{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 15 juni 2021

Genieten van je tuin in de zomer

Het is weer bijna zover, de zomer komt eraan. De temperaturen lopen op en nog even en we kunnen genieten van dagelijks heel veel zonnestralen op ons gezicht! We steken de barbecue weer aan, drinken een wijntje in de tuin en ook de zwembaden worden weer neergezet zodat we kunnen afkoelen als we daar behoefte aan hebben.

Het is het seizoen waar we vaak erg naar uitkijken, we kunnen zelfs vaak niet wachten tot het zover is en we weer heerlijk kunnen genieten van de warmere temperaturen en we ook weer steeds meer tijd buiten kunnen doorbrengen. De zon maakt ons vrolijk en daarnaast voelt het ook nog eens heerlijk om te genieten van de warmte! Ook je lichaam profiteert hier optimaal van en je vitamine D wordt weer aangevuld! Allemaal grote voordelen dus van een lekker zonnetje op je lijf!

Uiteraard kunnen we tijdens ieder seizoen natuurlijk heerlijk van onze tuin genieten maar in de zomer kan dat net een beetje meer en beter en dat is natuurlijk ontzettend leuk! Zodra de temperaturen oplopen gaan de tuinkussens naar buiten en kan het grote genieten beginnen! Iedere zonnestraal pikken we mee en wat worden we er vrolijk van.

Je tuin speelt tijdens dit seizoen dus een hele grote rol en vormt de ideale basis om heerlijk van het zonnetje te genieten! Maar hoe maak je jouw tuin nu helemaal klaar voor de zomer? En wat mag er nu echt niet ontbreken in je tuin als je de zomer ingaat? En welke elementen van jouw tuin zorgen voor een waar zomer gevoel? Wij zetten het allemaal voor je op een rijtje en geven je de ingrediënten om optimaal te genieten van jouw tuin in de zomer.

Is jouw tuin al klaar voor de zomer


Nu het weer bijna zomer is gaan we vaak eerst even kijken of onze tuin al helemaal klaar is voor dit komende seizoen! Aan het begin van de lente maken we vaak onze tuinen weer helemaal netjes, we snoeien onze heggen en struiken en halen overal overtallig onkruid weg, vaak heeft het onkruid flink zijn gang kunnen gaan en staat je tuin er vol mee. Om straks optimaal te kunnen genieten van je tuin en de rust is het dus ten eerste aan te raden om al het onkruid te verwijderen. Zorg voor een goede manier om dit te doen, zo kun je kiezen voor een middel waarmee je het onkruid kunt verwijderen maar je kunt het ook met de hand doen, en ook een schraper en een brander leveren prima werk. Kijk dus goed welke manier het beste bij je past en verwijder al het onkruid uit je tuin!

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar planten of bloemen die eventueel bescherming nodig hebben tegen de felle zon die straks weer steeds meer gaat schijnen. Van sommige bloemen en planten is namelijk bekend dat ze hier niet zo goed tegen kunnen en dan is het wel fijn en handig om deze bloemen en planten alvast naar een plekje in de schaduw te verplaatsen. Op deze manier zorg je ervoor dat ze geen last of schade ondervinden van de felle zon en dat ze nog wat langer meegaan en dat is natuurlijk wel zo fijn!

Maar niet alleen het groen in je tuin heeft soms wat aandacht nodig voordat de zomer weer begint ook je tuinmeubelen kunnen vaak wel weer wat aandacht gebruiken! Nu je weer vaker gebruik van ze gaat maken is het ten eerste aan te raden om goed te kijken of ze helemaal in orde zijn. Wellicht zijn er misschien gebreken ontstaan tijdens de afgelopen periode en moet je deze eerst verhelpen of repareren. Loop de meubelen dus heel goed na en kijk waar er eventueel werk nodig is. Daarnaast is het ook belangrijk om ze goed schoon te maken, ze hebben vaak een langere tijd opgeborgen gestaan en het is fijn om ze nu eerst weer even helemaal goed te reinigen zodat je er straks optimaal van kunt genieten! Op deze manier zorg je er ook voor dat ze zo lang mogelijk mee gaan en je er dus heel lang plezier van hebt!

En vergeet ook vooral je tuinhuis of opslagplek niet. In de winter is hier vaak wat meer rommel ontstaan dan je misschien zou willen en het is dan ook fijn om nu aan het begin van de zomer alles even goed uit te ruimen zodat je straks heerlijk ontspannen de zomer in kunt gaan zonder steeds tussen de rommel allerlei spullen te hoeven zoeken.

En ook je zonnescherm en eventuele parasols kunnen vaak na de winter wel wat aandacht gebruiken. Klap of rol ze uit en kijk dan eerst even goed of alles nog in goede conditie is en of er geen gaten in de schermen of doeken van de parasols zijn ontstaan. Mocht dit wel zo zijn dan kun je dit gelukkig goed laten repareren. Bekijk overigens ook goed of dat de mechanismes om zowel het zonnescherm als de parasols te bedienen nog goed werken zodat alles straks in orde is als je het wil gaan gebruiken. Het zou namelijk zonde zijn als de zon fel schijnt en je kunt geen zonwering uitrollen.

Zorg er ook voor dat je gazon goed beschermd is tegen de zon! Onderhoud het goed en zorg ervoor dat je het gras alleen in de avond maait of in de ochtend heel vroeg maar in ieder geval nooit in de volle zon. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het gras zal verbranden op de plekken waar je het afsnijdt met de grasmaaier en hierdoor krijg je vervolgens dorre plekken in het gras en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Dit kun je gelukkig wel heel makkelijk voorkomen door het gras dus enkel in uren te maaien waarop de zon niet hoog aan de hemel staat!

Een zwembad in de tuin


Als de zomer eraan komt kan het soms heel erg warm worden, tegenwoordig lopen de temperaturen ook steeds hoger op en een hittegolf is geen uitzondering meer. Met zulke hoge temperaturen kan het heel erg fijn zijn om ook verkoeling te kunnen zoeken! En hoe kun je dat beter doen dan in een zwembad heerlijk met je voeten in het water. Je kunt natuurlijk een zwembad in de buurt gaan bezoeken maar een zwembad in eigen tuin is natuurlijk helemaal ideaal! Hoe fijn is het om met warme temperaturen zo heerlijk je tuin in te kunnen lopen en te kunnen genieten van een lekker zonnetje en een plons in het water om weer wat af te koelen. Ook voor kinderen is dit natuurlijk helemaal geweldig, zij zullen het ontzettend leuk vinden om lekker in het water te spelen en te genieten van wat verkoeling en een heleboel waterpret.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende zwembaden te koop dus je kunt echt allerlei kanten op. Zo kun je lekker genieten in een zwembad wat goed in jouw tuin past! Ze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, zo zijn er kleine zwembaden speciaal geschikt voor kinderen maar je kunt ook voor een groter formaat gaan waar je ook als volwassenen heerlijk in kunt genieten! En daarnaast zijn er ook nog eens allerlei zwembaden te koop met leuke extra’s erbij, zoals bijvoorbeeld een glijbaan, waterspuit of boog waar je onderdoor kunt zwemmen. Voor iedereen wat te kiezen dus!

Kijk bij de keuze voor een zwembad in de tuin ook vooral naar de oppervlakte die je tot je beschikking hebt zodat je zeker weet dat het zwembad er gaat passen. En natuurlijk ook naar het budget dat je tot je beschikking hebt, de prijzen kunnen namelijk flink hoog oplopen.

En wie het echt goed wil doen kiest natuurlijk voor een vast zwembad in de tuin en laat dit ingraven, zo kun je zelfs in de winter een duik nemen! Uiteraard is dit niet voor iedereen haalbaar maar mocht je de mogelijkheid hebben dan is het zeker iets om te overwegen! Je zal er in ieder geval niet snel spijt van krijgen!

Genoeg plekken om van de zon te genieten


Als je ervoor wil zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor de zomer dan is het vooral ook heel erg handig om ervoor te zorgen dat je voldoende plekken in je tuin hebt waar je heerlijk van de zon kunt genieten! Zorg bijvoorbeeld voor een plek in de zon waar je een loungehoek kunt maken, zet er een heerlijke bank neer of een paar ligstoelen en het genieten kan beginnen! Maar het is ook heerlijk om in het avondzonnetje heerlijk met het hele gezin aan tafel te genieten van een uitgebreide maaltijd, zorg dus ook voor een lekkere zonnige plek om je eettafel met stoelen neer te zetten!

De meeste tuinen hebben dan ook meerdere plekken waar je van het zonnetje kunt genieten. Dit is echt heel erg fijn en zorgt ervoor dat je ook veel mogelijkheden hebt. Je kunt gedurende de dag als het ware met de zon mee bewegen en dit is natuurlijk ontzettend fijn! Ook geeft het de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je in de zon of schaduw wil zitten doordat er ook voldoende plekken zijn met schaduw. Je maakt dus eigenlijk optimaal gebruik van alle ruimte in je tuin en kunt heerlijk genieten!

En wat dacht je vervolgens van een paar ligbedden in de tuin. Hoe fijn is het om als de zon hoog aan de hemel schijnt je lekker kunt genieten op een ligbed van het zonnetje! Op deze manier kun je heerlijk zonnen en hoef je eigenlijk helemaal geen strand of zwembad op te zoeken!

Versiering om in tropische sferen te komen


De juiste sfeer zorgt vaak al snel voor een heel gezellig gevoel! Als je dus ervoor wil zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor de zomer dan is het ook wel erg leuk om een tropisch sfeertje aan je tuin toe te voegen! En dit doe je ook nog eens heel erg makkelijk! Je kunt namelijk met versiering en de juiste planten en verlichting al heel snel voor een hele gezellige tropische sfeer in je tuin zorgen!

Hang bijvoorbeeld slingers op in de tuin met vrolijke kleurtjes, of kies ervoor om een streng met lampjes over de tuin te spannen, dit zorgt ervoor dat je ook in de avond heel sfeervol kunt zitten in je tuin bij sfeerverlichting!

Maar ook met textiel in je tuin kun je heel erg veel doen! Zorg bijvoorbeeld voor gezellig kussentjes met een leuke tropische print, dit zorgt al meteen voor een heel gezellig gezicht en het fijne aan deze kussentjes is dat je ze ook nog eens heel erg makkelijk om kunt wisselen als je een ander kleurtje of sfeertje zou willen! Enorm makkelijk om op deze manier snel voor sfeer te zorgen! Maar denk naast de kussentjes bijvoorbeeld ook aan een leuk en vrolijk tafelkleed, ook dit kan heel erg gezellig staan en zorgt ook meteen voor wat sfeer in de tuin!

En laten we dan ook vooral de beplanting niet vergeten, met heerlijke beplanting in de juiste kleuren kun je al heel snel voor een tropisch sfeertje in je tuin zorgen. Kies voor mooie groene planten met prachtige grote bladeren en wissel deze af met kleurrijke bloemen. Hierdoor ontstaat er al heel snel echt een tropisch sfeertje en de beplanting zal doen denken aan de natuur in de tropen! En hoe fijn is dat om in je eigen achtertuin heerlijk te genieten van een tropisch sfeertje!

Laat die zomer dus maar komen want jouw achtertuin is er helemaal klaar voor! Heerlijk genieten van de komende zomer vol vermaak en vertier en vooral vol zonneschijn! Jouw tuin is er nu helemaal klaar voor en het is een plek geworden waar je dan ook optimaal van de zon kunt gaan genieten! Hoe fijn is dat, laat de zomer dus maar komen!