{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

U bent weer van harte welkom in onze showroom wij zijn weer geopend - 12% extra korting op alles - voer de kortingscode in WINTER12

Wonen in de bossen

  • Door Roos
  • Monday 29 / 11 / 2021 0
Wonen in de bossen

Het heeft iets enorm rustgevends, de bomen om je heen metershoog en de blaadjes die ruisen op de wind. De bossen zijn dan ook een heerlijke plek om even helemaal tot rust te komen of te ontspannen. Veel mensen zoeken dan ook graag de bossen voor een dagje op en beleven op deze manier een heerlijk uitstapje. De bossen zijn mooi in ieder seizoen, zo kun je er in de herfst natuurlijk genieten van de meest schitterende herfstkleuren, en in de zomer kun je er heerlijk beschut tussen de bladeren lopen. Maar ook in de winter kan het er prachtig zijn met de ijspegels die langs de bladeren naar beneden hangen en de schitterende ijs vormen.

 

En laten we dan ook de lente niet vergeten. De eerste groene blaadjes komen weer aan de bomen en daarnaast zien we hier en daar ook kleine bloemetjes opkomen. Een heel mooi gezicht en het is dan ook heerlijk om er in deze tijd van het jaar lekker op uit te gaan! Zo zie je dus maar dat het bos in ieder seizoen wel iets te bieden heeft en dat je vooral heerlijk kunt genieten!

 

Voor veel mensen hebben de bossen dan ook ontzettend veel aantrekkingskracht en ze brengen er dan ook graag wat tijd door! En in ons land zijn er ook voldoende woningen in de bossen te vinden! Steeds meer mensen ontdekken de charme van het wonen in de bossen en het zo opgaan in de natuur dat ze er ook voor kiezen om een woning in te betrekken die in de bossen gelegen is.

 

Uiteraard is het wonen in de bossen totaal anders dan wanneer je een woning midden in een dorp of een stad betrekt. Er zijn dan ook zeker wel een aantal factoren waar je goed rekening mee moet houden als je in de bossen woont. In deze blog vertellen we je graag alle voordelen en nadelen van het wonen in de bossen en laten we je graag zien waarom veel mensen hier tegenwoordig voor kiezen, lees je met ons mee?

 

De bossen zijn van alle markten thuis

 

Het leuke aan de bossen is dat je er werkelijk waar van alles kunt vinden. Vandaar dat ze ook wel zeggen dat de bossen van alle markten thuis zijn. Zo kun je in de bossen de meest prachtige natuur vinden, eeuwenoude bomen vak dik tot dun en vol blad of kaal. Maar ook enorm veel dieren vinden hun plekje in het bos. Denk aan eekhoorns, mieren, herten en bijvoorbeeld allerlei kleine knaagdieren. Zij vinden allemaal hun plekje in het bos en vandaar dat je dan ook als je goed kijkt heel veel dieren kunt vinden in het bos. Het is ontzettend leuk om hiernaar te kijken en de dieren allemaal hun weg te zien gaan!

 

Daarnaast kun je in de bossen ook schuilen voor de regen, schaduw vinden als de zon heel fel schijnt en kun je dus veel voordeel van de bomen hebben. Daarnaast is het ook zo dat het met onweer juist weer flink gevaarlijk in het bos kan zijn doordat de bliksem in de bomen in kan slaan. En net als bij storm moet je in het bos dan ook goed uitkijken. Het kan namelijk zo hard waaien dat zware takken naar beneden kunnen komen met alle gevolgen van dien.

 

En ook sneeuwval kan best een risico vormen in de winter. Als er namelijk veel sneeuw op de takken van de bomen komt te liggen of veel ijs kunnen deze flink zwaar worden en zo zwaar zelfs dat ze afbreken en je kunt je voorstellen dat dit best veel schade aan je woning in het bos kan veroorzaken of ervoor kan zorgen dat je zelf gewond raakt. In deze periodes is het dus heel belangrijk om extra voorzichtig in het bos te zijn zodat je geen gevaar loopt en zodat je woning heel blijft.

 

De keuze om een woning in het bos te betrekken

 

Veel mensen die zich aangetrokken voelen tot het bos en er over nadenken om in het bos te gaan wonen hebben best eerst wel even wat hordes te nemen. Het is namelijk niet zomaar een besluit dat je even neemt en er komt ook best wel het een en ander bij kijken.

 

Ten eerste is het zo dat een woning in het bos vaak wat meer afgelegen ligt dan een woning in de bebouwde kom. Je zit dus overal wat verder vandaan. Hierdoor moet je bijvoorbeeld rekening houden met een langere reistijd naar bepaalde voorzieningen.

 

Maar ook leef je midden in de natuur en hierbij spelen nu eenmaal bepaalde factoren een rol. Zo moet je er rekening mee houden dat het in het bos in de herfst bijvoorbeeld flink kan stormen en dat dit ervoor kan zorgen dat er gevaarlijke situaties met loshangende takken kunnen ontstaan. Daarnaast kan dit dus ook voor schade aan je woning zorgen. Het is goed om je dit te realiseren en om er dus voor te zorgen dat je veilig blijft. En dat je bijvoorbeeld takken die dreigen los te raken in de buurt van je woning alvast verwijderd.

 

En als het veel regent kan het in de bossen ook al snel erg drassig worden. Het kan dan zo zijn dat bepaalde paden met de auto wat minder goed begaanbaar zijn. dit zijn factoren waar je op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo aan denkt maar waar je dus wel maar beter rekening mee kunt houden omdat je natuurlijk niet graag ergens halverwege het bos vast komt te zitten met je auto.

 

De keuze om dus een woning in het bos te betrekken is een keuze waar nog best wel het een en ander bij komt kijken en waar je dus vooral goed over na moet denken!

 

Allerlei regels en wetten

 

Je kunt je vast wel voorstellen dat we in Nederland zuinig zijn op onze bossen en dat hier dus best wel wat regels aan verbonden zijn om er voor te zorgen dat de bossen zo goed en zoveel mogelijk behouden worden.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld regels over het stoken in een woning en de voorzieningen die je rondom je woning aanlegt. Zo mag je niet zomaar uitbouwen en de hoogte in werken. Hier zitten normaal gesproken bij de bouw van woningen ook al regels aan maar bij woningen in het bos zijn dat er net nog even iets meer. Dit komt doordat je in het bos ook nauw samenwoont met de dierenwereld en ook hier moet je met zorg mee omgaan.

 

Vandaar ook dat er allerlei regels en wetten bestaan waardoor het behoudt van de natuur en de dieren wereld niet in het gedrang komt en je toch in de natuur kunt wonen! Op deze manier gaat dat allemaal heel goed samen en kun je dus heerlijk genieten van jouw woning midden in het bos!

 

De tuin van een boswoning

 

Bij een bos woning heb je uiteraard vaak net als bij vele andere woningen ook een tuin! Het leuke is dat je deze tuin vaak al meteen vol groen hebt staan doordat het dus eigenlijk een stukje bos is. Dit vraagt natuurlijk wel een hele andere vorm van onderhoud dan een tuin van een woning in een dorp of een stad.

 

Ten eerste heb je te maken met het feit dat er veel bomen in de tuin zullen staan en de bodem heeft ook nog eens een speciale structuur. Hier kun je dus niet zomaar van alles planten en laten groeien. Ook moet je er rekening mee houden dat de zon niet altijd even goed door de bomen kan schijnen en dat je er dus op let dat je planten die veel zon nodig hebt maar beter niet in je tuin kunt zetten.

 

Dit zijn namelijk geen optimale omstandigheden voor deze planten en het is dan ook beter om ze niet in je bos tuin te zetten.

 

Wel is het erg leuk om in de tuin van je boswoning met veel hout te werken. Maak bijvoorbeeld een omheining van stukken hout uit het bos, en stapel ook gerust stukken hout op in de tuin voor de haard binnen. Maar ook kun je prima met boomstammen uit de voeten in je tuin. Maak er bijvoorbeeld krukjes van of een tafel op deze manier realiseer je een hele gezellige plek in je tuin terwijl je gebruik maakt met items uit de natuur!

 

Uiteraard zijn er ook voldoende planten die wel prima kunnen overleven in een bos tuin. Maak hier dan ook gebruik van om op deze manier meer groen in je tuin te realiseren al zal dit lang niet altijd nodig zijn omdat je tuin zich midden in de groene bossen bevindt!

 

De charme van een woning in het bos

 

Net als iedere andere woonvorm heeft ook een boswoning zeker zo zijn charme. Ten eerste is het ontzettend fijn om midden in het bos te wonen en zoveel natuur om je heen te hebben. Dit heeft dan ook zeker zo zijn charme en we kunnen dan ook echt helemaal begrijpen dat dit een grote wens is van veel mensen. Het is namelijk ten eerste enorm sfeervol om in het bos te wonen. Zo leef je dus echt samen met de natuur en met de seizoenen mee. daarnaast beleef je de seizoenen dus ook nog eens veel intenser en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Stel je eens voor dat je wakker wordt van de zon die in je bos huisje naar binnen schijnt en dat je vervolgens lekker buiten kunt gaan zitten met een kopje thee terwijl de vogels fluiten en je de blaadjes hoort ritselen. Een heerlijk en rustgevend gevoel waar je dan ook enorm van kan genieten. Maar dat is dan ook meteen het grote voordeel van wonen in het bos. Je kunt er namelijk heerlijk tot rust komen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Daarnaast heb je ook geen haast in het bos, alles gaat op zijn eigen tijd en als vanzelf ga je in dit ritme mee. je kunt er dus echt even helemaal ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven en met onze drukke levens vandaag de dag is dat natuurlijk wel heel erg fijn! Wij snappen dan ook zeker dat heel veel mensen onwijs graag in het bos willen wonen en zich hier ook erg prettig bij voelen. Dit heeft dan ook zeker zijn charme en daarnaast is het ook echt uniek. Die sfeer die het bos met zich meebrengt vind je dan ook echt nergens anders en dat maakt het dan ook meteen extra bijzonder! Vandaar dat bos huisjes ook zeer geliefd zijn!

 

Materialen uit de natuur

 

Als je eenmaal woont midden in het bos is het natuurlijk wel heel erg leuk om in en rond je woning heel veel materialen uit het bos te gebruiken. Op deze manier betrek je de natuur optimaal bij je woning en maak je er ook echt een geheel van. Dit is eigenlijk ook stiekem wel een beetje de bedoeling van wonen in het bos.

 

Op deze manier realiseer je namelijk een heel sfeervol geheel en zorg je er ook nog eens voor dat jouw huisje helemaal bij het bos past, het gaat als het ware op in de natuur en dat is natuurlijk wel heel erg mooi en speciaal!

 

Wonen in het bos

 

We zouden het zeker iedereen aanraden om te gaan wonen in het bos. Uiteraard is het wel belangrijk dat je veel aandacht zorg en liefde voor de natuur hebt maar als dit het geval is dan kan het wonen in het bos zeker een hele fijne keuze voor je zijn. het heeft dan ook heel erg veel voordelen en is zo ontzettend bijzonder! De sfeer die je in het bos ervaart kun je eigenlijk nergens anders vinden en zorgt er dan ook voor dat je altijd heerlijk ontspannen bent en dat je optimaal van de natuur kunt genieten! Ontzettend fijn natuurlijk en ook echt de moeite waard!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »