{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 29 april 2021

Een ligstoel om in te weg te dromen

In Nederland hebben we ruim 5,5 miljoen tuinen! Veel huishoudens hebben dus een tuin tot hun beschikking. We gebruiken onze tuinen veelal om heerlijk van de zon en de natuur te genieten maar ook als plek om tijd door te brengen met het gezin of familie en vrienden. Dit laatste speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in onze levens. We brengen meer tijd door met elkaar en doen dit ook steeds meer en steeds liever lekker buiten. Zeker als de temperaturen zich daarvoor lenen, maar daarover later meer.

De tuin is een plek om tot rust te komen en te ontspannen na een lange en drukke dag. Maar ook de plek waar uw sociale leven zich voor een groot deel afspeelt, zeker met mooi weer. Mensen zoeken elkaar op, u drinkt een drankje met uw vrienden, of geniet van een heerlijke maaltijd met de familie in het avondzonnetje.

Ons klimaat verandert beetje bij beetje, dat is een feit. We krijgen steeds warmere temperaturen in ons land en steeds meer uurtjes zonneschijn. Dit houdt in dat we ook steeds meer tijd in onze tuinen door gaan brengen en dat ze echt fungeren als een verlengstuk van onze woning. En zo gaan we tegenwoordig ook met onze tuinen om. We besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van onze tuinen en kiezen hierbij ook steeds vaker voor luxe en comfort.

Nu zijn er natuurlijk een aantal factoren die er samen voor zorgen dat we optimaal kunnen genieten in onze tuinen. Zo speelt de inrichting van de tuin een hele belangrijke rol maar zeker ook de keuze van de tuinmeubelen! In dit artikel nemen we een specifiek tuinmeubel onder de loep, namelijk de ligstoel. We gaan kijken naar de voordelen en hoe u het beste ervoor kunt zorgen dat u de ligstoel kiest die bij u past! Leest u met ons mee?

Voor jong en oud


De keuze voor een ligstoel in de tuin is een keuze waar u zeker geen spijt van zal krijgen. Het is heerlijk om een ligstoel in de tuin te hebben staan waar u heerlijk in kunt relaxen en tot rust kan komen. Droom weg met een heerlijk zonnetje op uw gezicht en het zachte geluid van wapperende blaadjes in de tuin.

Een ligstoel kan voor zowel jong en oud enorm fijn zijn. Kinderen vinden het vaak ook erg leuk om op de ligstoel te liggen en zo heerlijk een boekje te lezen of met wat klein speelgoed te spelen. Het kan een prima plek zijn om ze even tot rust te laten komen na al het spelen in de tuin en zich even te onttrekken aan alle drukte om zich heen.

Maar ook als u wat ouder bent kan een ligstoel een prima keuze zijn. Het kan vaak vermoeiend zijn om langere tijd rechtop in een stoel te zitten en het kan dan fijn zijn om even tot rust te komen in een heerlijke comfortabele ligstoel. Even uit rusten en uw lichaam wat rust gunnen.

Eigenlijk is een ligstoel dus enorm geschikt voor alle leeftijden en kunt u er veel plezier van hebben! Het biedt ten alle tijden comfort en zorgt ervoor dat u heerlijk kunt genieten van het buitenzijn en al het moois om u heen.

Comfort is enorm belangrijk



Bij het kiezen van een geschikte ligstoel is het vooral heel belangrijk om goed naar het comfort te kijken. Een ligstoel moet namelijk fijn liggen en het moet lichamelijk ook mogelijk zijn om er langere tijd op te liggen. Laat u daarom bij de aanschaf goed adviseren en probeer de ligstoel ook altijd even uit. Zit hij fijn, is het formaat goed en kunt u er prettig op liggen. Ook is het handig om goed naar het formaat van de ligstoel te kijken en ook even te checken of dit formaat ook goed past in de tuin. Het zou zonde zijn als de ligstoel te groot of te klein is voor de plek waar u hem in gedachten had.

Niet voor iedereen is dezelfde ligstoel geschikt dit kan per persoon enorm verschillen. Dit kan te maken hebben met het gewicht of de lengte van personen maar ook met de lichaamsbouw en eventuele blessures. Het is dus altijd raadzaam om een ligstoel te testen voor u overgaat tot de aanschaf ervan.

Ook kunt u bij het comfort van de ligstoel goed opletten op de materiaalkeuze en de kussens. De keuze van het materiaal komen we later even op terug, want hierbij zijn een aantal punten waar u goed op kunt letten. Maar ook de kussens spelen dus een belangrijke rol. Het is namelijk erg belangrijk om kussens te kiezen die heerlijk zacht aanvoelen maar die toch ook stevigheid en comfort bieden. Te zachte kussens kunnen er namelijk voor zorgen dat u wegzakt in de stoel en dit kan heel onprettig zijn, terwijl enorm stevige kussens juist hard aan kunnen voelen en u niet lekker kunt ontspannen.

Het is dus zorg om goed te kijken naar kussens die bij uw passen en waar u zich prettig op voelt, probeer ze dan ook altijd van tevoren even uit en bedenk goed of u er ook langere tijd op zou kunnen liggen.

Welk materiaal kiest u?

Naast de keuze voor de vorm ligstoel is er ook nog de keuze voor het materiaal. Zo kan men kiezen uit hout, rotan, wicker, en nog een aantal materialen die wellicht wat minder gangbaar zijn maar zeker ook gekozen kunnen worden.

De keuze van het materiaal hangt volledig af van uw wensen. Wel is het handig om rekening te houden met zaken als hoeveel onderhoud het materiaal vraagt en hoe lang het materiaal meegaat. Ook de sterkte van het materiaal is iets om u goed in te verdiepen.

Hout heeft bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan rotan. Hout moet bijvoorbeeld regelmatig in de olie gezet worden. Ook kan het makkelijker verkleuren en kunnen de verbindingen wat sneller slijten. Dit zijn dus allemaal zaken om rekening mee te houden en om mee te laten wegen in de keuze voor aanschaf.

Ook is het fijn om te kijken naar de sfeer en de inrichting van uw tuin. Heeft u bijvoorbeeld een hele landelijke tuin dan kunnen rotan ligstoelen enorm mooi staan. Terwijl men bij een modernere tuin vaak eerder voor hout gaat. En zo is de keuze enorm persoonlijk en kunt u ervoor zorgen dat de ligstoel perfect bij de rest van de tuin inrichting zal passen.

Vaak is het ook zo dat men al meerdere tuinmeubelen in de tuin heeft staan en kan het erg mooi zijn om een ligstoel van hetzelfde materiaal aan te schaffen zodat men eenheid realiseert in de tuin. Dit kan voor een mooi en rustig geheel zorgen. Vaak kiezen mensen naast verschillende meubels uit een lijn ook voor meubels van hetzelfde materiaal. Dan kunnen ze soms wel van model verschillen maar door de gelijke materiaalkeuze wel als een geheel voelen.

De ligstoel van uw dromen



Dan is het zover, u weet goed waar u op moet letten en nu is het tijd om de ligstoel van uw dromen aan te schaffen. Er is tegenwoordig een ruim aanbod en zo zal er altijd wel een ligstoel naar uw wens te vinden zijn.
Neem ruim de tijd om de verschillende modellen goed te bekijken en probeer ze allemaal uit. Uiteindelijk zal u een goede keuze kunnen maken en kiest u voor de ligstoel die het beste bij u en uw tuinwensen past.

Laat ook andere leden van het gezin de ligstoel testen, zeker als u hem gezamenlijk zal gaan gebruiken. Dan is het wel zo handig als de andere gezinsleden er net zo comfortabel op liggen als dat u doet.
Uiteindelijk kiest u de ligstoel uit waarvan u denkt dat hij helemaal aan uw wensen voldoet! Soms kunt u hem meteen al meenemen en soms zal u helaas nog even op uw aankoop moeten wachten. Maar het is zeker het wachten waard.

Van wens tot werkelijkheid



En dan is het eindelijk zover, uw gloednieuwe ligstoel wordt geleverd en staat nu in uw tuin te pronken. Wat heerlijk om nu eindelijk het plaatje compleet te zien en te kijken hoe de ligstoel in werkelijkheid in uw tuin past.

Soms kan het zo zijn dat u een bepaalde plek voor de ligstoel in gedachten had maar dat het in de praktijk toch blijkt dat hij op een ander plekje beter tot zijn recht komt. Aarzel dan niet om hem te verplaatsen, dat is nu juist het fijne aan losse elementen in de tuin. Deze kunt u naar wens of moment verplaatsen zodat ze altijd helemaal naar uw zin staan en bij de huidige situatie passen.
En dan is het zo dat hopelijk het zonnetje schijnt en u heerlijk van uw ligstoel kunt gaan genieten. Pak er een lekker drankje bij en een boekje en neem heerlijk plaats op uw ligstoel. Eindelijk kunt u nu ervaren hoe dat voelt in uw eigen tuin.

Niet meer in de winkel of in een showroom maar daar wij hoort tussen al het groen in uw tuin, of wellicht op uw terras of gazon. Waar u hem ook plaats u zal vast en zeker genieten! Nu alleen nog hopen dat er een mooi zomer aankomt en u dit seizoen optimaal gebruik van uw nieuwste aankoop kunt maken!