{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 21 juli 2021

Wat zijn de voor- en nadelen van een uitschuifbare tafel?

Heb je enig idee welk meubelstuk sowieso niet in een tuin mag ontbreken? Een tuintafel! Mogelijk zonder dat je het doorhebt, breng je de meeste tijd aan de tuintafel door. Aan de tuintafel start je de dag met een krant en een kopje koffie. Gedurende de middag lunch je aan de tuintafel en in de avond diner je aan de tuintafel. Na het eten doe je mogelijk nog een borrel aan de tuintafel, klets je gezellig met vrienden/familie of lees je op jouw gemakje een boekje.
Eigenlijk is een tuintafel in elke tuin dus onmisbaar. Is het nu zo dat jij met jouw huidige tuintafel niet meer tevreden bent? Of ligt de beste tijd van jouw huidige tuintafel ver in het verleden? In dergelijke situaties is het aan te raden om voor een nieuwe tuintafel te kijken. Het aanbod van tuintafels is in ieder geval lekker divers, waardoor je een prima vergelijking kunt gaan maken!
Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe tuintafel? Nou, dat bespreken wij graag aan het einde van dit artikel. Eerst willen wij namelijk graag inzoomen op een vrij unieke tafel: de uitschuifbare tuintafel. Een dergelijke tafel is niet alleen uniek te noemen, maar is in de afgelopen jaren ook vrij populair geworden. Meer en meer huishoudens kiezen namelijk voor de aanschaf van een uitschuifbare tafel!
Is dat logisch te verklaren? Ja, als we naar de vele voordelen kijken, is dat inderdaad logisch te verklaren. Een uitschuifbare tuintafel brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Het gaat hierbij niet alleen om de kwantiteit, maar ook om het onderscheidende vermogen. Een uitschuifbare tuintafel weet namelijk voordelen te bieden waar andere soorten tuintafels nooit aan kunnen stippen.
Al met al is de aanschaf van een uitschuifbare tafel voor in de tuin dus aan te raden! In dit artikel kun je kennis maken met de belangrijkste voordelen, terwijl we ook naar de gekende nadelen kijken. Tot slot geven wij je nog een handige gids voor het uitkiezen van de beste uitschuifbare tafel. Ook in het aanbod van uitschuifbare tafels vind je namelijk meerdere varianten terug.

Het huidige aanbod van tuintafels

Heb je voor jezelf bepaald dat je een nieuwe tuintafel aan wilt schaffen? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen. Door rustig stil te zitten, ga je die nieuwe tuintafel nooit krijgen. Wij raden je graag aan om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Nadat je dat gedaan hebt, kun je een uitgebreide vergelijking gaan maken.
Als je een kijkje in onze webshop neemt, zie je direct iets opvallends. Het is namelijk zo dat je tegenwoordig uit meerdere soorten tuintafels kunt kiezen. Je kunt voor een speciale bartafel kiezen, voor een boomstamtafel, voor een dining tafel, voor een inklapbare tafel, voor een lounge tafel, voor een granieten tafel én dus voor een uitschuifbare tafel.
Voor welke tuintafel jij het beste kunt kiezen? Jij bent de enige die antwoord op deze vraag kan gaan geven. Graag helpen wij je wel een handje om een antwoord op deze vraag te kunnen vinden. dat doen we met verschillende blogartikelen, waar dit blogartikel een voorbeeld van is. In dit artikel richten wij onze pijlen daarbij volledig op een uitschuifbare tafel, terwijl we in andere blogartikelen naar andere soorten tuintafels kijken. Verdiep je in ieder geval goed in het aanbod van tuintafels, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken!

Wat is een uitschuifbare tafel precies?

Heb je het idee om een nieuwe tuintafel aan te gaan schaffen? Dan doe je er verstandig aan om ook naar een uitschuifbare tafel te kijken. Een dergelijke tafel brengt namelijk veel voordelen met zich mee, maar wat is nou precies een uitschuifbare tafel?
Zoals de naam doet vermoeden, is dit een tafel die je uit kunt schuiven. Nadat je van de tafel gebruik hebt gemaakt, kun je ‘m ook weer inschuiven. Zoals je je nu waarschijnlijk al voor kunt stellen, brengt dit de nodige voordelen met zich mee. Over deze voordelen lees je uiteraard meer in dit artikel!
Feit is dat een uitschuifbare tafel je veel mogelijkheden biedt. Eet jij bijvoorbeeld elke avond met 4 personen? Dan heb je behoefte aan een tafel voor 4 personen. Heb je soms echter jouw twee oudste kinderen op bezoek? Dan heb je opeens een tafel voor 6 personen nodig. Met een uitschuifbare tafel weet je dit direct te creëren. Nou, daarmee hebben we direct het eerste voordeel aangestipt.

Wat zijn de voordelen van een uitschuifbare tuintafel?

Spreekt het principe van een uitschuifbare tafel jou in eerste instantie al aan? Dan is het mogelijk interessant om direct op zoek te gaan naar een geschikte uitschuifbare tafel. Voordat het zover is, ben je mogelijk benieuwd naar de belangrijkste voordelen van een dergelijke tafel.
Nou, daarvoor ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij bespreken namelijk hieronder uitgebreid de belangrijkste voordelen van een uitschuifbare tuintafel. Neem deze voordelen op je gemakje door en laat je verrassen. Eigenlijk al snel gaat blijken dat een uitschuifbare tafel écht uniek is.

Voordeel 1: altijd voldoende zitplaatsen

Uit hoeveel personen bestaat jouw huishouden? Als je nieuwe tuinmeubelen uit gaat kiezen, is dit waarschijnlijk één van de vragen waar je voor jezelf goed naar gaat kijken. Als je bijvoorbeeld een gezin met 4 kinderen hebt, heb je al snel een vrij grote tuintafel nodig. Maar, wat doe je nou als er opeens 3 kinderen uit huis gaan? Koop je dan plots een kleinere tafel of hou je jouw grote tuintafel?
Met een uitschuifbare tafel heb je hier geen omkijken naar. Het belangrijkste voordeel is namelijk dat je altijd de gewenste hoeveelheid zitplaatsen kunt creëren. Dat doe je door de tafel uit te schuiven of juist in te schuiven. Door deze uitschuifmogelijkheid geniet je gewoonweg van de gewenste flexibiliteit.
Weet je van jezelf dat jouw wensen door de jaren heen veranderen? Ook dan is een uitschuifbare tafel voor jou interessant. Wellicht wil je nú een kleinere tuintafel, terwijl je over 1 jaar juist een grotere tuintafel wilt. Als dat het geval is, biedt een uitschuifbare tuintafel soelaas. Al met al geniet je met een uitschuifbare tafel van écht veel flexibiliteit!

Voordeel 2: ruimtebesparend

Heb je een niet al te grote tuintafel nodig? Indien je voor een uitschuifbare tafel gekozen hebt, kun je de tafel inschuiven. Je creëert hiermee weer een knussere tafel, waardoor bijvoorbeeld het avondeten nog gezelliger gaat worden. Dat is echter niet het belangrijkste voordeel van de inschuifmogelijkheid.
Nee, dat voordeel is in de ruimtebesparing te vinden. Als je een niet al te grote tuin hebt, wil je dat een tuintafel niet al te veel ruimte in beslag neemt. Door de uitschuifbare tuintafel in te schuiven, voorkom je dat. Op het moment dat je wel meerdere zitplaatsen nodig hebt, schuif je de tafel ook weer moeiteloos uit.
Wil jij graag van een lange levensduur van jouw tuinmeubelen genieten? Dan doe je er verstandig aan om de tuinmeubelen in de winter af te dekken. Met een uitschuifbare tafel geniet je in dat geval ook van een ruimtebesparing. Door de tuintafel in te schuiven, heb je immers een kleinere beschermhoes nodig. Ook dat is wat ons betreft een significant voordeel van een uitschuifbare tafel.

Voordeel 3: je hebt meer dan voldoende keuze

Wil je graag een uitschuifbare tafel aanschaffen? Wil je graag zo snel mogelijk van de hierboven genoemde voordelen profiteren? Dan is het advies om zo snel mogelijk via onze webshop op zoek te gaan naar de beste uitschuifbare tuintafel voor in jouw tuin. Zodra je deze zoektocht start, zie je al direct dat het aanbod bijzonder divers is.
Ja, in onze ogen is het diverse aanbod absoluut een voordeel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor verschillende vormen uitschuifbare tafels te kiezen. Je zou verwachten dat je alleen voor een rechthoekige tafel zou kunnen kiezen, maar ook een vierkante en ronde tafel behoort tot de mogelijkheden.
Ongeacht wat jouw wensen zijn, kun je altijd wel een geschikte uitschuifbare tafel vinden. Ook als je een kleine tuin hebt. Ook als je een grotere tuin hebt. En ook als je erg kritisch bent.

Voordeel 4: past in elk soort tuin

Heb jij voor een moderne tuin gekozen? Dan weet je op voorhand zeker dat een uitschuifbare tafel in deze tuin gaat passen. Je kunt de uitschuifbare tafels namelijk in verschillende materiaalsoorten uitkiezen. Er is dus altijd wel een materiaalsoort die qua uitstraling bij een moderne tuin past.
Dat is ook het geval als je een landelijke tuin hebt. In een landelijke tuin hoort eigenlijk een houten tuintafel thuis. Nou, je kunt uit meerdere houten uitschuifbare tuintafels kiezen! Eigenlijk geldt ook hierbij dus weer het volgende: ongeacht wat voor tuin je hebt, kun je altijd wel een geschikte uitschuifbare tuintafel kiezen. Het feit dat je uit zoveel varianten kunt kiezen, is wat ons betreft echt een zwaarwegend voordeel.

Voordeel 5: een uitschuifbare tuintafel biedt veel gemak

Tot slot zijn wij van mening dat een uitschuifbare tuintafel veel gemak biedt. Eigenlijk is dat nog een understatement; in onze ogen gaat het namelijk om héél veel gemak. Dit gemak uit zich tijdens het weekend, maar ook zeker op doordeweekse dagen. Elk moment dat je van de uitschuifbare tuintafel gebruik maakt, merk je dit gemak eigenlijk op.
Hoe je dit gemak opmerkt? Onder meer op de makkelijke manier waarop je de tafel in- en uit kunt schuiven. Dit kost nagenoeg geen tijd en kost ook niet al te veel moeite. Ook als je snel moet schakelen, is een uitschuifbare tuintafel ideaal.
Verder voldoet een uitschuifbare tuintafel ook aan alle wensen die je aan een tuintafel zou stellen. De tuintafel heeft de juiste hoogte, is fraai afgewerkt en staat prachtig in jouw tuin. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, dus het is aan jou om een uitgebreide vergelijking te maken. Op basis daarvan ben je uiteindelijk in staat om voor de perfecte uitschuifbare tuintafel te kiezen. Een uitschuifbare tuintafel waarmee je van flexibiliteit en van veel gemak geniet. Wat ons betreft is – alleen hierom al – de aanschaf van een uitschuifbare tuintafel altijd aan te raden!

Wat zijn de nadelen van een uitschuifbare tuintafel?

Kun je nu direct een uitschuifbare tuintafel aan gaan schaffen? Als je echt overtuigd van de voordelen bent, behoort dat inderdaad tot de mogelijkheden. Het is echter niet geheel onverstandig om ook even goed naar de nadelen van een uitschuifbare tuintafel te kijken.
Waarom? Omdat eigenlijk elk soort tuintafel wel specifieke nadelen met zich mee brengt. Dit geldt daardoor logischerwijs ook voor een uitschuifbare tuintafel. Wij hebben voor jou de belangrijkste nadelen van een uitschuifbare tafel voor in de tuin op een rijtje gezet. Neem de nadelen door en bepaal hoeveel waarde je aan deze nadelen hecht.

Nadeel 1: een uitschuifbare tuintafel is relatief zwaar

Wil jij regelmatig de tuintafel in jouw tuin verplaatsen? Dan is een uitschuifbare tuintafel mogelijk niet direct voor jou de juiste keuze. Het is namelijk zo dat een dergelijke tuintafel relatief zwaar is. Deze zwaarte is met name te wijten aan de constructie van de tuintafel. Om de tafel uit te kunnen laten schuiven, moet een fabrikant extra onderdelen toevoegen. Dat merk je dan ook aan het totaalgewicht terug.
Is dit nou echt een belangrijk nadeel? Nou, eigenlijk alleen als je de tuintafel regelmatig wilt verplaatsen. Mocht dat niet het geval zijn, is dit een nadeel dat prima te overzien valt.

Nadeel 2: een uitschuifbare tuintafel is relatief prijzig

Wil jij graag een uitschuifbare tuintafel aan gaan schaffen? Dan is het goed om een relatief groot budget vrij te gaan maken. Het is namelijk zo dat een uitschuifbare tuintafel relatief prijzig is. Hoe dit komt? Ook dit komt weer door de unieke constructie van een uitschuifbare tuintafel. Juist door deze unieke constructie moet een fabrikant het nodige handwerk verrichten; dit zie je dan ook terug in het eindbedrag.
Daarbij willen wij je graag direct iets aanraden: durf te investeren in een goede tuintafel. Door een net iets groter bedrag uit te geven, kun je van de gewenste kwaliteit genieten. Het klopt dat je voor een uitschuifbare tuintafel relatief veel moet betalen, maar daar krijg je dan wel een hoop voor terug!

Nadeel 3: het tafelblad is vrij dik

Als je de foto’s van de uitschuifbare tuintafels bekijkt, valt mogelijk direct het dikke tafelblad op. In onze ogen is dit één van de belangrijkste nadelen. Waarom? Omdat je door het dikke tafelblad mogelijk niet altijd de meest aangename zithouding aan kunt nemen. Met name als je relatief klein bent, kan dit voor de nodige ‘problemen’ zorgen.
Ook het dikkere tafelblad is weer het gevolg van de constructie van een uitschuifbare tuintafel. Het uitschuifgedeelte moet ergens in of ondergeschoven kunnen worden; dat is onder het tafelblad. Juist daardoor is het tafelblad een stuk dikker dan bij ‘normale’ tuintafels.
Vinden wij dit een heel belangrijk nadeel? Nou, het is niet per sé een belangrijk nadeel, maar het is wel belangrijk om hier goed naar te kijken. Daarbij kunnen wij je ook aanraden om eens proef te zitten aan een uitschuifbare tuintafel. Je krijgt dan een duidelijke indruk van de invloed van het dikkere tafelblad.
Wil je graag aan een uitschuifbare tuintafel proef gaan zitten? Je bent in onze showroom van harte welkom om dat te doen! Bij ons vind je bovendien een divers aanbod, waardoor je mogelijk in onze showroom al direct de perfecte uitschuifbare tuintafel voor in jouw tuin kunt vinden.

Is de aanschaf van een uitschuifbare tuintafel aan te raden?

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en handige tuintafel? En heb je soms behoefte aan meer of minder zitplaatsen? In dat geval is het aan te raden om eens naar een uitschuifbare tuintafel te kijken. In onze ogen brengt een dergelijke tafel écht zwaarwegende voordelen met zich mee.
Wel is het van belang om met de nadelen rekening te houden. Zeker omdat een uitschuifbare tafel relatief prijzig is, wil je de juiste keuze gaan maken. Kom daarvoor eens in onze showroom langs; wij adviseren je graag over de verschillende soorten tuintafels.
Heb je voor jezelf bepaald dat je per sé een uitschuifbare tuintafel wenst te hebben? Dan doe je er goed aan om een uitgebreide vergelijking te maken. Met onderstaande koopgids helpen wij je met het maken van een uitgebreide vergelijking!

Afmetingen van de uitschuifbare tuintafel

Ten eerste is het aan te raden om goed naar de ruimte in jouw tuin te kijken. Op basis van de aanwezige ruimte kun je bepalen wat de afmetingen van de uitschuifbare tuintafel moeten worden. Vervolgens kun je in ons aanbod op zoek gaan naar de beste uitschuifbare tuintafel met de juiste afmetingen.
Uiteraard is het hierbij van belang om met de uitschuifmogelijkheid rekening te houden. Als je de tafel uit gaat schuiven, wil je immers niet dat de tafel opeens door jouw schuifpui heen komt zetten. Houd er dan ook rekening mee dat er voldoende ruimte rondom jouw tuintafel aanwezig moet zijn.

De vorm van de tuintafel

Ook is het belangrijk om goed naar de vorm van de tuintafel te kijken. Ga je het liefste voor een ronde uitschuifbare tuintafel? Heb je liever een vierkante uitschuifbare tuintafel? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar een rechthoekige uitschuifbare tuintafel? In principe is alles mogelijk!
Zoals je in ons aanbod kunt zien, vind je de tafels in meerdere vormen terug. Het is aan jou om te bepalen naar welke vorm jouw voorkeur uit gaat. Kijk ook hierbij goed naar de vorm van jouw terras, maar ook naar jouw persoonlijke voorkeuren. Mogelijk vind je een ronde tafel vele malen mooier dan een rechthoekige tafel.

Het materiaal van de tuintafel

Verder moet je goed naar het materiaal van de tuintafel kijken. Wil je een uitschuifbare tuintafel van hout hebben? Of ga je liever voor een ander materiaal? Ook op dit gebied geldt weer dat de keuze volledig aan jou is.
Deze keuze is echter wel van cruciaal belang. Waarom? Omdat een houten tuintafel bijvoorbeeld een hele andere uitstraling heeft dan een tuintafel van aluminium. Dit geldt niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor het onderhoud dat je aan de tuintafel uit moet gaan voeren. Indien je géén onderhoud uit wenst te voeren, kun je beter niet voor een houten tuintafel kiezen. Denk al met al goed na over het materiaal waar je uiteindelijk voor gaat kiezen!

De kleur van de tuintafel

Welke kleur hebben de meeste tuinmeubelen in jouw tuin? Je kunt ervoor kiezen om de tuintafel in dezelfde kleur te nemen. Je kunt echter ook voor een compleet andere kleur kiezen, waardoor je een mooi contrast weet te creëren.
Feit is dat je uit meerdere kleuren kunt kiezen. Je vindt in ons aanbod meerdere bruine tinten, maar ook donkere en lichte kleuren zijn verkrijgbaar. Denk ook hier goed over na en hak de knoop voor jezelf door.

Kijk goed naar de tuinstoelen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, wordt de uitstraling door meerdere factoren bepaald. Daarbij is het ook belangrijk om goed naar de tuinstoelen te kijken. Niet alleen met het oog op de uitstraling, maar ook met het oog op het gemak. Het is immers wenselijk dat de tuinstoelen de juiste hoogte hebben ten opzichte van jouw tuintafel.

Kwaliteit van de tuintafel

Ga je veel geld aan een nieuwe uitschuifbare tuintafel uitgeven? Dan wil je wel van een lange levensduur uit kunnen gaan. Om van een lange levensduur te kunnen profiteren, moet je voor kwaliteit gaan. Kies daarom altijd voor een uitschuifbare tuintafel van een gerenommeerd merk. Dergelijke merken vind je overigens in ons aanbod terug! Wij doen er alles aan om jou van de best mogelijke kwaliteit te voorzien.

Prijskaartje van de tuintafel

Tot slot is het aan te raden om goed naar het prijskaartje van de tuintafel te kijken. Bepaal daarbij voor jezelf ook hoeveel geld je uit wilt geven. Binnen jouw budget kun je vervolgens op zoek gaan naar een geschikte tuintafel.

Slotwoord

Zo, je weet nu precies hoe je de beste uitschuifbare tuintafel voor in jouw tuin kunt vinden. Check direct ons aanbod en neem bij vragen gerust contact met ons op. Wil je graag één van de uitschuifbare tuintafels uitproberen? Kom gerust langs in onze showroom en laat je verwonderen door ons uitgebreide en hoogwaardige aanbod! Graag wensen wij je alvast veel plezier met jouw nieuwe uitschuifbare tuintafel.