{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Wat is de beste parasolvoet voor in jouw tuin? Wij helpen je

  • Tuesday 16 / 02 / 2021 0
Wat is de beste parasolvoet voor in jouw tuin? Wij helpen je

In de afgelopen jaren is de gemiddelde temperatuur in ons land aanzienlijk hoger komen te liggen. We hebben meer en meer met temperaturen van bijvoorbeeld 30 graden of zelfs hoger te maken. Vind jij dit aangenaam? Of vind je het eigenlijk iets teveel van het goede? De meningen over dergelijke hoge temperaturen lopen flink uiteen, maar helaas kan niemand een invloed uitoefenen op de grille van het klimaat.

Waar je wel invloed op uit kunt oefenen, is de bescherming tegen de felle zonnestralen. Als je jouw huid niet op de juiste manier weet te beschermen, loop je al snel het risico dat jouw huid verbrandt. Dit brengt niet alleen een rode en pijnlijke huid met zich mee, maar kan op den duur ook nog voor erge gezondheidsproblemen gaan zorgen. Wil jij die gezondheidsproblemen ten koste van alles voorkomen? Dan is het aan te raden om jouw tuin op de juiste manier in te gaan richten.

Over de inrichting van een tuin kun je op onze website veel informatie vinden. Wij schrijven niet alleen jaarlijks heel veel blogartikelen, maar wij bieden ook nog eens een assortiment van de beste producten aan. Dit zijn óók heel veel producten waarmee je jezelf in jouw tuin goed tegen de felle zonnestralen kunt beschermen.

Hoe je dat het beste kunt doen? Op die vraag vind je in dit artikel een passend antwoord. Daarnaast bespreken we ook in dit artikel wat voor jouw tuin de beste parasolvoet zou zijn. Bij het uitkiezen van een parasolvoet moet je op meerdere criteria letten én altijd jouw eigen voorkeuren in de gaten houden. Als je na een goed vergelijk uiteindelijk de beste parasolvoet gekozen hebt, ga je daar heel veel plezier aan beleven. Voordat het zo ver is, moet je wel nog eerst een geschikte parasolvoet zien te vinden. Daar helpen we jou graag mee!

Hoe kun je jezelf in jouw tuin beschermen? 

Vind jij het heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Wil je jezelf echter wel goed beschermen tegen de felle zonnestralen? Dan heb je in onze ogen al twee verstandige keuzes gemaakt. Aan de ene kant is het natuurlijk heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen, maar aan de andere kant moet je ook goed jouw eigen lichaam en gezondheid in de gaten houden.

Mede daarom is de aanschaf van een parasol óf een schaduwdoek absoluut aan te raden. Met deze twee producten kun je bijvoorbeeld jouw loungeset of tuinset in de schaduw brengen, waardoor je niet direct overgeleverd bent aan de felle zonnestralen. Dankzij een parasol of schaduwdoek weet je het bovendien in jouw tuin een stuk aangenamer te maken. In onze ogen is het immers niet al te lekker om in de volle zon te moeten zitten als het buiten bijvoorbeeld 30 of 35 graden is.

Kortom: de aanschaf van een parasol of een schaduwdoek is in de hedendaagse tijd eigenlijk noodzakelijk. Alleen met dergelijke producten kun je jouw huid écht goed beschermen tegen de felle Uv-straling van de zon. Kun je dan het beste voor een parasol of voor een schaduwdoek gaan? In onze ogen kun je het beste voor een parasol gaan. Met een parasol weet je jezelf toch iets beter te beschermen, geniet je van meer gemak en ben je ook verzekerd van een lange(re) levensduur. Dit neemt echter niet weg dat ook de aanschaf van een schaduwdoek aan te raden is.

Red je het met alleen een parasol of met alleen een schaduwdoek? Nou, wij raden je aan om ook altijd jouw eigen gezonde verstand te gebruiken. Smeer bijvoorbeeld altijd zonnecrème op, doe een petje of hoedje op en laat je kinderen ook niet urenlang in de felle zon liggen. Dat geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor huisdieren. Als je bijvoorbeeld een hond hebt, is het van belang dat je hem in de zomerperiode goed in de gaten houdt. Een hond kan namelijk nóg slechter tegen de warmte dan dat wij dat kunnen.

Al met al kun je dus het beste het zekere voor het onzekere nemen. In het kader daarvan is de aanschaf van een parasol absoluut aan te raden. Hoe je een parasol nou het beste in jouw tuin neer kunt zetten? Daar heb je een parasolvoet voor nodig! In het restant van dit artikel vind je allerlei relevante informatie over de handige parasolvoet.

Wat is een parasolvoet precies?

Als je een nieuwe parasol uit gaat kiezen, moet je met meerdere facetten rekening houden. Zo moet je rekening houden met de grootte van jouw terras, maar ook met de plaatsing van de parasol. Ga je bijvoorbeeld voor een stokparasol die je in het midden van jouw terras neer moet zetten? Of gaat je voorkeur toch uit naar een zweefparasol die je aan de zijkant van jouw terras neer kunt zetten? De keus is aan jou.

Heb je eenmaal de gewenste parasol gevonden? Dan is het goed om te weten dat je deze parasol niet zomaar ergens neer kunt zetten. Nee, je moet op een of andere manier de parasol op een stevige wijze ergens aan vast maken. Je kunt kiezen voor een tuintafel met parasolgat, waarbij je de parasol makkelijk door het parasolgat neer kunt zetten. Je kunt er ook voor kiezen om de parasol in jouw gazon neer te zetten, maar dat is niet super veilig en is ook niet goed voor jouw gazon.

Dan blijft er eigenlijk nog maar één mogelijkheid over: het plaatsen van een parasol in een parasolvoet. Juist door een parasol in een parasolvoet te plaatsen, weet je jouw parasol altijd op een veilige manier in jouw tuin te hebben staan. Een parasolvoet is een rond of vierkant element dat je op de grond in jouw tuin neer kunt zetten, waarna je de parasol in deze parasolvoet kunt bevestigen. Door het gewicht van de parasolvoet kan de parasol geen kant op, staat de parasol altijd stevig en hoef je je over de veiligheid dus geen zorgen te maken.

Vormen een parasol en een parasolvoet dan een gouden combinatie? Ja, dat is zeker het geval als je voor een hoogwaardige parasol en een hoogwaardige parasolvoet kiest. Met deze twee producten weet je simpelweg in jouw tuin een heerlijke schaduwplek te creëren; hier ga je zeker tijdens de zomerperiode onwijs veel plezier aan beleven!

Wat zijn de voordelen van een parasolvoet?

Ben je op dit moment nog enigszins aan het twijfelen over de aanschaf van een parasolvoet? Dat is eigenlijk nergens voor nodig. Een parasolvoet brengt in de basis namelijk meerdere voordelen met zich mee. Zo is het een absoluut voordeel dat de parasolvoet voor de gewenste veiligheid zorgt. Je wilt niet dat jouw parasol door een windvlaag opeens door jouw tuin heen waait en schade aan kan richten. Nee, als je een parasol in een parasolvoet vast zet, weet je zeker dat de parasol nergens naar toe kan gaan.

Tevens kun je met de parasolvoet ook nog een bepaalde uitstraling in jouw tuin creëren. Zo kun je bijvoorbeeld voor een parasolvoet kiezen die volledig in de stijl van jouw tuin past. Hierdoor is een parasolvoet niet alleen zeer praktisch, maar is de voet ook nog eens een ware aanvulling voor de uitstraling van jouw tuin.

Zijn dit de enige voordelen van een parasolvoet? Nee, een ander voordeel is terug te vinden in de flexibiliteit. Als je voor een moderne parasolvoet kiest, kun je de parasolvoet namelijk op meerdere plekken in jouw tuin gaan gebruiken. Je bent hierdoor flexibel én je kunt hierdoor op meerdere plekken in jouw tuin schaduw creëren. Hoe dat precies werkt? Daarover lees je verderop in dit artikel meer!

Deze voordelen tezamen zorgen eigenlijk voor de populariteit van een parasolvoet. Een andere reden van de populariteit is te vinden in de exclusiviteit; er zijn immers vrij weinig tot geen andere producten die dezelfde werking als een parasolvoet bieden. Als je jouw parasol op een veilige én handige manier in jouw tuin neer wilt zetten, kun je simpelweg niet om een parasolvoet heen!

Hoe kun je de beste parasolvoet vinden?

Heb je recent een nieuwe parasol gekocht? Of ben je op dit moment op zoek naar een geschikte parasol voor in jouw achtertuin? In beide situaties is het aan te raden om eens naar een parasolvoet te gaan kijken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een parasolvoet eigenlijk onmisbaar voor in elke tuin.

Als je het aanbod van voeten voor een parasol in onze webshop bekijkt, zie je echter direct dat het aanbod vrij divers is. Je kunt uit meerdere soorten parasolvoeten kiezen, je hebt de keus uit tal van soorten parasolvoeten en je moet dan ook op meerdere criteria letten. Welke criteria dit precies zijn? Dat bespreken we graag in het restant van dit artikel!

Het soort parasol

Wil jij een stokparasol of een zweefparasol in jouw tuin neer gaan zetten? In beide gevallen is het goed om te weten dat je hier een passende parasolvoet voor kunt vinden. Sommige voeten zijn uitsluitend geschikt voor een stokparasol, terwijl andere voeten uitsluitend geschikt zijn voor een zweefparasol. Het is aan jou om te bepalen naar welke parasol jouw voorkeur uit gaat.

Als je voor een zweefparasol kiest, kun je de parasolvoet aan de zijkant van jouw terras neerzetten. Kies je voor een stokparasol? Dan moet je de parasolvoet eigenlijk in het midden van jouw terras neerzetten. In de basis is dat het grootste verschil tussen deze twee soorten parasols met het oog op de parasolvoet.

Vorm van de parasolvoet

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen allerminst stilgestaan. Lange tijd werd een parasolvoet alleen in een ronde vorm uitgebracht, maar je kunt nu ook voor bijvoorbeeld een rechthoekige vormgeving kiezen. Het is aan jou om te bepalen naar welke vorm jouw voorkeur uit gaat.

Bestaat bij deze criteria ‘goed’ of ‘fout’? Nee, dat is zeker niet het geval. De keuze die je gaat maken, is uiteindelijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Maak daarom een goed vergelijk tussen de verschillende vormen parasolvoeten en bepaal voor jezelf wat jou het meest prettig lijkt.

Afmetingen van de parasolvoet

Ook moet je nog goed naar de afmetingen van de parasolvoet kijken. Des te groter een parasolvoet is, des te meer ruimte deze op jouw terras in beslag neemt. Aan de andere kant zijn de grotere parasolvoeten vaak ook een stuk zwaarder én daarmee een stuk sterker. Als je bijvoorbeeld in een windachtig gebied woont, is het aan te raden om altijd voor een zware, grote en sterke parasolvoet te kiezen.

Bij dit criteria moet je uiteraard ook goed naar jouw tuin zelf kijken. Hoeveel ruimte heb je op dit moment op jouw terras? En waar wil je de parasolvoet precies neer gaan zetten? Dit zijn belangrijke vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Heb je die antwoorden eenmaal gevonden? Dan kun je gericht op zoek gaan naar de beste parasolvoet met de juiste afmetingen.

Gewicht van de parasolvoet

Het gewicht van de parasolvoet is wellicht het belangrijkste criteria. Als je voor een hele lichte parasolvoet kiest, heb je hier vrij weinig aan. Nee, je kunt veel beter voor een zware parasolvoet kiezen, aangezien je daarmee écht van de gewenste veiligheid verzekerd bent. In dat geval weet je gewoon dat bijvoorbeeld de wind geen invloed op jouw parasol uit kan oefenen. Let in ieder geval altijd heel goed op het gewicht van de parasolvoet!

Soort parasolvoet

Eerder in dit artikel gaven we aan dat je sommige parasolvoeten op een flexibele manier kunt gebruiken. Dat is bijvoorbeeld het geval als je kiest voor een parasolvoet met wieltjes aan de onderkant. Dankzij deze wieltjes kun je jouw parasolvoet – en daarmee ook parasol – moeiteloos verplaatsen. Je bent daardoor op een simpele wijze in staat om op meerdere plekken in jouw tuin schaduw te creëren.

Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Dan is het aan te raden om voor een parasolvoet met wieltjes te kiezen. Heb je hier niet zo’n behoefte aan? Dan kun je voor een ‘normale’ parasolvoet kiezen, waarbij je uiteraard wel op de hierboven genoemde criteria moet letten.

Prijskaartje van de parasolvoet

Wil je graag een super aangename en fraaie tuin creëren? Dan weet je op voorhand dat je hiervoor in de buidel moet gaan tasten. Het inrichten van een tuin is allesbehalve goedkoop en dat merk je ook bij het uitkiezen van een parasolvoet. Als je een écht goede parasolvoet wilt kopen, betaal je daar relatief veel voor.

Ons advies is om voor jezelf een goed vergelijk te maken tussen de verschillende prijskaartjes. Probeer hierbij ook voor jezelf een maximum budget vast te stellen, zodat je gericht naar de beste parasolvoet kunt zoeken.

Slotwoord

Wil jij graag een goede parasolvoet en goede parasol gaan kopen? Dan heb je wat ons betreft al een hele goede keuze gemaakt. Met deze twee producten kun je op een aangename, veilige en handige manier schaduw in jouw tuin creëren. In deze schaduw kun je vervolgens veel tijd in jouw tuin door gaan brengen, ook al is het buiten meer dan 30 graden.

Voor het uitzoeken van de beste parasolvoet ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk tal van parasolvoeten aan, waardoor je altijd wel een geschikte variant kunt vinden. Check direct ons aanbod, vergelijk de verschillende varianten, let goed op bovengenoemde criteria en hak de knoop door. Veel plezier met jouw nieuwe parasolvoet!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »