{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Alleen vandaag nog 10% extra korting op het gehele assortiment - kortingscode CYBERMONDAY2021 - En voer GRATISHOES in bij opmerkingen bij elke tuin- of loungeset

Wat zijn de voor- en nadelen van rope tuinstoelen? Alle voor- en nadelen op een rijtje!

  • Door Roos
  • Wednesday 13 / 10 / 2021 0
Wat zijn de voor- en nadelen van rope tuinstoelen? Alle voor- en nadelen op een rijtje!

Sta jij aan de vooravond van een grote verbouwing in jouw huis? Ga je jouw hele benedenverdieping anders inrichten? Wil je jouw zolder volledig gaan verbouwen? Of heb je mogelijk voor een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer gekozen? Wij wensen je in dat geval veel succes met de komende verbouwing. Het verbouwen binnenshuis is namelijk niet altijd even prettig; je krijgt immers al snel met de nodige gevolgen te maken.
Dat is een stuk minder het geval als je besluit om jouw tuin te vernieuwen. Dit gaat eigenlijk een stuk sneller, terwijl je ook tegen minder uitdagingen aanloopt. Bovendien is het een absolute aanrader om jouw tuin te vernieuwen. Waarom? Omdat je daarmee jouw tuin weer volledig naar wens kunt maken. Dát is absoluut aan te raden, aangezien je vrij veel tijd in jouw tuin kunt brengen. Dat is zeker in de laatste zomers het geval; de temperaturen in onze zomers komen immers steeds hoger te liggen.
Wil jij graag jouw tuin vernieuwen? Dan kun je wel alvast jouw borst natmaken. Het is namelijk lastig om de juiste keuzes te maken. Waarom? Omdat je gewoonweg heel veel kanten op kunt bij het inrichten van een tuin. Je kunt ervoor kiezen om jouw hele tuin te vernieuwen, maar je kunt ook bijvoorbeeld voor nieuwe tegels kiezen. Een andere optie waar veel huishoudens voor gaan, is om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen.
Zie jij dat ook wel zitten? Heb je bijvoorbeeld interesse om nieuwe tuinstoelen aan te schaffen? Dan ben je daarvoor bij ons zeker aan het juiste adres. Je vindt bij ons namelijk een uitgebreid aanbod van tuinstoelen, terwijl wij je ook zo uitgebreid mogelijk over de tuinstoelen informeren. Zo hebben wij blogartikelen geschreven over tuinstoelen van aluminium, tuinstoelen van wicker en tuinstoelen van rotan.
In dit artikel kijken wij graag naar een andere materiaalsoort: naar rope om precies te zijn. Dit materiaal is uniek, brengt veel voordelen met zich mee en kent slechts enkele aandachtspunten. Over deze voor- en nadelen vertellen wij je in dit artikel graag alles. Onze focus ligt daarbij overigens op de tuinstoelen van rope, maar meerdere tuinmeubelen worden van dit materiaal vervaardigd.
Wil je alvast een duidelijke indruk van dit materiaal krijgen? Dan raden wij je aan om alvast ons aanbod te checken. In ons aanbod vind je namelijk veel foto’s van rope tuinstoelen terug. Bekijk deze foto’s op je gemakje en verdiep je daarmee alvast in de tuinstoelen van rope. Wil je deze tuinstoelen vervolgens direct aanschaffen? Daarvoor zit je bij AVH Outdoor ook goed. Wij bieden namelijk de rope tuinstoelen met de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding aan! Ook hierover vertellen wij je graag iets meer in dit uitgebreide artikel over rope tuinstoelen.

Wat zijn tuinstoelen van rope precies?

Bij het inrichten van een tuin moet je belangrijke keuzes maken. Om sommige keuzes kun je echter niet heen; zo is het voor de hand liggend om altijd voor tuinstoelen te kiezen. Heb jij ooit wel eens een tuin zonder tuinstoelen gezien? Wij in ieder geval niet.
Indien je nieuwe tuinstoelen aan wilt schaffen, heb je heel veel keuze. Je kunt uit meerdere soorten tuinstoelen kiezen, maar ook uit meerdere materiaalsoorten. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld de volgende materialen: aluminium, hardhout, kunststof, natural rotan, rope, RVS, teakhout, textileen en wicker.
Veel van deze materialen spreken ongetwijfeld direct tot de verbeelding. Maar, weet je ook wat rope precies is? Nou, rope is een materiaalsoort die gemaakt wordt van touw. Dit touw is speciaal ontwikkeld voor tuinmeubelen, voor buitengebruik en voor een jarenlange levensduur. Dit touw wordt overigens op een unieke manier gebruikt, waardoor je van specifieke voordelen kunt genieten. Voordele waar je in dit artikel alles over kunt lezen.
Wordt voor rope dan ook nog een speciaal soort touw gebruikt? Ja, zeker. Dit betreft namelijk een polyester touw. Doordat men dit touw gebruikt, is het touw bijzonder sterk. Zo wordt het tijdens het fabriceren al volledig uitgerekt, waardoor het touw niet uit kan gaan lubberen. Ook dit brengt weer de nodige voordelen met zich mee.
Zou je graag rope tuinstoelen met je eigen ogen in het echt willen aanschouwen? Kom gerust langs bij onze showroom in Numansdorp. Daar hebben wij meerdere rope tuinmeubelen staan; je krijgt daardoor een duidelijk beeld van hetgeen rope is.

Ons aanbod van rope tuinstoelen

Was je pakweg 30 jaar geleden op zoek naar nieuwe tuinstoelen? Toen had je nog niet al te veel keuze. Je kon waarschijnlijk uit veel soorten houten tuinstoelen kiezen, maar daar bleef het dan ook bij. Hoe anders is dat tegenwoordig? Nou, heel anders. Je kunt uit allerlei verschillende materiaalsoorten kiezen, waarvan sommige soorten echt heel populair zijn geworden. Dat laatste is ook het geval bij rope.
Door de jaren heen is ons aanbod van rope tuinstoelen dan ook steeds uitgebreider geworden. Je kunt in ons aanbod nu alleen al meer dan 30 tuinstoelen van rope vinden. Deze tuinstoelen bieden veel voordelen én zijn ook nog eens in veel verschillende varianten te verkrijgen.
Overigens bieden wij niet zomaar rope tuinstoelen aan. Nee, wij zorgen er voor dat wij alleen de beste rope tuinstoelen aanbieden. Dat doen we door gericht met de beste merken samen te werken. Dit zijn merken die kwaliteit leveren en die ook echt staan voor de meubelen die ze produceren. Juist dankzij deze samenwerkingen zijn wij in staat om de gewenste kwaliteit te waarborgen. Juist dáárdoor zijn alle rope tuinstoelen in ons aanbod de gewenste kwaliteit.
Moet je voor de rope tuinstoelen in ons aanbod dan heel veel betalen? Nee, dat is zeker niet het geval. Wij doen er namelijk juist alles aan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Dát doen we onder meer door de basisprijzen zo laag mogelijk te houden. Daarnaast stunten wij ook met enige regelmaat met flinke kortingen. Dankzij deze kortingen is het voor jou prijstechnisch nog interessanter om direct rope tuinstoelen aan te schaffen.
Zoals we hierboven al aangegeven hebben, ben je van harte welkom in onze showroom in Numansdorp. In onze showroom kun je de rope tuinstoelen bekijken, terwijl je ook even proef kunt zitten. De kans is groot dat je vervolgens direct overtuigd bent. Als je ook nog andere meubelen en accessoires aan wilt schaffen, voelt onze showroom als een snoepwinkel aan. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste tuinmeubelen en beste tuinaccessoires. Kom gerust langs in Numansdorp om ons uitgebreide aanbod op je gemakje te bekijken.

Waarom zou je voor rope tuinstoelen kiezen?

Wil jij graag nieuwe stoelen voor in jouw tuin aanschaffen? En wil je graag direct de juiste keuze voor jezelf kunnen maken? Dan is ons advies om eerst jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Waar ben je precies naar op zoek? Waar in jouw tuin wil je de tuinstoelen neerzetten? En aan welke aanvullende eigenschappen moeten de tuinstoelen voldoen? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je op voorhand goed over na kunt/moet denken.
Vervolgens is het zaak om een uitgebreide vergelijking te maken. Een uitgebreide vergelijking waarbij ons advies is om ook naar rope tuinstoelen te kijken. Waarom? Nou, dat bespreken we graag hieronder. Hieronder laten we je kennis maken met de belangrijkste voordelen van de tuinstoelen van rope.
Heb je deze voordelen op je gemakje doorgenomen? Dan is de kans vrij groot dat je direct nieuwe tuinstoelen van rope aan wilt schaffen. Om dát mogelijk voor je te maken, bieden wij dus een divers aanbod van rope tuinstoelen aan. Om je met deze keuze nog een handje te helpen, hebben wij aan het einde van dit artikel een korte koopgids opgesteld. Aan de hand van de informatie uit deze koopgids kun jij op zoek gaan naar de beste tuinstoelen van rope voor in jouw tuin.

Rope tuinstoelen zijn onwijs comfortabel

Ben jij van plan om dagelijks uren in jouw tuin door te brengen? En wil je dit graag op een zo’n comfortabel mogelijke manier doen? Dan is de keuze voor tuinstoelen van rope absoluut de juiste keuze. Bij/met deze tuinstoelen geniet je namelijk van onwijs veel comfort.
Hoe dit comfort tot stand komt? Nou, dit comfort komt eigenlijk al tot stand bij het ontwikkelen van dit materiaal. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, wordt rope vervaardigd van polyester touw. Tijdens het productieproces wordt dit touw volledig opgerekt. Dit gebeurt volledig machinaal en het gaat hierbij echt om een flinke oprekking; een machine zorgt ervoor dat het touw gewoonweg niet meer verder uitgerekt kan worden.
Door deze maximale oprekking staat het materiaal direct strak. Doordat het materiaal zo strak staat, veert het als het ware mee als je hier op gaat zitten. Het is eigenlijk net alsof je op een matras gaat zetten; daarin zorgen de veren ervoor dat je comfortabel zit. Bij de tuinstoelen van rope zorgt het materiaal ervoor dat je direct comfortabel zit.
Bijkomend voordeel: voor de rope tuinstoelen heb je – dankzij dit voordeel – geen tuinkussens nodig. Nee, je hoeft dus niet in de weer te gaan met bijvoorbeeld het opbergen van de kussens. Ook hoef je niet direct in actie te komen als het plots regent. Nee, bij de rope tuinstoelen geniet je van ongekend veel comfort, zonder dat je hier tuinkussens voor nodig hebt.
Vind jij het toch wel aangenaam om op tuinkussens te kunnen zitten? Dat is dan ook geen probleem. Je kunt immers altijd tuinkussens op tuinstoelen neer leggen; dit kan ook moeiteloos bij de tuinstoelen van rope. Het is aan jou om op dit gebied de juiste keuze te maken. Wij kunnen je alleen maar meegeven dat de rope tuinstoelen van origine al erg comfortabel zijn.
Wat hier concreet het belangrijkste voordeel van is? Vooral dat je echt urenlang op jouw rope tuinstoelen door kunt brengen. De stoelen lenen zich hier dankzij het comfort uitermate goed voor. Juist hierdoor geniet je ultiem van jouw (nieuwe) tuin, van het lekkere weer en van het mooie leven. Dat is uiteindelijk alles wat je wilt, niet waar?

Rope tuinstoelen hebben een fraaie uitstraling

Waar let jij op als je bijvoorbeeld een nieuwe kast voor in huis uit gaat kiezen? Let je hierbij alleen op het materiaal? Let je hierbij alleen op de kleurstelling? Let je hierbij alleen op de afmetingen? Of kijk je hierbij naar het totaalplaatje? De kans is groot dat je inderdaad naar het totaalplaatje kijkt. Binnen dit totaalplaatje spelen meerdere facetten een belangrijke rol, waaronder de uitstraling.
Dit geldt niet alleen bij een kast voor binnen, maar dit geldt ook voor stoelen voor in de tuin. Als je nieuwe tuinstoelen uit gaat kiezen, is het advies daarom om ook goed naar de uitstraling te kijken. Wij kunnen daar in ieder het geval volgende over stellen: de uitstraling van de rope tuinstoelen is echt heel fraai te noemen.
Wat nou zo fraai aan de uitstraling van dit materiaal is? Nou, met name de zeldzaamheid van dit materiaal is uniek. Je komt rope niet zomaar overal tegen, waardoor het materiaal een soort van tropische uitstraling heeft. Een tropische uitstraling waarmee je jouw tuin dus op een unieke manier in weet te richten. Tevens zorgt deze tropische uitstraling direct voor het gevoel dat je in het buitenland bent. In werkelijkheid zit je gewoon in jouw eigen achtertuin, waarin je van het mooie leven aan het genieten bent.
Wil je nou een duidelijk beeld van de uitstraling van rope tuinstoelen krijgen? Dan adviseren wij je om op je gemakje even door ons aanbod heen te scrollen. In onze webshop krijg je direct allerlei rope tuinstoelen te zien, waardoor je een duidelijk beeld van de uitstraling gaat krijgen. Vervolgens kun je voor jezelf de keuze maken: vind je deze uitstraling fraai of ga je liever voor één van de andere materialen?
Overigens is het zo dat de meeste rope tuinstoelen een vrij strakke vormgeving hebben. Dit geldt niet alleen voor de rope zelf, maar ook voor het frame van de stoelen. Het frame van de stoelen is namelijk niet van rope vervaardigd. In veel gevallen is dit bijvoorbeeld van kunststof of van aluminium vervaardigd. Dát brengt nog een aanvullend voordeel met zich mee, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Rope tuinstoelen zijn relatief licht

Heb je de foto aan de bovenkant van dit artikel al bekeken? Op die foto zie je dat je eigenlijk door een tuinstoel van rope heen kunt kijken. Dit brengt een toffe uitstraling met zich mee, maar zorgt ook nog voor een ander voordeel. Dit voordeel heeft betrekking op het minieme gewicht van rope tuinstoelen; de rope tuinstoelen wegen gewoonweg niet al te veel.
Hoe dat komt? Nou, dat komt enerzijds door het materiaal zelf. Dit materiaal bestaat niet uit één groot oppervlakte, maar bestaat eigenlijk uit allerlei stukken touw. Dit touw weegt niet al te veel, terwijl het op deze manier wel een flink oppervlakte kan beslaan. Doordat er ook nog open ruimtes in dit oppervlakte aanwezig zijn, valt het gewicht van zo’n oppervlakte reuze mee.
Daarbovenop komt nog eens dat het frame van een rope tuinstoel ook erg licht is. Dát is weer te danken aan de materialen die daarvoor gebruikt worden. Veel van de merken kiezen ervoor om dit frame van bijvoorbeeld aluminium of kunststof uit te voeren. Deze materialen zorgen niet alleen voor de gewenste robuustheid en stevigheid, maar ook voor een miniem gewicht. Ook dit frame speelt een belangrijke rol voor het uiteindelijke totaalgewicht van de rope tuinstoelen.
Maar, wat is nou specifiek een voordeel van dit minieme gewicht? Nou, een belangrijk voordeel is dat je de stoelen makkelijk kunt verplaatsen. Dit komt met name van pas als je de stoelen op een veelzijdige manier wilt gebruiken. Wil je de stoelen bijvoorbeeld soms op jouw terras neerzetten, soms onder de overkapping neerzetten en soms op het gazon neerzetten? Als je voor tuinstoelen van rope kiest, is dat echt een fluitje van een cent. Je tilt deze stoelen immers moeiteloos op, waarna je ze moeiteloos naar de juiste plek in jouw tuin toe kunt brengen.
Ook in het najaar zorgt dit voor een belangrijk voordeel. Zoals je ongetwijfeld weet, is het advies om in het najaar alle tuinmeubelen goed op te bergen. Je kunt ze bedekken met een beschermhoes, maar je kunt ze ook bijvoorbeeld in jouw schuur, garage of tuinhuisje opbergen. Als je voor de laatstgenoemde optie kiest, is het ook ideaal dat de rope tuinstoelen niet al te veel wegen. Je kunt ze immers daardoor makkelijk verplaatsen en vervolgens ook nog makkelijk opstapelen. Dit minieme gewicht is al met al – volgens ons – echt een zwaarwegend voordeel!

Rope tuinstoelen behoeven geen onderhoud

Heb je op dit moment tuinstoelen van hout in jouw tuin staan? Dan geniet je ongetwijfeld van de fraaie uitstraling, van de robuustheid en van de combinatiemogelijkheden. Ook heb je in een eerder stadium al gemerkt dat je ongekend veel keuze had tussen de vele houten tuinstoelen. Dáárdoor was je in staat om de juiste tuinstoelen uit te kiezen.
De kans bestaat ook dat je uiteindelijk niet helemaal tevreden met jouw keuze was. Waarom niet? Omdat je bij tuinstoelen van hout altijd omkijken naar het onderhoud hebt. Je moet dit materiaal goed onderhouden, aangezien het materiaal anders echt een minder fraaie uitstraling gaat krijgen. Ook heeft een gebrek aan onderhoud invloed op de levensduur van het hout.
Bij rope heb je niks van doen met dergelijke aandachtspunten. Nee, een belangrijk voordeel van rope is dat dit materiaal geen onderhoud behoeft. Het enige waar je tijd aan hoeft te besteden, is het schoonhouden van dit materiaal. Als je dit materiaal goed schoon weet te houden, geniet je gewoonweg een hele lange periode van de fraaie uitstraling. Zonder dat je hiervoor onderhoud uit hoeft te voeren.
Dit gebrek aan onderhoud brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het fijn dat je geen extra geld aan onderhoudsmiddelen uit hoeft te geven. Dit betekent dat je meer geld kunt besparen, waar je vervolgens leuke dingen mee kunt doen. Je hebt daarbij ook nog eens meer tijd om leuke dingen te doen. Doordat je rope niet hoeft te onderhouden, houd je meer tijd over. Meer tijd over om in jouw tuin door te brengen en/of om leuke dingen te doen!

Rope is kleurvast

Wil jij ook op lange termijn van jouw tuinstoelen kunnen genieten? En wil je vooral dat jouw tuinstoelen op de lange termijn een fraaie uitstraling behouden? Dan is het zéker aan te raden om voor rope tuinstoelen te kiezen. Een belangrijk voordeel van dit materiaal is dat het kleurvast is.
Wat dit betekent? Dit betekent eigenlijk dat dit materiaal tegen alle weersomstandigheden bestand is. Je hoeft niet bang te zijn voor regen, je hoeft niet bang te zijn voor kou en je hoeft ook niet bang te zijn voor hoge temperaturen. Nee, dit materiaal laat zich gewoonweg niet beïnvloeden door de weersomstandigheden.
Dit brengt nóg een voordeel met zich mee: je geniet van een lange levensduur. Tijdens deze lange levensduur geniet je van alle hierboven besproken voordelen, inclusief de toffe uitstraling. Ook op dit gebied weet rope zich dus te onderscheiden ten opzichte van hout. Als je voor houten tuinstoelen kiest, heb je immers al snel met kleurveranderingen te maken. Bij rope hoef je hier dus helemaal niet bang voor te zijn; hoe prettig is dat?

Je hebt meer dan voldoende keuze

Spreken de voordelen van rope jou wel aan? En heb je daarom mogelijke interesse om de tuinstoelen van rope aan te schaffen? Dan hebben wij direct nog meer goed nieuws voor je: je kunt uit echt veel soorten rope tuinstoelen kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt, ben je in staat om een prima vergelijking te maken. Dát zorgt ervoor dat je altijd de perfecte rope tuinstoelen voor in jouw tuin kunt vinden.
Heb je ons aanbod van rope tuinstoelen al bekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat het aanbod niet alleen uitgebreid is, maar ook divers. Zo vind je in ons aanbod verschillende soorten tuinstoelen van rope terug. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld heerlijke loungestoelen, maar je kunt ook kiezen voor praktische dining stoelen. Het is volledig aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.
Sowieso ben je bij ons aan het juiste adres voor het aanschaffen van rope tuinstoelen. Dát is onder meer te danken aan de merken waar wij mee samenwerken. Wij werken bewust met de beste merken samen, zodat wij jou de best mogelijke kwaliteit voor kunnen schotelen. Als je voor één van de rope tuinstoelen uit ons aanbod kiest, ben je dus van een prima kwaliteit verzekerd.
Is deze kwaliteit vervolgens terug te zien in het prijskaartje? Nee, dat is gelukkig niet het geval. Wij zijn namelijk in staat om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Dit doen we onder meer door lage basisprijzen te hanteren, maar ook door met kortingen te strooien. Ja, in onze webshop kun je gewoonweg van veel kortingen uitgaan. Kortingen waardoor het aanschaffen van nieuwe rope tuinstoelen nóg leuker is!

De rope tuinstoelen passen in alle soorten tuinen

Bij het inrichten van jouw tuin moet je over bepaalde zaken goed nadenken. Zo moet je goed nadenken over de gehele indeling van jouw tuin, maar ook over de uitstraling van jouw tuin. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een moderne inrichting van jouw tuin? Of kies jij toch liever voor een landelijke inrichting van jouw tuin? De keuze is volledig aan jou.
Voor de rope tuinstoelen maakt deze keuze eigenlijk niet uit. Nee, het is namelijk wat ons betreft een feit dat deze tuinstoelen in beide soorten tuinen horen. Als je voor een landelijke inrichting bent gegaan, wil je ongetwijfeld natuurlijke materialen in jouw tuin hebben. Aangezien rope eigenlijk gewoon een stuk touw is, sluit dit perfect op elkaar aan. In een tuin met een landelijke inrichting kun je dan ook moeiteloos voor tuinstoelen van rope kiezen.
Kies je voor een tuin met een moderne inrichting? Ook dan kun je prima voor tuinstoelen van rope kiezen. Dát komt met name doordat de tuinstoelen van rope een strakke vormgeving hebben. Dit zie je direct aan het touw, maar ook aan het frame. De meeste fabrikanten kiezen voor een strak frame, waardoor de rope tuinstoelen een strakke uitstraling krijgen. Precies dát is wat je wilt in een tuin met een moderne inrichting.
Al met al kun je dus in alle soorten tuinen voor tuinstoelen van rope kiezen. Daarbij maken overigens de afmetingen van de tuin ook niks uit. Zoals je in ons aanbod kunt zien, kun je immers uit allerlei soorten tuinstoelen van rope kiezen. Ook als je bijvoorbeeld alleen een balkon hebt, kun je prima voor tuinstoelen van rope kiezen. In dat geval is het advies om te kiezen voor één van de compactere varianten. Indien je een grotere tuin hebt, kun je ook prima kiezen voor één van de vele varianten uit ons aanbod!

De rope tuinstoelen hebben een lange levensduur

Zo, heb jij alle hierboven genoemde voordelen doorgenomen? En ben je op dit moment bijzonder enthousiast over deze voordelen? Dan hebben wij nóg meer goed nieuws voor je. Als je voor tuinstoelen van rope kiest, kun je hier jarenlang van gaan genieten. Het is namelijk een feit dat dit materiaal een lange levensduur met zich mee brengt.
Hoe dat komt? Dat komt vooral doordat rope weersbestendig is. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor het materiaal hier geen schade door ondervindt. Nee, het materiaal blijft zowel robuust als fraai ogen. Ook als het buiten bijvoorbeeld erg koud is; rope is gewoonweg bijzonder robuust.
Wat nou concreet het voordeel van deze lange levensduur is? Nou, het is onder meer ideaal dat je jouw investering over meerdere jaren uit kunt spreiden. Als je dan kijkt naar de investering per jaar/zomer, valt de totale investering opeens reuze mee. Daardoor ben je waarschijnlijk eerder geneigd om nieuwe tuinstoelen van rope aan te schaffen. Iets wat wij je dus absoluut aan kunnen raden!

Wat zijn de nadelen van rope tuinstoelen?

In dit artikel heb je uitgebreid kennis kunnen maken met de voordelen van rope tuinstoelen. Maar, blijft het nou alleen bij de hierboven genoemde voordelen? Nee, dat is niet het geval. Als je nieuwe tuinstoelen aan gaat schaffen, moet je ook altijd naar de nadelen kijken. Wij moeten eerlijk bekennen dat ook rope enkele nadelen met zich mee brengt.

Je kunt afdrukken in jouw huid krijgen

Vind je het heerlijk om urenlang op een rope tuinstoel te zitten? Dan kun je alvast rekening houden met afdrukken die in jouw huid komen te staan. Deze afdrukken komen puur doordat je dírect op het touw zit. Dit touw striemt als het ware in jouw huid, waardoor je met de afdrukken te maken krijgt. Gelukkig verdwijnen deze afdrukken in jouw huid ook weer als sneeuw voor de zon!
Kun je hier ook nog iets tegen doen? Ja, zeker. Je kunt er voor kiezen om tuinkussens op de tuinstoelen neer te leggen. Daarmee voorkom je simpel dat je last van de afdrukken in jouw benen gaat krijgen.

Je kunt last van keuzestress krijgen

Wil jij direct nieuwe tuinstoelen van rope uitkiezen? Zorg er dan voor dat je hier enige tijd voor vrijmaakt. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, kun je last van keuzestress krijgen. Om je hier een handje bij te helpen, geven wij je aan het einde van dit artikel nog enkele tips.

Je moet het materiaal echt goed schoonhouden

Tot slot moet je rekening houden met een vrij forse tijdsinvestering. Een vrij forse tijdsinvestering voor het schoonmaken en schoonhouden van de rope tuinstoelen. Als je géén tijd aan het schoonmaken besteedt, zie je dit direct aan de uitstraling van het materiaal. Ook krijgt het vuil hierdoor de kans om zich in en tussen het touw te gaan nestelen; dat wil je echt ten koste van alles zien te voorkomen.

Hoe kies je nou de beste rope tuinstoelen uit?

Ben jij overtuigd van de voordelen van rope tuinstoelen? En vind je de hierboven genoemde nadelen eigenlijk helemaal niet belangrijk? Dan is het zaak om goed na te gaan denken over jouw wensen. Zo moet je na gaan denken over de manier waarop je de tuinstoelen wilt gaan gebruiken. Als je dat eenmaal weet, kun je bepalen naar welk soort tuinstoelen jouw voorkeur gaat. Dit kunnen bijvoorbeeld loungestoelen zijn, maar dit kunnen ook dining stoelen zijn.
Daarbij is het ook zaak om na te denken over de plaatsing van de tuinstoelen. Waar wil je de tuinstoelen precies neerzetten? En hoeveel tuinstoelen wil je in jouw tuin hebben? Als je ook hier goed over na denkt, kun je ook op dit gebied direct de juiste keuzes maken.
Verder adviseren wij je om goed naar de uitstraling van de rope tuinstoelen te kijken. Vind je de vormgeving bijvoorbeeld geheel naar wens? En vind je de meegeleverde tuinkussens eventueel ook geweldig? Door goed naar de uitstraling te kijken, kun je voor in jouw tuin de beste keuze maken.
Uiteraard speelt ook de prijs-kwaliteitsverhouding nog een belangrijke rol. Op dit gebied kunnen wij je van twee tips voorzien. De eerste tip heeft betrekking op de kwaliteit: ga altijd voor rope tuinstoelen van een goed merk. De betere merken zijn namelijk in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Daar geniet je op termijn alleen maar van. Dat is echter ook iets wat je terug ziet in het prijskaartje. Laat je daar echter niet van de wijs brengen. Nee, juist door nét iets meer geld uit te geven, kun je van een prima kwaliteit genieten. Precies dát is wat je wilt, niet waar?

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van rope tuinstoelen aanraden? Ja, dat is iets wat wij absoluut kunnen. In onze ogen zijn deze tuinstoelen uniek, is het materiaal robuust en geniet je van een fraaie uitstraling. Tevens is het een groot voordeel dat je bij ons uit meerdere rope tuinstoelen kunt kiezen. Dáárdoor ben je in staat om voor jezelf een prima vergelijking te maken. Wat wens je nou nog meer? Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte tuinstoelen van rope in ieder geval!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »