{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 26 mei 2021

Waarom zou je voor een tuinhuisje kiezen?

Ben je op dit moment bezig met het maken van een nieuw tuinontwerp? Wil je jouw tuin graag op een nét iets andere manier inrichten? Of wil je jouw volledig nieuwe huis van een prachtige nieuwe tuin voorzien? In al deze gevallen is het advies om hier goed je tijd voor uit te trekken.


Door hier goed jouw tijd voor uit te trekken, kun je uiteindelijk de juiste keuzes maken. Je weet hiermee de tuin echt volledig naar wens te maken, waardoor je nóg meer van jouw tuin kunt gaan genieten. Daarbij is het ook mooi meegenomen dat de temperaturen in ons land steeds hoger komen te liggen. Juist doordat het in ons land steeds warmer wordt, heb je voldoende mogelijkheden om van jouw tuin te genieten. Als het buiten bijvoorbeeld 25 graden is, is het immers heerlijk om op jouw loungeset te chillen.
Als je een tuinontwerp gaat maken, kom je al snel tot een constatering: je kunt ongekend veel kanten op. Je hebt echt eindeloze mogelijkheden om jouw tuin volledig naar wens in te gaan richten. Juist doordat je zoveel mogelijkheden hebt, kan het lastig zijn om uiteindelijk de juiste keuzes te maken. Graag helpen we jou hier een handje bij!


Hoe we dat doen? Dat doen we onder meer door een uitgebreid aanbod van meubelen en accessoires aan te bieden. Daarnaast doen we er ook alles aan om jou zo uitgebreid mogelijk te informeren. Dat is ook iets wat we met dít artikel willen doen. In dit artikel bespreken we namelijk wat de belangrijkste voordelen van een tuinhuisje zijn. Nadat je dit artikel doorgenomen hebt, is de kans groot dat je direct een tuinhuisje aan wilt schaffen. Het is namelijk een feit dat er meerdere redenen zijn om direct voor een tuinhuisje te kiezen.


Graag willen we in dit artikel ook nog de nadelen van een tuinhuisje benoemen. Door alle voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje te zetten, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf maken. Een keuze waar je jarenlang van gaat genieten; met een tuinhuisje kun je immers een behoorlijk lang tijd vooruit. Neem dit artikel op je gemakje door, laat je verrassen en maak direct een tuinontwerp van jouw dromen!

Wat is een tuinhuisje precies?

Als we het over een tuinhuisje hebben, hebben we het eigenlijk over een huisje dat je in jouw tuin kunt zetten. Het gaat hierbij niet om een speelgoedhuisje voor jouw kinderen, maar echt om een volwaardig huisje. Je kunt een dergelijk huisje ook vergelijken met een schuur, maar een schuur heeft vaak een nét iets andere uitstraling en functie.


Op Wikipedia is overigens de volgende definitie te vinden: “Een tuinhuis is een relatief klein, eenvoudig bouwwerk dat is bedoeld om in een tuin te plaatsen. Doorgaans wordt een tuinhuisje gebruikt voor opslag, soms als hobbyruimte en ook wel als al dan niet tijdelijke woonruimte. Het heeft vaak de vorm van een klassiek huis met ramen en een puntdak”.


Nou, met deze definitie is het eigenlijk wel direct duidelijk toch? In de afgelopen jaren hebben in ieder geval meer en meer huishoudens voor een tuinhuisje in de tuin gekozen. Voldoende reden dus om eens goed naar alle voordelen van een tuinhuisje te kijken!

Voordeel 1: de veelzijdigheid

Is een tuinhuisje zomaar een tuinhuisje? Nee, dat is absoluut niet het geval. In onze ogen is het namelijk een groot voordeel dat je een tuinhuisje op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een tuinhuisje als opbergruimte te gebruiken.


Zo kun je in een tuinhuisje bijvoorbeeld al jouw tuingereedschappen opbergen. De takkenschaar, de heggenschaar en de grasmaaier kun je prima in jouw tuinhuisje kwijt. Dit geldt niet alleen voor jouw tuingereedschappen, maar ook voor bijvoorbeeld jouw fietsen. Als je meerdere fietsen hebt, is het niet al te netjes om deze ‘los’ in jouw tuin neer te zetten. Door jouw fietsen in een tuinhuisje neer te zetten, weet je jouw fietsen bovendien netjes te houden.


