussens precies? Over het algemeen kan daarbij het volgende gesteld worden: des te dikker de kussens zijn, des te comfortabeler de kussens zijn.
Let tevens goed op de kleur van de kussens. Ga je het liefste voor een hangstoel met lichtgekleurde kussens? Of heeft een hangstoel met donkergekleurde kussens toch echt jouw voorkeur? De keus is aan jou. De kleur van de kussens is in ieder geval (deels) bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van de hangstoel!

Het materiaal van de hangstoel

Wil je graag een hangstoel aan gaan schaffen? Dan is het ook belangrijk dat je naar het materiaal van de hangstoel gaat kijken. In onze webshop heb je eigenlijk tussen drie materialen de keuze: aluminium, natural rotan en wicker. Al deze materialen brengen in ieder geval unieke voordelen met zich mee!
Voor welk materiaal je dan het beste kunt kiezen? Dat is toch hoofdzakelijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Alle materiaalsoorten brengen immers ook hun eigen, unieke uitstraling met zich mee. Het is aan jou om te bepalen wat je het mooiste vindt!

De kleur van de hangstoel

De kleur van de kussens hebben we reeds eerder benoemd. Het is echter ook belangrijk om goed naar de kleur van de hangstoel zelf te kijken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen tussen zwart, bruin en antraciet. Let hierbij met name op de kleur van de standaard, aangezien die standaard behoorlijk opvallend in jouw tuin aanwezig.
Voor welke kleur je het beste kunt kiezen, is ook weer afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wij raden je hierbij in ieder geval aan om goed naar de overige kleuren in jouw tuin te kijken. Je kunt de kleur van jouw nieuwe hangstoel hier vervolgens perfect op afstemmen!

De kwaliteit van de hangstoel

Als je eenmaal op een hangstoel gezeten hebt, wil je niks anders meer. Nadat je de hangstoel aangeschaft hebt, is het dan ook wenselijk dat je van een lange levensduur kunt genieten. Nou, dat komt zéker goed als je een hangstoel via onze webshop aanschaft. Wij werken namelijk alleen samen met de beste merken, waardoor wij de kwaliteit kunnen waarborgen.
Is het altijd aan te raden om voor kwaliteit te gaan? Ja, zeker. De betere hangstoelen hebben namelijk een langere levensduur, waardoor je langer van jouw aankoop kunt genieten. Het feit dat je daar mogelijk iets meer geld aan uit moet geven, is daarmee opeens niet meer ‘erg’. Je kunt immers langer van jouw investering genieten.

Het prijskaartje van de hangstoel

Eerder in dit artikel hebben we al benoemd dat je met het prijskaartje van een hangstoel rekening moet houden. Een hangstoel is namelijk alles behalve voordelig te noemen, maar de prijskaartjes variëren wel behoorlijk. Dat is dan ook al voldoende reden om kritisch naar het prijskaartje van de hangstoel te kijken.
Daarbij willen wij je graag nog het volgende aanraden: durf te investeren in een goede hangstoel. Zoals je hierbij al hebt kunnen lezen, brengt een goede hangstoel een langere levensduur met zich mee. Dat is absoluut wenselijk, aangezien het op en top genieten is in een hangstoel.

Slotwoord

Heb je interesse om een hangstoel aan te schaffen? Dan kunnen wij je eigenlijk maar één ding aanraden: schaf de hangstoel zo snel mogelijk aan. Van de aanschaf van een goede hangstoel ga je absoluut geen spijt krijgen. De stoel heeft een unieke uitstraling, is een aanvulling voor in jouw tuin en biedt ongekend veel comfort. Je kunt de gehele dag door ideaal chillen in jouw hangstoel; veel plezier alvast gewenst met jouw nieuwe hangstoel!