{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

4 maart 2021

Wil je een zonnescherm voor in je tuin aanschaffen? Wij helpen je op weg!

Heb jij een terras dat direct aan jouw woning grenst? Zodra je jouw achterdeur uitloopt, sta je dan direct op jouw terras? Dan is het interessant om te kiezen voor een zonnescherm. Met een zonnescherm kun je namelijk op een handige en snelle wijze de gewenste schaduw op jouw terras creëren. Aangezien de zomers in ons land steeds warmer worden, is het sowieso aan te raden om te kiezen voor de juiste zonwering voor in de tuin. 

Ben je op dit moment op zoek naar zonwering voor in jouw tuin? Dan zijn er eigenlijk drie varianten waartussen je kunt kiezen: een zonnescherm, een schaduwdoek of een parasol. Alle drie deze varianten brengen hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Juist door deze voor- en nadelen is een bepaalde vorm van zonwering in bepaalde situaties de beste keuze.

Wanneer is een zonnescherm nou de beste keus? Dat is het geval als jouw terras direct aan de gevel van jouw woning grenst. Je kunt het zonnescherm dan namelijk aan de gevel van jouw woning vast laten maken, waarna je het zonnescherm moeiteloos uit kunt laten schuiven. Als je dat gedaan hebt, is jouw terras in een perfecte schaduw gebracht. Wat wens je nog meer?

Nou, iets wat je mogelijk nog wenst, is dat je direct het beste zonnescherm voor in jouw tuin aan kunt schaffen. Wij weten als geen ander dat dit vrij lastig kan zijn, waardoor wij besloten hebben om dit artikel te schrijven. Met dit artikel helpen we jou om direct het beste zonnescherm te vinden. Het beste zonnescherm is uiteindelijk het zonnescherm met de beste werking én het zonnescherm dat het beste op jouw wensen aansluit.

Waarom voor een zonnescherm kiezen?

Wil je schaduw in jouw tuin gaan creëren? Dan heb je dus de keus uit drie verschillende soorten zonweringen: een zonnescherm, een parasol of een schaduwdoek. Om meerdere redenen is het interessant om te kiezen voor een zonnescherm.

Zo is het ideaal dat je een groot oppervlakte met een zonnescherm in de schaduw kunt brengen. Dit is te danken aan de breedte en de lengte van een zonnescherm; een normaal zonnescherm is al snel enkele meters breed en ook enkele meters diep. Juist door die afmetingen kun je dus moeiteloos het gehele terras in jouw achtertuin in de schaduw brengen.

Daarbij geniet je ook nog van de makkelijke bediening. Als je voor een nieuw zonnescherm kiest, kun je het zonnescherm elektrisch bedienen. Dit doe je met bijvoorbeeld een schakelaar in de wand, met een afstandsbediening of zelfs via jouw smartphone. Een bediening via jouw smartphone is ideaal, aangezien je dan op afstand jouw zonnescherm kunt bedienen. Heerlijk als je in jouw luie stoel binnen naar de televisie ligt te kijken.

Daarmee komen we direct op het volgende voordeel uit: de multifunctionaliteit. Indien je voor een zonnescherm kiest, weet je namelijk ook binnenshuis de gewenste schaduw te creëren. Zo voorkom je dat het binnen super warm wordt, terwijl je ook de irritante weerkaatsing van het zonlicht op deze manier weet te voorkomen. Je kunt door het zonnescherm uit te laten schuiven dan ook met veel plezier naar de televisie blijven kijken.

Ondertussen geniet je ook nog van de fraaie uitstraling van een zonnescherm. Dit voordeel is hoofdzakelijk te danken aan de vele varianten waar je tussen kunt kiezen. Zo tref je bij allerlei zonneschermen een andere luifel aan en heb je logischerwijs ook de keus uit tal van kleuren voor het doek. Onder aan de streep kun je met een zonnescherm ook nog eens de uitstraling van de tuin naar wens gaan beïnvloeden.

Voordat je van al deze voordelen kunt profiteren, is het zaak om op zoek te gaan naar het beste zonnescherm. Aan de hand van de informatie uit restant van dit artikel kun je die zoektocht voor jezelf een stuk makkelijker maken. Het is echter eerst zaak om jouw eigen wensen op een rijtje te gaan zetten.

Waar wil je het zonnescherm gaan gebruiken?

Voordat je op zoek naar het beste zonnescherm kunt gaan, is het zaak om enkele vragen voor jezelf te beantwoorden. Eén van die vragen is de volgende: waar wil je het zonnescherm gaan gebruiken? Het is nu voor de hand liggend om het volgende antwoord te geven: in de tuin.

Dat antwoord is logisch, maar het gaat je niet verder helpen. Nee, je moet eerst bepalen waar je nou precies het zonnescherm wilt gaan gebruiken. Wil je het zonnescherm op het terras bij jouw achterdeur op gaan hangen? Of wil je het zonnescherm mogelijk bij jouw voortuin op gaan hangen? Als je voor een leuk zitje in jouw voortuin hebt gekozen, kun je daar ook prima een zonnescherm gebruiken.

Bovendien zorg je met een zonnescherm niet alleen in de tuin voor de gewenste schaduw. Nee, met een zonnescherm kun je ook voorkomen dat de felle zonnestralen in jouw woning terechtkomen. Indien je zowel in jouw tuin als in jouw huis van een aangenaam leefklimaat wilt genieten, is de aanschaf van een zonnescherm dus absoluut aan te raden.

Moraal van het verhaal: bepaal eerst waar je het zonnescherm op wilt gaan hangen. Waarom dit van belang is? Dat heb je hierboven kunnen lezen, maar is ook van belang voor de rest van dit artikel. In de rest van dit artikel bespreken wij waar je op moet letten bij het uitkiezen van een zonnescherm voor in de tuin.

Afmetingen op meten

Heb je bepaald waar het zonnescherm moet komen te hangen? Dan is het advies om de aanwezige ruimte goed op te meten. Aan de hand van deze uitkomst kun je direct bepalen hoe breed het zonnescherm moet gaan worden. Je moet hierbij echter niet alleen naar de breedte van het zonnescherm kijken, maar ook zeker naar de diepte.

De diepte van het zonnescherm moet je eigenlijk af gaan stemmen op de diepte van jouw terras. Heb je bijvoorbeeld een terras dat drie meter diep is, gemeten vanaf de gevel van jouw woning? Dan heb je een zonnescherm nodig die een dergelijk oppervlakte perfect in de schaduw kan brengen.

Moraal van het verhaal: meet de gewenste afmetingen van het zonnescherm op. Als je ook dat duidelijk in kaart hebt gebracht, kun je alweer een flinke schifting in het aanbod gaan maken. Nadat je ook die schifting hebt gemaakt, kun je verder gaan met de zoektocht. Daarbij is het van belang om goed naar de hieronder besproken criteria te kijken!

Stijl van het zonnescherm

Als je graag een zonnescherm voor in jouw tuin aan wenst te schaffen, is het verstandig om goed naar de stijl van het zonnescherm te kijken. Als je een landelijke tuin hebt, wil je een zonnescherm met een landelijke uitstraling. Heb je een moderne tuin? Dan wil je juist een zonnescherm met een moderne uitstraling.

Hoe kun je nou bepalen wat voor in jouw tuin de beste stijl van het zonnescherm is? In onze ogen doe je dit door op het internet veel inspiratie op te gaan doen. Kijk eens naar de vele foto’s die je op het internet kunt vinden en bepaal welk soort zonnescherm jij het mooiste vindt. Overigens kun je hiervoor bij jou in de buurt ook een rondje gaan wandelen. Tijdens jouw wandeling kun je bij veel huizen ook de zonneschermen bekijken; ook dit is een prima manier om te bepalen naar welke stijl jouw voorkeur uit gaat.

Ons advies is dus om veel inspiratie op te gaan doen voor de stijl van het zonnescherm. Hierbij heb je in ieder geval de keus uit tal van zonneschermen, waarbij onder meer de luifel een belangrijke rol speelt. Wil je een strakke luifel hebben? Of wil je liever een luifel met sierlijke vormen? De keus is aan jou.

Kleur van de zonnescherm

Uiteraard wordt de stijl van het geheel ook grotendeels bepaald door de kleur van het zonnescherm. Wij raden je dan ook aan om heel goed na te denken over de gewenste kleur van het zonnescherm. Vind je het lastig om dit op voorhand te bedenken? Dan raden wij je ook aan om veel inspiratie op te gaan doen. Je komt er dan al snel achter naar welke kleuren of naar welke kleurstelling jouw voorkeur uit gaat.

Mogen wij je op dit gebied nog van een vrijblijvende tip voorzien? Kijk ook goed naar de complete uitstraling van jouw tuin. Als je bijvoorbeeld alle tuinkussens in het blauw hebt, is het ook fraai om te kiezen voor een blauw zonnescherm. Juist doordat het zonnescherm in jouw tuin zo prominent aanwezig is, is het een item waarmee je de uitstraling van jouw tuin kunt bepalen. Kies dus altijd voor een kleur die volledig op jouw wensen aansluit én voor een kleur die past bij de rest van jouw tuin. Je hoeft hierbij zeker niet voor dezelfde kleur te kiezen, aangezien je met het zonnescherm ook een fraai contrast in jouw tuin kunt creëren.

Wil je graag meerdere kleuren op jouw zonnescherm hebben? Ook dat is mogelijk. Je kunt namelijk uit tal van patronen en kleurstellingen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor verticale banen kiezen, waarmee je het zonnescherm groter kunt laten ogen. Een belangrijk voordeel daarvan is dat je jouw tuin ook dieper kunt laten ogen. Ditzelfde geldt uiteraard ook als je kiest voor een zonnescherm met horizontale banen; daarmee laat je jouw tuin/terras een stuk(je) breder ogen.

Al met al moet je heel goed over de kleur van het zonnescherm na gaan denken. Als je het lastig vindt om dit te bepalen, is ons belangrijkste advies om veel te vergelijken. Bekijk gewoon tal van zonneschermen, bekijk de kleuren van de zonneschermen en hak voor jezelf uiteindelijk de knoop door. Je kunt hier beter een nachtje langer over slapen dan onverhoopt/gehaast de verkeerde keuze te maken.

Bediening van het zonnescherm

Wil jij in jouw tuin van alle gemakken voorzien zijn? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een zonnescherm met een elektronische bediening. Eigenlijk hebben alle nieuwe zonneschermen wel een elektronische bediening, maar uiteraard bestaan hier ook verschillende gradaties in. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm die je met een schakelaar in de wand kunt bedienen. Handig, maar je moet wel continu naar de plek van de schakelaar toe lopen.

Hoe handig zou het dan zijn als je het zonnescherm met een afstandsbediening kunt bedienen? Ook dat is onwijs handig, maar ook hierbij heb je weer met een beperking te maken. Je moet namelijk wel altijd de afstandsbediening bij de hand hebben. Mocht je onverhoopt de afstandsbediening kwijt raken, loop je alsnog tegen een beperking aan.

Gelukkig kun je ook nog kiezen voor een bediening vanaf je smartphone. Middels je smartphone kun je het zonnescherm uit laten schuiven of weer in laten schuiven. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je altijd op afstand het zonnescherm kunt bedienen. De kans dat je jouw smartphone kwijtraakt, is immers behoorlijk klein. Bovendien is de kans groot dat je jouw smartphone altijd op zak hebt. Dit is dus de meest ideale bediening van het zonnescherm!

Montage van het zonnescherm

Als je een zonnescherm uit gaat kiezen, let je uiteraard op de prijs. Ons advies is hierbij om niet alleen op de aanschafprijs te letten, maar ook op de montageprijs. Het monteren van een zonnescherm is een vak apart en kun je dus hoogstwaarschijnlijk niet zelf doen. Huur daarom altijd een vakman bij jou uit de buurt in, zodat je verzekerd bent van een optimale montage.

Let hierbij niet alleen op de kwaliteit, maar uiteraard ook op het prijskaartje. In onze ogen is het echter onverstandig om te besparen op de aanschaf van een zonnescherm. Nee, durf echt te investeren in een zonnescherm. Zowel op het gebied van de montage als op het gebied van de aanschaf. Je weet dan immers zeker dat je jarenlang van het geweldige zonnescherm kunt gaan genieten.

Slotwoord

Wil jij in jouw tuin de gewenste schaduw gaan creëren? Dan heb je de keus uit meerdere vormen van zonwering. In enkele typische situaties is een zonnescherm hoe dan ook de beste keuze. Met de informatie uit dit artikel ben je nu in ieder geval in staat om direct op zoek te gaan naar het beste zonnescherm voor in jouw tuin. Zet je wensen op een rijtje, maak een goed vergelijk en hak uiteindelijk de knoop door. Als je eenmaal voor een goed zonnescherm gekozen hebt, is dat iets waar je jarenlang van gaat genieten.