{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

27 januari 2021

Wat is de beste tuintafel voor in jouw tuin? Enkele mogelijkheden op een rijtje!

Ben je bezig met het inrichten van jouw nieuwe tuin? Of wil je jouw huidige tuin een stuk leuker, beter en efficiënter inrichten? Als je jouw tuin opnieuw in wilt gaan richten, is het pure noodzaak om goed naar de tuinmeubelen te kijken. De tuinmeubelen waar jij voor kiest, zijn namelijk grotendeels bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van de tuin. Ook spelen deze tuinmeubelen een cruciale rol bij het gemak in jouw tuin.

 

Daarnaast is het zaak om de tuinmeubelen af te stemmen op jouw wensen. Wil jij graag met een groot gezelschap in jouw tuin kunnen borrelen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een grote loungeset, een grote tuinset of een grote tuintafel. Wil jij echter liever in jouw tuin heerlijk relaxen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een comfortabele loungeset of een comfortabele tuinset.

 

Kortom: het is aan te raden om goed na te denken over de manier waarop je van jouw tuin gebruik wilt gaan maken. Op basis van jouw voorkeuren kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste tuinmeubelen. Tegelijkertijd zijn er ook tuinmeubelen die eigenlijk in elke tuin thuis horen. Een tuintafel is daar een typerend voorbeeld van.

 

Zonder dat je het door hebt, maak je vaak gebruik van jouw tuintafel. Je ontbijt aan de tuintafel, je borrelt aan de tuintafel, je eet aan de tuintafel, je leest een krantje aan de tuintafel, je werkt aan de tuintafel en je komt heerlijk tot rust aan de tuintafel. Al met al is het dus onwijs belangrijk om op zoek te gaan naar de beste tuintafel.

 

Maar, wat is nou de beste tuintafel? Dat is grotendeels afhankelijk van jouw eigen voorkeuren, de aanwezige ruimte in jouw tuin en jouw beschikbare budget. Om jou hier een handje bij te kunnen helpen, hebben wij dit artikel opgesteld. In dit artikel vind je alle informatie over de verschillende soorten tuintafels. Ook bespreken we uitgebreid waar je op moet letten bij het uitkiezen van een tuintafel.

 

Nadat je dit artikel gelezen hebt, kun je direct de gewenste tuintafel uit gaan kiezen. Daarvoor ben je overigens ook bij ons aan het juiste adres; wij bieden namelijk tal van tuintafels aan. Per soort tuintafel vind je bij ons een divers aanbod van voordelig geprijsde tuintafels; check dus direct ons assortiment na het lezen van dit artikel!

 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een tuintafel?

 

Heb je interesse om een nieuwe tuintafel aan te gaan schaffen? Dan moet je alvast voorbereid zijn op het immens uitgebreide aanbod. Juist door dit aanbod heb je voldoende te kiezen, maar aan de andere kant maakt dit de keuze uiteraard ook lastiger.

 

Als je op zoek naar een nieuwe tuintafel gaat, is het allereerst zaak om jouw eigen wensen op papier te gaan zetten. Waar wil je de tuintafel precies voor gaan gebruiken? Hoe groot moet de tuintafel minimaal zijn? Welke kleur moet de tafel hebben? Van welk materiaal moet de tafel vervaardigd zijn? Probeer op al deze vragen voor jezelf een passend antwoord te vinden.

 

Daarbij is het ook zaak om goed de aanwezige ruimte in jouw tuin op te meten. Aan de hand van die ruimte kun je immers op zoek gaan naar de beste, passende tuintafel. Let daarbij uiteraard ook goed op de vorm van de tafel:

 

  • Ga je voor een ronde tafel?
  • Ga je voor een vierkante tafel?
  • Ga je voor een rechthoekige tafel?

 

Heb je een niet al te grote tuin? Dan is het ook zeer verstandig om goed naar een optimale benutting van de ruimte te gaan kijken. Dit kun je onder meer doen door een tafel met de juiste afmetingen én met de juiste vorm aan te schaffen. Het is namelijk een feit dat een ronde tafel andere eigenschappen (en dus voordelen) met zich mee brengt dan een vierkante tafel.

