{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 9 juli 2024

Welke tuin past perfect bij een Tiny house

We kennen de nieuwste trends vast allemaal wel, de trend van de Tiny Houses, kleine huisjes die toch zeer comfortabel zijn en van alle gemakken voorzien maar waarbij de bewoners vooral heel bewust met de thema’s natuur en duurzaamheid om gaan.

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar een Tiny House bevat eigenlijk alles wat een grote woning ook bevat alleen dus op een veel kleinere oppervlakte. Dit beidt dan ook erg veel verschillende voordelen en daar nemen wij je dan ook graag in mee.

Maar niet alleen heeft het veel voordelen ook vraagt het veel van de omgeving rondom het Tiny House en dan hebben we het dus over de tuin. Deze kan veel bijdragen aan het woongenot van het Tiny House en is daarom dan ook van grote waarde. In deze blog gaan wij je meer vertellen over welk soort tuinen nu eigenlijk het beste bij een Tiny House passen en hoe je deze dan ook het beste vorm kunt geven. Op deze manier maak jij het plaatje bij je Tiny House dan ook helemaal compleet en zorg je voor een heerlijke plek om te wonen en te genieten!

Wat verstaan we precies onder een Tiny House

Ten eerste is het vooral heel belangrijk om goed te kijken naar wat we nu eigenlijk onder een Tiny House verstaan? Wat is nu eigenlijk een Tiny House en waarom zijn ze vandaag de dag zo geliefd. De naam zegt het in principe eigenlijk al een Tiny House is dus een klein huis maar wel van alle gemakken voorzien.

Je hebt dan ook een stuk minder ruimte dan in een gewone woning en veel mensen vinden dit dus vooral heel erg fijn en ervaren hier dan ook zeker weten veel voordelen van. Dit maakt de Tiny Houses dan ook absoluut enorm geliefd.

Ook zit er vaak wel aardig wat grond om de Tiny Houses heen en dat moet natuurlijk ook wel want doordat binnen vaak de ruimte beperkt is zoeken de meeste mensen ook wat vermaak buitenshuis en dat is het wel prettig als ze daar de ruimte voor hebben. Ook betrekken ze de buitenruimte vaak bij de woning en ook dat heeft veel fijne voordelen.

Verder staan de Tiny Houses er vooral om bekend dat ze voorzien zijn van hele slimme oplossingen waardoor dus echt het maximale uit de ruimte gehaald wordt en dat is natuurlijk wel een heel erg fijn en groot voordeel. Meer dan genoeg redenen dus om vol voor een Tiny House te gaan en hier dus ook zeker weten je voordeel mee te doen.

De vele voordelen van een Tiny House

We lieten het net al even voorbij komen maar een Tiny House heeft dus vooral heel erg veel fijne voordelen die we dan ook maar wat graag even voor je op een rijtje zetten. Ten eerste is het zo dat een Tiny House een stuk minder kost dan een grotere woning terwijl je toch echt alle voordelen van een volwaardige woning kunt ervaren. Je betaalt dus echt een stuk minder en kunt op deze wijze dus redelijk goedkoop wonen. Vooral voor mensen met een kleinere beurs is dit dan ook een echte uitkomst. Het wordt vandaag de dag steeds lastiger om een woning te kopen en de keuze voor een Tiny House kan dan ook echt een hele slimme keuze zijn.

Maar daarnaast speelt voor veel mensen de ligging van het Tiny House ook een grote rol en kan dit ook zeker weten als een groot voordeel ervaren worden. Zo zien we bijvoorbeeld dat een Tiny House vaak midden in een bos of een natuur gebied ligt en dat biedt natuurlijk wel heel erg veel fijne voordelen. Het is dan ook zeker weten enorm prettig om zo tot rust te komen en een woning midden in de natuur te bezitten.

En vergeet vooral ook het thema duurzaamheid niet. Een Tiny House levert hier dan ook zeker weten een belangrijke bijdrage aan en is dan ook absoluut heel duurzaam. Om die reden zien we dan ook dat een Tiny House voor veel mensen geldt als een duurzame oplossing voor een woon situatie. En dit is dan ook meteen de reden waarom veel mensen vandaag de dag voor een Tiny House kiezen.

Zoals je ziet gaat het bij de voordelen van een Tiny House echt niet enkel en alleen maar om de kosten die vrij laag zijn maar kleven er dus veel meer fijne voordelen aan het bezitten van een Tiny House. Wij hopen deze in deze blog naar voren te hebben gebracht.

De buitenruimte is van groot belang

Bij een Tiny House is de ruimte binnen dus enorm beperkt, dit betekend dan ook dat de ruimte buiten ook een hele grote rol speelt en van grote waarde is voor een Tiny House. Het is dan ook vaak dat we bijvoorbeeld zien dat de tuin bij een Tiny House als een verlengde van de woonkamer wordt gezien of zelfs een belangrijk onderdeel van de keuken vormt.

Juist omdat de ruimte binnen beperkt is word je er veel meer toe uitgedaagd om ook de buitenruimte goed te gebruiken en juist dat is voor veel mensen dan ook heel erg prettig en belangrijk. Het is dus zeker niet alleen maar zo dat je lekker buiten zit maar ook binnen doet ertoe en ook hier breng je dus met veel plezier tijd door. Op deze wijze heb je dus onderaan de streep een stuk meer ruimte tot je beschikking en ook dat is dus van groot belang bij een Tiny House.

Vaak zien we bijvoorbeeld dat er ook buiten een zit plek wordt gerealiseerd waar je bij droog weer heerlijk tijd door kunt brengen, ook wordt er vaak gewerkt met een overkapping waardoor je bijvoorbeeld toch droog en beschut zit terwijl je wel lekker buiten bent en dus een heel ruimtelijk gevoel om je heen hebt.

En als we dan ook nog denken aan een vuurtje erbij of een paar gezellige lichtjes dan is het natuurlijk helemaal een heerlijke plek en ook echt een verlengde van je woonkamer. Maar dit geldt dus niet alleen voor de woonkamer maar zeker ook voor de keuken. Ook hierbij zien we dus dat deze ruimte ook buiten betrokken wordt om het allemaal wat groter en ruimtelijker aan te pakken. Zo zie je bijvoorbeeld dat er vaak een buiten keuken geplaatst wordt in de tuin van een Tiny House. Op deze manier heb je dus meer mogelijkheden om te koken en een heerlijke maaltijd te bereiden en dat is dan ook een groot voordeel.

We kunnen dus wel stellen dat een buitenruimte bij een Tiny House zeker weten van groot belang is en dan ook absoluut niet overgeslagen mag worden!

Zorg voor voldoende beschutting

Een heel belangrijk punt bij de inrichting van de tuin van een Tiny House is dat je zorg draagt voor voldoende beschutting. Het is dan ook heel erg belangrijk dat er een fijne plek om te zitten is maar dat je op deze fijne plek dus ook wel een beetje beschut kan zitten.

Op deze wijze zorg je er dan ook voor dat je zoveel mogelijk gebruik van deze plek kunt maken en dat je er daardoor ook vanzelf meer tijd door gaat brengen. Deze beschutting kun je vervolgens op verschillende manieren realiseren. Ten eerste kun je zorgen voor een fijne overkapping dit is dan ook de manier die de meeste mensen gebruiken. Maar ook kun je de keuze voor een pergola maken of het planten van een grote boom. Op deze wijze zorg je dan ook voor een natuurlijke manier van beschutting en dit past natuurlijk ook wel heel erg goed bij de filosofie van een Tiny House, onderaan de streep is het dus vooral ook een persoonlijke keuze en kies je voor het geen voor jou het meest bijdraagt aan je Tiny House.

Bekijk goed welke ruimte je in de Tiny House mist

Een Tiny house heeft natuurlijk verschillende ruimtes met allemaal hun eigen functies. Soms kan het zo zijn dat je een bepaalde ruimte graag wat groter had willen zien. Welke ruimte dit is dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Waar de ene persoon liever een wat grotere keuken heeft maakt de andere juist de keuze voor een grotere woonkamer. Het is maar net waar je eigen voorkeur naar uitgaat.

Het is dan ook belangrijk om voor jezelf te beslissen welke ruimte jij dan ook in een Tiny House mist en om hier vervolgens dan ook mee aan de slag te gaan. Op deze wijze zorg je er dan ook voor dat jouw Tiny House ook precies krijgt wat het nodig heeft en ervaar je hier dus ook zeker de voordelen van. Zo zorg je er dus voor dat de ruimte rondom je Tiny House ook op je eigen wensen is ingesteld en hier kun je dan ook zeker weten je voordeel mee doen.

Kijk vervolgens goed hoe je meer waarde aan die ruimte toe kunt voegen door buiten je Tiny House een deel van de ruimte te gebruiken om alles nog meer vorm te geven. Op die manier maak je de ruimte compleet en zie je dan ook dat je alle grond die je hebt optimaal gebruikt en daar kun je dan ook zeker weten je voordeel mee doen.

Een tuin met lekker veel groen

Onderaan de streep zien we vooral een tuin bij een Tiny House passen welke lekker veel groen bezit. Op die manier past de tuin dan ook volledig bij de omgeving die we het meeste terug zien bij een Tiny House en dat is dan ook precies de bedoeling.

Een tuin met lekker veel groen geeft daarnaast ook erg veel rust en ook dat is zeker weten erg prettig. Maar ook kun je natuurlijk denken aan het starten van een moestuin of het planten van andere eetbare beplanting waarmee je de tuin nog beter laat passen bij het thema duurzaamheid en dus ook de gedachte achter een Tiny House. En dat is dan ook zeker weten iets wat hopelijk voor veel mensen voorop komt te staan.

Gelukkig is een tuin met veel groen dan ook vrij gemakkelijk te realiseren zeker als het gaat om de omgeving van een Tiny House, hierbij zie je dan ook dat de tuin vooral veel te maken heeft met groen en natuur en dat je dat beeld in stand wil houden en de tuin volledig bij de omgeving wil laten passen precies zoals het de bedoeling is.

Welke tuin past perfect bij een Tiny House

Als we gaan kijken naar de tuinen die bij een Tiny House passen dan zijn dat er heel erg veel maar staat vooral bovenaan dat de tuin iets aan het Tiny House toe moet voegen zodat je hiermee het plaatje compleet kan maken. Er zijn dan ook absoluut verschillenden manieren waarop je een tuin rondom een Tiny House vorm kunt geven en volledig bij het Tiny House kunt laten passen.

Wel is het daarin vooral belangrijk dat je goed beseft dat de buitenruimte ook mogelijkheden biedt om de functies die je op waarde schat binnen je Tiny House nog meer vorm te geven en daar meer ruimte voor te realiseren. Enkel doe je dit dan buiten en niet binnen waardoor je er toch een compleet geheel van kunt maken.

Door dus de ruimte van een Tiny House zowel binnen als buiten met elkaar te verbinden ontstaat er dan ook een zeer krachtig geheel waar je vele voordelen uit kunt halen. Zo voelt en functioneert de tuin rondom je Tiny House ook echt als een verlengde van je woning en dat is natuurlijk heel erg van belang.

Een tuin rondom een Tiny House is dan ook om meerdere redenen van belang en speelt dan ook een grote rol, kijk dan ook goed hoe je dit alles kunt realiseren en er voor kunt zorgen dat de tuin goed bij de rest van het Tiny House betrokken is en je er zo dus een mooi geheel van maakt.

Op deze wijze vergroot je dan ook onwijs het woonplezier en vermeerder je daarnaast het Tiny House ook nog eens flink in waarde. Precies zoals het dus de bedoeling is.