{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 10 april 2024

Welkom in winter wonderland

Nu de feestdagen weer voor de deur staan verlangen heel veel mensen weer naar een witte kerst. Toch is dit helaas een fenomeen dat maar een keer in de zoveel jaar voorkomt en waar we dus helaas niet al te veel op kunnen rekenen. En dat is natuurlijk ontzettend jammer want een witte kerst heeft iets magische en speciaals en zorgt er eigenlijk voor dat de feestdagen onvergetelijk zullen zijn!

 

Gelukkig is het niet enkel maar die witte kerst die voor sfeer en gezelligheid kan zorgen, het draait immers ook om gezellig samen zijn en lekker eten en drinken maar het winterse weer draagt hier zeker wel aan bij. Vandaar dat het ook ontzettend leuk is om zelf in je eigen achtertuin een winter wonderland te realiseren. Geniet zo de hele winter lang van een heerlijk sfeervol beeld en gezelligheid. en wist je ook dat je hier eigenlijk helemaal geen sneeuw voor nodig hebt? Al met een aantal simpele aanpassingen kun je namelijk zelf voor heel veel gezelligheid zorgen!

 

In deze blog gaan wij je dan ook precies vertellen hoe je dat nu eigenlijk doet een winter wonderland in je eigen tuin realiseren. Hoe zorg je ervoor dat je echt die winterse gezelligheid je tuin in haalt? En hoe maak je het sfeervol? In deze blog zetten wij het allemaal voor je op een rijtje en natuurlijk zou het dan echt de kers op de taart zijn als er ook nog eens echte sneeuw zou vallen. Maar als dat niet het geval is dan hebben we in ieder geval zelf voldoende gedaan om je tuin in winterse sferen te brengen!

 

Gezelligste maand van het jaar

 

Voor heel veel mensen is de decembermaand de meest gezellige maand van het jaar, ze kijken dan ook enorm uit naar deze maand en alle gezelligheid die deze maand met zich meebrengt. Ze genieten van de sfeer en gezelligheid in deze maand en het samen zijn met familie en vrienden.

 

Het is ook niet zo vreemd dat deze maand zo sfeervol en gezellig is, in deze maand besteden we namelijk ook ontzettend veel aandacht en tijd aan het gezellig maken van onze woningen. Zo zorgen we er vaak voor dat er een kerstboom in huis komt, we hangen een krans aan de deur en overal waar je maar kijkt zie je gezellige lichtjes fonkelen. Dit zorgt natuurlijk voor ongelofelijk veel sfeer en gezelligheid.

 

En als er dan ook nog eens winters weer bij komt kijken is het plaatje vaak helemaal compleet! Want hoe gezellig en sfeervol is het wel niet als er een mooi laagje sneeuw ligt terwijl je gezellig met elkaar rond het haardvuur zit om cadeautjes uit te pakken!

 

De december maand is dus de gezelligste maand van het jaar waarin het vooral binnenshuis heel erg gezellig gemaakt wordt. En eigenlijk is dit heel erg jammer want ook buitenshuis is het enorm leuk om veel sfeer en gezelligheid toe te voegen en zo het plaatje helemaal compleet te maken!

 

Het is natuurlijk heel leuk als je de tuin inkijkt en daar het gevoel krijgt alsof je in winter wonderland bent. Dat draagt enorm bij aan de sfeer en gezelligheid en zorgt voor een mooi geheel! En hoe je dat precies doet gaan wij je nu vertellen.

 

Zorg voor heel veel lichtjes

 

Het is misschien wel hetgeen dat we allemaal het meest associëren met de kerstsfeer. Lichtjes heel erg veel lichtjes. Deze lichtjes zorgen dan ook eigenlijk meteen voor heel erg veel sfeer en gezelligheid! en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

 

Als je dus gezellig een winter wonderland in je eigen achtertuin wil realiseren dan doe je er erg goed aan om ten eerste heel veel kerstlichtjes in te slaan. Je kunt er eigenlijk niet te veel van hebben! Plaats deze lichtjes vervolgens op verschillende plekken in de tuin, denk aan bomen, heggen, schuttingen maar ook aan het tuinhuis of aan de dakgoot kun je heel erg leuk lichtjes bevestigen voor een gezellig en sfeervol resultaat!

 

Ook is het natuurlijk heel erg leuk om een kleine kerstboom in de tuin te plaatsen en deze vol te hangen met lichtjes. En vergeet daarnaast vooral ook de krans aan de voordeur niet! Ook deze geef je net dat beetje extra door er gezellige lichtjes in te hangen!

 

Al met al zorg je zo dus voor een hele gezellige en sfeervolle basis om je eigen winter wonderland van start te laten gaan! Alles begint met lichtjes en daarna ga je verder met de aankleding van je winterwonderland. Maar eerst natuurlijk de basis!

