{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 10 mei 2024

Zeeland in je achtertuin

Als het zomer is trekken we vaak massaal met zijn allen naar de Nederlandse stranden toe. We genieten er onwijs van om tijd op het strand door te brengen en genieten van de golven, de zee, het zand tussen onze tenen en de heerlijke sfeer die er hangt. Er zijn dan ook veel verschillende elementen bij elkaar die het voor veel mensen onwijs fijn maken om eens heerlijk van een dagje strand te genieten.

Het is dan ook ontzettend leuk om een stukje van het strand mee naar je eigen achtertuin te nemen. Niet enkel maar om het mooier te maken maar zeker ook om een stukje herinnering mee naar huis te nemen. En nergens kun je dat zo goed doen dan vanaf het strand. Er is daar dan ook zeker weten meer dan genoeg te vinden wat je mee naar huis kunt nemen om de meest mooie creaties in je eigen tuin mee te maken.

Realiseer dan ook met veel plezier en creativiteit een stukje Zeeland in je eigen achtertuin en geniet wanneer je maar wil van de meest mooie creaties! Breng de sfeer dus mee naar huis van deze heerlijke plek en zorg dat je er thuis te allen tijde heerlijk van genieten kunt! In deze blog laten wij je zien hoe je dat het beste kunt doen! We geven je een paar fijne ideeën zodat ook jij kunt genieten van al het mooie wat Zeeland te bieden heeft dichtbij huis. Lees je met ons mee?

De charme van Zeeland

Als we het gaan hebben over deze prachtige plek dan raken we eigenlijk niet uitgesproken. En met ons vele andere mensen gezien de populariteit van deze schitterende plek. Zeeland is dan ook werkelijk een geweldige plek om naartoe te reizen waar dan ook van alles te beleven valt. Zeeland is veelzijdig en heeft van alles te bieden, en dat is echt niet enkel zee en strand.

Uiteraard is dat wel waar deze schitterende provincie om bekend staat. De prachtige zandstranden waar het in de zomer onwijs fijn vertoeven is. Maar ook in de winter is dit een geweldige plek om tijd door te brengen want ook dan zijn de zee en het strand werkelijk waar een plaatje om te zien.

Maar naast zon zee en strand heeft Zeeland nog veel meer schitterende natuur, fijne markten, mooie dorpjes met leuke winkeltjes en barst het er van de restaurantjes. Tel daarbij op dat je er ook nog eens heerlijk kunt wandelen en fietsen en het plaatje is wel compleet zouden wij zo denken!

Meer dan genoeg reden dus om naar deze schitterende plek af te reizen en om zelf de charme van Zeeland te proeven en ervaren. Na een bezoekje ben je zeker weten om!

Zon zee en strand

De meeste mensen brengen vooral graag een bezoekje aan Zeeland om natuurlijk even heerlijk naar het strand te gaan. En dat is ook helemaal niet verwonderlijk want het is er dan ook werkelijk waar schitterend. Zeeland heeft heel wat kilometers aan zandstrand waar je jezelf dus zeker weten wel kunt vermaken. Zo zijn er rustige stranden waar je echt van de natuur kunt genieten en wat drukkere stranden met een strandtent waar het iedere dag feest is en van alles ertussen in. Op deze manier maak je er dus ook echt een feestje van en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Ook de zee is natuurlijk prachtig om te zien en in de zomer ook nog eens zeer geschikt voor een heerlijke verfrissende duik. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat bij hogere temperaturen de stranden vol liggen met mensen die allemaal heerlijk willen genieten van het mooie weer en een koele duik. Tel daarbij op dat het ook nog eens zo is dat de temperatuur op hete dagen aan het strand vaak een stuk aangenamer is en je hebt alles in huis voor een heerlijk dagje weg!

Zeeland in je achtertuin

Als je dus ziet hoeveel moois Zeeland te bieden heeft dan is het natuurlijk ook meteen helemaal niet zo vreemd dat veel mensen graag een stukje Zeeland in hun achtertuin willen hebben. Dit brengt dan ook echt heel goed die sfeer naar je eigen tuin waar je dus vervolgens optimaal van kunt genieten. Het is dan ook zeker weten een feestje om op deze manier te genieten van zon zee en strand.

Er zijn gelukkig ook meer dan voldoende manieren om de charme en sfeer van Zeeland naar je eigen achtertuin te vertalen en daardoor zit er ook altijd wel een manier bij die helemaal bij je past en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig.

Je kunt het natuurlijk op verschillende manieren aanpakken van heel subtiel tot uitbundig en alles ertussen in. In deze blog gaan we je dan ook laten zien dat er verschillende mogelijkheden zijn waardoor we altijd wel de mogelijkheid kunnen vinden die het beste bij jou past.

Neem de schatten mee naar huis

Als je in Zeeland bent dan kom je natuurlijk allerlei schatten tegen. Als je namelijk op het strand loopt dan kun je hier van alles vinden en het is natuurlijk heel erg fijn om al deze schatten mee naar huis te nemen. Denk bijvoorbeeld aan schelpen, drijfhout of andere schatten van de Zee.

Het leuke aan deze schatten is dus dat je ze vervolgens op een hele leuke en speelse manier in je tuin kunt verwerken waardoor er een heel leuk beeld ontstaat. Denk bijvoorbeeld eens aan drijfhout wat je een plekje kunt geven als decoratie in je tuin en wat je zelfs zou kunnen beschilderen voor een heel fijn effect.

Maar ook met schelpen kun je natuurlijk ongelofelijk veel kanten op. Verwerk bijvoorbeeld schelpen in een windlicht. Strooi er wat zand in zet er een kaars bij en maak het geheel af met wat kaarsen en je hebt echt een heel sfeervol geheel te pakken. Ontzettend leuk en sfeervol natuurlijk!

En ook een mooie hanger kun je natuurlijk heel leuk met schelpen maken en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan. Met schelpen kun je zo ongelofelijk veel kanten op, zelfs een paar losse schelpen op tafel zorgen al voor een heel sfeervol geheel en doen je al echt denken aan het strand!

De kleuren van de zee

Een andere manier om de sfeer van het mooie Zeeland naar je achtertuin te vertalen is door de kleuren van de zee te gebruiken. Door veel wit en blauw in je tuin een plekje te geven en door in je tuin veel met deze kleuren te werken krijg je natuurlijk wel echt die sfeer te pakken waar je zo naar op zoek bent.

Je wil heel graag dat gevoel van zon zee en strand overbrengen en de basis hiervoor kun je dus heel erg goed leggen door het gebruik van de juiste kleuren. Daarnaast zien deze kleuren er ook nog eens heel erg fris uit waardoor je dus echt een heel fijn totaal plaatje krijgt.

De kleuren van de zee zijn ook nog eens hele rustgevende kleuren en ook dat is natuurlijk iets wat je heel graag in je tuin terug zou willen zien. Je zoekt toch ook vaak rust en ontspanning in je tuin en het gebruik van de juiste kleuren kan daar dus zeker weten enorm bij helpen!

Gebruik de juiste beplanting

Een tuin vol met kleurige bloemen doet natuurlijk niet direct aan het strand denken maar eerder aan een tropische bestemming. Als jij dus echt die sfeer van het strand wil weergeven in je tuin dan kan het dus echt een aanrader zijn om het allemaal wat rustiger te houden. Kies dan ook voor beplanting die bij dit beeld past en probeer het vooral niet te bont te maken. Dit is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan maar zeker weten mogelijk.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor allerlei gras soorten. Er zijn onwijs veel mooie soorten siergras die je dus prima een plekje kunt geven in je tuin en die dus zorgen voor veel sfeer en gezelligheid! Zonder dat ze verder te druk of opzichtig zijn want dat is dan ook iets dat niet echt bij een strand tuin past.

Maar met de juiste en vooral meest rustige beplanting zowel in vorm en kleur kom je dus zeker weten een heel eind en zorg je dus ook echt voor die hele fijne sfeer die veel mensen zo prettig vinden. Ook hiermee breng je dus weer een bepaalde rust en ruimte in je tuin die deze heerlijke sfeer nog meer tot recht laten komen.

Naast de verschillende soorten siergras kan ook heide en verse kruiden een hele fijne invulling geven aan je tuin. Zo heb je toch wat groen te pakken maar blijft het rustig en blijft de strand sfeer goed behouden. Wat ons betreft dus een hele fijne tip.

Laat elementen terugkomen

In Zeeland zie je dus allerlei elementen rondom de zee voorbij komen. Denk aan maritieme items maar ook zee, strand, vis en bootjes. Het kan dus heel erg leuk zijn om ook deze thema’s op een subtiele manier in je tuin te verwerken. Vooral in de vorm van accessoires kun je hier heel erg veel mee doen en dit geeft dan ook meteen veel sfeer en gezelligheid in je tuin.

Pak dit dan trouwens wel een beetje subtiel aan want het kan ook al snel teveel worden en dat wil je natuurlijk liever niet. Kies dus voor een paar goedgekozen items die echt iets aan je tuin toevoegen en laat het daar dan vervolgens ook bij. Liever een goed gekozen blikvanger dan een tuin vol items die allemaal drukte met zich meebrengen en dus eigenlijk een beetje verzakken in de rest.

Door bepaalde elementen vanuit Zeeland in je tuin terug te laten komen laat je die sfeer dus heel erg goed naar voren komen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Daarnaast is het ook heel leuk om op deze wijze creatief bezig te zijn en je tuin steeds meer vorm te geven.

Zeeland in je achtertuin

Er zijn natuurlijk onwijs veel verschillende stijlen te ontdekken en het leuke is dat al deze stijlen bij elkaar echt voor een stukje Zeeland in je tuin zorgen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Je kunt jezelf dan ook zeker weten helemaal uitleven en er op deze manier voor zorgen dat je zeeland naar je achtertuin brengt, dit kun je bijvoorbeeld doen door allerlei nautische thema’s in je tuin te verwerken. Maar ook kun je daadwerkelijk schatten vanuit het strand meenemen en deze dus een plekje in je tuin geven. Dit alles zorgt natuurlijk voor veel sfeer en gezelligheid en dat is waar het allemaal om draait.

Ook met kleur kun je natuurlijk heel erg veel doen als het gaat om het weergeven van een bepaalde sfeer in een ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde kleuren kiezen die je echt doen denken aan het strand. Door deze kleuren een plekje te geven krijg je al snel die echte Zeeland sfeer te pakken!

Maar ook met de beplanting in je tuin kun je spelen om de sfeer van zon zee en strand goed weer te geven. Zo kun je natuurlijk allerlei soorten beplanting kiezen die rust uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten siergras. Dit zijn echt typische soorten planten die het heel erg goed doen in een tuin met een beach vibe. Deze soorten grassen kom je namelijk ook vaak in de duinen tegen en daar doet het je dan ook vaak direct aan denken. Onwijs leuk dus om deze soorten beplanting aan je tuin toe te voegen.

Kijk wel uit met allerlei soorten gekleurde bloemen. Door veel kleur toe te voegen aan je tuin gaat helaas dat strand gevoel een beetje verloren terwijl je dat nu juist zo graag terug wil zien in je tuin. Mocht je toch heel erg graag bloemen een plekje in je tuin willen geven denk dan aan witte bloemen of eventueel licht roze. Dan blijft het nog rustig terwijl je zo toch bloemen in je tuin hebt staan.

Kortom er zijn gelukkig zoveel verschillende manieren te vinden om die strand sfeer naar je eigen achtertuin te brengen en om dus ook in je eigen tuin het gevoel te krijgen alsof je zo Zeeland in stapt. Het is heel erg leuk om hier creatief mee aan de slag te gaan en ook wel een beetje mee te spelen om zo de tuin van je dromen te realiseren waar je nog heel lang van genieten kunt met heel veel plezier.