{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Black Friday Deals! Bij besteding boven de €2000,- krijgt u nu 10% extra korting

Goedkope Tuinmeubelen

  • Door Jasper
  • Thursday 02 / 04 / 2020 0
Goedkope Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele designs, materialen en prijscategorieën. De alleenheerschappij van de standaard kunststof stapelstoel en bijbehorende, zoals die voorheen vele jaren lang in grote aantallen werden verkocht door tuinmeubelzaken, is wel voorbij. Ze bestaan nog steeds, maar in andere ontwerpen en domineren niet langer het aanbod. Je vindt nu bij elke tuinmeubelen outlet uitgebreide collecties aan tuinmeubelen in zowel kunststof, hout, riet, rotan en metaal, waarbij zowel met jouw persoonlijke voorkeuren als budget rekening kan worden gehouden bij de keuze voor tuinmeubelen.
Als jouw budget beperkt is en je op zoek bent naar goedkope tuinmeubelen, dan heb je zowel in hout als kunststof en metaal meerdere opties waaruit je kunt kiezen.

Hout

Houten tuinmeubelen zijn nog altijd zeer populair dankzij hun natuurlijke uitstraling. Hout pas toch voor veel mensen het beste bij de planten en bomen in hun tuin vanwege hun natuurlijke karakter. Er zijn vele soorten hout in gebruik voor de productie van tuinmeubelen. Hardhout wordt veelvuldig gebruikt, maar steeds meer mensen zien de impact in die de aanschaf van het verkeerde hardhout kan hebben op ontbossing. Teakhouten meubilair heeft een zeer mooie uitstraling en heeft een lange levensduur. Van nature verkleurt het na verloop grijs, wat erg mooi kan zijn. Mocht je dat echter niet aantrekkelijk vinden, dan kan je het hout ook lakken. Dit dien je vervolgens dan wel elk jaar opnieuw te doen. Andere veelgebruikte hardhout soorten die populair zijn, zijn eiken, beuken en acacia. Voor alle hardhout soorten geldt dat je bij de aanschaf dient te letten op de aanwezigheid van het FSC-keurmerk. Er bestaan drie verschillende varianten van dit keurmerk op producten, maar alle drie geven ze aan dat (een deel van) het hout waaruit het meubilair is vervaardigd afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen. FSC-gecertificeerde bossen zijn duurzaam beheerde bossen, waarin het aantal gekapte bomen ook weer worden terug geplant.
Naast hardhout worden er ook zachthout soorten gebruikt, zoals grenen en vuren. Grenen is afkomstig van de dennenboom en dus een naaldhout. Grenen verkleurd na verloop van tijd en heeft grotere noesten vergeleken met vuren. Vuren is ook een naaldhout soort en komt van de spar. Vuren verkleurt meer gelijkmatig dan grenen. Zacht hout is goedkoper, aangezien het sneller groeit, dus als je goedkope tuinmeubelen zoekt in hout, dan zul je meestal naar grenen of vurenhout moeten kijken. Het is echter minder duurzaam dan hardhout en vergt meer onderhoud.

Metaal

Tegenwoordig kun je ook steeds meer goedkope tuinmeubelen van metaal op de markt vinden. Het voordeel van metaal is dat het buigzaam en vormbaar is, waarmee vrijwel alle denkbare ontwerpen mogelijk zijn. Een nadeel is dat metaal kan oxideren en na verloop van tijd kan gaan verkleuren of roesten door weersinvloeden. Vandaar dat metalen tuinmeubilair vaak wordt geschilderd om oxidatie te voorkomen. Aluminium is een veelgebruikte metaalsoort vanwege het lichte gewicht. Aluminium tuinstoelen zijn eenvoudig te verplaatsen en op te stapelen en worden daarom ook veel gebruikt in de horeca op terrassen. Het wordt ook vaak gebruikt in combinatie met canvas of wicker (kunststof) zittingen.

Kunststof

Kunststof tuinmeubelen blijven erg populair en zijn tegenwoordig niet langer alleen verkrijgbaar in de bekende witte kleur, maar kunnen ook in felle kleuren of pasteltinten worden aangeschaft. De overbekende witte kunststof stoel, die verkrijgbaar is van goedkope stapelstoelen tot zeer solide kunststof ligstoelen, blijft een populaire keuze vanwege de redelijke lage prijs en de duurzaamheid van het materiaal. Indien je op zoek bent naar goedkope tuinmeubelen is kunststof dan ook een prima keuze.
Kunststof, met name in het wit, vereist wel wat meer onderhoud om de weersomstandigheden buiten te doorstaan. De witte kleur kan gaan verkleuren en grauw worden als kunststof tuinmeubelen. Je dient je kunststof tuinstoelen en –tafels dan ook regelmatig schoon te maken met water en zeep, om de kleur optimaal te behouden en de inwerking van het weer op het materiaal te beperken.
Daarnaast wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van gevlochten kunststof, ook wel wicker genaamd. Dit lijkt veel op rotan, maar is dus geen natuurproduct. Wicker is vrij sterk en duurzaam, maar kan bij langdurige blootstelling aan de elementen gaan scheuren en verkleuren. Het beste is om de wat dikkere soorten wicker te kiezen als je dit materiaal mooi vindt.

Rotan en riet

Rotan en riet zijn natuurproducten, die erg populair zijn. Rotan is zeer sterk en is goed bestand tegen langdurig buiten staan. Het moet wel af en toe worden natgesproeid om uitdrogen en barsten te voorkomen, maar vereist verder weinig onderhoud. Soms kun je goedkope rotan stoelen of tafels vinden bij de outlets.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »