{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 23 juli 2021

Wat je altijd al wilde weten over tuinmeubelen

Iedereen heeft wel tuinmeubelen in zijn of haar tuin staan. De ene veel de andere weinig, soms grote meubelen soms kleinere meubelen. En variërend van een loungebank tot een hangstoel, het bestaat allemaal. We beleven dan ook veel plezier aan onze tuinmeubelen en we zouden eigenlijk niet zonder kunnen. Tuinmeubelen maken onze tuinen af en zorgen ervoor dat we heerlijk kunnen genieten van de natuur en de rust in onze tuin en het fijne buitenzijn!

 

Als we op zoek gaan naar tuinmeubelen kijken we vaak eerst naar wat we mooi vinden, en vervolgens kijken we ook naar de functies van het tuinmeubel en de prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn allemaal factoren die we meenemen als we op zoek gaan naar de juiste tuinmeubelen voor in onze achtertuin.

 

Maar hoe veel we ook denken te weten op het gebied van tuinmeubelen er zijn altijd wel een paar leuke weetjes te vinden die wellicht niet zo voor de hand liggen maar die wel heel leuk zijn om te weten! En laten wij er in deze blog nu net een paar voor je op een rijtje gaan zetten! Wij laten je in deze blog de tuinweetjes weten over tuinmeubelen die je eigenlijk altijd al hebt willen weten! Laat je dus vooral verrassen en verbazen en lees gezellig met ons mee!

 

Het meest populaire tuinmeubel

 

We gaan beginnen met een leuk weetje over tuinmeubelen en hun populariteit, we gaan je namelijk vertellen wat het meest populaire tuinmeubel is. En geloof ons dit zal je misschien wel verbazen! Er bestaan natuurlijk ontzettend veel tuinmeubelen en de een is populairder dan de andere. Maar er is een meubel dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt en dat is de loungebank. Dit meubel heeft zeker de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen en vinden we dan ook bijna in iedere tuin wel terug, en wij snappen dit wel want het zijn natuurlijk ook hele fijne meubelen.

 

Het fijne aan een loungebank is vooral dat je er meerdere mensen op kwijt kunt waardoor je er al snel veel profijt van hebt. Lekker met je gezin genieten op de loungebank of misschien als je visite krijgt. Je kunt altijd al snel mensen kwijt en hebt nooit plek te weinig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een loungebank vaak ontzettend lekker ligt en hierdoor kun je heerlijk ontspannen en laat dat nu net de bedoeling van een loungebank zijn!

 

Niet zo verwonderlijk dus dat een loungebank het meest populaire tuinmeubel is en dat veel mensen hier ook gretig gebruik van maken. Ook in de verkoopcijfers kun je dit heel erg goed terug zien, het loungemeubel is veruit het meest verkochte tuinmeubel van 2020 en dat wil natuurlijk ook best wel wat zeggen!

 

Het minst populaire tuinmeubel

 

En naast het meest populaire tuinmeubel hebben we natuurlijk ook het minst populaire tuinmeubel. En ook dit is wellicht weer een meubel wat je niet direct zou verwachten. Het minst populaire tuinmeubel is momenteel namelijk het ligbed. En je zou toch juist denken dat heel veel mensen een ligbed fijn vinden en er wel eentje in de tuin hebben staan maar niets is dus minder waar en wij snappen wel waarom! Een loungebank is immers heel populair en hier liggen en hangen mensen ook vaak op. Het voelt dan natuurlijk heel overbodig om ook nog een ligbed aan te schaffen, en aangezien een loungebank zo populair is begrijpen wij dit plaatje wel!

 

Een ligbed is dus het minst populaire tuinmeubel en wordt vandaag de dag dan ook vrij weinig verkocht. Wie weet dat dit in de toekomst nog zal veranderen maar voor nu zijn ligbedden helaas niet zo populair.

 

Van welk materiaal worden tuinmeubelen het meeste verkocht

 

Er zijn ontzettend veel materialen op de markt waarvan tuinmeubelen vervaardigd worden. Als je ook op zoek bent naar een tuinmeubel heb je onwijs veel keuze en zie je soms bijna door de bomen het bos niet meer. Niet alleen de modellen verschillen dus enorm maar vooral ook de materialen lopen enorm uit een. Daardoor kan het soms best lastig zijn om een keuze te maken.

 

Maar zoals altijd zijn er materialen die we nu eenmaal meer terugzien dan anderen. En ook dit verbaast je misschien maar steigerhouten tuinmeubelen zijn het meeste verkocht en dan ook het meest populair op dit moment. En ook dit begrijpen wij wel. Steigerhout is namelijk een enorm fijn en makkelijk materiaal. Je kunt het erg makkelijk vormen en bewerken en dat maakt dat je er op een fijne manier tuinmeubelen van kunt maken.

 

Maar niet alleen het feit dat je het materiaal zo makkelijk kunt bewerken maakt deze meubelen populair maar vooral ook het feit dat steigerhouten meubelen een bepaalde look hebben die heel veel mensen aanspreekt. En dat komt met name doordat het een hele veelzijdige look is. Dit maakt dat je tuinmeubelen van steigerhout zowel bij een moderne tuin als een landelijke tuin neer kunt zetten en bij allebei zal het voor een mooi plaatje zorgen.

 

Dit komt doordat steigerhout vrij neutraal is en al snel mooi staat. Wel zou je ook nog op de kleur van het steigerhout kunnen letten. Steigerhout kun je namelijk in verschillende kleuren beitsen van licht tot donker en hiermee bepaal je natuurlijk ook voor een deel de stijl. Licht steigerhout staat vaak heel mooi in een landelijke tuin terwijl donker steigerhout perfect bij een moderne tuin past en zo kun je het steigerhout op de tuin stijl aanpassen en vormt het altijd een mooi geheel met elkaar.

 

En laten we ook vooral niet vergeten dat steigerhout ook nog eens erg makkelijk is in het onderhoudt. Dit maakt dat het een fijn materiaal is om te hebben staan in je tuin aangezien je er dan vervolgens weinig omkijken naar zal hebben!

 

Kussentjes zijn uit

 

Een ander opmerkelijk feitje rondom tuinmeubelen is dat er nog nooit zo weinig tuinkussens zijn verkocht als de afgelopen jaren. En je vraagt je natuurlijk af waarom. Heel lang was het een trend om bij een tuinset bijpassende kussens te kopen om zo de set compleet te maken. Je kon dan vaak kiezen uit een paar designs in een paar verschillende kleuren en dat was het dan wel zo een beetje.

 

Maar tegenwoordig zien we dus steeds vaker dat mensen dit niet meer willen. Ze hebben zo zelf hun idee van hoe hun tuin set eruit moet komen te zien en welke uitstraling ze graag zouden willen hebben. En dat maakt dat steeds meer mensen zelf tuinkussens maken of laten maken of zelf kussens aanschaffen die ze vervolgens gebruiken als tuinkussens. Dit is een opmerkelijke verandering vooral omdat het voorheen altijd een totaalpakket was, je kocht een tuin set en dan kocht je er ook meteen de bijpassende kussens bij! We kennen ze allemaal wel van vroeger, maar dit plaatje is dus totaal veranderd en daardoor zie je ook wel veel meer afwisseling en dat is natuurlijk wel ontzettend leuk. Op deze manier kun je natuurlijk wel echt je eigen smaak en stijl in je tuin realiseren!

 

Krukjes zijn de nieuwe trend

 

En dan hebben we ook nog een opmerkelijke nieuwe trend met jullie te delen! Krukjes in de tuin zijn namelijk de nieuwe trend! Deze zien we steeds meer verschijnen en zorgen voor een gezellig beeld in de tuin. Maar niet alleen zien ze er heel leuk uit ze zijn ook nog eens ontzettend handig. Zo kun je met een krukje erbij al snel extra zitplek realiseren als er visite komt en dat is natuurlijk wel enorm prettig! Op deze manier heb je altijd voldoende ruimte voor iedereen. Daarnaast zijn krukjes er in allerlei verschillende uitvoeringen en dit zorgt voor een leuke mix.

 

Feitjes en weetjes

 

Dit waren ze dan voor nu een aantal leuke weetjes over tuinmeubelen die je op het eerste gezicht misschien niet zou verwachten. Vooral de weetjes over de populariteit van sommige meubelen zullen je wellicht verbazen. Vaak ga je natuurlijk ook uit van wat je zelf mooi vindt en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.

 

Er is nu eenmaal ontzettend veel aanbod op het gebied van tuinmeubelen zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het fijne hieraan is wel dat je bijna altijd een meubel kunt vinden dat goed bij je wensen en stijl past. Daarnaast is het ook erg leuk om zoveel mogelijk over je tuinmeubelen te weten te komen. Op deze manier kun je er ook voor zorgen dat je ze op de beste manier kunt verzorgen en dat je er veel langer plezier van zal hebben.

 

Daarnaast scheelt het natuurlijk ook als je meer achtergrondinformatie over de meubelen weet zodat je een fijne keuze kunt maken die ook wat meer onderlegd is. Dit voorkomt weer dat je later voor verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

Misschien wist je sommige weetjes al wel en misschien waren ze ook wel helemaal nieuw voor je. Wij blijven ze in ieder geval met veel plezier met je delen!