Daarnaast kun je in jouw tuinhuisje ook nog een soort van werkplek creëren. Als je een bepaalde hobby hebt, is het ideaal om die hobby in dit tuinhuisje uit te voeren. Je bent namelijk vlakbij je huis, maar je hebt toch het idee dat je echt even weg bent. Dat is niet alleen leuk voor het uitvoeren van jouw hobby, maar is ook nog goed voor de geestelijke gesteldheid.


Tevens is het mogelijk om in een tuinhuisje een leuk zitje te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een zitje creëren waar je met jouw vrienden/vriendinnen heerlijk kunt borrelen. Je hebt hier eigenlijk maar enkele zaken voor nodig: geschikte tuinmeubelen, een koelkastje en een leuke aankleding van jouw tuinhuisje. Als je jouw tuinhuisje op deze manier aan weet te kleden, geniet je al snel van de gewenste gezelligheid.
Daarbij is het ook nog mogelijk om meerdere functies met elkaar te combineren. Dat is zéker mogelijk als je voor een relatief groot tuinhuisje kiest. Aan de ene kant kun je een opbergruimte creëren, terwijl je aan de andere kant een gezellig zitje kunt creëren. Feit is dat je op een veelzijdige manier van een tuinhuisje gebruik kunt maken!

Voordeel 2: je kunt een tuinhuisje op maat (laten) maken

Heb je een tuin met een relatief bijzondere vorm? Of heb je specifieke wensen met betrekking tot jouw tuinhuisje? Dan is het ook mogelijk om een tuinhuisje speciaal op maat te (laten) maken. Als je jouw tuinhuisje speciaal op maat laat maken, weet je deze perfect te integreren in jouw tuin.


Hierbij heb je ook volledige zeggenschap over bijvoorbeeld de afmetingen, de kleurstelling en de uitstraling. Juist doordat je een tuinhuisje volledig op jouw wensen af kunt stemmen, ga je hier langdurig van genieten. Daarbij is het sowieso goed om te weten dat je uit veel soorten tuinhuisjes kunt genieten. Mocht je het op maat laten maken van een tuinhuisje te prijzig vinden, kun je dus ook altijd nog voor een ‘standaard’ tuinhuisje kiezen.


In onze ogen levert dit in ieder geval één belangrijk voordeel op: je kunt het tuinhuisje altijd echt voor de volle 100% naar jouw wens laten maken. Hierdoor kun je echt de tuin van jouw dromen creëren!

Voordeel 3: je hebt de keus uit ongekend veel varianten

Wil je een tuinhuisje in jouw tuin hebben? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Je moet namelijk op zoek gaan naar een tuinhuisje die volledig aan jouw wensen voldoet. Op zich is dit niet al te lastig, maar je moet wel echt een hele goede vergelijking maken. Het is namelijk een feit dat je uit ongekend veel varianten kunt kiezen.


Hoe het komt dat het aanbod zo divers is? Dat komt onder meer door de verschillende afmetingen en vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een vierkant tuinhuisje aanschaffen, maar je kunt ook kiezen voor een rechthoekig tuinhuisje. Ook kun je kiezen voor een tuinhuisje van 4 meter of voor een tuinhuisje van bijvoorbeeld 2,5 meter. Op het gebied van afmetingen en vormen bestaan simpelweg ongekend veel varianten.


Dat is ook zo op het gebied van vormgeving. Je kunt bijvoorbeeld voor een tuinhuisje met veel ramen kiezen, maar je kunt ook voor een tuinhuisje met slechts enkele ramen kiezen. Ook is het mogelijk om tussen verschillende soorten daken te kiezen; ga je voor bijvoorbeeld een plat dak of ga je voor bijvoorbeeld een puntdak? De keus is aan jou.


Daarbij moet je ook nog goed kijken naar het materiaal van het tuinhuisje. Ga je bijvoorbeeld voor een tuinhuisje van kunststof? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar een tuinhuisje van hout? Je hebt in ieder geval de keus tussen echt veel verschillende soorten materialen. Elk materiaal brengt bovendien zijn/haar eigen uitstraling met zich mee, waardoor het maken van een keuze soms behoorlijk lastig kan zijn.


Ook op het gebied van kleurstelling heb je ongekend veel keuze. Ga je voor een donkergekleurd tuinhuisje? Of gaat je voorkeur toch uit naar een lichtgekleurd tuinhuisje? De keuze is volledig aan jou.
In onze ogen is het een groot voordeel dat je uit veel verschillende varianten kunt kiezen. Het klopt dat het een ware zoektocht naar een perfect tuinhuisje is, maar het is wel prettig dat je zoveel keuze hebt.

Voordeel 4: waardevermeerdering van jouw tuin

Zou jij graag een tuinhuisje in jouw tuin neer willen zetten? Dan is er nóg een reden om dat daadwerkelijk te doen: je weet de waarde van jouw huis hiermee te verhogen. Een tuinhuisje heeft nu eenmaal een meerwaarde voor jouw tuin én huis.


Heb jij wel een tuinhuisje en jouw buren niet? Als jullie huizen voor de rest volledig hetzelfde zijn, is jouw huis meer waard. Dat komt simpelweg door de plaatsing van het tuinhuisje in jouw tuin. Als je mogelijk over een paar jaar wilt verhuizen, is het dus ook interessant om voor een tuinhuisje te kiezen.
Gedurende de komende jaren geniet je immers van de functie van het tuinhuisje. Als je jouw huis eenmaal gaat verkopen, geniet je ook van de hogere verkoopprijs. Ideaal, niet waar?

Voordeel 5: prima te combineren

Wist je dat je een tuinhuisje ook prima met andere tuininvullingen kunt combineren? Hoe we dit bedoelen? Nou, je kunt een tuinhuisje bijvoorbeeld prima met een moestuin of met andere vormen van begroeiing combineren. Door een dergelijke combinatie te maken, weet je jouw tuin direct volledig naar wens te maken.


Daarnaast kun je ook een tuinhuisje en een leuk zitje met elkaar combineren. Hoe je dat doet? Dat kun je doen door voor een tuinhuisje met overkapping te kiezen. Dankzij een dergelijke overkapping weet je een aangename en fijne zitplek te creëren. Een zitplek waar je volledig tot rust kunt komen, ongeacht wat voor weer het is.


Al met al heb je dus voldoende mogelijkheden om jouw tuinhuisje in jouw tuin te integreren. Je weet hiermee hoe dan ook een fraai geheel te creëren. Het is aan jou om te bepalen wat voor geheel dit uiteindelijk moet gaan worden!

Wat zijn de nadelen van een tuinhuisje?

Het mag duidelijk zijn: om meerdere redenen is de plaatsing van een tuinhuisje aan te raden. Maar, zijn er ook nog facetten waar je goed rekening mee moet houden? Nou, er zijn zeker wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden.


Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de afmetingen van een tuinhuisje. Over het algemeen neemt een tuinhuisje relatief veel ruimte in een tuin in beslag. Als je een kleine tuin hebt, is de keuze voor een tuinhuisje dus niet altijd even verstandig. Houd in ieder geval rekening met de ruimte die een tuinhuisje in beslag gaat nemen.


Tevens moet je rekening houden met een vrij fors prijskaartje. Zeker als je een tuinhuisje op maat laat maken, moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Indien je een kant en klaar tuinhuisje koopt, ben je echter ook niet direct super voordelig uit. Nee, het is simpelweg een investering die je moet doen. Tegelijkertijd is het wél een investering waar je langdurig van kunt genieten.


Tot slot moet je rekening houden met de plaatsing van een tuinhuisje. In sommige gevallen is het mogelijk om het tuinhuisje op bijvoorbeeld een fundering van beton te plaatsen. Dit betekent dat je het tuinhuisje niet eventjes snel neer kunt zetten. Nee, voor een betonnen fundering is het verstandig om een gespecialiseerde partij in te huren. Houd ook hierbij dus rekening met een bepaald kostenplaatje.
Wegen deze nadelen op tegen de voordelen? Nee, dat is in onze ogen absoluut niet het geval. Juist doordat een tuinhuisje zoveel voordelen biedt, hebben veel Nederlanders gekozen voor een tuinhuisje. Ga jij de volgende worden? Dan raden wij je aan om dit artikel nog even verder te lezen. Hieronder bespreken we namelijk in het kort hoe je het perfecte tuinhuisje voor in jouw tuin kunt vinden.

