{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Wat zijn de redenen om voor een houten tuinset te kiezen?

  • Door Roos
  • Thursday 16 / 09 / 2021 0
Wat zijn de redenen om voor een houten tuinset te kiezen?

Wil jij graag voor in jouw tuin een nieuwe tuinset aanschaffen? Dan is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Het aanbod van tuinsets is namelijk bijzonder divers, aangezien je tussen meerdere soorten materialen kunt kiezen. Ook kun je voor meerdere soorten tuinsets in zijn algemeenheid kiezen, terwijl er nog véél meer factoren een bepalende rol (kunnen) spelen.
Met andere woorden: het uitkiezen van een nieuwe tuinset is geen gemakkelijke opgave. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken wij allerlei soorten tuinsets in blogartikelen op onze website. Dit blogartikel is daar ook een voorbeeld van. In dít artikel zoomen wij nader in op de houten tuinsets. Deze tuinsets zijn – om meerdere redenen – bijzonder populair. Waar deze populariteit aan te danken is, bespreken we graag uitgebreid in dit artikel.
Daarnaast bespreken we ook in dit artikel hoef je de beste tuinsets van hout kunt vinden. We geven je daarvoor enkele handige tips en verwijzen je alvast graag naar ons aanbod van tuinsets. Wij geven je namelijk niet alleen veel informatie, maar wij stellen je ook in staat om de beste tuinsets te kopen. Tegen scherpe prijzen welteverstaan. Neem dit artikel daarom op je gemakje door en ga vervolgens op zoek naar de beste houten tuinset. Wij kunnen je op voorhand al één ding verklappen: er zijn meerdere redenen om te investeren in een houten tuinset. Zoals je wellicht al verwacht hebt, brengen dergelijke tuinsets namelijk écht veel voordelen met zich mee. Voordelen waar wij je in dit artikel graag uitgebreid over informeren.

Verschillende soorten houten tuinsets

Als je een tuinset van hout aan wilt schaffen, heb je in ieder geval al één keuze gemaakt. Je hebt immers voor hout gekozen. Zoals je wellicht al gezien had, kun je echter ook uit andere materiaalsoorten kiezen. Mocht je specifiek voor hout hebben gekozen, ben je er echter nog lang niet. Nee, er zijn namelijk meerdere soorten hout. Je kunt bijvoorbeeld voor teakhout kiezen, voor steigerhout en voor hardhout. Ook is het mogelijk om voor douglas hout of een vergelijkbare houtsoort te kiezen.
Ook als je een houten tuinset aan wilt schaffen, moet je dus een goede vergelijking maken. Alle houtsoorten hebben namelijk hun eigen kenmerken, de bijbehorende voordelen én de bijbehorende nadelen. Wij willen je dan ook graag het volgende meegeven: een houten tuinset is niet zomaar een houten tuinset. Sommige tuinsets van hout zijn echt significant anders dan andere houten tuinsets. Let daar dus goed op.

Waarom zou je voor een tuinset van hout kiezen?

Heb je enig idee welk materiaal het meest populair is op dit moment? Juist, dat is hout. Eigenlijk al decennialang kiezen veel mensen voor een tuinset van hout. Dit gegeven komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, dit heeft puur te maken met het feit dat houten tuinsets de nodige voordelen met zich mee brengen.
Wat deze voordelen zijn? Daar vertellen wij je graag van alles over in dit uitgebreide artikel. We bespreken hieronder de belangrijkste voordelen, inclusief een uitgebreide toelichting. Neem het artikel op je gemakje door en laat je verrassen!

Reden 1: hout is heel erg duurzaam

Wil jij graag zo lang mogelijk van jouw tuinmeubelen (kunnen) genieten? Dan ben je zeker niet de enige. Als je relatief veel geld aan een nieuwe tuinset uitgeeft, wil je daar uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Nou, dat komt helemaal goed als je voor een tuinset van hout kiest. Over het algemeen kunnen we het volgende stellen: hout is heel erg duurzaam.
Waar deze duurzaamheid aan te danken is? Onder meer aan het feit dat hout een natuurlijk materiaal is. Dit betekent dat hout ook bestand is tegen alle weersomstandigheden zou zijn. Als dat niet het geval zou zijn, zou hout ook niet in de natuur kunnen overleven. Dat is gelukkig dus wel het geval; hout heeft hierdoor een lange levensduur.
Regent het buiten? Je hoeft niet bang voor jouw houten tuinset te zijn? Ligt er buiten sneeuw? Je hoeft niet bang voor jouw tuinset van hout te zijn? Waait het hard? Ook dan hoef je niet bang voor jouw tuinset te zijn. Eigenlijk kunnen we stellen dat je bij alle weertypes van een houten tuinset kunt genieten.
Hierbij raden wij je overigens wel nog aan om gebruik te maken van een beschermhoes. Een beschermhoes span je over jouw tuinset heen, waardoor de tuinset perfect beschermd blijft. De weersomstandigheden hebben hierdoor in de winter al helemaal géén invloed op de houten tuinset. Daarbovenop komt nog eens dat je met een beschermhoes jouw houten tuinset ook schoon weet te houden. Wel zo prettig als je in het voorjaar weer van jouw houten tuinset gebruik wilt maken.
Al met al kunnen we stellen dat hout erg duurzaam is. Dankzij deze duurzaamheid is het een feestje om een tuinset van hout in jouw tuin neer te zetten. Je geniet in ieder geval van een lange levensduur. En van een aangename levensduur.

Reden 2: zeer gaaf design

Bij het inrichten van jouw tuin moet je belangrijke keuzes maken. Zo moet je bijvoorbeeld een keuze maken wat betreft de designs van de tuinmeubelen. Als je voor een houten tuinset kiest, kun je altijd wel een goede keuze maken. Dit komt onder meer door het uitgebreide aanbod. Daarnaast heeft een houten tuinset over het algemeen ook ‘gewoon’ een gaaf design.
Hoe we dit design het beste kunnen typeren? Aan de ene kant heeft een houten tuinset een strak design, maar aan de andere kant ook een levendig design. Dit komt onder meer doordat alle houten planken een unieke structuur hebben. Dankzij deze unieke structuur oogt elke houten tuinset in ieder geval anders. Oók dat draagt bij aan de gave uitstraling van een houten tuinset.
Overigens heb je nog veel keuze op het gebied van designs. Je kunt namelijk uit heel veel soorten houten tuinsets kiezen. Check vooral ons aanbod, kijk naar de plaatjes van alle houten tuinsets en merk de verschillen op. Je kunt in ieder geval uit écht veel houten tuinsets met écht veel gave designs kiezen.

Reden 3: Een houten tuinset wordt niet warm in de zon

In de afgelopen jaren zijn onder meer de aluminium tuinsets erg populair geworden. Dit materiaal is licht van gewicht, ziet er tof uit en heeft ook een lange levensduur. Een gekend nadeel daarvan is echter dat aluminium in de zon erg heet kan worden. Als je de aluminium tuinset op een warme dag in de zon laat staan, kun je echt jouw handen/vingers hieraan verbranden.
Is dat ook het geval bij een houten tuinset? Nee, gelukkig niet. Een belangrijk voordeel van een houten tuinset is namelijk dat het materiaal niet heet kan worden. Ook dit heeft weer te maken met het feit dat hout een natuurlijk product is. Dit product kun je dan ook probleemloos de gehele dag in de zon laten staan. Ondertussen hoef je niet bang te zijn dat de tuinmeubelen té warm worden.
Al met al is dit in onze ogen een groot voordeel. Zeker als je kinderen hebt, is het wel prettig om te weten dat een houten tuinset veilig is. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat jouw kinderen hun vingers verbranden aan de houten tuinset. Dat is praktisch gezien onmogelijk.

Reden 4: je kunt uit ongekend veel varianten kiezen

Wil je een tuinset van hout aanschaffen? Dan heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze. Het is namelijk zo dat je uit ongekend veel varianten kunt kiezen. Je kunt uit heel veel soorten tuinsets kiezen, waarbij fabrikanten zelf ook nog hun eigen invulling kunnen geven. Dit resulteert uiteindelijk in een ongekend uitgebreid aanbod.
Dit uitgebreide aanbod is ook duidelijk zichtbaar in ons aanbod. In ons aanbod vind je honderden tuinsets van hout. Al deze tuinsets brengen eigenlijk dezelfde voordelen met zich mee. De verschillen zijn echter zichtbaar op het gebied van bijvoorbeeld de uitstraling.
In onze ogen is het in ieder geval een voordeel dat je uit veel soorten tuinsets kunt kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt, vind je altijd wel de perfecte houten tuinset voor in jouw tuin. Ongeacht dat je daar soms even goed naar moeten zoeken. Aangezien je bij ons uit honderden houten tuinsets kunt kiezen, is het echt van belang om een goede vergelijking te maken. Hoe je dat het beste kunt doen? Aan het einde van dit artikel geven wij je daar graag nog enkele handige tips over.

Reden 5: past in elk soort tuin

Als je een tuin gaat inrichten, zou je eigenlijk een keuze moeten maken met betrekking tot de uitstraling. Ga je voor een tuin met een landelijke uitstraling? Of geef je toch de voorkeur aan een tuin met een moderne uitstraling? Nadat je deze keuze hebt gemaakt, kun je al direct naar een houten tuinset op zoek gaan. Het is namelijk een feit dat een houten tuinset in echt elke soort tuin past.
Waar dat aan te danken is? Dat is eigenlijk te danken aan de uitstraling van een houten tuinset. Als je een houten tuinset in een natuurlijke tuin neerzet, past het hout hier uiteraard perfect bij. Het hout en de natuurlijke uitstraling gaan hand in hand met elkaar.
Ben jij voor een tuin met een moderne uitstraling gegaan? Ook dan kun je voor een houten tuinset kiezen. Een houten tuinset brengt immers ook een strakke uitstraling met zich mee. Een uitstraling die te danken is aan bijvoorbeeld de structuur en design van de houten planken. Al met al past een houten tuinset wat ons betreft ook perfect in een tuin met een strakke uitstraling.
Voor welk soort tuin heb jij gekozen? Nadat je deze keuze hebt gemaakt, kun je direct op zoek gaan. Op zoek gaan naar een tuinset die volledig past in jouw tuin. En een tuinset die volledig aansluit op jouw voorkeuren. De kans is in ieder geval groot dat dit een houten tuinset gaat zijn!

Reden 6: je kunt een houten tuinset naar wens bewerken

Heb je al jarenlang een tuinset van hout in jouw tuin staan? En ben je daardoor de kleur een beetje zat geworden? Dat is in principe geen probleem. Het is namelijk mogelijk om hout naar eigen invulling te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld de houten tuinset in jouw tuin na verloop van tijd een andere kleur meegeven.
Wil jij liever een donkergekleurde tuinset? Schaf goede zwarte verf aan en maak jouw tuinset volledig zwart. Nadat je dat gedaan hebt, geniet je in jouw tuin weer van een andere uitstraling. Een kleurverandering van een tuinset heeft namelijk grote gevolgen. Voor de uitstraling van de tuinset met name.
Eigenlijk kun je dankzij dit voordeel jouw houten tuinset recyclen. Dit betekent dat je nóg langer van jouw tuinset van hout kunt genieten. Puur omdat je de kleur van de tuinset altijd naar wens kunt maken.

Reden 7: ook de tuinstoelen zijn erg comfortabel

Bij een tuinset draait het om twee dingen; de tafel en de tuinstoelen. Als je aan houten tuinstoelen denkt, denk je mogelijk direct aan een harde kont. Dat is echter absoluut niet het geval. Het is namelijk een feit dat ook houten tuinstoelen erg comfortabel kunnen zijn. Dit comfort is met name aan de tuinkussens te danken.
Als je een tuinset aanschaft, moet je dan ook goed op de tuinkussens letten. Hoe dik zijn de kussens? Passen de kussens echt perfect in de tuinstoelen? En wat is de kleur van de kussens? Dat zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken. Wij zijn in ieder geval mening dat je met een houten tuinset van veel comfort geniet. Niet geheel onbelangrijk, gezien de functie van een tuinset!

Reden 8: je geniet van scherpe prijzen bij AVH Outdoor

Spreken bovengenoemde voordele jou stuk voor stuk aan? En heb je daarom interesse om een nieuwe houten tuinset aan te schaffen? Je bent van harte welkom bij AVH Outdoor. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste houten tuinsets. Daarnaast vind je bij ons ook nog de scherpste prijzen.
Voor een houten tuinset moet je relatief veel geld betalen. Dit komt puur door de bewerkelijkheid van het materiaal en alle voordelen. Wij doen er echter alles aan om de houten tuinsets zo voordelig mogelijk aan te bieden. Check direct daarvoor ons aanbod! Vergelijk de prijzen, vergelijk de verschillende modellen en hak de knoop door. Veel plezier met jouw nieuwe tuinset van hout!

Waarom zou je níet voor een houten tuinset kiezen?

De hierboven besproken voordelen klinken allemaal aantrekkelijk. We zijn echter ook wel zo eerlijk om aan te geven dat je ook met enkele nadelen rekening moet houden. In onze ogen zijn dit geen belangrijke nadelen, maar het is wel iets om goed rekening mee te houden.
Wat deze nadelen dan precies zijn? In het restant van dit artikel zoomen wij daar kort op in. Daarna besproken we ook nog hoe je de beste houten tuinset voor in jouw tuin kunt vinden.

Nadeel 1: Je moet veel onderhoud uitvoeren

Heb je een tuinset van hout in jouw tuin staan? Dan weet je gewoon dat je veel tijd aan het onderhoud moet besteden. Zo moet je het hout netjes opschuren, moet je het hout lakken, moet je het hout in de beits zetten en moet je het hout na verloop van tijd ook opnieuw schilderen. Door hier echt serieus mee om te gaan, verleng je in ieder geval de levensduur van houten tuinsets.
Dit betekent echter wel dat je hier veel tijd aan moet besteden. Daarnaast moet je ook de juiste materialen in huis halen. Met andere woorden: het onderhouden van een houten tuinset kost tijd en geld. Mocht je besluiten om jouw tuinset níet te onderhouden, zit je al snel met de gebakken peren. Hout is een prachtig materiaal, maar is wel bewerkelijk. Dit betekent dat je écht het nodige onderhoud uit moet voeren. Als je dit niet doet, kan het hout bijvoorbeeld een minder fraaie uitstraling krijgen.

Nadeel 2: een houten tuinset weegt veel

Wil jij een flexibele tuinset in jouw tuin hebben? Wil je de tuinset bijvoorbeeld af en toe op een andere plek neer kunnen zetten? Dan is een houten tuinset mogelijk niet de beste keuze. Het is namelijk een feit dat een dergelijke tuinset behoorlijk zwaar is. Aangezien een houten tuinset veel weegt, kun je ‘m niet zomaar optillen en verplaatsen. Zeker niet in jouw eentje.
Ook in het najaar komt dit gewicht in een negatieve zin ter sprake. Het is namelijk zo dat je in het najaar jouw houten tuinset eigenlijk zou moeten beschermen. Je kunt dit met een beschermhoes doen, maar je kunt de tuinset ook binnen opbergen. Als je dáárvoor kiest, moet je ook over veel spierkracht beschikken. Je moet immers de zware houten tuintafel op kunnen tillen. Ook de houten tuinstoelen zijn hoogstwaarschijnlijk niet al te licht van gewicht.

Nadeel 3: niet de goedkoopste varianten

Tot slot is het goed om het volgende te weten: de meeste houten tuinsets zijn niet super voordelig te noemen. Dit komt onder meer doordat veel tuinsets van hout met de hand vervaardigd worden. Hier gaan de nodige arbeidsuren in, waardoor de prijzen van de houten tuinset relatief hoog uitvallen.
Wil jij graag zo min mogelijk geld uitgeven aan een tuinset? Dan kun je wellicht beter voor één van de andere materiaalsoorten kiezen. Sowieso is het verstandig om in dat geval bij ons te shoppen. Bij ons vind je namelijk de beste tuinsets tegen de scherpste prijzen. Ongeacht voor welk materiaalsoort je kiest.

Hoe vind je de perfecte houten tuinset?

Hebben bovengenoemde voordelen jou warm weten te maken? En heb je daardoor interesse om een houten tuinset uit te gaan kiezen? Zoals we eerder al aangegeven hebben; het aanbod van houten tuinsets is echt heel divers. Je kunt uit meerdere soorten houten tuinsets kiezen, waardoor je écht een goede vergelijking moet maken.
Graag helpen wij je nog een handje met het maken van deze vergelijking. Dat doen we door hieronder in te zoomen op de belangrijkste criteria van houten tuinsets. Neem deze criteria door, let bij je zoektocht goed op deze criteria en hak vervolgens de knoop door.

Welk soort tuinset wil je aanschaffen?

Allereerst moet je goed naar de verschillende soorten tuinsets kijken. Een tuinset van hout is namelijk niet zomaar een tuinset van hout. Nee, je kunt uit meerdere soorten tuinsets kiezen. Zo kun je voor een lounge tuinset kiezen, maar ook voor een dining tuinset. Wat is voor in jouw tuin nou de beste soort op tuinset?
Het antwoord op deze vraag kun je maar op één manier geven: door goed na te denken over de manier waarop je de tuinset zou willen gebruiken. Als je dat eenmaal bepaald hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de beste soort tuinset.

Hoe groot moet de tuinset zijn?

Heb je ook al bepaald waar de tuinset in jouw tuin moet komen te staan? Dan kun je de aanwezige ruimte op gaan meten. Vervolgens kun je goed kijken naar de betreffende afmetingen van de tuinset. Wil je een tuinset met een tuintafel van bijvoorbeeld 2 meter lang? Of heb je een tuintafel van 3 meter lang nodig? De keuze is aan jou.
Let hierbij overigens ook goed op de hoeveelheid zitplaatsen. Heb je bijvoorbeeld 4 zitplaatsen nodig? Of heb je minstens 6 zitplaatsen nodig? Je kunt uit meerdere soorten tuinsets kiezen, dus dit ook volledig aan jezelf om te bepalen.

Wat moet de uitstraling van de tuinset zijn?

Uiteraard moet je ook goed naar de uitstraling van de tuinset kijken. Daarvoor kijk je onder meer naar het soort hout. Zoals we al aangegeven hebben, kun je immers uit meerdere houtsoorten kiezen. Check daarom goed welke houtsoort op jouw wensen aansluit.
Kijk daarnaast ook goed naar de algehele vormgeving van de tuinset. Hoe ziet het onderstel van de tafel er bijvoorbeeld uit? Hoe is het tafelblad vormgegeven? Hoe zien de tuinstoelen er uit? En hoe is de houten tuinset afgewerkt? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.
Dan blijft er nog één belangrijk aspect over: de kleur. Je kunt immers uit meerdere kleuren houten tuinsets kiezen, dus het is aan jou om de keuze te maken. Bekijk goed de verschillende kleuren en bepaal wat jouw voorkeur geniet.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Tot slot moet je nog heel goed nadenken over jouw budget. Bepaal voor jezelf wat jouw maximale budget is, zodat je binnen dat budget op zoek naar de beste tuinset van hout kunt gaan. Hierbij kun je eigenlijk van twee zekerheden uitgaan: er bestaan grote prijsverschillen én voor kwaliteit moet je betalen. Als je kwaliteit wilt hebben, moet je daarom iets dieper in de buidel tasten.
Wil je graag een top houten tuinset tegen lage prijzen aanschaffen? Daarvóór ben je bij ons aan het juist adres. Wij bieden namelijk de beste houten tuinsets aan, maar vragen daar niet de hoofdprijs voor. Integendeel zelfs. Bij ons vind je eigenlijk de laagste prijzen van dit moment. Check daarom ons aanbod, maak een goede vergelijking en schaf de gewenste houten tuinset aan.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »