{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

24 februari 2021

Wat zijn de beste tuinmeubelen voor in een landelijke tuin?

Als je via het internet interieur inspiratie op wilt doen, heb je daar méér dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt immers een woning op tal van verschillende manieren inrichten én je vindt hier op het internet heel veel inspiratie voor.

 

Geldt dat ook voor het inrichten van een tuin? Ja, ook bij het inrichten van een tuin kun je vrij veel kanten op. De belangrijkste keuze die je op voorhand moet maken, is de keuze tussen een tuin met een moderne stijl of met een landelijke stijl.

 

Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke tuin? Dan weet je één ding zeker: je hebt meer dan voldoende mogelijkheden om jouw tuin volledig naar wens in te gaan richten. Graag helpen we jou daar een handje bij; in dit artikel bespreken wij wat de beste tuinmeubelen voor in een landelijke tuin zijn. In onze ogen is dit een ongekend belangrijk onderwerp, aangezien je juist met de beste tuinmeubelen nóg meer van jouw tuin kunt genieten.

 

Ben jij op dit moment bezig met het maken van een tuinontwerp? Wil je graag inspiratie op doen voor het inrichten van een tuin met een landelijke uitstraling? Dan ben je in dit artikel dus absoluut aan het juiste adres. Neem het artikel op je gemakje door, laat je verrassen door alle mogelijkheden en start direct met het inrichten van een landelijke tuin.

 

Wat is zo typerend voor een landelijke tuin?

Stel nou dat je een landelijke- en een moderne tuin naast elkaar ziet; zie je dan duidelijk de verschillen tussen beide stijlen? Ja, zonder enige twijfel zijn deze verschillen heel duidelijk zichtbaar. Meerdere aspecten typeren namelijk een landelijke tuin, waarover we je graag uitgebreid informeren in dit artikel.

 

Een belangrijk kenmerk is een landelijke tuin is de aanwezigheid van veel groen. Juist door veel begroeiing in een tuin te plaatsen, weet je de natuur naar jouw tuin te halen. Je weet hiermee insecten een veilige plek te geven en je helpt het milieu in ons land een handje. Als veel begroeiing jou – om welke reden dan ook – niet aanspreekt, is het verstandiger om te kiezen voor een tuin met een moderne uitstraling. In een dergelijke tuin is het bijvoorbeeld voor de hand liggend om veel bestrating in jouw tuin neer te leggen; bij een landelijke tuin is dat niet voor de hand liggend.

 

Daarbij is het ook een feit dat je in een landelijke tuin veel natuurlijke materialen tegenkomt. Wil je graag voor in jouw landelijke tuin een nieuwe eettafel aanschaffen? Dan hoef je in principe niet naar een tuintafel van aluminium of kunststof te kijken; dit zijn immers geen natuurlijke materialen. Nee, in plaats daarvan kun je bijvoorbeeld naar een tuintafel van hout of van graniet gaan kijken. Het nadeel van graniet is echter de strakke uitstraling; iets wat beter tot zijn recht komt in een tuin met een moderne stijl.

 

Verder is het ook zo dat je in een landelijke tuin vaak weinig patronen kunt herkennen. Dit komt onder meer doordat de begroeiing zijn gang gaat en doordat je niet alles heel strak ingericht hebt. Dat is echter wél het geval als je kiest voor een tuin met een moderne uitstraling. Een kenmerk van een moderne tuin is namelijk de strakke vormgeving, inclusief strakke patronen en strakke lijnen. Bij een landelijke tuin ben je op dit gebied echter een stuk ‘vrijer’.

 

Zo, je weet nu precies wat de belangrijkste kenmerken van een landelijke tuin zijn. Maar, hoe kun je een landelijke tuin nou op de best mogelijke manier inrichten? Daar heb je enkele mogelijkheden voor, waarbij wij je in dit artikel graag kennis laten maken met verschillende mogelijkheden op het gebied van tuinmeubelen.

 

Hoe vind je de beste tuinmeubelen? 

Voordat je op zoek naar de beste tuinmeubelen kunt gaan, is het goed om rekening te houden met de hierboven genoemde punten. Zo is het voor de hand liggend dat je niet voor een loungeset van kunststof gaat, maar juist wel voor een loungeset van hout. Dit klinkt op het eerste oog wellicht iets minder comfortabel, maar daar merk je in de praktijk vrij weinig van.

 

Moraal van het verhaal: in een tuin met een landelijke uitstraling horen simpelweg natuurlijke materialen tegen. Zodra je op zoek naar de beste tuinmeubelen voor in een landelijke tuin gaat, is het dus van belang om jouw pijlen te richten op landelijke c.q. natuurlijke materialen. Bepaal voor jezelf welke van deze materialen jou aanspreekt en welke van deze materialen je dus graag in jouw tuin terug kunt zien.

 

Hoe je vervolgens de beste tuinmeubelen voor in jouw landelijke tuin kunt vinden? Daarvoor ben je in onze webshop sowieso aan het juiste adres. Wij bieden onwijs veel verschillende tuinmeubelen aan voor zowel een moderne tuin als voor een landelijke tuin. Neem dus gerust een kijkje in ons uitgebreide assortiment en laat je verrassen.

 

Verder willen wij je ook nog meegeven dat het goed is om jouw wensen op een rijtje te zetten. Zo moet je onder meer voor jezelf gaan bepalen wélke tuinmeubelen je precies in jouw tuin gaat plaatsen. Gaat je voorkeur hierbij uit naar een grote eettafel? Of heb je liever een gave loungeset in jouw tuin? Alles is mogelijk, maar het is dus wel van belang om jouw wensen duidelijk in beeld te brengen.

 

Daarbij is het advies om ook alvast goed over jouw budget na te gaan denken. Hoeveel geld heb je beschikbaar voor de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen? In onze ogen kun je beter nét iets meer geld besteden aan de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Waarom? Omdat je daarmee verzekerd bent van hoogwaardige en kwalitatieve tuinmeubelen. Meubelen waar je jarenlang van gaat genieten, ondanks de verschillende weersomstandigheden in ons land.

 

Tot slot willen wij je aanraden om goed naar de afmetingen van jouw landelijke tuin te kijken. Heb je bijvoorbeeld een terras van 3 meter bij 3 meter in jouw tuin vrijgehouden? Dan is het niet voor de hand liggend om een tafel van maar liefst 3 meter lang op jouw terras te plaatsen, aangezien je dan niet eens om de eettafel heen kunt lopen. Stem dus ook altijd de tuinmeubelen af op de afmetingen van jouw tuin!

 

 

Welke tuinmeubelen kunnen wij aanraden?

In de afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in de verkoop van tuinmeubelen en tuinaccessoires. Juist door deze specialisatie weten wij als geen ander welke tuinmeubelen in een tuin met een landelijke uitstraling passen. Wil jij graag direct de juiste tuinmeubelen voor in jouw landelijke tuin aan gaan schaffen? Dan verwijzen wij je graag naar het restant van dit artikel.

 

In het restant van dit artikel bespreken wij namelijk welke tuinmeubelen wij van harte aan kunnen raden. Dit zijn tuinmeubelen die in een landelijke tuin passen én die dus een perfecte aanvulling vormen voor jouw tuin met landelijke uitstraling!

Tuintafel van natuurlijk materiaal

Een meubelstuk dat eigenlijk in geen enkele tuin mag/kan ontbreken, is een tuintafel. Als je géén tuintafel in jouw tuin hebt, ga je het gebrek hieraan pas echt missen. Met het oog op dat feit is het dus aan te raden om direct op zoek te gaan naar de beste tuintafel voor in een natuurlijke tuin.

 

Maar, voor wat voor tuintafel kun je dan het beste gaan? In onze ogen kun je op dit gebied maar één juiste keuze maken: een tuintafel van natuurlijk materiaal. Een belangrijk voordeel is hierbij dat je echt uit heel veel natuurlijke materialen kunt kiezen op het gebied van een tuintafel!

 

Zo kun je bijvoorbeeld voor een tuintafel van graniet gaan. Dit is wellicht niet het eerste natuurlijke materiaal waar je direct aan denkt, maar het is simpelweg wél een feit dat graniet een natuurlijk materiaal is. Je moet echter wel voor jezelf bepalen of de uitstraling van een granieten tuintafel aansluit op jouw voorkeuren. De uitstraling van zo’n tafel is nogal uitgesproken te noemen, waardoor het ook goed mogelijk is dat het niet helemaal op jouw wensen aansluit.

 

Voor welke andere natuurlijke materialen je dan nog kunt kiezen? Je kunt hierbij onder meer denken aan de vele houtsoorten. Zo kun je voor een tuintafel van douglashout gaan, maar je kunt ook kiezen voor teakhout of hardhout. Een belangrijk voordeel van hout is dat dit materiaal simpelweg in een natuurlijke tuin thuishoort. Het hout staat bovendien prachtig in combinatie met bijvoorbeeld die mooie boom in jouw tuin; die boom is immers ook van hout gemaakt!

 

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een tuintafel van wicker. Dit is eigenlijk vlechtwerk en kun je dus ook zien als natuurlijk materiaal. Wel moet je rekening houden met verschillende ‘nadelen’ van dit materiaal. Zo is het bijvoorbeeld een nadeel dat wicker niet altijd super stevig is én dat wicker ook niet het beste bestand is tegen bijvoorbeeld regen. Houd daar goed rekening mee!

 

Tuinbankje

Als we het over een passend meubelstuk in een natuurlijke tuin hebben, hebben we het absoluut over een tuinbankje. Een tuinbankje van hout kun je op tal van plekken in jouw tuin neerzetten, waardoor je van een aangenaam zitje weet te genieten.

 

Een dergelijk tuinbankje blinkt met name uit op het gebied van eenvoud. Je plaatst zo’n bankje moeiteloos tegen bijvoorbeeld een boom aan, tegen een schuurtje in jouw tuin aan of in dat ene hoekje van jouw tuin. Nadat je het tuinbankje daar geplaatst hebt, voegt het bankje direct iets aan de uitstraling van jouw tuin toe. Ondertussen geniet je uiteraard ook nog van de functie van een tuinbankje; hoe lekker is het om op een warme zomerse ochtend in jouw tuin te ontwaken met een lekker kopje koffie terwijl je heerlijk op jouw tuinbankje zit?

 

Bij het uitkiezen van een tuinbankje heb je overigens ook nog de keus uit tal van verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een boombank gaan; zoals de naam al doet vermoeden, is een dergelijke bank van een boom vervaardigd. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat een dergelijke bank perfect thuis past in een tuin met een landelijke uitstraling.

 

Verder kun je ook kiezen voor een parkbank. Dit is een bank zoals je deze ook in bijvoorbeeld een parkje in ons land tegen kunt komen: een simpel ontwerp zonder rugleuning. Belangrijk voordeel van een dergelijk bankje is dat je deze bijvoorbeeld tegen de schuur of de schutting aan kunt zetten. Hiermee weet je alle ruimte optimaal te benutten en weet je alsnog een aangename rugleuning te creëren!

 

Tuinset of loungeset

In ons land liggen de temperaturen steeds hoger en hoger. Juist door deze hogere temperaturen is het goed voor te stellen dat je veel tijd in jouw tuin door wilt brengen. Maar, hoe breng je deze tijd nou op een aangename manier door? Dat doe je door een tuinset of een loungeset in jouw tuin te plaatsen.

 

Horen een tuinset en een loungeset niet alleen in een moderne tuin thuis? Nee, allerminst. Je kunt namelijk ook uit allerlei tuinsets en loungesets van natuurlijke materialen kiezen. Deze materialen passen perfect in een landelijke tuin en daarmee passen een loungeset/tuinset ook perfect in een landelijke tuin!

 

Het aanschaffen van een nieuwe tuinset of loungeset is absoluut geen gemakkelijke klus. Je moet goed rekening houden met jouw voorkeuren, de afmetingen van jouw terras en met jouw budget. Als je het aanbod van tuinsets en loungesets in ons assortiment bekijkt, zie je namelijk direct uiteenlopende prijskaartjes voorbijkomen.

 

Met een loungeset of tuinset weet je in ieder geval nóg meer van jouw tuin te genieten. Je creëert hiermee namelijk een plekje waar je met jouw gezin, vrienden of familie veel tijd door kunt brengen. Ook als je even helemaal tot rust wilt komen, kun je heerlijk languit plaatsnemen op jouw eigen loungeset of tuinset. Je geniet hierbij van het lekkere zonnetje, van het geboden comfort van een tuinset/loungeset en van het mooie leven. Wil jij daar nou ook van gaan genieten in jouw tuin met landelijke uitstraling? Dan is de aanschaf van een loungeset of tuinset van een natuurlijk materiaal dus absoluut aan te raden!

 

Accessoires

Als je een tuin in gaat richten, ligt je focus hoogstwaarschijnlijk al snel op de tuinmeubelen. Is dat logisch? Ja, dat is absoluut logisch. Is dat handig? Nou, eigenlijk niet. Je moet namelijk ook goed kijken naar de accessoires in jouw tuin. Alleen met de juiste accessoires kun je jouw tuin namelijk van nog meer gemakken voorzien.

 

Welke accessoires nou in een landelijke tuin aan te raden zijn? Nou, eigenlijk heel veel accessoires. Je kunt bijvoorbeeld denken aan tal van leuke plantenbakken, leuke rieten manden en leuke bijzettafeltjes. Een belangrijk ‘vereiste’ hierbij is uiteraard wel dat deze accessoires ook een natuurlijke stijl hebben.

 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bijzettafeltje van hout. Met een dergelijk bijzettafeltje weet je eigenlijk nóg meer van jouw loungeset of tuinset te genieten. Spreekt een houten bijzettafeltje nou niet volledig aan? Dan kun je ook nog kiezen voor een bijzettafeltje van bijvoorbeeld wicker. Ga in ieder geval op zoek naar een bijzettafeltje van een natuurlijk materiaal die volledig op jouw wensen aansluit.

 

Dat geldt ook voor het kopen van andere accessoires voor in jouw tuin. Zet je eigen wensen op een rijtje, bepaal je budget en ga gericht op zoek naar de beste accessoires voor in jouw tuin met landelijke uitstraling. Wij weten op voorhand al één ding zeker: als je ons aanbod van accessoires bekijkt, zie je direct meerdere accessoires die thuishoren in een tuin met een landelijke uitstraling.

 

Slotwoord

Zo, wil jij graag een landelijke tuin in gaan richten? Met de informatie uit dit artikel kun je direct de eerste stappen gaan zetten om jouw tuin op een geweldige manier in te richten. Neem de informatie uit dit artikel goed in je op, zet je eigen wensen op een rijtje en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste tuinmeubelen en accessoires voor in een tuin met landelijke uitstraling.

 

Wil je graag direct uit de juiste tuinmeubelen en accessoires kunnen kiezen? Dan is het aan te raden om ons aanbod eens te doorgronden. Wij bieden namelijk onwijs veel verschillende meubelen voor in een landelijke tuin aan; bij ons heb je dan ook meer dan voldoende om uit te kiezen. Je bent van harte welkom om ons aanbod eens te bekijken!