{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 18 april 2024

Welke vorm tuintafel kies jij

De aanschaf van een tuintafel, het kan een flinke zoektocht zijn want net als bij allerlei andere soorten tuinmeubelen is hier ook weer een ruim aanbod in en dus ook een zeer ruime keuze. Het kan dan ook best even een puzzel zijn naar welke vorm tuintafel nu eigenlijk het beste in jouw tuin past en welke keuze je dus ook maakt.

 

Zo bestaan er ronde tuintafels, vierkante, rechthoekige en ga zo maar door. Meer dan genoeg keuzes en opties dus om een tuintafel te vinden die bij je wensen past. Iedere vorm heeft zo zijn voor en nadelen en het heeft natuurlijk ook voor een groot deel te maken met persoonlijke smaak. Uiteindelijk is het zo dus mogelijk om voor een tuintafel te kiezen waar je zelf blij van wordt en waar je dus ook veel plezier aan beleefd.

 

Maar welke vormen zijn er dan eigenlijk allemaal en welke voor en nadelen kleven hier dan eigenlijk precies aan? In deze blog gaan wij dat allemaal voor je op een rijtje zetten en laten we je dan ook graag precies zien welke vormen er allemaal zijn en maken wij hopelijk de keuze iets makkelijker voor je. Lees je met ons mee?

 

Verschillende soorten vormen

 

Als we het hebben over verschillende soorten vormen tuinmeubelen dan zien we bijvoorbeeld ronde, vierkante, rechthoekige tuintafels. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog hele bijzondere vormen te bedenken die je niet zomaar ergens tegenkomt. Alles bij elkaar zijn er dus veel verschillende vormen en ook veel verschillende keuzes.

 

Het grappige is dat we over het algemeen vaak enkel maar de vierkante tuintafel zien. Dat is dan ook de meest gekozen en meest voorkomende vorm. En hoe handig en leuk dit ook is er zijn natuurlijk nog veel meer keuzes te maken en andere vormen kunnen zeker weten ook een hele fijne toevoeging zijn aan je tuin. De hoogste tijd dus om ook eens goed naar deze vormen te kijken en te bekijken hoe ze in je tuin geplaatst kunnen worden.

 

Wel is het natuurlijk zo dat iedere vorm zo zijn voor en nadelen heeft en dat is natuurlijk ook wel heel erg logisch. Waar de ene vorm heel veel ruimte bespaard en makkelijk te plaatsen is in een tuin vraagt de andere vorm wat meer ruimte en is deze wellicht wat minder praktisch in het gebruik. Uiteindelijk is het dus ook voor een deel een persoonlijke keuze aan welke factor je het meeste waarde hecht.

 

Een ronde tuintafel

 

Het is een hele leuke vorm die we ook steeds meer terug zien komen bij de tuintafels. Namelijk de ronde tuintafel. Een ronde tuintafel is speels en heeft dan ook een aantal fijne voordelen. Zo heb je aan een ronde tafel al snel plek, je kunt er namelijk vrij gemakkelijk omheen schuiven en ook een extra stoel meer of minder maakt dan vaak niet zo heel veel uit en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Ook is het zo dat je een ronde tuintafel al snel een vrij prominente plek in de tuin geeft waardoor hij dus nog meer op zal vallen en dat is natuurlijk onwijs prettig! Maar daarnaast is het wel ook zo dat een ronde tuintafel ook wel een andere factor meebrengt, zo moet je heel erg opletten dat je ervoor zorgt dat je wel voldoende ruimte hebt. Omdat je helemaal om een ronde eettafel heen moet om op je plek te komen heb je echt wel meer dan voldoende loopruimte rondom de tafel nodig. Dit neemt dus aardig wat plek in en dat is dan ook zeker weten iets om rekening mee te houden.

 

Een ronde tuintafel is dus enorm sfeervol en gezellig maar brengt ook wel een uitdaging met zich mee. Het is dan ook maar net waar je zelf het meeste waarde aan hecht! Wel is het ook heel erg leuk om een ronde tuintafel te decoreren. Een mooi rondtafelstuk in het midden ziet er al snel heel gezellig en sfeervol uit en benadrukt vaak het speelse karakter van de tafel!

 

Een vierkante tuintafel

 

We gaven het natuurlijk al even aan maar dit is de meest geziene vorm als het gaat over de vorm van een tuintafel. De meeste mensen kiezen dan ook voor een vierkante tuintafel in hun tuin omdat hier een aantal fijne voordelen aan kleven. Zo is het ten eerste zo dat een vierkante tuintafel vrij makkelijk te plaatsen is in een ruimte. Door de vierkante vorm kun je de tafel ook al snel een plekje in een hoek geven en dat is toch ook wel erg handig en prettig.

 

Daarnaast is het ook handig dat je niet zo heel erg veel ruimte rondom een vierkante tafel nodig hebt. Je kunt namelijk al snel je plekje rondom de tafel vinden en hebt hiervoor niet onwijs veel loopruimte nodig door de handige vorm.

 

Ook is het heel makkelijk om een fijn tafelkleed voor een vierkante tuintafel te scoren omdat deze nu eenmaal meestal in deze vorm te verkrijgen zijn. Kortom meer dan genoeg reden dus om voor een vierkante tuintafel te kiezen. Zeker als je niet zo enorm veel ruimte in je tuin hebt kan het een erg slimme keuze zijn!

 

Daarnaast kun je een vierkante tuintafel ook nog eens makkelijk afstemmen met andere meubelen in de tuin en dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Op deze manier past alles goed bij elkaar en houdt je de tuin dus ook zo ruimtelijk mogelijk.

 

Een rechthoekige tuintafel

 

We kennen ze allemaal wel, de Italiaanse tafels vol families en heerlijk eten en drinken. Het is een droomplaatje waar veel mensen enorm van genieten en ook wel graag in hun eigen tuin zouden willen realiseren en gelukkig kan dit ook heel makkelijk. Een rechthoekige tafel is na de vierkante tafel zeker weten wel de meest geziene vorm van een tuintafel.

 

En niet zo verwonderlijk want een rechthoekige tuintafel heeft dan ook zeker weten enkele fijne voordelen. Het is ten eerste een fijne vorm voor in je tuin ook als je een wat smallere tuin hebt kun je een rechthoekige tuintafel namelijk prima kwijt en dat is natuurlijk wel onwijs handig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je een rechthoekige tuintafel prima langs de zijde van je tuin kunt plaatsen. Hiermee kun je er dus heel veel kanten mee op en is er dus ook altijd wel ergens een plekje voor de tuintafel in je tuin te vinden!

 

Een rechthoekige tuintafel is natuurlijk vaak wel een stuk langer dan een vierkante of een ronde tuintafel en hier dien je dus wel even goed rekening mee te houden. Het is dan ook belangrijk om daar even goed op te letten en naar te kijken zodat je uiteindelijk de beste vorm vindt die bij jouw tuin past.

 

Wel kun je natuurlijk lekker veel mensen kwijt aan een rechthoekige tuintafel en ook dat is voor veel mensen natuurlijk een heel fijn voordeel! Wij snappen dan ook zeker wel dat veel mensen fan zijn van een rechthoekige tuintafel en dat dit dan ook veel voordelen heeft.

 

Een bijzondere vorm tuintafel

 

En dan zijn er natuurlijk ook wel wat tuintafels in bijzondere vormen te vinden al komen deze wel minder vaak voor. Deze bijzondere vormen worden soms in opdracht geproduceerd en enkele merken hebben ook zelf wat bijzondere items in hun collectie. Het kan erg leuk zijn om juist eens voor een bijzondere vorm tuintafel te kiezen omdat je zo echt iets bijzonders en speciaals hebt staan in de tuin!

 

Toch kiezen de meeste mensen voor een van de meer gangbare vormen puur omdat dit vaak ook een stuk praktischer is. Je wil natuurlijk ook graag zoveel mogelijk ruimte in je tuin overhouden en dat kun je het beste doen door te kiezen voor de meer gangbare vormen.

 

Welke vorm kies je bij een smallere tuin

 

Zoals we net al aangaven heb je natuurlijk veel verschillende soorten en hebben al deze soorten ook allemaal zo hun voor en nadelen. Dit zorgt ervoor dat je per soort tuin heel goed kunt kijken welke soort tuintafel daar nu eigenlijk het beste bij past.

 

Om te beginnen kijken we even naar een smalle tuin. Een smalle tuin hoeft namelijk helemaal geen nadeel te zijn alleen is het wel aan te raden om slim met de ruimte om te gaan en dus even goed te kijken hoe je deze tuin in gaat delen. Dit kan dan ook op veel verschillende manieren waarbij je vooral heel praktisch gaat kijken en er dus voor zorgt dat de tuin zo ruimtelijk mogelijk blijft ogen.

 

Als we dus kijken naar een smallere vorm dan is het vooral heel belangrijk om te kijken naar een tuintafel die hierbij past. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige tafel die je tegen de zijwand van de tuin kunt plaatsen. Deze vorm neemt in een smalle tuin dus het minste ruimte in beslag en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Bij een wat smallere tuin vormt een rechthoekige tafel dus zeker weten de beste optie!

 

Een tuin met veel verschillende hoekjes

 

Als je een ruime tuin hebt die eigenlijke een beetje is onderverdeeld in veel verschillende hoekjes dan kan het handig zijn om deze tuin zo in te richten dat je de gezellige en speelse sfeer van de tuin behoudt. Dit kun je dus onder andere heel goed doen door te zorgen voor een ronde tuintafel. Dit is natuurlijk een heel speelse vorm en net even anders dan normaal. Op deze manier behoudt je dus het speelse karakter van de tuin.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je zeker in een tuin met wat meer ruimte de ronde tuintafel ook prima kwijt kunt. Op deze manier zie je namelijk dat je de tuintafel heel makkelijk ergens een plekje kunt geven. Het leuke is dat je een van de hoekjes van de tuin op deze manier heel sfeervol en gezellig kunt maken en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Een tuin met veel verschillende hoekjes biedt dus bij uitstek de gelegenheid om hem wat speelser in te richten en om dus ook een wat meer aparte vorm van tuintafel te gebruiken. Op deze manier kun je hier alle kanten mee op en zorg je voor een speels en sfeervol eindresultaat in de tuin!

 

Bijpassende stoelen of helemaal anders

 

Nu weten we dat er dus flink wat te kiezen valt op het gebied van tuintafels. Maar wist je dat je ook met tuinstoelen heel veel kanten op kunt. Het is ten eerste natuurlijk wel heel erg leuk om bijpassende stoelen bij je tuintafel te zoeken. En hier zijn dan ook zeker weten veel opties in. Op deze manier is het dus goed te doen om een tafel te vinden die bij je wensen past.

Met stoelen kun je dus ook heel erg veel kanten op. Wist je dat het bijvoorbeeld heel erg leuk is om allemaal verschillende stoelen te gebruiken. Dit is natuurlijk wel helemaal anders dan we gewend zijn maar dat kan juist heel erg leuk zijn en dus voor een sfeervol geheel zorgen. Het is dan ook een grote aanrader om het soms eens even helemaal anders te doen en om te kiezen voor allerlei verschillende stoelen door elkaar!

 

Welke vorm tuintafel kies jij

 

Het is dus wel duidelijk dat er veel verschillende soorten tuintafels bestaan en dat al deze soorten zo hun mooie eigenschappen hebben. Het is dan ook heel erg leuk om goed te kijken welk soort tuintafel nu eigenlijk het beste bij je past en om hier een keuze in te maken. We hebben nu vooral gekeken naar de verschillen in de vorm maar er is natuurlijk ook verschil in het materiaal en de afmetingen. Op deze manier kun jij volledig bepalen hoe jouw tafel vormgegeven zal worden en wat er dus past bij jouw woning.

 

Welke vorm je kiest is vaak afhankelijk van een paar bepalende factoren. Heb je voldoende ruimte in je tuin. welke vorm past bij de rest van de inrichting in je tuin en ga zo maar door. Zo valt er genoeg te kiezen en kun je dus goed kijken welke vorm het beste bij je past.

 

Uiteindelijk doet de vorm van een tuintafel heel erg veel voor het totaalbeeld van je tuin en is het dus zinvol en slim om hier verstandig mee om te gaan en om hier een goede keuze in te maken! Op deze manier maak je het plaatje in je tuin helemaal compleet en zorg je dus ook voor veel sfeer en gezelligheid!