{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

De opruiming is begonnen! 10% extra korting bij besteding vanaf €2000,-

Een rechthoekige of ronde tuintafel?

  • Door Jasper
  • Thursday 31 / 01 / 2019 0
Een rechthoekige of ronde tuintafel?

Ook op het gebied van tuintafels heb je ongelooflijk veel keus. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een dining tafel, een bartafel, een lounge tafel of een boomstamtafel. Naar wat voor soort tafel gaat jouw keuze uit?

Een rechthoekige of ronde tuintafel?

Doordat de zomers in Nederland naar verwachting steeds warmer gaan worden, zullen we hoogstwaarschijnlijk ook meer tijd in de tuin door gaan brengen. Het zou dan ideaal zijn als je de beschikking hebt over fijne tuinmeubelen. Tuinmeubelen die je optimaal kan gebruiken, maar die ook nog eens goed in je tuin staan. Momenteel heb je in ieder geval de keus uit zeer veel verschillende soorten tuinmeubelen.

Ook op het gebied van tuintafels heb je ongelooflijk veel keus. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een dining tafel, een bartafel, een lounge tafel of een boomstamtafel. Naar wat voor soort tafel gaat jouw keuze uit?

Veel tafels voor in de tuin zijn in een rechthoekige of ronde vorm. Beide varianten hebben specifieke kenmerken en bijbehorende voor- en nadelen. In dit artikel helpen we jou op weg om je keuze te maken.

Ronde tafel

Een ronde tafel is een perfecte tafel voor in vele tuinen. Het eerste voordeel van een ronde tafel is het feit dat je flexibel bent. Je kan namelijk meerdere stoelen rondom de tafel zetten, aangezien deze rond is. Ook is het niet mogelijk om je te stoten aan een ronde tafel; de tafel heeft immers geen punten. Wellicht het belangrijkste voordeel van een ronde tafel is het feit dat het een gezellige sfeer creëert. Je kan makkelijk met elkaar communiceren en iedereen zit in je gezichtsveld. Als je regelmatig vrienden of familie over de vloer hebt, is een ronde tafel dus zeker een aanrader.

Helaas heeft een ronde tafel ook nadelen. Zo neemt een ronde tafel meer ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel. Ook heb je minder keus wat betreft ronde tafels; we bieden meer rechthoekige tafels aan dan ronde tafels.

Rechthoekige tafel

Een groot voordeel van een rechthoekige tafel is het feit dat deze minder ruimte in beslag neemt. Bovendien kan je gemakkelijk nog extra stoelen aan de twee koppen van een rechthoekige tafel zetten. Tot slot heeft een rechthoekige tafel vaak een strak design; de vorm is in harmonie en dat kan fraai staan in jouw tuin.

De nadelen van een rechthoekige tafel zijn echter ook duidelijk. Over het algemeen passen er minder mensen aan een rechthoekige tafel en je hebt niet iedereen in je gezichtsveld. Ook ben je minder flexibel met een rechthoekige tafel.

Waar gaat jouw keuze naar uit? Hecht je meer waarde aan de gezellige sfeer of wil je liever dat de tafel minder ruimte inneemt op je terras? Vergelijk de verschillende soorten tafels op je gemak en maak op die manier de juiste keuze!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »