{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Wat heb je nodig voor een gezellige barbecue?

  • Tuesday 23 / 02 / 2021 0
Wat heb je nodig voor een gezellige barbecue?

Al jarenlang werd de opwarming van de aarde aangekondigd, maar pas in de afgelopen jaren merken wij dit daadwerkelijk in ons land. Waar we dit aan merken? Onder meer aan het extreme weer in de winter én aan het extreme weer in de zomer. Pakweg 20 jaar geleden was het onvoorstelbaar dat we in één zomer met meerdere hittegolven te maken zouden krijgen.

In de afgelopen zomers is dat echter wel elke keer het geval geweest. Juist door deze klimaatverandering zijn veel mensen nóg meer tijd in hun tuin door gaan brengen. Dat is ook logisch, aangezien je bij een buitentemperatuur van 25 graden heerlijk buiten veel tijd door kunt brengen.

Vind jij het ook super om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Wil je graag ’s avonds ook op een gezellige en leuke manier tijd in jouw tuin doorbrengen? Dan is de aanschaf van een barbecue absoluut een goed idee. Met een barbecue weet je de gezelligheid van de zomer naar jouw tuin toe te halen, waarbij je wel nog enkele benodigdheden kunt gebruiken.

Wat deze benodigdheden zijn? Dat bespreken we graag in dit artikel. In dit blogartikel geven we antwoord op de vraag ‘Wat heb je nodig voor een gezellige barbecue?’. Wij zien dat meer en meer mensen een barbecue aanschaffen, waardoor ook veel mensen zichzelf in de gelegenheid stellen om in hun tuin van een super gezellige barbecue te genieten. Heb jij die droom ook? Neem dan op je gemakje dit artikel door.

In dit artikel verwijzen wij naar enkele benodigdheden die je aan moet gaan schaffen. Althans; die moet je aanschaffen als je van een super gezellige barbecue in jouw tuin wilt gaan genieten. Deze benodigdheden vind je stuk voor stuk in ons uitgebreide aanbod terug; wij bieden namelijk niet alleen tuinmeubelen aan, maar ook barbecues. Zelfs allerlei barbecue accessoires vind je in ons aanbod terug. Na het lezen van dit artikel kun je dus naar hartenlust in onze webshop gaan shoppen!

Wat heb je sowieso nodig? Lekker weer! 

Wil je graag in jouw tuin gaan barbecueën? Dan is het zeer wenselijk dat het buiten lekker weer is. Zeker als het zonnetje schijnt, is het heerlijk om de barbecue aan te steken. Je kunt lekker een koud drankje erbij pakken, je kunt je korte broek aan doen en je kunt je zonnebril opzetten. Als het lekker weer is, kan het echte genieten gaan beginnen.

Kun je dan helemaal niet barbecueën als het buiten slecht weer is? Is het bijvoorbeeld onmogelijk om te barbecueën als het regent? Nee, het is zeker niet onmogelijk, maar het is ook niet super aangenaam te noemen. Indien het buiten regent, zou het handig zijn als je een overkapping in jouw tuin hebt. Je kunt jouw barbecue namelijk deels onder deze overkapping zetten, waardoor je droog het vlees op de barbecue kunt bereiden. Vervolgens kan ook iedereen onder de overkapping plaatsnemen, waardoor je alsnog in de buitenlucht van een gezellige barbecue kunt genieten. Wij willen je graag aanraden om altijd goed het weer in de gaten te houden. Als het buiten 30 graden is, is het heerlijk weer om te barbecueën. Houd echter wel rekening met de felle zonnestralen: klap daarom de parasol uit, doe een zonnebril op, bescherm je hoofd met een hoedje of een petje en smeer je huid goed in met zonnebrandcrème. Met dergelijke maatregelen kun je voorkomen dat je verbrand tijdens het barbecueën!

Een leuk gezelschap

Is het leuk om in je eentje te barbecueën? Ja, daar is zeker niks mis mee. Weet je echter hoe je het barbecueën nog gezelliger kunt maken? Dat doe je door je te omringen met super leuke mensen. Je kunt hierbij denken aan jouw vriendengroep, aan collega’s, aan familieleden of aan je gezin.

Als je een leuk gezelschap om je heen hebt, geniet je sowieso al van het mooie leven. Dat gevoel kun je alleen maar versterken door de barbecue aan te zetten. Barbecueën roept namelijk een gevoel van vrijheid op; in de buitenlucht een heerlijke maaltijd bereiden is toch eerlijk?

Bij veel mensen gaat een barbecue overigens altijd gepaard met een gezellige borrel. Zeker als je jouw dierbaren om je heen hebt, kun je deze borrel nog leuker en gezelliger gaan maken. Voordat het zover is, moet je echter wel de juiste boodschappen gaan doen. Ook daar informeren wij je uitgebreid over in dit artikel.

