{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 15 september 2021

Wat is de beste parasol voor in een grote tuin?

Tuinen bestaan in allerlei soorten en maten. Loop bijvoorbeeld maar eens bij jou in de wijk een rondje. Je ziet dan direct elke tuin anders is. Qua afmetingen kunnen de tuinen gelijk aan elkaar zijn, maar zeker niet qua indeling, uitstraling en materiaalgebruik. Nee, iedereen heeft zo zijn/haar eigen wensen. En dat is maar goed ook; het zou saai zijn als iedereen dezelfde tuin zou hebben.
Zit jij op dit moment een beetje met jouw tuin in de maag? Heb je een relatief grote tuin en weet je niet zo goed hoe je deze in moet richten? Dan kunnen wij je eigenlijk maar één ding aanraden: zorg ervoor dat je jouw tuin op een unieke manier in gaat richten. Een unieke manier die volledig naar jouw wens is. Als jouw tuin volledig naar jouw wens is, is dat iets waar je jarenlang van kunt genieten. Elke keer weer als je naar jouw tuin kijkt of naar jouw tuin toe loopt.
Het inrichten van een grote tuin is zeker niet makkelijk. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kan het lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Dat is het geval bij het uitkiezen van de juiste bestrating, de juiste tuinmeubelen én de juiste accessoires. Probeer maar eens in één uurtje tijd een nieuwe parasol voor in een grote tuin te kopen. Je merkt eigenlijk al direct dat dit behoorlijk lastig is. Waarom? Omdat je zo’n aankoop niet dagelijks doet en omdat je in een grote tuin meer dan voldoende mogelijkheden hebt.
Dat is zéker het geval bij het uitkiezen van een parasol. Je kunt – alleen in onze webshop – al uit honderden parasols kiezen. Wat voor jou de juiste parasol is, hangt van verschillende factoren af. In dit artikel kijken wij naar deze factoren, waarbij wij ons richten op een grote tuin. Als je een grote tuin hebt, gaat dit artikel je onwijs veel leuke inzichten geven. Leuke inzichten waarmee je vervolgens de perfecte parasol uit kunt kiezen.
Zou jij op korte termijn een nieuwe parasol aan willen schaffen? Daarvoor ben je bij AVH Outdoor aan het juiste adres. Je vindt bij ons namelijk een divers aanbod van de beste parasols. Ons aanbod bestaat louter uit parasols die wij zelf ook aan zouden schaffen. Dit betekent concreet dat de parasols van de gewenste kwaliteit zijn én ook voordelig geprijsd zijn. Wij doen er in ieder geval alles aan om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden.

Waar moet een parasol voor in een grote tuin aan voldoen?

Heb je de beschikking over een grote tuin? Dan kun je heel veel kanten op met jouw tuin. Je hebt de keus uit meerdere stijlen, terwijl je ook op ontelbaar veel manieren met de aanwezige ruimte in jouw tuin om kunt gaan. Indien je een grote tuin hebt, is het sowieso aan te raden om voor een parasol te kiezen. Waarom? Dat bespreken we graag verderop in dit artikel. Eerst willen we kijken naar de aspecten waar een parasol in een grote tuin aan moet voldoen.
In een grote tuin heb je sowieso een grote parasol nodig. Wat we hierbij precies met een grote parasol bedoelen? Nou, het gaat daarbij om een parasol die een diameter van bijvoorbeeld 3 meter, 3,5 meter of 4 meter heeft. Als je een nóg grotere parasol nodig hebt, is dat overigens ook mogelijk. In dat geval kun je voor een horecaparasol kiezen, waarover later meer in dit artikel.
Daarnaast moet een parasol voor in een grote tuin ook verstelbaar zijn. Zo is het wenselijk dat je de parasol kunt kantelen, kunt draaien en in hoogte kunt verstellen. Waarom dit zo wenselijk is? Omdat je alleen op die manier de gewenste schaduw in jouw tuin kunt creëren. De zon beweegt gedurende de dag, waardoor het noodzakelijk is dat jij de parasol gedurende de dag ook beweegt.
Tot slot moet de parasol ook nog qua uitstraling naar jouw wens zijn. Waarom? Omdat een grote parasol direct opvalt. Zodra je jouw tuin in kijkt, zie je eigenlijk direct de parasol naar voren komen. Er is je dan ook veel aangelegen dat de parasol qua uitstraling volledig naar jouw wens is. Probeer daarom voor jezelf te bepalen wat jij mooi vindt aan een parasol. Hier gaan wij je in dit artikel overigens ook nog bij helpen!

Wat zijn de voordelen van een parasol?

Kun je in een grote tuin ook tijd doorbrengen zonder parasol? Nee, dat is praktisch onmogelijk. Het enige waarop dit wel mogelijk is, is als je een overkapping hebt. Onder de overkapping kun je immers ook op een veilige manier zitten; daarbij hoef je niet bang te zijn voor de felle zonnestralen.
Daarmee hebben we direct het belang van een parasol aangestipt. Als jij tijd in jouw tuin doorbrengt, kom je voortdurend in aanraking met de felle zonnestralen. De felle zonnestralen brengen een behoorlijk gevaar met zich mee; deze zonnestralen zijn dan ook oprecht slecht voor jouw huid en gezondheid. Om toch op een veilige manier tijd in jouw tuin door te kunnen brengen, is een parasol dus cruciaal.
Daarnaast zorgt een parasol ook voor het gewenste gemak. Vind jij het lekker om een halfuurtje in de volle zon te liggen? Dat is op zich prima voor te stellen, maar dit hou je waarschijnlijk geen uren vol. Dan brand je namelijk helemaal weg. Om toch veel uur in jouw tuin door te kunnen brengen, is een parasol ideaal. De parasol houdt de felle zonnestralen tegen en zorgt eigenlijk voor de gewenste verkoeling.
Ook is het een groot voordeel dat je een parasol kunt verstellen. Dankzij deze verstelmogelijkheden geniet je altijd van de gewenste schaduw in jouw tuin. Wil je eventjes helemaal géén schaduw hebben? Dan kun je er voor kiezen om de parasol volledig in te klappen. Je kunt dan alsnog van het lekkere zonnetje genieten, maar houd alsjeblieft wel rekening met het gevaar voor jouw huid.
Verder is een parasol ook nog een leuke aanvulling voor in jouw tuin. Zeker als je een grote tuin hebt, kan een tuin nogal saai gaan ogen. Dit komt puur doordat de ruimtes groot zijn en doordat je grote ruimtes lastig gezellig krijgt. Dankzij een parasol kun je dat echter wel voor elkaar krijgen. Een parasol valt bovendien direct op in jouw tuin; het is daardoor eigenlijk direct een blikvanger in jouw tuin.
Uiteraard is het ook een groot voordeel dat je uit veel soorten parasols kunt kiezen. Je kunt uit drie soorten kiezen, waarbij je per soort ook heel veel varianten aantreft. Je hebt al met al voldoende keuze om de perfecte parasol voor in jouw grote tuin uit te kiezen. Hoe je dat precies kunt doen, bespreken wij graag in dit artikel.

Brengt een parasol ook nog nadelen met zich mee?

Wil jij direct een parasol voor in jouw grote tuin aanschaffen? Dan ben je wat ons betreft goed bezig. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een parasol immers de nodige voordelen met zich mee. Al deze voordelen brengen veel gemak met zich mee en zorgen er eigenlijk voor dat een parasol onmisbaar is.
Tegelijkertijd moet je ook met enkele aandachtspunten rekening houden. Een parasol lijkt perfect, maar is dat helaas niet. Aangezien wij je zo uitgebreid mogelijk willen informeren, informeren wij je ook graag over deze aandachtspunten.
Allereerst moet je rekening met het prijskaartje van een parasol houden. Over het algemeen geldt daarbij de volgende stelregel: des te groter de parasol is, des te meer geld je voor de parasol moet betalen. Indien je een grote tuin hebt, kom je automatisch al bij een grote parasol uit. Dit betekent dat je voor zo’n parasol al snel relatief diep in de buidel moet tasten. Mocht je dit niet erg vinden, is dit uiteraard geen nadeel. Wij wilden het echter wel graag opgemerkt hebben.
Ook willen wij je graag wijzen op de ruimte die een parasol inneemt. Het gaat hierbij niet zozeer om het parasoldoek, maar juist om de parasolvoet. Om de parasol stabiel te kunnen laten staan, heb je sowieso een parasolvoet nodig. Deze parasolvoet moet je op de grond neerzetten, maar helaas zijn dergelijke voeten relatief groot. Je moet hier dan ook de nodige ruimte voor vrijhouden, terwijl je ook op moet passen voor de parasolvoet. De ervaring leert namelijk dat je helaas een vervelende val over zo’n voet kunt maken.
Tevens moet je goed met de winterperiode rekening houden. Tijdens die periode zit je waarschijnlijk niet al te vaak in de tuin; met alle ‘dank’ aan het lekkere Nederlandse winterweer. Door dit winterweer moet je ook goed rekening houden met de parasol. Je moet deze parasol in de winter eigenlijk altijd afdekken met een speciale parasolhoes. Dit brengt ook weer een extra investering met zich mee, terwijl je ook nog enige tijd hier aan moet besteden. Je moet immers in de winter de hoes over de parasol heen schuiven, terwijl je in het voorjaar de hoes ook weer van de parasol af moet halen.
Tot slot moet je rekening houden met slijtage. Een parasoldoek is aan bijvoorbeeld de regen, de wind en de kou onderhevig, waardoor het doek kan gaan slijten. Je moet er dan ook niet van uit gaan dat je tientallen jaren met één parasol kunt doen. Om uiteindelijk de levensduur van de parasol te verlengen, is het advies om de parasol goed te beschermen. Dat doe je dus met de hierboven genoemde parasolhoes. Zorg er daarnaast voor dat je een natte parasol nooit inklapt! De kans bestaat dat je hierdoor last van schimmel in de parasol gaat krijgen.

Hoe vind je de perfecte parasol voor in jouw grote tuin?

Het mag duidelijk zijn: een parasol is in een grote tuin eigenlijk onmisbaar. Je zorgt voor een aangename schaduw, terwijl de parasol ook nog optisch van meerwaarde is voor in jouw tuin. Een terechte vraag hierbij is wel hoe je nou precies de perfecte parasol voor in jouw grote tuin kunt vinden.
Heb je ons aanbod van parasols toevallig al bekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat het aanbod echt gigantisch is. Je kunt uit honderden parasols kiezen, waardoor het maken van een vergelijking lastig is. Graag helpen wij je daar dan ook een handje bij. Hieronder geven wij je allerlei tips, waarmee je de perfecte parasol voor in jouw grote tuin kunt vinden.

Waar ga je de parasol precies neerzetten?

Als je een grote tuin hebt, heb je voldoende ruimte voor het neerzetten van een parasol. Het is dan ook aan jou om te bepalen wat voor in jouw tuin de ideale positie is. Wil je de parasol bij dat ene zitje zetten? Of zet je de parasol liever bij dat andere zitje neer? De keuze is echt volledig aan jou.
Wij raden je het volgende aan: denk hier goed over na en bekijk meerdere plekken in jouw tuin. Op basis van jouw eigen onderzoek kun je vervolgens de juiste keuze maken. Wij raden je vervolgens aan om de aanwezige ruimte direct op te meten. Je komt er dan al direct achter wat ongeveer de diameter van het parasoldoek moet gaan worden.
Geef je de voorkeur aan een diameter van 4 meter? Of is een doek met een diameter van 3 meter al voldoende voor je? De antwoorden op dergelijke vragen kun je geven aan de hand van jouw eigen onderzoek. Door goed onderzoek te doen naar de ruimte in jouw tuin, kun je precies bepalen hoe groot de parasol moet worden. Dit is dan ook de eerste stap die je ‘moet’ zetten tijdens jouw zoektocht naar de beste parasol voor in jouw grote tuin.

Voor welk soort parasol ga je?

Heb je interesse om een parasol voor in jouw grote tuin aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten parasols kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een zweefparasol, voor een stokparasol en voor een zogeheten horeca parasol. Wat voor jou de beste keuze is, hangt van meerdere factoren af. Wij bespreken hieronder graag de verschillen tussen deze parasols, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

Stokparasol

Is een stokparasol nou per sé geschikt voor in een grote tuin? Daar kan over gediscussieerd worden. Het is namelijk een feit dat de meeste stokparasols een niet al te groot parasoldoek hebben. Dit is puur het gevolg van de constructie van de stokparasol. Een dergelijke parasol bestaat uit twee onderdelen: een parasoldoek en een stok in het midden van het doek. Doordat de stok in het midden van het doek zit, moet je de parasolvoet in het midden van jouw terras neerzetten. De ervaring leert dat dit toch wel onhandig is.
Aan de andere kant is een stokparasol wel voordelig geprijsd. In onze ogen is het echter niet de ideale parasol voor in een grote tuin. Wat je wel kunt doen, is een stokparasol voor het ‘tweede’ terras in jouw tuin kopen. Voor het grootste terras kun je vervolgens voor een zweefparasol of een horeca parasol kiezen. Je hebt eigenlijk alle mogelijkheden in een grote tuin!
Wil je graag een stokparasol aanschaffen? Dan raden wij je aan om ons aanbod direct te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk bijzonder veel stokparasols. Deze parasols zijn van de beste merken, zijn voordelig geprijsd en voldoen aan de verwachtingen. Bovendien is ons aanbod bijzonder divers; je kunt uit allerlei kleuren en kleurstellingen kiezen. Wat wens je nou nog meer?

Zweefparasol

In onze ogen is de zweefparasol de ideale parasol voor in een grote tuin. Waarom? Omdat een zweefparasol gewoonweg aan alle verwachtingen voldoet. Zo is een zweefparasol lekker groot, is een zweefparasol handig qua ruimte en is een zweefparasol makkelijk te verstellen.
Gaat de zon onder? Bij een zweefparasol kun je in dat geval het parasoldoek lager laten hangen, waardoor je alsnog van de gewenste schaduw geniet. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is dat bij een stokparasol niet mogelijk. Bovendien is het bij een zweefparasol mogelijk om het parasoldoek te kantelen of te draaien. Eigenlijk heb je alle touwtjes in handen om het parasoldoek volledig naar wens in te stellen.
Weet je nog niet precies wat een zweefparasol is? Nou, het is eigenlijk een variatie op een stokparasol. Bij een stokparasol zit de stok in het midden van het doek, maar bij een zweefparasol bevindt de ‘stok’ zich aan de zijkant. Dit betekent dat je de parasolvoet aan de zijkant van het terras neer kunt zetten, waarna het parasoldoek over het terras heen hangt. Dit is dan ook precies de reden waarom deze soort parasol ‘zweefparasol’ genoemd wordt.
Door de jaren heen zijn de zweefparasols bijzonder populair geworden. Dit is wel met name het geval in de grotere tuinen. Als je een kleinere tuin hebt, is een zweefparasol in veel gevallen al snel te groot. Sommige zweefparasols hebben een diameter van 4 meter, 3,5 meter of 3 meter. Dit is vrij fors, maar is dus wel ideaal voor in een grote tuin.
Mogen wij je van een vrijblijvend advies voorzien? Kies voor een zweefparasol in jouw grote tuin. Daarvoor kun je het beste direct even ons aanbod raadplegen. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste zweefparasols van dit moment. Al deze zweefparasols zijn van gerenommeerde merken, zien er tof uit en zijn ook nog eens gunstig geprijsd. Over de prijs-kwaliteitsverhouding hoef je absoluut niet in te zitten; dit grenst aan perfectie binnen ons aanbod.

Horeca parasol

Tot slot kun je ook nog voor een horeca parasol kiezen. Zoals je aan de benaming al kunt zien, vind je dergelijke parasols bij horecagelegenheden terug. Dat is op zich niet al te verwonderlijk, aangezien dergelijke parasols écht heel groot zijn. Je kunt uitgaan van een diameter van wel 5 á 6 meter.
Heb je een echt grote tuin? Dan is een horeca parasol mogelijk de beste keuze voor je. Met een horeca parasol weet je in ieder geval de nodige schaduw in jouw tuin te creëren. Bovendien heb je bij dergelijke parasols ook nog veel mogelijkheden om de parasol naar wens in te stellen.
Moet je bij een horeca parasol ook nog met zaken rekening houden? Nou, je moet wel goed rekening houden met het feit dat het aanbod niet heel divers is. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld een stuk minder horecaparasols dan zweefparasols; dit betekent dat je een stuk minder hebt om uit te kiezen.

In welke kleur moet de parasol uitgevoerd zijn?

Kun je nu een keuze maken tussen één van de soorten parasols? Mooi! Dan is het tijd om verder te kijken naar andere aspecten. Zo moet je ook goed kijken naar de kleur van het parasoldoek. Wil je een opvallend gekleurd parasoldoek hebben? Of geef je de voorkeur aan een parasoldoek met een basic kleur? Je kunt bijvoorbeeld voor een grijs, zwart of wit parasoldoek kiezen.
Heb je het liefste meerdere kleuren? Ook dat is mogelijk. Je kunt immers ook kiezen voor een parasol met bijvoorbeeld patroontjes of streepjes. Mogelijk kun je ook gaan voor een parasol met bijvoorbeeld 10 verschillende kleuren. De keuze is echt volledig aan jou.
Hoe je op dit gebied de juiste keuze kunt maken? Dat doe je onder meer door goed naar jouw tuin zelf te kijken. Welke kleur past in jouw tuin? En welke kleuren komen in jouw tuin veelvuldig naar voren? Dat zijn enkele vragen waar je goed naar moet kijken. Aan de hand van jouw eigen antwoorden kun je bepalen wat de ideale kleur van het parasoldoek zou zijn.

Kwaliteit van de parasol

Ben je voornemens om een parasol voor in een grote tuin aan te schaffen? Dan doe je er verstandig aan om altijd voor kwaliteit te gaan. Dát doe je door te kiezen voor een parasol van een gerenommeerd merk. Alle parasols die je in ons aanbod kunt vinden, zijn in ieder geval van gerenommeerde merken. Zij weten wat kwaliteit is en zijn ook in staat om kwaliteit te leveren. Daar ga je op termijn alleen maar van profiteren.

Prijskaartje van de parasol

Is het per sé noodzakelijk om veel geld aan een parasol uit te geven? Als je een echt goede parasol wenst te hebben, ontkom je hier eigenlijk niet aan. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen en dat is ook zeker het geval bij parasols.
Durf in ieder geval te investeren in een goede parasol. Ga niet onnodig besparen op de aanschaf van een parasol. Nee, je hebt er juist veel aan als je nét iets meer geld uit durft te geven. Overigens geniet je bij ons sowieso al van scherpe prijen. Dat maakt het aanschaffen van een grote parasol alleen maar leuker!

Slotwoord

Ben je op zoek naar de perfecte parasol voor in jouw tuin? Check dan direct ons aanbod. Aan de hand van bovenstaande tips kun je direct op zoek gaan naar de perfecte parasol. De aanschaf van een grote parasol is sowieso een verstandig idee; zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, geniet je direct van meerdere voordelen. Graag wensen wij je alvast veel plezier met/van jouw nieuwe parasol in jouw grote tuin!