{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 9 februari 2024

Wat een beetje zon voor je kan doen

De winter is gelukkig weer bijna op zijn einde en de lente staat voor de deur. Waarschijnlijk van velen het meest favoriete seizoen en natuurlijk niet zonder reden. In de lente schijnt het zonnetje lekker en vooral dat vinden we allemaal heel prettig. We genieten dan ook met zijn allen massaal van de eerste zonnestralen en hopen vooral dat er nog veel mogen volgen.

 

Maar waarom zijn we eigenlijk allemaal zo dol op die zon. Wat doet het zonnetje voor ons wat we nergens anders vinden? Tijd om daar in deze blog eens antwoord op te geven en eigenlijk is het veel simpeler dan je denkt. Er zijn een aantal verschillende redenen die er allemaal voor zorgen dat wij optimaal genieten kunnen van de zon en dit dan ook graag met elkaar doen.

 

In deze blog zetten wij dan ook maar wat graag voor je op een rijtje wat een beetje zon eigenlijk allemaal wel niet voor je kan doen zodat ook jij hier straks de vruchten van kan plukken en extra veel zonnestralen op kan gaan vangen! Want precies dat is natuurlijk uiteindelijk de bedoeling. Lees je met ons mee?

 

Heel erg veel zon

 

Iedere lente weer gaat het zonnetje hier hard schijnen. Alles begint buiten weer te bloeien en groeien en we kunnen van aardig wat zonuren genieten. Daarnaast is het ook nog eens zo dat we daarna de zomer inrollen en nog meer zonuren cadeau krijgen. Genoeg reden dus om zo dol op deze twee seizoenen te zijn en om de zon welkom te heten.

 

Er zijn verschillende redenen die er bij elkaar voor zorgen dat we massaal zo dol zijn op de zon. Maar welke redenen zijn dat dan eigenlijk? In deze blog werken we die verder uit voor je zodat je weer even helemaal helder hebt waarom het zonnetje ook alweer zo fijn is.

 

Als we kijken naar het aantal zonuren dat verschillende landen hebben dan doet ons kikkerlandje het eigenlijk helemaal zo gek nog niet. We hebben dan ook aardig wat zon en het kan hier ook flink warm worden. Een goede tegenhanger dus voor die echte Hollandse regendagen die we dus zeker weten ook kennen.

 

Het is goed voor je humeur

 

We gaan beginnen bij het eerste voordeel van een lekker zonnetje en dat is dat je er lekker vrolijk van wordt. Veel mensen vinden het heel fijn als het zonnetje schijnt omdat ze zich dan direct vrolijker voelen. Maar ook krijgen ze dus een veel beter humeur en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. En dit is dan ook meteen een heel erg fijn voordeel van een lekker zonnetje.

 

Alles ziet er natuurlijk ook meteen veel gezelliger uit met een lekker zonnetje en dat werkt positief op je humeur. Daarnaast heb je ook veel meer mogelijkheden om lekker naar buiten te gaan en ook dat vinden de meeste mensen natuurlijk heel erg prettig en draagt dan ook positief bij. Dit zijn dan ook allemaal redenen die het erg prettig maken om lekker van de zon te genieten en om hier dus je voordeel mee te doen!

 

We genieten natuurlijk allemaal maar wat graag van een gezellig humeur en het draagt hier dan ook zeker aan bij als de zon schijnt. We zien dan ook niet voor niets dat mensen er soms voor kiezen om een reisje naar de zon te maken om op deze wijze lekker te genieten van een goed humeur en vrolijkheid en om daarna weer opgeladen terug te komen.

 

Je krijgt er energie van

En dan hebben we nog een fijn persoonlijk voordeel van dit heerlijke zonnetje. Je krijgt er namelijk lekker veel energie van. Als het zonnetje lekker schijnt dan doet dit op de een of andere manier iets met ons en voelen we ons vaak meteen een stuk energieker. En dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Het heeft dan ook heel veel fijne voordelen om lekker van het zonnetje te genieten en om op deze wijze weer nieuwe energie op te doen.