 

Verder is het belangrijk om goed naar materiaal van de tuintafel te kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een houten tuintafel gaan, maar je kunt ook kiezen voor een tuintafel van aluminium, een tuintafel van polyester of een tuintafel voor van graniet. De keus is ook op dit vlak volledig aan jou.

 

Wat ons betreft is het hoe dan ook super belangrijk om goed op het materiaal te letten. Waarom? Omdat het materiaal bepalend is voor verschillende facetten: voor de uitstraling van de tuintafel, voor het benodigde onderhoud, voor de levensduur en voor het prijskaartje. Let dus héél goed op het materiaal en probeer voor jezelf een goed vergelijk te maken tussen de verschillende materialen.

 

Verder is ons advies ook om goed naar het prijskaartje te kijken. Is het zo dat je het beste voor een duurdere tuintafel kunt kiezen met het oog op de kwaliteit? Ja, dat is deels zo. Uiteindelijk gaat het erom dat je een tuintafel weet te vinden met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Ongeacht wat jouw budget is, kun je altijd wel een tafel vinden die aan al jouw verwachtingen voldoet. Wellicht heb je alleen in sommige situaties enig geduld nodig.

 

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het soort tafel. Je hebt namelijk de keus uit verschillende soorten tuintafels; al deze soorten tuintafels brengen specifieke eigenschappen en kenmerken met zich mee. Deze eigenschappen resulteren op hun beurt weer in verschillende voor- en nadelen. Wij informeren je graag uitgebreid over deze soorten tuintafels in het restant van dit artikel. Neem de verschillende soorten tuintafels op je gemakje door, bekijk de foto’s en bekijk direct het aanbod in onze webshop. Op die manier kun je al snel de juiste keuze voor jezelf gaan maken!

 

Bartafel

 

Lijkt het jou heerlijk om in jouw tuin te kunnen borrelen? Gaat jouw voorkeur daarbij ook uit naar een tafel die niet al te groot is? Wil je wel met meerdere mensen om de tafel heen kunnen staan? Dan kun je eigenlijk maar voor één soort tuintafel kiezen: de welbekende bartafel. Deze tafels ken je wellicht uit de kroeg, maar je kunt zo’n gezellige tafel nu ook naar jouw tuin toe halen!

 

Als je in ons aanbod naar de bartafels gaat kijken, zie je direct dat wij verschillende varianten aanbieden. Zo kun je gaan voor een antracieten tuintafel van aluminium met afmetingen van 70 bij 70 centimeter, maar je kunt ook gaan voor een teakhouten bartafel inclusief een vuurtafel in het midden. Kortom: je hebt alle keus.

 

In welke situaties is het nou aan te raden om een bartafel te kopen? Dat is met name het geval als je gezelligheid naar jouw tuin toe wilt brengen. Je kunt aangenaam en gezellig rondom een bartafel zitten, maar je kunt ook gezellig rondom een bartafel staan.

 

Bovendien is het goed om te weten dat een bartafel niet al te veel ruimte in beslag neemt. Doordat een bartafel relatief compact is, kun je de bartafel ongetwijfeld in jouw tuin kwijt. Ondertussen geniet je ook nog van een fraaie uitstraling. Overigens ziet jouw tuin er ook groter uit als je voor een bartafel kiest; het feit dat je door een bartafel heen kunt kijken, zorgt ervoor dat de tafel een stuk groter oogt!

 

Kortom: wil je een fraaie en handige tuintafel aanschaffen? Wil je meer sfeer en gezelligheid in jouw tuin creëren? Dan is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een bartafel. Met een bartafel weet je de gezelligheid van een kroeg of café eigenlijk echt naar jouw tuin toe te halen!

 

Boomstamtafel

 

Heb jij de voorkeur gegeven aan een tuin met een landelijke uitstraling? Dan komt er in jouw tuin ongetwijfeld het nodige hout terug. Nou, als je ook jouw tuintafel van hout gemaakt wilt hebben, kun je voor onder meer een boomstamtafel kiezen. Een boomstamtafel heeft een unieke uitstraling; het is echt net alsof je een deel van een boomstam op jouw terras hebt staan.