Tuinhuisje uitkiezen; hier moet je op letten!

Spreken de voordelen van een tuinhuisje jou wel aan? Heb je daarom ook interesse om een tuinhuisje aan te gaan schaffen? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je immers uit behoorlijk veel verschillende soorten tuinhuisjes kiezen. Maar, waar moet je dan precies op letten tijdens jouw zoektocht? We bespreken het hieronder.


Allereerst moet je goed naar de afmetingen en vorm van het tuinhuisje kijken. Hoe groot moet het tuinhuisje worden? En waar ga je het tuinhuisje precies neerzetten in jouw tuin? Dat zijn twee belangrijke vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet vinden. Daarbij houd je niet alleen rekening met de ruimte in jouw tuin, maar ook met de manier waarop je jouw tuinhuisje wilt gebruiken.
Dat is dan ook direct een belangrijk onderwerp waar je goed over na moet denken. Wil je het tuinhuisje als opbergruimte gebruiken? Zorg dan voor voldoende ruimte in het tuinhuisje. Wil je het tuinhuisje als zitplekje inrichten? Kies dan bij voorkeur voor een tuinhuisje met overkapping.
Heb je eenmaal jouw wensen in beeld gebracht? Dan kun je een goede vergelijking gaan maken. Let daarbij op onder meer de volgende facetten:

  • Materiaal: wil je voor een tuinhuisje van hout of voor een tuinhuisje van kunststof gaan? Dit zijn slechts twee voorbeelden van materialen waar je voor kunt kiezen. Houd bij het maken van een vergelijking rekening met de uitstraling én met het te verwachten onderhoud.
  • Kleur: denk ook heel goed na over de kleur(en) van het huisje. Wil je een zwart tuinhuisje hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een tuinhuisje met een lichte kleur? De keuze is volledig aan jou.
  • Totale vormgeving: let tevens goed op de totale vormgeving van het tuinhuisje. Hiermee bedoelen we onder meer de stijl van het tuinhuisje, het dak van het tuinhuisje en bijvoorbeeld de hoeveelheid ramen in het tuinhuisje.
  • Prijskaartje: let uiteraard ook goed op het prijskaartje van het tuinhuisje. De prijskaartjes variëren nogal, dus maak voor jezelf echt een goede vergelijking.
  • Kwaliteit: investeer je veel geld in een tuinhuisje? Dan wil je uiteraard wel kwaliteit aanschaffen. Kies daarom bij voorkeur voor een tuinhuisje van een gerenommeerd merk.
  • Onderdelen: kijk tot slot ook goed naar de onderdelen van het tuinhuisje. Hoe is de deur van het tuinhuisje bijvoorbeeld? Kun je de ramen van het tuinhuisje open doen? En hoe ziet de binnenkant van het tuinhuisje er uit? Je hebt ook op dit vlak meer dan voldoende mogelijkheden!


Heb je een perfect tuinhuisje gevonden? Dan is er nog één punt waar je goed na moet denken: de plaatsing van het tuinhuisje. Ga je het tuinhuisje zelf plaatsen? Of kies je ervoor om het tuinhuisje door een gespecialiseerde partij te laten plaatsen? Voor beide valt iets te zeggen. De uiteindelijke keuze is ook afhankelijk van jouw tuinhuisje. Als je bijvoorbeeld voor een gigantisch tuinhuisje kiest, moet er een stevige fundering aangebracht worden. In dat geval kun je beter voor een gespecialiseerde partij kiezen.

Slotwoord

Zo, heb je direct interesse om een tuinhuisje aan te schaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengt een tuinhuisje in ieder geval de nodige voordelen met zich mee. Als deze voordelen jou over de streep getrokken hebben, kun je direct aan de slag. Aan de slag om het perfecte tuinhuisje voor in jouw tuin te vinden. Met de meubelen en accessoires uit ons aanbod kun je jouw tuinhuisje vervolgens voor 100% naar jouw wens maken!