{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 23 mei 2022

Zijn goedkope tuinmeubelen uiteindelijk duurkoop?

 

Rond deze tijd van het jaar kom je het overal tegen, aanbiedingen. Allerlei producten worden tegen lagere prijzen aangeboden om consumenten tot het kopen ervan over te halen. Vaak zien we dan ook ontzettend veel aanbiedingen voorbij komen voor hele goedkope producten. Nu is het natuurlijk de grote vraag of het ook daadwerkelijk altijd beter is om voor een goedkoper product te gaan of dat goedkoop soms ook weleens duurkoop kan zijn.

 

In deze blog duiken we vooral de wereld van de tuinmeubelen in. Is het daadwerkelijk slim om goedkope tuinmeubelen aan te schaffen voor een zo laag mogelijke prijs of snij je jezelf hier uiteindelijk mee in de vingers en kun je beter voor een wat duurdere tuin set gaan die meer kwaliteit biedt?

 

En wat zijn vaak de voor en nadelen van een goedkopere tuin set en welke redenen hebben mensen vaak om een bepaalde keuze te maken. Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe het allemaal in zijn werk gaat en zal het voor jouzelf ook duidelijker zijn welke keuze je het beste kunt maken. Kies jij uiteindelijk dus voor een goedkoper tuinmeubel of ga je toch voor een duurdere uitvoering. Lees je met ons mee?

 

Op zoek naar nieuwe tuinmeubelen

 

Nu de Lente er weer bijna aankomt en het zonnetje weer lekker gaat schijnen krijgen we allemaal spontaan weer zin om onze tuin helemaal klaar te maken voor de komende twee heerlijke seizoenen. We beginnen vaak met de grote schoonmaak, bezoeken met zijn allen massaal het tuincentrum om nieuwe plantjes aan te schaffen en gaan natuurlijk uiteindelijk ook vaak op zoek naar nieuwe tuinmeubelen.

 

Soms zijn we enkel op zoek naar een lekkere stoel of een klein tafeltje om de boel net even een beetje een andere look te geven. Maar soms zijn we ook op zoek naar een totaal nieuwe set tuinmeubelen en dan kan dit best even een flinke zoektocht zijn. Er is namelijk ontzettend veel keuze en dat kan maken dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien.

 

Maar buiten dat je dus veel keuze hebt is het natuurlijk vooral heel erg leuk om op zoek te gaan naar nieuwe tuinmeubelen. Je kunt hiermee je tuin een compleet nieuwe sfeer geven en dat is natuurlijk wel erg gezellig! Daarnaast zorg je er op deze manier ook voor dat je heerlijk kunt genieten van al het moois om je heen en dat je tuin helemaal bij je past!

 

Er valt heel veel te kiezen

 

We gaven het net natuurlijk al even aan maar als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen kan het een flinke zoektocht zijn. Het helpt dan enorm als je in ieder geval vooraf alvast om je heen kijkt naar wat er eigenlijk allemaal te krijgen is zodat je al een beetje een idee hebt waar je naar op zoek bent.

 

Dat maakt de zoektocht later een stuk gemakkelijker omdat je dan heel gericht kunt gaan zoeken en dat scheelt een heleboel tijd en moeite. Het kan natuurlijk ook juist zo zijn dat je helemaal totaal geen idee hebt wat je nu leuk vindt en dat je echt eerst eens even wat meubelen in het echt moet gaan bekijken. Dat kan dan natuurlijk ook heel goed en het is dan zeker een tip om in dit geval eerst eens even wat winkels langs te gaan en jezelf op die manier te oriënteren!

 

Ook kan het dan enorm leuk zijn om te zien wat er eigenlijk allemaal op de markt is en wat dus eigenlijk ook het beste bij je wensen en je tuin past! Op die manier vind je uiteindelijk het meubel waar je blij mee zal zijn en waar je ook veel plezier aan zal beleven!

Maar doordat er zoveel te kiezen valt kan het ook juist een stuk lastiger worden om meubelen naar wens te vinden die helemaal bij je passen. Zo kun je kiezen uit heel veel verschillende materialen, kleuren, modellen en afmetingen en dat maakt het natuurlijk flink lastig om jouw ideale meubel te vinden!

 

En mocht je dan uiteindelijk een keuze hebben kunnen maken dan vind je het soort meubel dat je voorkeur heeft vaak aangeboden tegen heel veel verschillende prijzen en in veel verschillende uitvoeringen en dan kan het flink lastig kiezen worden.

 

Waar het dan uiteindelijk vaak om gaat is de kwaliteit van het product. Het product is er dan in verschillende uitvoeringen, en zal dan ook net wat verschillen van elkaar. Vandaar dat het erg belangrijk is om goed te kijken op welke punten jij belang hecht aan het product dat je koopt en op welke punten je het eventueel ook niet erg vindt om wat in te leveren.

 

Welke factoren bepalen de kwaliteit van je tuinmeubelen

 

Er zijn natuurlijk een aantal factoren die uiteindelijk de kwaliteit van je tuinmeubelen bepalen. Al deze factoren bij elkaar zorgen ervoor dat het meubel dat je koopt een bepaalde kwaliteit heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan het materiaal waar een meubel van gemaakt is. Dit bepaalt voor een heel groot deel ook de kwaliteit van het meubel. Je kunt jezelf vast wel voorstellen dat als het meubel van een mindere kwaliteit materiaal gemaakt is dat je dit ook terug ziet in het meubel. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je dit wel terug ziet in de prijs en het meubel dus goedkoper zal zijn. Maar of je hier dan echt mee geholpen bent of dat goedkoop misschien duurkoop is in dit geval dat blijft dan nog de vraag.

 

Maar naast het gebruik van het materiaal is het natuurlijk ook zo dat het merk soms een rol kan spelen. Tuinmeubelen van grote en bekende merken zijn vaak aardig aan de prijs. Dit komt doordat deze merken een bepaalde bekendheid hebben en vaak hun sporen al hebben verdiend. Je betaalt dan ook vaak een beetje mee voor het merk. Daardoor zien we dat de prijzen bij deze merken vaak flink hoog liggen maar dit is echt niet enkel maar voordelig. Soms is de kwaliteit zelfs helemaal niet zo goed maar betalen mensen het er toch voor.

 

Vandaar dat het altijd de moeite loont om goed om je heen te kijken en om ook verschillende merken met elkaar te vergelijken. Wees verder ook vooral niet bang om eens bij de wat minder bekende merken te kijken zodat je het ook goed met elkaar vergelijken kunt. Deze merken zijn dan wel minder bekend maar kunnen vaak wel flink mooi zijn en van een goede kwaliteit. En het fijne is dat ze vaak gunstiger zijn van prijs!

 

Het loont dus zeer zeker de moeite om eens goed om je heen te kijken en om jezelf te realiseren wat je precies belangrijk vindt en welke factoren bij jou een grote rol spelen! Op deze manier kun je het beste een afweging maken die bij jou past!

 

Is goedkoop dan altijd duurkoop

 

We hebben je in deze blog laten zien dat er heel veel factoren een rol spelen bij het bepalen van de prijs van tuinmeubelen. En een van die factoren is dan ook de kwaliteit. En dan komt natuurlijk de vraag is goedkoop dan altijd duurkoop? En het antwoord op deze vraag is niet zo heel eenvoudig. Sommige goedkope tuin meubelen zijn gewoon heel goed afgeprijsd maar wel degelijk van een hele goede kwaliteit. In dat geval is goedkoop natuurlijk echt geen duurkoop. Vandaar dat je dit ook eigenlijk per item moet bekijken en dat je het niet zomaar over een kam kan scheren.

 

Op die manier zie je vaak dus ook dat er een aantal factoren zijn waar je rekening mee moet houden en waar je goed naar moet kijken en waaraan je dus kunt zien of een goedkope aankoop duurkoop is of juist een hele waardevolle aankoop voor een mooie prijs.

 

Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal waar het meubel van gemaakt is. Is dit kwalitatief goed materiaal wat normaal best aan de prijs is? Of is het heel goedkoop materiaal waarbij het je dus ook niet verbaasd dat het afgeprijsd is? En kijk daarnaast ook naar de vormgeving van het meubel en naar hoe het in elkaar zit. Is dit lastig en kun je zien dat hier aardig wat werk aan te pas is gekomen of valt dit allemaal wel mee en zit het vrij simpel in elkaar?

 

En kijk ook vooral naar hoe het tuinmeubel oogt. Oogt het bijvoorbeeld wel echt als een stevig en degelijk meubel of heb je het gevoel dat dit totaal niet het geval is? Dat zijn allemaal elementen die een rol spelen bij hoe jij je tuin meubelen ervaart die je op het oog hebt en die dus ook bij elkaar bepalen of goedkoop duurkoop is of juist niet.

 

Vandaar dat het ook slim is om niet zomaar over een nacht ijs te gaan maar dat het heel zinvol kan zijn om eerst eens goed om je heen te kijken. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat je dus heel goed weet welke elementen belangrijk zijn bij de prijs opbouw van een meubel en of deze ook de moeite waard zijn en met elkaar in verhouding staan.

 

Zo zie je dus ook maar dat goedkoop zeker niet altijd duurkoop hoeft te zijn maar dat dit dus enorm per item kan verschillen. Op die manier is het dus altijd raadzaam om goed je onderzoek te doen en tot een goede keuze te komen!

 

Het voordeel van goedkope tuinmeubelen

 

Er zitten natuurlijk een heleboel voordelen aan goedkope tuinmeubelen. Dat is dan ook meteen een van de redenen dat veel mensen voor goedkope tuinmeubelen kiezen. Ten eerste is de prijs natuurlijk heel aantrekkelijk. Hiervoor hoef je het vaak niet te laten en als je een beetje goed om je heen kijkt kun je dus ook echt prima meubelen vinden voor een lagere prijs.

 

Doordat de prijs laag is zien we ook vaak dat mensen het minder erg vinden om na verloop van tijd van meubelen te verwisselen. Dus als je graag van afwisseling houdt en je vindt het juist leuk om na enkele jaren weer eens andere meubelen te hebben staan dan kan het natuurlijk heel prettig zijn om hiervoor te kiezen en om voor goedkope tuin meubelen te gaan.

 

Een ander voordeel is dat we vaak horen dat mensen het gevoel hebben dat ze een hele fijne koop hebben en dat ze daardoor ook wat makkelijker met de meubelen om kunnen gaan. Ze zijn wat minder bang voor een krasje hier en daar en je snapt natuurlijk wel dat dit zeker met kleine kinderen heel erg prettig kan zijn!

 

Er zijn dus zeker veel voordelen te vinden van goedkope tuin meubelen en dat is ook alleen maar fijn. Daardoor is het voor heel veel mensen toch een reden om voor goedkope tuin meubelen te kiezen.

 

De redenen om voor goedkope tuin meubelen te kiezen

 

Er zijn heel veel verschillende redenen te vinden waarom mensen kiezen voor goedkope tuin meubelen. Uiteraard heeft iedereen hier weer een ander gevoel bij en zijn de redenen ook heel verschillend maar toch zijn er een aantal redenen die we opvallend vaak voorbij zien komen.

 

Ten eerste zien we vaak als reden de prijs. Mensen hebben simpelweg het budget niet voor prijzige tuinmeubelen en dan kunnen goedkope tuin meubelen natuurlijk echt wel een hele fijne uitkomst bieden! Daarnaast zien we ook vaak dat mensen er minder geld aan willen besteden. Ze vinden het gewoon niet waard of voelen zich er niet prettig bij om hele dure tuin meubelen te hebben staan in hun tuin. Ook dan kunnen goedkope tuinmeubelen natuurlijk echt een hele fijne uitkomst bieden aangezien deze natuurlijk vaak heel fijn geprijsd zijn!

 

En tot slot zie je ook vaak dat mensen het simpelweg best een risico vinden om hele dure tuin meubelen in de tuin te zetten zeker als ze bijvoorbeeld huisdieren hebben of kleine kinderen. Ze nemen dan liever het zekere voor het onzekere en kiezen voor goedkopere meubelen die wel tegen een stootje kunnen en waarbij het dus ook een stuk minder erg is als er iets mee gebeurd. En dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk!

 

Zijn goedkope tuinmeubelen uiteindelijk duurkoop

 

Na het lezen van deze blog kun je dus zelf je conclusie wel trekken of goedkope tuinmeubelen duurkoop zijn. Er zijn een aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de prijs van tuin meubelen en die dus uiteindelijk ook bepalen of goedkoop duurkoop is. Op die manier kun je dus het plaatje compleet maken en kiezen of dit ook geldt voor de meubelen die je zelf op het oog hebt.

 

Goedkope tuin meubelen hoeven dan ook zeker niet altijd duurkoop te zijn en kunnen soms een hele fijne deal vormen waar je onwijs veel plezier van kunt hebben. Ook heeft het antwoord op deze vraag natuurlijk alles te maken met welke eisen jij aan je tuin meubelen stelt. Dit is voor iedereen anders en zal dan ook mede bepalen of je goedkoop als duurkoop ervaart of niet.

 

Hierin is dus zeker wel wat verschil te vinden en dat maakt het dan ook lastig om echt goed te bepalen of goedkoop duurkoop is. Het hoeft in ieder geval zeker niet altijd zo te zijn!