 

Bijkomend voordeel is dat de boomstamtafels tegenwoordig in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Dat zie je ook direct als je het aanbod boomstamtafels in onze webshop bekijkt; je ziet direct rechthoekige boomstamtafels, ronde boomstamtafels en ovale boomstamtafels. Op dit vlak heb je dus méér dan genoeg keuze.

 

In welke situaties is het interessant om voor een boomstamtafel te gaan? Dat is met name het geval als je een unieke tuintafel in jouw tuin wenst te hebben. Ook als je een voorkeur van een landelijke uitstraling bent, is de aanschaf van een boomstamtafel absoluut aan te raden.

 

Wist je overigens dat elke boomstamtafel uniek is? Je komt nergens ter wereld een boomstamtafel tegen die exact hetzelfde is als jouw tafel! Dit komt puur doordat het hout rechtstreeks van een boomstam gebruikt wordt; geen enkele boomstam op de aardbol heeft dezelfde structuur. Al met al is een boomstamtafel dus een fraaie én unieke tuintafel!

 

Dining tafel

 

Eet jij graag in de zomer in jouw tuin? Of vind je het heerlijk om in de lente alvast van een lekkere lunch te genieten in jouw tuin? Mocht je graag in jouw tuin eten, is het voor de hand liggend om voor een dining tafel te kiezen. Waarom? Omdat een dergelijke tafel speciaal voor het nuttigen van maaltijden in de tuin ontwikkeld is.

 

Een kenmerk van een dining tafel is dan ook de aanwezige ruimte. Je kunt moeiteloos met meerdere mensen rondom de tafel zitten én je kunt vervolgens ook de tafel op een leuke manier dekken. Je hebt immers voldoende ruimte voor alle borden, al het glaswerk en al het overig servies.

 

Ondertussen is de hoogte van de tafel ook nog perfect. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de juiste tuinstoelen aan te schaffen. Schuif deze tuinstoelen bij de tuintafel aan en je geniet echt van een geweldige tuinset. Een tuinset waar je veel plezier aan gaat beleven, aangezien je een dining tafel ook voor veel andere doeleinden kunt gebruiken!

 

In ons aanbod zijn de dining tafels overigens het beste vertegenwoordigd. Dat gegeven is eigenlijk veelzeggend voor de populariteit van de dining tafels. Indien jij ook graag van een dergelijke tafel wilt genieten, heb je bij ons in ieder geval meer dan voldoende keus. Wij weten zeker dat je géén spijt van de aankoop van een prachtige dining tafel gaat krijgen!

 

Inklapbare tafel

 

Heb je niet super veel ruimte in jouw tuin? Wil je echter wel gebruik kunnen maken van een handige tuintafel? Dan si het aan te raden om eens naar een inklapbare tafel te kijken. Zoals de benaming al doet vermoeden, ben je in staat om een dergelijke tafel op een handige manier in- en uit te klappen. Hierdoor neemt de tafel in ieder geval nooit onnodig veel ruimte in beslag in jouw tuin!

 

Heb je wel oren naar de aanschaf van een inklapbare tafel? Dan is het goed om te weten dat je uit vrij veel verschillende varianten kunt kiezen. Zo vind je in ons aanbod meerdere ronde inklapbare tafels, maar ook meerdere achtkantige en rechthoekige inklapbare tafels. Een gemeenschappelijk kenmerk van de meeste inklapbare tafels is wel dat ze van hout vervaardigd zijn; je vindt echter incidenteel in ons aanbod ook een inklapbare tafel van aluminium of kunststof terug.

 

Is het aan te raden om een inklapbare tafel aan te schaffen? Ja, dat is zéker het geval als je geen super grote tuin hebt. Heb jij wel een grote tuin en wil je af en toe een extra zitje in jouw tuin creëren? Ook dan is de aanschaf van een inklapbare tafel overigens aan te raden!

 

Lounge tafel

 

Heb jij in jouw tuin voor een gezellige loungeset gekozen? Dan kun je deze loungeset eigenlijk maar op één juiste manier aankleden: met behulp van een lounge tafel. Een lounge tafel zet je eigenlijk voor jouw loungeset, waardoor je nóg meer van de complete set weet te genieten.

 

Een absoluut voordeel van een lounge tafel is het gemak. Je kunt deze tafel namelijk op elke gewenste plek neerzetten en je kunt daardoor nóg meer van jouw loungeset gaan genieten. Onder aan de streep is de aanschaf van een lounge tafel voor alle eigenaren van een loungeset dus van harte aan te raden.

 

Wil je graag een lounge tafel aanschaffen? Dan weet je ook zeker dat je meer dan voldoende keus hebt. In ons aanbod vind je deze tafels van aluminium, van hardhout, van natural rotan, van teakhout en van wicker. Heb je voorkeuren voor een bepaalde kleur? Ook dan heb je bij ons meer dan voldoende keus: antraciet, bruin, grijs, wit, wit/grijs en zwart. Heb je óók nog voorkeuren op het gebied van vormgeving? Ook dan heb je bij ons voldoende keus: rechthoekig, rond of vierkant.

 

Is het met een bepaalde reden dat wij vrij veel lounge tafels aanbieden? Ja, zeker. Wij weten namelijk als geen ander dat deze tafels onwijs populair zijn. Zoals hierboven al aangegeven: een lounge tafel is voor alle eigenaren van een loungeset van harte aan te raden. Het enige waar je nog rekening mee moet houden, is het feit dat je een lastige knoop door moet gaan hakken. Naar welke lounge tafel binnen het uitgebreide aanbod gaat jouw voorkeur?

 

Uitschuifbare tafel

 

Krijg jij wel eens visite over de vloer? Wil je graag met jouw bezoek in jouw tuin de tijd door kunnen brengen? Of wil je wel eens met een groter gezelschap bij jou in de tuin eten? Dan kun je eigenlijk maar voor één soort tuintafel kiezen: een uitschuifbare tafel.

 

Met een uitschuifbare tafel ben je in staat om moeiteloos jouw tafel een stuk langer te laten worden. Hierdoor kun je met meer mensen rondom de tafel plaatsnemen, waardoor je bijvoorbeeld met jouw familie en/of vrienden van een lekkere maaltijd kunt genieten.

Lijkt jou dit wel iets? Dan moet je een keus maken wat betreft de vorm (ovaal, rechthoek of rond), de kleur (bruin of grijs) en het materiaal (hout of wicker). De keuzes zijn niet eindeloos bij deze tuintafel, maar je bent ongetwijfeld alsnog in staat om de juiste uitschuifbare tafel voor in jouw tuin bij ons te vinden!

 

Granieten tafels

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de granieten tafels uit ons assortiment. Deze tafels zijn eigenlijk niet te vergelijken met de hierboven genoemde varianten. Waarom niet? Omdat een granieten tafel een unieke uitstraling heeft, relatief prijzig is én ook behoorlijk zwaar is. Je kunt een granieten tafel dus niet even klakkeloos een ander plekje in jouw tuin geven.

 

Aan de andere kant geniet je dus wel van een prachtige uitstraling. De granieten tuintafel heeft een luxe uitstraling, is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en heeft daardoor een lange levensduur. Als je bereid bent om vrij veel geld te investeren, is dit dus zeker een goede keuze voor jou!

 

Slotwoord

Zo, naar welk soort tafel gaat jouw voorkeur uit? Dit artikel heeft twee dingen duidelijk laten blijken: je hebt meer dan voldoende keus en het is lastig om de juiste keuze te maken. Dat laatste komt puur doordat je de keus uit zoveel mooie tafels hebt. Wij raden je aan om goed over jouw wensen na te denken, om goed over jouw budget na te denken en vervolgens een keuze voor één van de bovengenoemde tafels te maken. Vervolgens kun je gericht gaan zoeken naar dé beste tuintafel voor in jouw tuin!