 

Het is dan ook een hele fijne werking van de zon dat ons dit zoveel energie brengt. We voelen ons dan ook vaak heel erg goed als het zonnetje lekker schijnt en hebben meteen zin om van alles te gaan doen en allerlei klusjes op te gaan knappen en dat is natuurlijk heel erg prettig.

Dit maakt het dan ook voor veel mensen erg fijn en ze kijken dan ook vaak uit naar een zonnige dag.

 

Het is ook niet voor niets dat er vaal gesproken wordt over even lekker opladen in het zonnetje. Dit werkt dan ook daadwerkelijk zo en we doen dan ook echt nieuwe energie op als het zonnetje lekker schijnt.

 

Als je dus een zonnige dag ziet ga dan vooral lekker veel naar buiten en profiteer hier optimaal van en doe er ook zeker je voordeel mee! Het brengt je dan ook veel positiefs!

 

Het is goed voor de bloemen en planten

 

Als je een tuin hebt dan heb je er waarschijnlijk ook hele mooie bloemen en planten in staan. Je wil natuurlijk het liefste dat deze lekker groeien en bloeien en daar doe je dan ook hard je best voor. Toch is het zo dat dit niet altijd werkt zoals je graag zou zien, hier heb je namelijk toch ook echt wat hulp van de natuur voor nodig. Gelukkig kan de zon je hier dan ook zeker een handje bij helpen.

 

Het is dan ook zeker weten heel fijn om uit te kijken naar een zonnige dag om even lekker te genieten van het heerlijke weer maar vooral ook om te zien dat je bloemen en planten weer even helemaal tot bloei komen!

 

Het is dan ook heel erg goed voor alle beplanting in je tuin als het voorjaar weer begint en het zonnetje lekker gaat schijnen. Je ziet hier dan ook altijd meteen een heel fijn resultaat van en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig.

 

Het is dan ook aan te raden om zelf al voor deze periode lekker veel planten een plekje te geven en eventueel ook wat bloembollen te planten zodat deze bij de eerste zonnestralen heerlijk omhoog kunnen komen en jij hier ook optimaal van kan profiteren.

 

Je kunt meer tijd buiten doorbrengen en van je tuin genieten

 

Veel mensen zijn heel erg graag lekker veel buiten. En ook niet zonder reden, de natuur doet nu eenmaal iets met ons en het is erg prettig om dan ook lekker veel tijd buiten door te brengen en om hier heerlijk van te genieten.

 

Als het zonnetje schijnt gaat dat natuurlijk net allemaal even wat makkelijker en is de kans dan ook zeker weten groter dat jij even lekker naar buiten gaat om heerlijk van de natuur en alles om je heen te genieten.

 

We zien dan ook dat met een lekker zonnetje mensen veel meer gaan ondernemen en hier ook echt optimaal van genieten. Ze vinden het erg fijn om dan lekker bezig te zijn en lekker veel buiten te zijn. Het zonnetje geeft ze dan ook een fijn gevoel en zorgt voor veel energie en een vrolijk humeur.

 

Daarnaast is de natuur in het voorjaar ook nog eens echt op zijn mooist. Dus juist als deze periode aanbreekt en het zonnetje lekker begint te schijnen kun je ook echt optimaal genieten en lekker veel naar buiten gaan en genieten van al dit natuurschoon. Dat is natuurlijk wel echt een feestje.

 

Je maakt extra veel vitamine D aan

 

Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor heel erg veel verschillende processen die in ons lijf gaande zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat het gezond is om in de lente en het voorjaar lekker veel buiten te zijn in het zonnetje om zo te zorgen voor lekker veel vitamine D aanmaak want daar zorgt dit heerlijke zonnetje namelijk voor.

 

Vitamine D is nodig en goed voor heel erg veel verschillende processen en je lichaam en dat maakt deze stof dan ook onmisbaar in je lijf. Uiteraard zijn er vitamine D pillen of supplementen te nemen maar het is natuurlijk veel fijner om er voor te zorgen dat je lichaam hier zelf in gaat voorzien en dat de vitamine D aanmaak in jouw eigen lijf op orde is.

 

Gelukkig speelt het zonnetje hier een hele grote rol in en is het dan ook erg verstandig om heerlijk van het zonnetje te genieten en om er dus voor te zorgen dat je door lekker in het zonnetje te zitten ook nog eens meteen goed voor je lichaam zorgt. Dat is natuurlijk een gouden combinatie en een heel erg fijn voordeel. Genoeg redenen om hier dus goed van te genieten en om er dus zelf ook voor te zorgen dat jij lekker in het zonnetje gaat zitten.

 

Ga dus al bij de eerste zonnestralen lekker naar buiten toe en laat het zonnetje zijn werk doen. Je kunt hier vervolgens met je hele gezondheid je voordeel mee doen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

 

Kinderen kunnen lekker veel buiten spelen

 

Net als voor volwassenen is het ook voor kinderen heel erg belangrijk om lekker buiten te kunnen zijn en wellicht zelfs nog wel wat meer dan voor ons grote mensen. Kinderen hebben dan ook voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en om hier hun voordeel mee te doen.

 

Als kinderen lekker veel buiten zijn genieten ze dan ook vol op van een lekker zonnetje maar daarnaast zien we dus ook dat ze meteen veel vitamine D aanmaken en dat is zeker bij kinderen ook echt onmisbaar en van erg groot belang voor hun lichamelijke ontwikkeling. Je snapt dus wel dat zeker voor kinderen het zonnetje ook heel belangrijk is.

 

Daarnaast wil je als ouder ook vaak graag dat je kinderen lekker naar buiten gaan zodat ze optimaal van het zonnetje genieten maar ook zodat ze lekker spelen en in beweging zijn. Vooral dit laatste is ook voor kinderen heel erg van belang maar zien we helaas de laatste jaren veel minder gebeuren met alle gevolgen van dien. De hoogste tijd dus om de kinderen weer lekker naar buiten te laten gaan en ze vol uit te laten profiteren!

 

Waarom we zo blij zijn met het zonnetje

 

Er zijn dus verschillende redenen die ervoor zorgen dat we heel erg blij zijn met een lekker zonnetje en hier ook echt ons voordeel mee kunnen doen. Aan de ene kant is het dus lichamelijk erg fijn voor ons mensen als het zonnetje lekker gaat schijnen en profiteren we hier ook echt enorm van. Aan de andere kant zie je dus ook dat het voor de natuur heel erg veel fijne voordelen heeft en dat alles dan werkelijk waar tot leven komt en op zijn mooist is.

 

Genoeg redenen dus om heel erg uit te kijken naar een zonnige periode om hier vervolgens heerlijk van te genieten! Gelukkig kennen we in ons land dan ook voldoende periodes met een lekker zonnetje en dat maakt het dan ook zo fijn.

 

Zo hebben we gelukkig in de lente vaak al heerlijk veel zon waarna we vervolgens in de zomer terecht komen en deze trend zich dus doorzet. Alles bij elkaar zie je op deze manier dus dat een lekker zonnetje ervoor zorgt dat we ons heerlijk voelen en optimaal kunnen genieten.

 

Zorg dus voor een beter humeur, meer aanmaak van vitamine D, meer energie en dit allemaal door simpelweg lekker veel naar buiten te gaan en zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen. Daarnaast is het ook echt een aanrader om kinderen dus zoveel mogelijk buiten te laten spelen zodat ook zij optimaal profiteren kunnen van de voordelen van een lekker zonnetje op hun bol.

 

Tot slot is de natuur ook nog eens op zijn mooist en ook dat is vaak werkelijk waar geweldig om lekker te beleven en van te genieten! We zien dan ook vooral dat alles mooi in bloei komt te staan en alles weer mooi groen gaat worden ook dat is wel heel erg fijn. Op deze manier ziet de natuur er ook meteen op zijn best uit en dat is natuurlijk ook echt een cadeau voor zowel jong als oud. Meer dan genoeg redenen dus om die zonnestralen lekker op te vangen en heerlijk te genieten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »