{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin, 10 juli 2020

Wie wil er nou geen luxe lounge tuinmeubelen?

We hebben niet elk jaar een fantastische zomer, dus als het mooi weer is willen we daar zo optimaal mogelijk gebruik van maken. Zodra het lenteseizoen aanbreekt en de eerste zonnige dag een feit is, kan geen enkel buitenmens de drang nog bedwingen om zijn of haar tuinterras op orde te maken en de tuinmeubelen klaar te maken voor gebruik. Als je op dat moment merkt dat je toch wel toe bent aan een nieuwe zitgelegenheid dan wel extra tuinstoelen in de tuin, dan heb je de keuze uit vele soorten tuinmeubelen.

Voor optimaal comfort en ontspanning zijn luxe lounge tuinmeubelen verreweg de mooiste keuze. Met lounge tuinmeubelen breng je een comfortabele zitgelegenheid naar je tuin. Luxe lounge tuinmeubelen bestaan uit een houten of metalen frame met daarop dikke gevoerde kussens voor de zittingen en leuningen. Op deze luxe loungestoelen en bankstellen zit je extra comfortabel door de dikke voering. Veel van de luxe lounge tuinmeubelen zijn bovendien verstelbaar, waarmee je de rugleuningen in verschillende standen kunt zetten om het comfort nog verder te vergroten.

Hoekbankopstelling

Je kunt luxe lounge tuinmeubelen los kopen of als samengestelde set. De meeste loungesets zijn uitgevoerd in een opstelling met een hoekbank en een lage loungetafel of hocker (voetenbank). Indien je daar nog extra zitplaatsen bij wilt, dan kun je er eventueel nog een rechte bank bij plaatsen of een aantal luxe loungestoelen of comfortabele krukken of een hocker. De veelal lage loungetafel kan ook worden vervangen door een dinertafel of hoge tafel.

Zelf een loungeset samenstellen

Loungesets zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met hoekbank, rechte bank, bank en krukjes, of een uitvoering met alleen loungestoelen, enz. Als je op zoek bent naar een luxe loungeset, dan zullen bepaalde standaard modellen wellicht niet aan jouw eisen voldoen. Het is echter ook mogelijk om zelf een set samen te stellen aan de hand van de beschikbare onderdelen. Zo zijn er diverse losse loungeset-onderdelen verkrijgbaar, bijvoorbeeld een linker en rechter loungebank (met leuning links of rechts), hoekdelen of tussendelen. Afhankelijk van de door jou gewenste afmetingen kun je zelf kiezen welke delen je wilt combineren tot een set, bijvoorbeeld een driezits of drieënhalfzits loungebank met een lage loungetafel, eventueel in combinatie met een of twee loungestoelen of fauteuils.

Luxe hoge loungetafel

Met een luxe loungeset met hoge tafel heb je niet alleen de beschikking over een loungeset waaraan je heerlijk tot rust kunt komen, maar ook een set waaraan je praktisch kunt zitten en dineren in goed gezelschap. Loungesets met hoge tafel zijn er in diverse uitvoeringen met hoekbank, rechte bank, bank en krukjes, of een uitvoering met alleen loungestoelen, enz. Doorgaans is een loungetafel een lage tafel bedoeld om wat drinkglazen of een snack op te zetten. Voor dineren is een lage loungetafel niet erg praktisch, aangezien je daaraan niet aangenaam kunt zitten met een bord en bestek. Een luxe loungeset met een hoge tafel biedt je de praktische zithouding en tafelhoogte om samen met jouw familie of vrienden buiten te genieten van een goede maaltijd of een gezellige borrel of zelfs bordspel. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk.

Luxe lounge tuinstoelen

Uiteraard is het zitcomfort van jouw loungebank of –stoel erg belangrijk. Voor degenen die een wat steviger steun in de rug nodig hebben zijn er loungebanken met een rechtere rugleuning, waarin je beter rechtop kunt zitten. Daarnaast kun je ook kiezen voor individuele loungestoelen, waarmee je zowel een goede rug- als armleuning hebt, maar door de zachte zitting toch zeer comfortabel kunt zitten, ook voor langere duur. Het is aan te raden deze in de winkel uit te testen, zodat je zeker weet dat de stoel of bank zit zoals jij verwacht. Zeker als je er voor langere duur op zit, moet de loungebank of –stoel jou voldoende steun en comfort bieden voor een aangenaam gebruik. De meest comfortabele zitdiepte en -hoogte zullen uiteraard per persoon verschillen.

Kleuren en materialen

Voor wat kleur betreft zijn luxe loungesets tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, maar het meest populair zijn de tinten bruin en grijs, aangezien deze kleuren het beste bij de natuurlijke uitstraling van de tuin aansluiten. Als je liever wat fellere kleuren wilt of bijvoorbeeld juist een luxueus uitziende zwarte of witte loungeset, dan zijn deze ook verkrijgbaar.

Qua materiaal zijn de luxe lounge tuinmeubelen allemaal weerbestendig en goed bestand tegen een regenbui en felle zon. Het meest gebruikte materiaal voor luxe lounge tuinmeubelen is momenteel een aluminium frame omwikkeld met wicker, een kunststof vlechtwerk wat lijkt op het vroegere rotan. Wicker is echter beter bestand tegen regen dan natuurlijke rotan en is daarmee weerbestendiger.

Hout blijft eveneens een zeer populair materiaal voor een luxe lounge tuinmeubelen. Teakhout wordt vaak toegepast in loungemeubelen, evenals andere hardhoutsoorten als eiken en acacia. Tegenwoordig vind je echter ook Vironwood op de markt. Dit materiaal lijkt op hout en wordt vaak in combinatie met aluminium frames gebruikt voor het wekken van de illusie van teakhout, maar het is in feite een synthetisch materiaal. Het voordeel van Vironwood is dat het in tegenstelling tot echt hardhout niet kan ‘werken’ en dus prima buiten kan blijven staan in diverse weersomstandigheden.

Luxe loungeset dining

Luxe loungesets zijn erg populair en je vindt ze bij elke tuinwinkel en tuinmeubilairzaak. Met een loungeset buiten in onze eigen tuin kun je na een lange werkdag thuis lekker languit zitten en genieten van een zwoele zomeravond. Op een comfortabele hoekbank of stoelen in jouw eigen loungeset buiten geniet je optimaal van de rust en ontspanning in een vertrouwde omgeving.

Loungesets zijn beschikbaar in vele materialen, afmetingen en kleuren, zodat je altijd een model kunt vinden wat bij jouw wensen aansluit, of het nu een comfortabele hoekbank of rechte bank is, dan wel een ronde loungeset.

Als je een loungeset zoekt om buiten comfortabel aan te dineren, dan zul je voor een luxe loungeset dining kunnen gaan. Dit type loungeset beschikt over een hogere tafel waar je comfortabel met een groep aan kunt zitten en kunt genieten van een heerlijke maaltijd in goed gezelschap.

Met een loungeset dining kun je buiten optimaal genieten van gezellige diners met familie en vrienden. Uiteraard kun je er zo nodig diverse accessoires bijplaatsen om eventuele muggen, vliegen of ander ongedierte op afstand te houden, terwijl je geniet van een heerlijke en ontspannende maaltijd aan jouw loungeset voor buiten. Profiteer van het zitcomfort van een loungebank, die met de vele kussens een optimale zithouding biedt waar je ook voor langere duur lekker in kunt ontspannen.

Sfeervol en in het oog springend

Luxe loungesets bieden zowel een sfeervolle en praktische zitgelegenheid als dat ze door hun uitstraling in het oog springen wanneer er gasten op bezoek komen. Je gasten zullen langer blijven zitten, diners zullen langer doorgaan, want het is zo gezellig en je zit zo sfeervol en comfortabel. Een luxe loungeset is verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je deze kunt aanpassen aan de voor jouw beschikbare ruimte in de tuin. Zo kan je zelfs in een relatief kleine tuin al een comfortabele loungeset plaatsen. Als je een grote tuin hebt zal een luxueuze loungeset een echte blikvanger zijn. Plaats hem naast je zwembad of visvijver voor een mooie ambiance met zicht op het water. Zet de toon als er vrienden of familie op bezoek komen, en serveer ze aan jouw gezellige en comfortabele loungeset, waarmee elke avond in de tuin een feest kan zijn.

Luxe lounge accessoires

Behalve een luxe loungeset zul je mogelijk ook de nodige accessoires willen aanschaffen, die de loungeset echt tot leven brengen en de sfeer verder verhogen. De belangrijkste accessoires bij luxe lounge tuinmeubelen zijn uiteraard de kussens. Veel fabrikanten leveren bijpassende kussens wanneer je lounge tuinmeubelen aanschaft, maar je kunt natuurlijk ook andere bijpassende kleuren en formaten kiezen voor extra sierkussens. Het combineren van verschillende kleuren zal jouw luxe lounge tuinmeubelen alleen maar meer laten opvallen en in het oog doen springen.

Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw luxe lounge tuinmeubelen kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat. De beschermhoezen zorgen ervoor dat water wordt geweerd en er toch ventilatie plaatsvind, waardoor het meubilair mooi blijft.

Daarnaast is een zonnescherm of parasol een onmisbaar accessoire. Parasols zijn er in verschillende soorten en afmetingen. Je kunt bijvoorbeeld voor een zweefparasol kiezen, waarvan de mast naast je loungeset staat, zodat je er geen hinder van hebt. De parasol is verstelbaar, zodat je zelf kunt bepalen waar je de slagschaduw wilt hebben, zodat je altijd en overal in de schaduw kunt zitten als het warm is.
Verder kan terrasverlichting of een terrasverwarmer een praktische aanvulling zijn. Met een terrasverwarmer kun je ook op de avonden dat het wat frisser is toch nog aangenaam buiten zitten en genieten van het comfort van jouw luxe loungeset.

Weerbestendige kussens

Bij de aanschaf van luxe lounge tuinmeubelen worden de kussens er doorgaans bijgeleverd. Tegenwoordig worden veel kussens uitgevoerd in een stevig all-weather materiaal, waarmee ze bestand zijn tegen de regen en zon, ook als je ze tijdelijk niet gebruikt. Je kunt ze daarmee gewoon buiten laten liggen, ook als je de loungeset langere tijd niet gebruikt. Voor het behoud van je kussens is het echter aan te raden om ze op te bergen wanneer je er langdurig geen gebruik van maakt of bij harde regen. Om de kussens te kunnen opbergen wanneer je deze niet gebruikt, wordt er door fabrikanten mogelijk een opbergkist meegeleverd of wordt deze als accessoire aangeboden. Hierin kun je de kussens opbergen wanneer je deze niet gebruikt, zodat ze beschermd blijven tegen de regen en zonlicht.