{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 6 mei 2024

Zomerse bloemen voor een heerlijke sfeer in de tuin

De zomer is een heerlijk seizoen waar we allemaal vaak enorm naar uit kijken en ook heerlijk van genieten. Voor veel mensen is het dan ook echt het meest favoriete seizoen en dat is natuurlijk volkomen te begrijpen. Het is een seizoen waarin het zonnetje lekker schijnt en we dus heerlijk genieten kunnen van lekker veel zon uren. Daarnaast is het ook het seizoen waarbij we dus het meeste tijd lekker buiten doorbrengen en nieuwe energie op doen.

Alles bij elkaar dus een onwijs prettig seizoen waar we dan ook zeker weten optimaal van genieten kunnen. Ook onze tuinen doen het over het algemeen heel erg goed in de zomer en er staat dan ook vaak van alles in groei en bloei waar we optimaal van genieten kunnen. Een zomerse tuin kan dan ook zeker weten niet zonder bloemenpracht.

Maar welke bloemen passen er eigenlijk goed in een zomerse tuin? Wij zetten het graag even voor je op een rijtje en laten je dan ook graag zien welke zomerse bloemen er voor een heerlijke sfeer in je tuin zorgen en veel vrolijkheid en kleur naar je tuin toe brengen. Lees je met ons mee?

De kracht van bloemen in je tuin

Om te beginnen is het sowieso vaak een heel erg goed idee om bloemen een plekje in je tuin te geven en je kunt er dan ook zeker weten veel fijne voordelen van ervaren. Zo is het bijvoorbeeld zo dat bloemen veel sfeer en gezelligheid naar je tuin toe brengen en ook echt de eigenschap hebben dat ze de ruimte in een oogwenk helemaal opfleuren en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten bloemen die allemaal deze fijne eigenschappen hebben en waar je dus zeker weten je voordeel mee kan doen. Het is ook erg leuk om vooral veel verschillende soorten bloemen bij elkaar te plaatsen in je tuin om zo voor een heel sfeervol en kleurrijk beeld te zorgen.

Vaak zie je daarna dat er spontaan nog allerlei soorten bloemen bij groeien en deze wildgroei in je tuin kan dan ook zeker weten erg fijn en mooi zijn en ook echt wat toevoegen. Het is dan ook maar net wat je zelf mooi vindt maar over het algemeen kunnen we deze bloemenkracht vaak wel waarderen.

De voordelen van bloemen in de tuin

Kiezen voor bloemen in de tuin is om te beginnen dus een hele fijne en slimme keuze maar vooral ook een keuze waar je heel veel voordeel van kunt ervaren. Zo is het ten eerste zo dat het je tuin helemaal opfleurt als je veel bloemen hebt staan en je zo dus voor een sfeervol en gezellig geheel kunt zorgen. Maar daarnaast heeft het nog meer fijne voordelen om bloemen in de tuin te hebben staan.

Het is namelijk ook nog eens heel erg goed voor de natuur als jij bloemen in je tuin de ruimte geeft. Zo is het voor insecten een hele fijne bron voor voedsel en de natuur zelf krijgt zo dus ook de ruimte wat alleen maar voordelen heeft. Het is dus zeker weten een slimme zet om bloemen in je tuin te planten en om daar dus je voordeel mee te doen.

En als klap op de vuurpijl word je er natuurlijk ook gewoon heel erg vrolijk van doordat het optimaal genieten is om je eigen tuin met zoveel kleurenpracht terug te zien! Genoeg voordelen dus om zelf ook vooral lekker veel bloemen in je tuin te planten.

De echte zomerse bloeiers

Nu kun je natuurlijk het hele jaar door bloeiende bloemen een plekje in je tuin geven maar specifiek in de zomer zien we erg veel zomerse bloeiers terug. En daar richten wij ons dan ook op in deze blog. We willen je dan ook vooral laten zien welke zomerse bloeiers er allemaal zijn en hoe deze goed tot hun recht komen in de tuin.

Ten eerste zijn er heel erg veel verschillende soorten zomerse bloeiers. Maar er zijn er een paar die er bovenuit steken en deze zetten we graag even in het zonnetje. Het is dan ook erg leuk om juist in zomerse periodes je tuin te versieren met zoveel kleurenpracht en bloemen in allerlei soorten en maten.

Lees dus snel met ons mee en kijk naar welke zomerse bloemen er allemaal zijn en kijk vervolgens ook goed naar welke jij wellicht een plekje wil gaan geven in je eigen tuin.

De zonnebloem is favoriet

Als er een bloem is die we in de zomer ontzettend veel voorbij zien komen dan is het natuurlijk de zonnebloem wel. Dit is dan ook zeker weten de meest ultieme zomerse bloem die er maar te vinden is. De kleuren de vorm alles doet zomers aan en het is dan ook vooral heel belangrijk om deze zomerse bloem een plekje in je tuin te geven als je graag voor zomerse bloemen wil kiezen.

De zonnebloem is ook nog eens een bloem die gelukkig vrij gemakkelijk te onderhouden is en met een beetje liefde kun je hem ook vrij gemakkelijk laten groeien en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Dat alles bij elkaar zijn dan ook zeer zeker voldoende redenen om deze bloem tot de ultieme zomerfavoriet te bestempelen.

De zonnebloem heeft dan ook veel fijne voordelen en we zien hem dan ook in heel erg veel tuinen terug. Het leuke is dat de zonnebloem dus echt heel erg hoog kan worden. Er zijn in de zomer zelfs vaak wedstrijden voor wie de hoogste zonnebloem kan kweken. Ook kan het erg mooi en zomers staan om een plek met meerdere van deze bloemen bij elkaar te laten begroeien in je tuin. Hier doe je dan ook zeker weten je voordeel mee.

Rozen in allerlei kleuren

En dan hebben we natuurlijk ook nog de roos. De bloem van de liefde. Een bloem die bij veel mensen favoriet is door de romantische uitstraling en de intense kleuren van deze bloem. De roos is er dan ook in veel verschillende uitvoeringen en het is dan ook een feestje om deze bloem in je tuin te hebben staan.

Een rozenstruik is dan ook zeker weten een fijne toevoeging aan je tuin waar je dan ook je voordeel mee kan doen. Het is dan ook optimaal genieten om deze fijne struik een plekje in je tuin te geven. Het is vaak een heel mooi idee om de roos ergens tegenaan te laten groeien voor een heel sfeervol en romantisch effect in je tuin.

Doordat de roos in allerlei soorten en maten te verkrijgen is geeft dat natuurlijk ook heel erg veel fijne mogelijkheden en kun jij zo je tuin tot een hele zomers en romantische plek maken.

Lavendel mag niet ontbreken

Het is officieel geen bloem maar toch vonden wij dat hij in dit rijtje niet mag missen namelijk de lavendel plant. Een echte topper en ook echt onmisbaar in de zomer in je tuin al is het alleen maar voor die heerlijke geur die deze plant verspreidt maar niet enkel de geur is heel erg prettig ook de intense kleur is natuurlijk niet te missen.

Het staat dan ook vaak prachtig als je deze plant een plekje in je tuin geeft en het is dan ook optimaal genieten van de intense kleuren van deze plant. Het leuke is dat je op deze wijze met de lavendel in je tuin vaak een beetje het vakantie gevoel krijgt. In de warme landen om ons heen zien we deze plant natuurlijk heel erg vaak voorbij komen en die sfeer voelen we dan ook zeker als we de lavendel een plekje in onze eigen tuinen geven.

De lavendel doet het prima in een border in de tuin maar kan ook heel erg goed in een pot los geplant worden. Het is dan ook maar net waar jij zelf de voorkeur aan geeft. Het is in ieder geval heel erg mooi en fijn om je tuin op deze wijze vorm te geven en om een plekje voor de lavendel te reserveren voor dat echte zomerse gevoel.

De klaprozen zijn in opkomst

Het is een hele mooie, kleurrijke maar ook delicate bloem om te zien namelijk de klaproos. En juist dat delicate maakt het ook weer tot een hele bijzondere en sierlijke bloem en dat is dan ook precies de reden dat zoveel mensen zo gek op deze bloem zijn.

De klaproos zien we vaak langs de kant van de weg staan of tussen het weiland. Het is vaak ontzettend mooi om ineens tussen al dat groen een rode roos te zien staan die daar prachtig staat te stralen. De klaproos valt dan ook altijd heel erg goed op en dat maakt het tot een bijzondere bloem.

Ook in onze tuinen komt de klaproos prima tot zijn recht en zorgt hier voor veel sfeer en gezelligheid het is dan ook een feestje om de klaproos in je eigen tuin terug te zien!

We zien ook dat de klaprozen de laatste tijd steeds meer in opkomst zijn en dat ze dus in steeds meer tuinen terug komen en juist dat heeft zoveel fijne voordelen. Ze zorgen dan ook voor erg veel kleur en sfeer en dat maakt dat je ze eigenlijk wel in iedere tuin met liefde terug zou willen zien.

Kijk dan ook goed of jij misschien ook een plekje voor de klaproos hebt in je tuin en doe er je voordeel mee ook jouw tuin krijgt zo dus meteen een hele fijne en unieke uitstraling en valt dus niet te missen!

De hortensia barst van de schoonheid

En dan hebben we ook de hortensia nog. De struik met de prachtige bloembollen die weer bestaan uit allemaal prachtige kleine bloemetjes bij elkaar. Een prachtige bloem die dan ook weer veel schoonheid naar je tuin toe brengt. Ook deze is er weer in veel verschillende soorten en maten en ook dit is weer erg mooi om te zien.

Een hortensia kan vrij groot worden en voegt dan ook echt wat toe aan je tuin. Hij is als hij eenmaal staat eigenlijk onmisbaar. Het mooi aan de hortensia is dat ook deze er in veel verschillende soorten en maten is en dat je er dus ook veel kanten mee uit kunt. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken voor witte, roze of paarse bloembollen en deze zijn allemaal even mooi en helder van kleur. Het is dan ook maar net waar jouw eigen voorkeur naar uitgaat.

Daarnaast is het erg leuk om te zien dat de hortensia ook heel groot kan worden en dan echt bomvol met bloembollen kan komen te zitten. Het is dan werkelijk waar een schitterend gezicht om deze mooie struik vol met bloemen te zien zitten. Het geeft een bijna sprookjesachtige uitstraling aan je tuin waar je dan ook niet omheen kan.

Ook de hortensia hoort dus bij de zomerbloeiers die je eigenlijk niet in je tuin wil missen en die je tuin echt die zomerse sfeer en uitstraling geven waar je vaak zo naar op zoek bent.

Zomerse bloemen voor sfeer in de tuin

Als we naar een tuin kijken dan zien we dat hier vaak in de zomer heel wat bloemen te vinden zijn en dat is natuurlijk echt een feestje want dit zorgt ook al snel voor heel veel sfeer en gezelligheid in de tuin. Zomerse bloeiers zijn wat ons betreft dan ook echt onmisbaar in een zomerse tuin en zijn er dan ook gelukkig in veel soorten en maten. Op deze manier kun je dan ook altijd een fijne keuze maken voor de zomerbloeiers die het beste bij jou passen.

Het leuke aan zomerse bloemen is dat ze veel sfeer en kleur aan je tuin geven maar daarnaast ook echt het gevoel van de zomer versterken en dat is natuurlijk helemaal een feestje. Het is dan ook erg leuk om op deze wijze te genieten van de pracht die deze zomerse bloeiers met zich meebrengen.

Voeg dan ook gerust veel verschillende bloemen aan je tuin toe om echt een heel zomers plaatje te realiseren waar je optimaal van genieten kan. Op deze wijze breng je dus niet alleen veel kleur maar ook veel schoonheid naar je tuin toe en dat is toch wel echt een heel slim plan!

Kijk goed hoeveel ruimte jij hebt en welke zomerbloeiers goed tot hun recht zouden komen bij jou in de tuin en doe hier vervolgens je voordeel mee! Maak het plaatje dan ook handig en snel compleet en geniet voluit van jouw heerlijke tuin vol zomerbloeiers.