Voor ons staat in ieder geval het volgende vast: met gezellige mensen om je heen is barbecueën nóg leuker. Je kunt gezellig met elkaar kletsen, je kunt lol trappen en je kunt genieten van het prachtige leven. Dat prachtige leven weet je alleen maar leuker en lekkerder te maken met behulp van een geschikte barbecue. Ook daarover vind je verderop in dit artikel meer informatie!

Lekker eten & drinken

Als je gaat barbecueën, heb je uiteraard lekker vlees nodig. Ons advies is om dit vlees bij een slagerij te halen; de kwaliteit van het vlees is daar echt uitmuntend te noemen. Ben je vegetarisch of niet zo dol op vlees? In dat geval kun je ook bijvoorbeeld heerlijke vegetarische burgers op de barbecue klaarmaken. Uiteraard kun je ook nog voor vis, voor groenten of voor aanverwante voedingsmiddelen kiezen.

Feit is dat je met lekker eten de barbecue nóg gezellig weer te maken. Zorg daarom ook voor de nodige side dishes; denk hierbij aan een lekkere frisse salade, aan opgebakken aardappeltjes en aan lekkere sauzen. Zeker met de lekkere sauzen kun je de heerlijke aroma’s van het vlees zien te versterken. Denk hierbij aan knoflooksaus, aan whiskysaus of aan saté saus.

Verder is het ook aan te raden om voor lekker drinken te zorgen. Wat wij onder ‘lekker drinken’ verstaan? Nou, bij een barbecue vinden wij het persoonlijk heerlijk om iets fris te drinken. We drinken bij voorkeur geen koffie of thee tijdens een barbecue, maar wel een heerlijke vruchtensap, een lekker koud watertje of een lekkere koude alcoholische versnapering. Lekker drinken maakt de barbecue niet alleen gezelliger, maar is ook nog eens goed voor jouw gezondheid. Als het buiten behoorlijk warm is, droogt je lichaam relatief snel uit. Mede daarom is het advies om dagelijks voldoende te blijven drinken, zodat je nooit uitgedroogd raakt. Zeker als je in de volle zon lekker zit/staat te barbecueën, is het van belang om goed te blijven drinken!

De juiste barbecue accessoires

Voordat je überhaupt kunt gaan barbecueën, heb je uiteraard wel een barbecue en bijbehorende accessoires terug. Graag benoemen we allereerst de accessoires die je sowieso nodig hebt bij een heerlijke barbecue.

Allereerst willen we je wijzen op de veiligheid; een barbecue kan behoorlijk warm worden, waardoor het aan te raden is om handschoenen te dragen. Met handschoenen aan voorkom je dat jouw handen in rechtstreeks contact met de barbecue komt, waardoor je jouw handen niet kunt verbranden. Zeker een aanrader!

Verder is het ook aan te raden om een professionele grillset te kopen. Een grillset bestaat bijvoorbeeld uit een vork, uit een mes, uit een spatel en uit een grilltang. Al deze accessoires kun je prima gebruiken bij het omdraaien van het vlees op de barbecue. Ook kun je met deze accessoires het vlees op de borden leggen en het vlees vanaf de schaal op de barbecue zelf leggen.

Let wel op: doe dit nooit met dezelfde accessoires als waarmee je het warme vlees aanraakt. Je moet voor het koude vlees echt ander bestek en andere accessoires gebruiken. Dit is zeker één van de belangrijkste tips die wij je in dit artikel geven!

Verder is het ook nog handig om een thermometer aan te schaffen. Met een thermometer kun je de temperatuur van het vlees inwendig meten, waardoor je precies weet wanneer het vlees wel of niet gaar is. Dankzij deze thermometer voorkom je hoe dan ook dat mensen een stukje rauw vlees op hun bord krijgen. Dat is uiteraard iets wat niet past bij een gezellige barbecue.

Ook willen wij je aanraden om voor een handige uitklaptafel of iets dergelijks te zorgen. Deze tafel kun je naast de barbecue neerzetten, zodat je hier het vlees op neer kunt zetten. Ook kun je op deze tafel alle benodigde accessoires neerleggen, waardoor je niet continu heen en weer hoeft te lopen.

Tot slot willen wij je ook nog aanraden om een speciale bbq borstel te kopen. Dit is een borstel met vrij harde haartjes, waarmee je de barbecue na afloop van het gezellige etentje perfect schoon kunt maken. Dankzij deze borstel weet je alle etensresten en vetresten te verwijderen. Door elke keer na afloop jouw barbecue goed schoon te maken, weet je de levensduur van jouw barbecue ook te verlegen. Ook weet je dat je de volgende keer de barbecue direct weer kunt gebruiken; de grillplaat van de barbecue heb je immers bij de vorige barbecue netjes schoongemaakt.

Een juiste barbecue

Zo, je hebt hierboven al kunnen lezen dat je over de juiste barbecue accessoires moet beschikken. Uiteraard is het ook nog van belang dat je over de juiste barbecue gaat beschikken; juist met de juiste barbecue weet je elke barbecue nog gezelliger en lekkerder te maken.

Waar een goede barbecue aan moet voldoen? Nou, de werking van de barbecue moet subliem zijn, de barbecue moet goed te bedienen zijn en de barbecue moet ook nog een fraaie uitstraling hebben. Het lastige is echter dat je uit onwijs veel verschillende soorten barbecues kunt kiezen, waardoor je een flinke zoektocht moet gaan verrichten. Graag helpen we jou daar een handje bij! Hieronder bespreken we namelijk waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe barbecue.

Het soort barbecue

Wil je graag een barbecue voor in jouw tuin aan gaan schaffen? Dan moet je een keuze maken tussen drie verschillende soorten barbecues: ga je voor een buitenkeuken, ga je voor een gas barbecue of ga je voor een houtskool barbecue? De keuze is volledig aan jou.

Feit is dat een buitenkeuken vaak relatief groot en prijzig is. Als je het graag iets compacter en voordeliger wilt houden, is het aan te raden om voor een gas- of houtskool barbecue te kiezen. Met een gas barbecue maak je het voor jezelf een stuk makkelijker, terwijl een houtskool barbecue weer iets nostalgischer is.

Kunnen wij je op dit gebied een handige tip geven? Nou, wij raden je vooral aan om te bepalen wat je zelf wilt. Hoe wil je precies gaan barbecueën? Heb je zin om elke keer houtskool aan te schaffen? Of heb je liever een gasfles die je aan de barbecue kunt koppelen?

Kleur van de barbecue

Als je een barbecue in jouw tuin neerzet, valt deze al direct op. Dit komt onder meer door de unieke vorm én door de afmetingen van de barbecue. Over het algemeen is een barbecue immers niet klein te noemen.

Mede daarom willen wij je aanraden om goed naar de kleur van de barbecue te kijken. Ga je voor een zwarte barbecue? Of heb je toch liever een grijze, een antraciet grijze of mogelijk zelfs een rode barbecue? De keus is op dit gebied ook weer volledig aan jou. Wij raden je in ieder geval aan om goed naar de foto’s van de barbecues te kijken, zodat je een duidelijk beeld van de uitstraling krijgt.

Materiaal van de barbecue

Let ook goed op het materiaal van de barbecue. Je kunt in onze webshop kiezen tussen barbecues van aluminium, van roestvrijstaal of van ‘normaal’ staal. Welk materiaal nou het beste is voor een barbecue? Eigenlijk maakt dat niet heel veel uit, zolang je maar voor één van deze materialen kiest. Uiteraard is het niet voor niets dat wij uitsluitend barbecues van deze materiaal aanbieden.

Prijs van de barbecue

Bij het uitkiezen van een nieuwe barbecue moet je dus goed op bovengenoemde criteria letten. Logischerwijs speelt de prijs ook nog een belangrijke rol. Als je een kijkje in ons aanbod van barbecues neemt, zie je namelijk direct dat de prijzen behoorlijk variëren. Je kunt meer dan 1000 euro voor een nieuwe barbecue betalen, maar je kunt ook maximaal 400 euro voor een nieuwe barbecue betalen.

Wij raden je aan om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Wil je bijvoorbeeld maximaal 500 euro aan een barbecue uitgeven? Dan weet je al dat een buitenkeuken afvalt, waardoor je al een flinke schifting in het aanbod hebt weten te maken. Vervolgens hoef je alleen nog maar een vergelijk te maken tussen een gasbarbecue en een houtskool barbecue. Als je ook daarover een keuze hebt gemaakt, kun je binnen jouw budget op zoek gaan naar de beschikbare varianten.

Binnen elke prijsklasse vind je echter sowieso meerdere interessante barbecues terug. Dat zijn barbecues die van een prima kwaliteit zijn, heerlijk eten weten te bereiden én een lange levensduur hebben. Wat wens je nog meer?

Slotwoord

Wil jij de komende zomer(s) van meerdere gezellige barbecues in jouw tuin gaan genieten? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het aan te raden om hier de nodige voorbereidingen voor te treffen. Juist met deze voorbereidingen weet je elke barbecue voor jezelf nóg gezelliger te maken.

Mogen wij je nog van één handige tip voorzien? Maak echt voor jezelf een goed vergelijk en check daarvoor ons aanbod van barbecues. Wij bieden de beste barbecues tegen de scherpste prijzen aan; wat wens je nog meer?

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »