{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

U bent weer van harte welkom in onze showroom wij zijn weer geopend - 12% extra korting op alles - voer de kortingscode in WINTER12

Welk tuin type ben jij eigenlijk

  • Friday 26 / 11 / 2021 0
Welk tuin type ben jij eigenlijk

Net als dat er heel veel verschillende soorten tuinen zijn, bestaan er ook heel veel verschillende soorten mensen die allemaal op hun beurt weer van een ander type tuin houden. De een vindt het erg prettig om een moderne en overzichtelijke tuin te hebben terwijl de ander juist heel erg veel van groen om zich heen houdt, bij al deze verschillende wensen past dus een verschillend type tuin.

 

Als je zelf je tuin gaat veranderen of gaat verhuizen en je krijgt een nieuwe tuin, of je gaat een tuin aanleggen dan kan het natuurlijk heel erg handig zijn om vooraf goed te weten welk tuin type jij bent! Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je tuin helemaal bij je past en aan al je wensen zal voldoen. Eigenlijk kun je grofweg zeggen dat bij ieder type persoonlijkheid ook een type tuin past. en het is dus heel erg leuk om uit te zoeken welk tuin type jij nu eigenlijk bent.

 

In deze blog vertellen we je dan ook alles over hoe jij erachter kunt komen welk type tuin het beste bij je past en dus ook welk tuin type jij bent! Zo kun je ervoor zorgen dat ook jij uiteindelijk een tuin zal hebben die perfect bij je past en waar je heerlijk van kunt genieten! Lees je met ons mee?

 

Een tuin die bij je past

 

Je kunt je misschien wel voorstellen dat het heel erg belangrijk is om een tuin te vinden die goed bij je past, dit heeft dan ook zeker vele voordelen! Ten eerste is het zo dat als je een tuin vindt die bij je past je hier heel veel plezier aan kunt beleven! Het zorgt er namelijk voor dat de tuin die je kiest aan al je wensen zal voldoen en dat je er ook echt van kunt genieten.

 

Als je een tuin hebt die bij je past zal je er waarschijnlijk ook veel meer tijd in doorbrengen en daarnaast zal het zorgen voor een goed gevoel en laten we eerlijk zijn wie wil dit nu niet. Besteedt er dan ook zeker aandacht aan om een tuin te vinden die aan al je wensen voldoet en waar je jezelf ook echt helemaal in thuis voelt alleen zo kan jij ervoor zorgen dat je de tuin van je dromen kunt realiseren.

 

Een tuin die niet bij je past

 

Maar wat gebeurt er dan eigenlijk als je een tuin hebt die niet bij je past. dit heeft namelijk wel degelijk gevolgen. Als je namelijk een tuin hebt die niet bij je past dan zorgt dit ervoor dat je waarschijnlijk juist veel minder tijd in je tuin door zal brengen. Dit komt doordat de tuin dan niet prettig voor je voelt en je misschien jezelf zelfs wel ergert aan je tuin. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk en zorgt ervoor dat je veel minder plezier aan je tuin zal beleven!

 

Vandaar dat het dan ook zeker aan te raden is om ervoor te zorgen dat je een tuin hebt die bij je wensen past maar vooral ook bij je persoonlijkheid op deze manier beleef je namelijk veel plezier aan je tuin en zal je er ook veel meer tijd in door willen brengen!

 

Waak er dus voor om een tuin te hebben die niet bij je past. dit heeft namelijk alleen maar heel veel nadelige gevolgen voor iedereen.

 

Het type met de groene vingers

 

En dan zijn er natuurlijk heel verschillende tuin types die allemaal een ander soort tuin hebben die bij ze past. we gaan beginnen met het type met de groene vingers! Hier zien we vooral bij dat dit type dus heel erg veel houdt van lekker bezig zijn in de tuin en veel groen om zich heen! Dit is vaak ook een type wat veel met de natuur bezig is en het belangrijk vindt om rust en ruimte om zich heen te ervaren! En nu vraag je jezelf natuurlijk af welk type tuin past daar dan bij! Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel. Bij dit tuin type past dus vooral een groene tuin of een landelijke tuin. Deze tuinen zijn vaak voorzien van heel veel verschillende soorten groen en daarnaast zijn deze tuinen vaak ook nog eens erg warm en gezellig.

 

Denk bijvoorbeeld aan een mooie landelijke tuin omringt met prachtige heggen en een paar mooie bomen. Het gazon ligt er netjes bij en er prijkt een prachtige moestuin aan het einde van de tuin waar allerlei soorten groente en fruit naar hartenlust groeien! In deze tuin kun je jezelf helemaal uitleven als je groene vingers hebt en overal staan vaak potten en bakken met allerlei planten en bloemen. Genoeg groen om jezelf mee bezig te houden dus en het zorgt er daarnaast dus ook nog eens voor dat alles er heel mooi uit komt te zien! Op deze manier kun je er dus voor zorgen dat je een tuin hebt die helemaal bij je past!

 

Voor het type met groene vingers is dat dus een groene tuin of een landelijke tuin maar in ieder geval een tuin met heel veel groene natuur erin!

 

Het type dat houdt van overzicht

 

En dan hebben we nog het type dat graag overzicht wil houden. Dit type doe je dus totaal geen plezier met een groene of een landelijke tuin waar alles door elkaar groeit. Nee dit type houdt van eenvoud en rust om zich heen. Hier zie je geen borders vol met allerlei planten en bloemen nee hier zie je mooie potten of strakke bakken gevuld met enkele bloemen of planten. Dit zorgt in ieder geval voor een rustig en sereen beeld!

 

Daarnaast is de tuin van het overzichtelijke type ook heel erg overzichtelijk ingedeeld zoals je misschien al zou raden. Alles ziet er netjes en ordelijk uit en de tuin is vaak met rechte en strakke vormen aangelegd. Op deze manier ontstaat er dus heel veel overzicht en ziet alles er dus heel netjes uit!

 

Wat je vaak ziet bij dit type tuin is dat er ook weinig gebruikt wordt gemaakt van kleur. Alles wordt eigenlijk in zwart wit en grijs uitgevoerd zodat het overzicht behouden blijft en alles er netjes uit komt te zien. Ook qua tuinmeubelen wordt er in deze trend goed meegedacht. Deze zijn vaak ook erg strak van vorm en behouden van kleur, denk ook hierbij vooral aan zwart, wit en grijs wat je voorbij ziet komen!

 

Het type wat van overzicht houdt kan dus heel erg goed uit de voeten met een moderne tuin. Op deze manier heb je dan ook een tuin te pakken die helemaal bij je past en hier kun je natuurlijk heel veel plezier van hebben! We zouden het dan ook zeker aanraden om goed te kijken welk tuin type jij bent en om vervolgens je tuin hierop aan te passen voor het beste resultaat!

 

Het type dat houdt van gezelligheid

 

En dan hebben we ook nog het type dat enorm houdt van gezelligheid! het liefste heeft dit type altijd mensen over de vloer en dit type is ook zeker wel in voor een feestje, een hapje en een drankje erbij en het feest is compleet. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook de barbecue bij dit type vaak aan zal staan net als de tuinhaard.

 

Dit type houdt dan ook vooral van een tuin met heel veel gezelligheid en een tuin die erop gericht is om gasten te ontvangen. Denk dan bijvoorbeeld aan een tuin met een heerlijke loungebank erin of een prachtige buitenkeuken. Op deze manier kan er dus ook heerlijk gekookt worden voor de gasten en kun je hier met elkaar heel erg van genieten!

Daarnaast zien we bij dit type ook heel veel verschillende soorten bloemen en planten in de tuin verschijnen en dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk want dit zorgt ook weer voor een heel gezellig en sfeervol beeld in de tuin. En dat is dan ook direct waar dit type heel erg veel van houdt, sfeer en gezelligheid. gelukkig kun je dit ook op heel veel verschillende manieren in je tuin bereiken!

 

Ook tuin meubelen spelen bij dit type tuin een grote rol. Deze meubelen kunnen op veel verschillende manieren ingezet worden. Zo kun je er met tuinmeubelen voor zorgen dat je extra veel ruimte hebt om gasten te ontvangen en dus ook extra veel ruimte voor gezelligheid! dit zorgt ervoor dat je nog meer profijt hebt van je tuin en dat je er ook echt optimaal van kunt genieten!

 

Het type dat houdt van kleur

 

En dan hebben we nog het type dat houdt van heel erg veel kleur. Bij dit type past bijvoorbeeld een tuin in Engelse stijl heel erg goed! Dit komt doordat een tuin in Engelse stijl heel erg veel kleur bevat door alle verschillende soorten bloemen en planten die erin te vinden zijn! zo kun je denken aan allerlei bloemen in verschillende kleuren die prachtig een border sieren!

 

Doordat dit type zoveel van kleur houdt zijn deze tuinen vaak ook heel erg gezellig en dat is natuurlijk heel leuk om te zien! Al deze kleuren zorgen dan ook voor een heel gezellig beeld in de tuin en hier kun je natuurlijk alleen maar heel erg van genieten!

 

Voor een kleurrijk type is een tuin met veel groen dan ook zeker een heel erg goed idee! Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat de tuin veel groen bevat en dat je daarnaast dus ook meteen veel kleur hebt, zo sla je dus twee vliegen in een klap. Maar ook met de meubelen in de tuin kun je hier veel mee doen. Zorg bijvoorbeeld voor allerlei gekleurde kussens op de banken zodat je een mooi en sfeervol geheel krijgt. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de tuin er nog gezelliger uit komt te zien en je zit ook nog eens erg comfortabel en zacht! Wat wil je nog meer zou je zeggen!

 

Voor een kleurrijk type is een Engelse tuin dan ook een prima optie! Zeker omdat deze tuin er vaak heel gezellig en sfeervol uitziet en je hier dus ook echt optimaal van kunt genieten. Het grote voordeel aan dit type tuin is dat je er ook nog eens heel erg vrolijk van wordt en dat is natuurlijk precies de bedoeling! Kies dus ook gerust voor een mooi type tuin vol kleur en beleef hier zelf ook heel veel plezier aan.

 

Heel veel verschillende tuin types

 

Zoals je dus wel kunt zien zijn er heel erg veel verschillende tuin types maar laten er gelukkig nu ook heel veel verschillende type tuinen zijn! hierdoor is er dus altijd voor eenieder wel een type tuin te vinden dat bij hem of haar past en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

 

Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je blij wordt van je tuin en dat je dus ook echt een tuin hebt die bij je past en die je veel sfeer en gezelligheid kan bieden. Op deze manier heb je natuurlijk optimaal profijt van je tuin en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Als je tuin namelijk bij je past en je voelt jezelf er prettig zal je er als vanzelf ook veel meer tijd doorbrengen en dat is natuurlijk enorm fijn want op deze manier profiteer je dus optimaal van je tuin!

 

Kies dus vooral het tuin type dat het beste bij je past en waar je ook echt heel vrolijk van kunt worden. Gelukkig is hierin heel erg veel keuze en zijn er ongelofelijk veel types tuinen! Of je nu kiest voor een moderne tuin of juist een landelijke tuin, een tuin vol groen of een tuin met steen het gaat erom dat het een tuin is die bij jouw als tuin type past! hierdoor beleef je er het meeste plezier aan en dat is nu precies de bedoeling!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »