{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 18 juni 2021

Het perfecte tuinbankje in de tuin

Onze tuinen spelen een steeds grotere rol in onze levens, ons klimaat veranderd enorm en daardoor kunnen we steeds meer tijd buiten doorbrengen in de vrije natuur en in onze eigen achtertuinen. Doordat ons klimaat zo veranderd wordt het steeds warmer en duren onze zomers ook steeds langer, hierdoor zijn er dus beduidend meer zonuren om heerlijk van te genieten en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Doordat we zoveel meer tijd buiten door kunnen brengen gaan we ook steeds meer aandacht, tijd en geld aan onze tuinen besteden want dat is het natuurlijk wel waard als je er ook veel meer tijd door kunt brengen! Onze tuin krijgt dus steeds meer aandacht en we vinden het ook steeds belangrijker dat onze tuin echt aanvoelt als een heerlijke plek waar we graag en veel tijd met elkaar door kunnen brengen!

Ook is onze tuin een verlengstuk van onze woning en dit wordt vandaag de dag ook echt zo gezien, ging er vroeger vaak alleen heel veel aandacht uit naar het interieur van onze woning, vandaag de dag is dat wel anders en speelt ook zeker ons exterieur een belangrijke rol en daarbij dus vooral ook onze tuin!

Een voorwaarde voor een tuin die helemaal naar wens voelt is dat hij is ingericht en vormgegeven op een manier die bij je past en laat dat nu heel makkelijk te realiseren zijn! Vooral tuinmeubelen spelen een steeds grotere rol bij het naar wens maken van onze tuin. En dit keer zetten we het tuinbankje centraal! In deze blog kijken we naar welke soorten tuinbankjes er allemaal zijn, welke materialen worden er gebruikt en welke prijsklasse zijn er? Ook laten we je zien waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aanschaf van een tuinbankje en kijken we welk tuinbankje het beste bij je tuin past.

Verschillende soorten materialen


Tuinbankjes zijn erin enorm veel verschillende soorten en maten, je kan het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar, uiteraard is het natuurlijk wel erg persoonlijk naar welk materiaal je voorkeur uitgaat. Er zijn echter wel een aantal materialen die we opvallend vaak terug zien komen en die dan ook het meest gangbaar zijn voor het maken van een tuinbankje.

Denk ten eerste aan hout, bij het horen van het woord tuinbankje denken mensen eigenlijk automatisch meteen aan een houten bankje. En dit is ook niet zo verwonderlijk want lange tijd waren er enkel tuinbankjes van hout, pas door de tijd heen is men ook ander materiaal gaan gebruiken en zijn tuinmeubelen steeds verder ontwikkeld. Maar het houten tuinbankje is dus het meest populair en bekend! Nu is hout ook nog eens een heel erg fijn materiaal om mee te werken, je kunt het namelijk heel makkelijk vormen en bewerken naar wens en dit brengt veel voordelen met zich mee.

Ook is hout een mooi en vooral duurzaam materiaal, en dit spreekt ook heel veel mensen aan! Als een houten tuinbankje goed en degelijk gemaakt wordt kan het echt jarenlang meegaan! Wel is het belangrijk dat het hout dan goed behandeld wordt zodat het goed bestand is tegen de elementen van het weer! Maar als je dit doet dan ben je voorzien voor hele lange tijd! Uiteraard is wel iedere houtsoort verschillend en verschilt het dus ook welke mate van onderhoud het hout nodig heeft, maar hier kun je jezelf goed in verdiepen zodat je zeker weet dat je tuinbankje goed onderhouden blijft en het lange meegaat!

Maar niet enkel hout is een populair materiaal, ook tuinbankjes van ijzer zien we steeds vaker voorbijkomen. En met ijzer kun je allerlei kanten op, zo zien we ijzeren tuinbankjes die heel sierlijk gekruld zijn maar ook tuinbankjes die juist heel modern zijn vormgegeven, met ijzer kan dit allemaal en dit zorgt voor een heel speciaal gezicht! Daarnaast is ijzer ook een enorm sterk materiaal en gaat het ontzettend lang mee! Je zal dan ook eindeloos lang plezier hebben van een ijzeren tuinbankje!

En naast ijzer en hout zijn er ook nog tuinbankjes van wicker en riet, dit zijn twee materialen die de afgelopen periode enorm aan terrein hebben gewonnen en die dan ook enorm populair zijn! We zien ze dan ook steeds vaker terug en wij snappen dat wel. Zeker wicker is een heel erg fijn materiaal wat ook nog eens erg makkelijk is in het onderhoud en daarnaast ook nog eens beresterk is! Ideaal materiaal om een tuinbank van te maken dus!

Naast de bovengenoemde materialen heb je ook nog marmer en steen maar dit zien we een stuk minder vaak terug, vaak zitten deze bankjes ook wat minder aangenaam en zijn ze meer voor de sier, maar ze bestaan wel degelijk en verdienen daarom ook een plekje in dit rijtje!

Verschillende maten


Naast al deze verschillende materialen zijn er ook veel verschillende maten waarin we tuinbankjes voorbij zien komen! Zo heb je tuinbankjes voor twee personen maar soms ook voor 3 of 4 of zelfs meer. De maat van je tuinbank is dan ook volledig afhankelijk van je eigen wensen. De markt is groot en bijna iedere maat is dan ook wel verkrijgbaar, en anders kun je het altijd nog zelf laten maken, het is heel gebruikelijk dat mensen tuinmeubelen van bijvoorbeeld steigerhout op maat laten maken, zeker bij steigerhout is dat namelijk ook nog eens erg makkelijk te realiseren!

Laat je dus niet beperken in je wensen, en is de tuinbank van je dromen niet te koop dan laat je hem gewoon op maat maken zodat je toch alles naar wens kunt realiseren! Hier zal je ook niet snel spijt van krijgen!

Een tuinbank in je tuin


Een tuinbank in je tuin is van grote toegevoegde waarde, het is namelijk enorm leuk om een tuinbank in je tuin te hebben staan en je kunt hier dan ook erg van genieten! Door een tuinbank in je tuin te plaatsen heb je namelijk altijd een fijn plekje om lekker te genieten! Je kunt het bankje gebruiken om heerlijk in de schaduw te plaatsen zodat je een plekje hebt waar je bij kunt komen van de warmte en met een glas ijsthee in je hand heerlijk af kunt koelen! Maar je kunt er juist ook voor kiezen om je bankje op een heerlijke zonnige plek te zetten zodat je optimaal van het zonnetje kunt genieten! En wie weet zet jij het tuinbankje wel op een plek bij je huis waar je heerlijk de avondzon mee kunt pakken, die laatste zonnestralen van de dag zijn tenslotte ook altijd heel magisch!

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor een tuinbank. Zo zien we ook vaak dat een tuinbank gebruikt wordt om aan te schuiven bij een eettafel in de tuin! Hoe fijn is het om als je gasten krijgt even makkelijk de tuinbank bij te schuiven en zo plek te bieden aan heel veel gasten die gezellig blijven mee eten en ook optimaal van je tuin willen genieten!

Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je tuinbank als decoratie te gebruiken, ook dit zien we namelijk erg vaak gebeuren. De tuinbank wordt dan gebruikt om potten met planten en bloemen op te zetten en vormt op deze manier een mooi tafereeltje in de tuin! Dit kan natuurlijk ook een manier zijn om heerlijk van je tuinbank te genieten en je kan natuurlijk veel plezier beleven aan het decoreren ervan!

Welke manier je ook kiest een tuinbank is altijd een mooie aanvulling op je tuin en je kunt er dan ook altijd optimaal van genieten! Of je hem nu gebruikt om op te zitten of als decoratie het is altijd een fijn meubelstuk om in je tuin te hebben staan!

De voordelen van een tuinbank in de tuin


Een tuinbank in de tuin heeft een aantal voordelen, ten eerste is het erg fijn om een tuinbank in je tuin te hebben staan omdat hij meerdere functies kan hebben! Je kunt er zelf lekker op zitten in de zon maar je kunt hem ook bijschuiven aan tafel als je visite hebt, of je kunt hem als decoratie gebruiken als het minder lekker weer is. Zo kun je er dus allerlei kanten mee op! Een ander voordeel wat dit allemaal mogelijk maakt is dat een tuinbank vaak makkelijk te verplaatsen is. Over het algemeen zijn ze niet zo enorm zwaar en kun je ze dus heel makkelijk steeds een ander plekje in de tuin geven waar je ze op dat moment het hardste nodig hebt!

En als laatste is het ook nog een voordeel om het tuinbankje gemakkelijk te onderhouden, ze hebben vaak niet veel onderhoud nodig en enkel het schoonmaken is dus al voldoende. Daarnaast is het ook nog eens vrij betaalbaar, over het algemeen zijn tuinbankjes namelijk helemaal niet duur en passen ze dus al snel in je budget.

De prijs van een tuinbankje


De prijs van een tuinbankje is heel erg verschillend, doordat ze in zoveel soorten en maten te koop zijn verschild de prijs ook enorm. De prijs is dus vooral erg afhankelijk van het materiaal en de maat. Over het algemeen is hout vrij betaalbaar al ligt het er dan wel weer heel erg aan welke soort hout er gebruikt wordt. Zo is hardhout bijvoorbeeld een stuk duurder dan steigerhout.

Al deze elementen bij elkaar bepalen dus de prijs van het tuinbankje en daarom is het dus ook erg lastig om een gemiddelde te geven. Wel is het zo dat de prijs enorm kan verschillen en dat het dan ook zeker de moeite loont om een beetje rond te shoppen totdat je een tuinbankje naar je smaak en binnen je budget vindt!

Het onderhoud van een tuinbankje


We gaven het net al even aan maar het onderhoud van een tuinbankje verschilt dus enorm! Er zijn tuinbankjes die wat meer onderhoud nodig hebben dan andere maar overal het algemeen hebben ze allemaal weinig tot geen onderhoud nodig. Je hoeft ze enkel goed schoon te maken en eventuele mankementen op tijd te repareren. Daarnaast vraagt hout soms wat meer onderhoud in de vorm van een laagje beits om het bankje goed tegen de elementen van het weer te beschermen en een ijzeren tuinbankje vraagt vaak wat aandacht voor eventuele roestplekjes. Als je deze namelijk op tijd aanpakt kun je erger voorkomen.

Ook is het aan te raden om een beschermhoes over je tuinbankje te plaatsen. Op deze manier loop je namelijk niet het risico dat je tuinbankje in de winter veel schade oploopt en blijft de levensduur dus ook een stuk langer! Ook bij flinke regenbuien is het handig om je tuinbankje op deze manier te beschermen en eigenlijk raden wij dit voor al je tuinmeubelen aan!

Veel plezier van een tuinbankje in de tuin


Een tuinbankje in de tuin kan je dus veel plezier bezorgen. Ten eerste kun je ze in zoveel soorten en maten kopen dat er altijd wel een tuinbankje naar je wensen bijzit en ten tweede kun je ze ook nog eens heel erg makkelijk naar je eigen wensen aanpassen door ze soms op maat te laten maken! Ook kun je een tuinbankje voor meerdere doeleinde gebruiken en dat maakt een tuinbankje in je tuin dus enorm veelzijdig en dit is wel zo fijn!

Daarnaast is het ook fijn dat je zoveel kanten op kunt met het materiaal en de stijl, het tuinbankje kun je dus heel makkelijk volledig naar de stijl van je tuin aanpassen en veel mensen ervaren dit als een groot voordeel!

Van een tuinbankje in je tuin kun je dus heel erg veel plezier hebben, het is een mooie toevoeging op je huidige tuinmeubilair en je kunt er allerlei kanten mee op!