{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 8 mei 2024

Zomers genieten in de tuin: hoe je de perfecte buitenruimte creëert

In de zomer wil je natuurlijk lekker genieten van je tuin. Je brengt er dan ook graag veel tijd door en geniet lekker van het zonnetje en de warme temperaturen. Het is dan ook de ideale plek om te ontspannen en even helemaal tot rust te komen. Geen wonder dus dat we met zijn allen graag veel tijd aan de inrichting van onze tuin besteden en graag willen dat onze tuin er zo sfeervol en gezellig mogelijk uit komt te zien.

We willen dan ook allemaal graag de perfecte buitenruimte realiseren die aan al onze wensen voldoet. Maar is dat eigenlijk wel realistisch en mogelijk? En hoe zorg je er nu eigenlijk echt voor dat jouw tuin perfect is. Gelukkig is er een schema wat ons hier een handig handje bij kan helpen. Er bestaat namelijk een schema met factoren die bijdragen aan het plezier wat we van onze tuin hebben. Al deze factoren moeten dus terug komen in je tuin op de juiste wijze om op die manier vervolgens de perfecte buitenruimte te realiseren zodat het hele plaatje zal kloppen.

Enorm handig natuurlijk en het geeft dan ook een groot voordeel. De hoogste tijd dus om eens naar dit lijstje te gaan kijken en om alles eens op een rijtje te zetten zodat ook jij de perfecte buitenruimte voor jezelf kunt realiseren waar je heel erg veel profijt van kan hebben. Lees je met ons mee?

Zorg voor een fijn zitgedeelte

Het is waarschijnlijk het middelpunt van bijna iedere tuin en vaak besteden we er ook veel zorg en aandacht aan, het is de plek waar we lekker kunnen ontspannen maar ook de plek waar vaak ons sociale leven zich afspeelt. We hebben het dan natuurlijk over het zitgedeelte. Een heerlijke plek waar je lekker even helemaal tot rust kan komen en kan genieten van alles om je heen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen die ervoor zorgen dat het zitgedeelte in jouw tuin zo sfeervol en relaxt mogelijk zal zijn. En deze punten zetten we dan ook graag even op een rijtje. Ten eerste is het heel erg belangrijk om te zorgen voor fijne tuinmeubelen. En dan het liefste ook voor echt comfortabele tuinmeubelen waar je heerlijk op kunt zitten of liggen, hier heb je dan ook het meeste voordeel van en grote kans dat jij dan lekker veel tijd in je zithoek in de tuin door gaat brengen.

Je kunt ook kiezen voor een fijne lounge set of heb je weleens aan een hangstoel of een hangmat gedacht. Ook dit zijn hele fijne meubelen om lekker op te relaxen en ontspannen. En vergeet ook vooral geen fijn bijzettafeltje toe te voegen om je hapje of je drankje op te zetten. Alles bij elkaar zorg je zo voor een hele fijne setting waar je optimaal van profiteren kan.

Zorg voor voldoende schaduw

Als je graag zoveel mogelijk profijt van je tuin wil hebben dan wil je er in zoveel mogelijk verschillende weerstypes tijd door kunnen brengen. Dus niet alleen als het aangenaam is maar ook als het wat koeler is of juist erg heet is. Het kan dan heel erg helpen om wat schaduw in je tuin te hebben voor de hele hete zomerdagen. Het kan dan namelijk soms zo warm worden dat het gewoon niet meer lekker is om in de tuin te zitten zonder beschutting en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Als je nu zorgt voor voldoende schaduw in de tuin dan hoeft dat echter geen probleem te zijn en kun je ook met heel heet weer prime van je tuin genieten en tijd door brengen in de tuin. Door dat je zorgt voor schaduw bescherm je jezelf tegen de hete zon en de sterke straling en kun je dus wat verkoeling en bescherming vinden. Op die manier is het toch mogelijk om nog lekker in de tuin te blijven zitten ook op een wat warmere dag!

Je kunt gelukkig ook op verschillende manieren voor die schaduw zorgen waardoor er dus altijd wel een wijze te vinden is die bij jouw tuin en jouw wensen past. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een parasol of een overkapping om op die manier wat bescherming te realiseren, maar je kan ook een pergola of een klimplant gebruiken voor wat natuurlijke schaduw. Of wat dacht je van een mooie grote boom in de tuin. Er zijn dus ook genoeg manieren om voor die schaduw en beschutting in je tuin te zorgen en daar dus veel profijt van te hebben.

Zorg voor goede verlichting in de tuin

En dan hebben we ook de verlichting nog. Verlichting is van onschatbare waarde als we het hebben over het zorgen voor sfeer in de tuin. En dat is natuurlijk uiteindelijk wat we allemaal wel graag willen. Wat sfeer en gezelligheid in de tuin. Gelukkig kun je dat dus prima bereiken met verlichting alleen moet je dus wel weten hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Je hebt namelijk twee soorten verlichting, ten eerste de functionele verlichting je raad het natuurlijk al dat is de verlichting die vooral een functie heeft en daarnaast dus de sfeerverlichting en ook die heeft een functie maar dan vooral het zorgen voor sfeer en gezelligheid in de tuin. Je snapt dus wel dat dit twee verschillende soorten verlichting zijn die dus ook allebei zo hun eigenschappen hebben. Het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken en om er zo dus voor te zorgen dat je de juiste verlichting kiest voor bij jou in de tuin om het plaatje helemaal compleet te maken.

Denk bijvoorbeeld aan lantaarns, spotjes, lichtslingers of hanglampen. Het kan allemaal tot zijn recht komen bij jou in de tuin en dus een hele fijne keuze vormen. Uiteindelijk zet je met verlichting wel echt de puntjes op de i in je tuin en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

Maak gebruik van kleur in de tuin

Een tuin kan natuurlijk niet zonder kleur en groen. En die twee kun je ook nog eens heel erg makkelijk samenvoegen. Want veel beplanting bevat natuurlijk ook aardig wat kleur en het is dan ook erg leuk om hier een beetje mee te spelen om zo voor een sfeervol beeld te zorgen! Het is dan ook absoluut een aanrader om op verschillende manieren kleur aan je tuin toe te voegen en dit doe je dan ook heel handig met wat fijne bloemen en planten die er natuurlijk in allerlei soorten en maten zijn.

Het leuke is dan ook om hier een beetje mee te spelen en om zo dus voor een heel gevarieerd beeld in je tuin te zorgen van allemaal verschillende soorten bloemen en planten in verschillende kleuren. Een mooie bloemenpracht die meteen dus heel erg veel sfeer naar je tuin toe brengt. Dat is natuurlijk wel echt een feestje en dus ook een onmisbare factor bij het realiseren van de perfecte tuin.

Je kunt overigens verschillende manieren gebruiken om de beplanting een plekje in je tuin te geven. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het realiseren van borders maar ook kun je kiezen voor bloempotten en bloembakken en deze vullen met bloemen en planten. Kortom kijk ook hierbij weer goed naar wat het beste bij jouw tuin past en maak er zo een compleet plaatje van!

Voeg een verrassingselement toe

Tot slot kan het heel erg leuk zijn om nog een verrassingselement aan je tuin toe te voegen. Hiermee bedoelen we dat je dus iets toevoegt wat niemand heeft verwacht en wat het plaatje dus helemaal compleet maakt of wat je tuin juist erg persoonlijk maakt. Het is dan ook heel erg leuk om dit te doen en om er zo dus voor te zorgen dat alles klopt.

Denk bijvoorbeeld aan een mooie tuinposter waar je een persoonlijke herinnering aan hebt. Of een mooi beeld dat een echte blikvanger vormt in je tuin. Maar ook kan het erg leuk zijn om te kiezen voor een bijzondere indeling van je tuin of een speciaal ontwerp wat je niet altijd zomaar overal ziet. Op die manier kun je dus heel erg veel kanten op en heb je dus ook veel mogelijkheden om van je tuin een sfeervol geheel te maken.

Ook kan het erg leuk zijn om water aan je tuin toe te voegen als echt verrassingselement. Denk bijvoorbeeld aan een vijver of een fontein. Dit zorgt niet alleen voor een heel ontspannen sfeer in je tuin maar stromend water kan ook nog eens een verkoelend effect geven. Om meer redenen een heel erg goed idee. En natuurlijk niet te vergeten dat het je tuin helemaal tot leven brengt en dat is wellicht ook wel meteen het grootste voordeel van een tuin met water.

Voeg nog wat accessoires toe

Als je tot slot echt een fijn en vooral persoonlijk geheel van je tuin wil maken dan kan je natuurlijk niet vergeten om nog wat accessoires aan je tuin toe te voegen. Deze zetten dan ook echt de puntjes op de i en maken het plaatje helemaal compleet. Denk bijvoorbeeld aan wat mooie kussens en plaids op de banken. Of een paar leuke beeldjes en kaarsen.

Ook kan het erg leuk zijn om bijvoorbeeld nog wat extra sfeerverlichting aan te brengen of wat bloempotten voorzien van een persoonlijke touch. Uiteindelijk maak je het plaatje zo dus echt helemaal compleet en is ook dit zeker weten een factor die onmisbaar is bij het realiseren van de perfect buitenruimte.

De perfecte tuin

Zoals je wel kunt lezen zijn er dus een aantal factoren die erg belangrijk zijn bij het realiseren van de perfecte tuin en die hier ook allemaal een belangrijke rol in spelen en met elkaar samenwerken. We mogen deze dan ook vooral niet vergeten en het is belangrijk dat we goed kijken hoe we deze factoren goed met elkaar samen kunnen laten werken en in balans kunnen brengen. Alleen zo zorgen we voor het beste resultaat.

Denk bijvoorbeeld aan de juiste indeling van je tuin, het netjes verzorgen van de zithoek aangezien dit toch zeker wel de plek is waar je het meeste tijd door gaat brengen. Maar ook het zorgen voor goede verlichting zorgt voor veel sfeer en levert dus een belangrijke bijdrage.

En laten we ook vooral de beplanting niet vergeten. Dit is toch zeker iets waar een tuin niet zonder kan en wat dus ook niet vergeten mag worden. Goede beplanting in een tuin maakt dan ook zeker weten het verschil en maakt een tuin heel sfeervol en gezellig en daarnaast heb je zo dus ook meteen het nodige groen te pakken en ook dat is een onmisbaar onderdeel van iedere tuin.

Met deze professionele tips kun je de perfecte buitenruimte creëren om optimaal te kunnen genieten van je tuin in de zomer. Zorg voor een comfortabel zitgedeelte, voeg schaduw en verlichting toe, maak gebruik van kleur en voeg water toe om je tuin tot leven te brengen. Maar vergeet ook vooral het persoonlijke tintje niet. Dit is enorm belangrijk als jij jezelf echt op je gemak wil voelen in je tuin. Het is uiteraard erg fijn om de nieuwste trends te volgen op de voet maar het toevoegen van een persoonlijk tintje aan je tuin is echt onmisbaar en mag zeker weten niet vergeten worden. Ook dit kun je gelukkig op veel verschillende manieren doen waardoor je er dus echt jou geheel van kan maken waar je ook zeker weten veel profijt van hebben kan.

De perfecte tuin bestaat dus zeker weten wel en met de nodige inspanning kun jij ook de perfecte tuin in je eigen achtertuin realiseren en genieten van alle voordelen die dit verder met zich meebrengt, ga dan ook gerust aan de slag om een voor jouw perfecte tuin te realiseren waar je optimaal van genieten kunt en waar je dus lekker veel tijd in door kunt brengen met de warmere dagen die gelukkig alweer voor de deur liggen! Genieten ten top en dat gewoon zo in je eigen achtertuin!