 

Kerstbomen groot en klein

 

Een ander onmisbaar item in je eigen winter wonderland is natuurlijk een kerstboom. Ook deze zijn er weer in heel erg veel soorten en maten en verschillende uitvoeringen. Ook hierbij is het zo dat het er soms zoveel zijn dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Want welke kerstbomen zijn nu eigenlijk het meest geschikt en passen dus ook helemaal bij je winter wonderland?

 

Dat ligt natuurlijk vooral ook aan de ruimte die je in je tuin tot je beschikking hebt en de manier waarop jij jouw winter wonderland vorm wil geven! Het kan namelijk enorm verschillen hoe jij dit voor je ziet en welke rol de kerstboom van jou in mag nemen.

 

We zien in ieder geval in welk formaat dan ook altijd wel een kerstboom in een winter wonder land verschijnen! Zo kun je denken aan kerstbomen die wat kleiner zijn en die in potten gezellig bij bijvoorbeeld de ingang van je huis gezet worden, of bij de deur van je tuinhuis. Maar ook kun je denken aan een hele grote boom midden in de tuin vol met schitterende lichtjes op deze manier heb je namelijk ook meteen een echte blikvanger te pakken.

 

En natuurlijk is het heel erg leuk om deze bomen ook helemaal te versieren en gezellig aan te kleden maar hou er hierbij wel rekening mee dat het buiten ook flink kan regenen waaien en je wil natuurlijk wel versiering hiervoor kiezen die daar tegen bestand is! Maar gelukkig is er meer dan voldoende keuze en kun je er dus ook echt wat gezelligs van maken!

 

 

Sfeervolle versieringen

 

Naast een kerstboom en lichtjes is het natuurlijk ook heel erg leuk om het verder heel gezellig te maken in je eigen winter wonderland met allerlei sfeervolle versieringen. Dit kan je op heel veel verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan rode strikken die helemaal in het kerst thema passen, of kerstballen, al zouden we dan wel aanraden om niet de breekbare variant te nemen.

 

Maar het is dus zeker een feit dat gezellige versiering het winter wonderland helemaal afmaakt. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf aan de slag gaan en met hout allerlei leuke versieringen maken om de tuin nog gezelliger te maken! Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan allemaal en zo weet je ook zeker dat je zorgt voor een heel sfeervol beeld in je eigen achtertuin!

 

Stiekem hebben we het natuurlijk ook een beetje afgekeken van de Amerikanen, daar is het natuurlijk al jarenlang een echte hype om het huis maar zeker ook de tuin zo mooi mogelijk te versieren in de decembermaand, dit wordt dan ook vooral gedaan met heel erg veel lichtjes, kerstbomen maar ook andere versieringen vaak ook zelf gemaakt spelen daar een rol! Dit alles bij elkaar zorgt voor een heel sfeervol geheel en draagt de kerstsfeer dus ook buitenshuis!

 

Laat de sneeuw maar vallen

 

Nu de tuin helemaal gereed is zou een beetje sneeuw het winter wonderland natuurlijk helemaal compleet maken. Helaas is het natuurlijk niet af te dwingen en ook niet zo heel goed te voorspellen of er dit jaar ook sneeuw zal gaan vallen.

 

Als je hier niet van afhankelijk wil zijn dan kun je natuurlijk ook altijd nog zelfs besluiten om in de weer te gaan met nep sneeuw! Deze sneeuw kun je heel makkelijk aanbrengen en ziet er van een afstandje helemaal echt uit! Waardoor het dus net lijkt of er een heerlijk laagje sneeuw in je tuin ligt!

 

Ook bestaan er zogenaamde sneeuw kanonnen, deze kanonnen spuiten sneeuw over je tuin heen waardoor alles bedekt wordt met een mooi wit laagje en het er al snel helemaal winters uit komt te zien! Dit zijn echt wel goede vervangingen voor de echte sneeuw en dit heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand! Maar uiteindelijk is het feest natuurlijk helemaal compleet als er ook echte sneeuw gaat vallen en dat zou zomaar weleens zo kunnen zijn natuurlijk in de decembermaand

 

 

We hebben dan ook zeker wel eens een witte kerst gehad en dit zijn kerstdagen die je vaak niet snel meer vergeet!

 

Helemaal over de top

 

Als jij zelf een winter wonderland in je eigen achtertuin gaat realiseren. Onthoud dan vooral dat eigenlijk niets te gek is en je ook niet snel over de top kunt gaan! Door alles heel gezellig en sfeervol te maken zet je namelijk die echte heerlijke kerstsfeer neer in je tuin en dat kan dus eigenlijk niet gek genoeg.

 

In dit geval is het motto hoe meer hoe beter dan ook echt waar! Hoe meer lichtjes en versieringen hoe gezelliger het is en dit kan dus ook allemaal! Het is dan ook nog eens ontzettend leuk om alles zo sfeervol te versieren en om jezelf dus ook helemaal uit te leven op deze manier.