{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Sanne, 24 juni 2021

Het voordeel van loungemeubelen in je tuin

Wie houdt er nu niet van, op een heerlijke zonnige dag lekker loungen en relaxen! Vaak gaan we hiervoor naar een gezellig restaurantje of terras en zoeken we hier de meest comfortabele loungeplekken op! We bestellen een hapje en een drankje en zijn zo vaak heel de dag voorzien van luxe en comfort! Vaak hebben we er ook nog een parasol of een stukje schaduw bij en zo komen wij dus zeker de dag wel door!

 

Het is alleen vaak jammer dat je eerst helemaal naar deze plekken toe moet rijden en vervolgens dus ook nog eens geld kwijt bent aan wat eten en drinken en soms ook aan benzine en parkeren! Voordat je er dus eenmaal bent is het vaak een hele tour en dat kan veel mensen vaak toch ook een beetje tegenstaan!

 

Maar wat nu als wij je vertellen dat je met heerlijke loungemeubelen in je eigen achtertuin helemaal de deur niet meer uit hoeft maar zelf ook kunt genieten van een heerlijke loungeplek in je eigen tuin! Dat klinkt natuurlijk wel heel erg goed! Niet meer reizen maar gewoon zo de tuin in lopen en neerploffen en het relaxen kan beginnen! Zorg zelf voor een goedgevulde koelkast met hapjes en drankjes en niet staat een relaxte middag meer in de weg!

 

Het hangt wel allemaal af van de juiste loungemeubelen, maar als jij dus zorgt voor heerlijke en vooral ook relaxte loungemeubelen in je eigen achtertuin dan kun je hier dus heerlijk van genieten! En zoals je kunt zien heeft relaxen in je eigen achtertuin dus echt wel heel erg veel voordelen!

 

Comfort, luxe en ontspanning

 

Het is vaak heel erg belangrijk om voldoende ontspanning te vinden! Tegenwoordig zijn onze levens vaak heel erg druk en daardoor is er soms weinig tijd en ruimte om soms even lekker tot rust te komen. We zouden eigenlijk heel erg bewust af en toe tijd in moeten plannen om stil te staan en te genieten van het moois dat we allemaal om ons heen hebben! Gelukkig leren we steeds meer om dit wel te doen en om dus de balans in onze levens te vinden tussen al onze drukke bezigheden en voldoende ontspanning.

 

Doordat we dit steeds vaker zijn gaan doen hechten we ook steeds meer waarde aan de plekken waar we heerlijk kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. De zogenaamde relax plekken! We gaan er graag de deur voor uit en zoeken dan plekken op die omgeven zijn van comfort en luxe en waar we optimale ontspanning kunnen vinden. Ook zoeken we steeds vaker de natuur op om heerlijk tot rust te komen en leren we de voordelen kennen van de positieve invloed die de natuur op ons heeft! We voelen ons vaak direct al tot rust komen als we een bos of een strand op stappen en daarnaast is het ook nog eens heel erg gezond om veel tijd in de natuur door te brengen!

 

Maar gelukkig ontdekken we ook de voordelen van relaxen en tot rust komen in onze eigen omgeving! Zo vinden we het heerlijk om lekker thuis de tuin in te kunnen stappen en om ook hier optimaal te kunnen ontspannen en tot rust te kunnen komen! We besteden daarom ook steeds meer aandacht aan de inrichting van onze tuinen en vinden het erg belangrijk dat ze aan al onze wensen voldoen!

 

Vooral ook tuinmeubelen spelen hierbij een grote rol! Met de juiste tuinmeubelen kun je namelijk heerlijk tot rust komen en relaxen! Vandaar ook dat we hier steeds meer waarde aan hechten en dat we graag op zoek gaan naar luxe en comfortabele tuinmeubelen om dat heerlijke ontspannen loungegevoel in onze eigen achtertuin te realiseren!

 

Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van deze relaxte tuinmeubelen? Aan welke eisen moeten deze meubelen allemaal voldoen en hoe zorg je ervoor dat je er straks dus heerlijk ontspannen bij kunt zitten? Wij laten het je allemaal weten in deze blog zodat jij straks ook heerlijk kunt relaxen in je eigen achtertuin!

 

De meest heerlijke loungemeubelen

 

We zien dus wel in dat er ontzettend veel voordelen zitten aan het relaxen in je eigen achtertuin! En loungemeubelen komen hier wel ontzettend goed bij van pas! Maar als je eenmaal op zoek gaat naar het juiste loungemeubel dat het beste bij je past dan gaat er een wereld voor je open! Want wat is er ongelofelijk veel keuze! Van materiaalkeuze tot de afmetingen en alles er tussen in! Je kunt dus allerlei kanten op en soms kun je door de bomen het bos niet meer zien.

 

Maar hoe overweldigend al deze keuzes misschien kunnen zijn het is ook juist wel heel erg prettig dat er zoveel keuze is want op deze manier kun je dus altijd kiezen voor een tuinmeubel dat het beste bij je past! Je kunt de afmetingen op je tuin aanpassen en zo volledig verzorgt in je eigen achtertuin genieten van jouw nieuwe loungemeubel!

 

Maar het is eerst nog wel even zaak om een keuze te maken en dat kan soms nog flink lastig zijn! Want om te beginnen moet je kiezen welke stijl je zoekt, heb je bijvoorbeeld een moderne tuin dan kan het mooi zijn om een strak loungemeubel te kiezen wat hier qua stijl dus prima bij past. Maar het kan ook zo zijn dat je een landelijke tuin hebt en hier dus graag een loungemeubel voor wil aanschaffen wat helemaal opgaat in de landelijke stijl.

 

Ook hierbij is het dus weer fijn dat er zo ontzettend veel aanbod is! Op deze manier kun jij dus altijd wel een loungemeubel vinden dat bij je past! Ze zijn er namelijk in allerlei verschillende stijlen te vinden! Van landelijk tot modern en alles daartussen in! Dit maakt het wel ontzettend fijn om op zoek te gaan naar het meubel dat het beste bij jouw tuin past!

 

En het is dan ook vooral het materiaal dat voor een groot deel de stijl bepaald! Zo zijn meubelen van metaal, kunststof en hout vaak erg geschikt voor in een moderne tuin, terwijl tuinmeubelen van wicker, riet en robuust hout juist vaak weer heel goed tot hun recht komen in een landelijke tuin. Je kunt dus werkelijk alle kanten op. Maar vergeet ook vooral de kleur niet, soms is het namelijk zeker niet alleen het materiaal dat de stijl bepaald maar ook de kleur kan hier ontzettend veel in doen! Zo kunnen witte of zwarte meubelen heel modern ogen, terwijl bruine of grijze meubelen of meubelen met meer kleur juist vaak heel landelijk en natuurlijk kunnen overkomen. Dus het is ook goed om hier rekening mee te houden en op deze manier tuinmeubelen te kiezen die helemaal bij jou passen!

 

Zitten op de juiste manier

 

Maar naast het uiterlijk is het toch vooral wel heel erg belangrijk dat de meubelen lekker zitten! Als een meubel bijvoorbeeld niet helemaal past bij je en je te lang bent voor de zitting dan zal je lang niet zo relaxed zitten als op een meubel dat helemaal bij je past! Zorg er dus voor dat je eerst lekker even gaat proefzitten en probeer verschillende meubelen uit totdat je overgaat tot een koop!

 

We raden vaak aan om naar een fysieke winkel te gaan en hier eerst verschillende meubelen te bekijken en proberen! Ga even zitten en kijk of het meubel bij je past! Zit het lekker, kun je er werkelijk comfortabel op zitten en nog belangrijker kun je erop ontspannen! Ligt en hangt het meubel ook lekker en zie je jezelf hier al een dagje op doorbrengen. Dat zijn wel allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je overgaat tot de koop van de juiste tuinmeubelen!

 

Zeker bij een loungemeubel is het comfort zo ontzettend belangrijk, juist omdat alles erop gericht is dat je heerlijk kunt ontspannen op het meubel. Je kunt jezelf dus wel voorstellen dat als je wat minder relaxed zit je dus ook niet lekker tot ontspanning kunt komen en dan is het eigenlijk het hele doel van je loungemeubel weg! Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor een meubel dat bij je past en om hier bij de aanschaf ervan goed rekening mee te houden!

 

Verschillende soorten meubelen

 

Loungemeubelen zijn er in heel veel verschillende soorten, zo heb je loungebanken, loungestoelen, en lounge ligstoelen. Je kunt er dus allerlei kanten mee op en dat maakt het meteen ook wel heel erg fijn! Op deze manier kun je dus heel je tuin vormgeven en echt kiezen voor de ultieme loungehoek voor in jouw eigen achtertuin! En dat is natuurlijk wel ontzettend handig!

 

Soms is je tuin zo ingedeeld dat je plek hebt voor een heerlijke loungebank, maar soms kun je ook juist meerdere loungehoeken in je tuin inrichten en dat is toch ook wel heel erg leuk en fijn! Zo kun je dan bijvoorbeeld op je terras een lekker loungebank neerzetten en op een ander plekje in je tuin nog twee lekkere loungestoelen. Op deze wijze heb je meerdere plekken in huis waar je heerlijk tot rust kunt komen en waar je kunt genieten van een heerlijk zonnetje en wat hoognodige ontspanning!

 

Een ander voordeel van het feit dat er verschillende soorten meubelen te vinden zijn is dat je dus altijd wel iets kunt vinden wat bij jouw eigen achtertuin past! Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je de perfecte plek voor je meubel kunt vinden en dat je er optimaal van kunt genieten!

 

De plek in de tuin voor je meubel

 

Als je vervolgens hebt gekozen welke meubelen je erg leuk zou vinden dan heb je als het goed is ook bedacht waar ze komen te staan in je tuin. Al kan dit soms nog wel een flinke puzzel zijn! Vaak is het namelijk zo dat je meerdere plekjes hebt in je tuin waar je heerlijk zou kunnen relaxen en ontspannen en dan wordt het moeilijk om de juiste plek te kiezen! Gelukkig hebben wij een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van deze perfecte plek!

 

Ten eerste is het fijn om te kiezen voor een plek waar je ook wat schaduw kunt vinden! Uiteraard is het heerlijk om in je tuin een lekker zonnetje mee te pakken maar als je soms ook even lekker tot rust wil komen en langere tijd wil relaxen dan is het toch ook wel heel erg fijn als je dit lekker in de schaduw kunt doen! Zorg er dus lekker voor dat je ook wat schaduw mee kunt pakken in je tuin!

 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw loungemeubel te plaatsen op een plek waar je kunt kiezen voor zon of schaduw, bijvoorbeeld door er een parasol bij te plaatsen of een schaduwdoek. Op deze manier kun je dus genieten van de zon als je hier behoefte aan hebt maar kun je ook heel makkelijk schaduw realiseren als dit nodig is! En dan heb je dus eigenlijk de ideale plek te pakken waarmee je alle kanten op kunt!

 

De juiste plek vinden voor je tuinmeubel is dus heel erg belangrijk en helpt mee aan het heerlijk ontspannen in je eigen achtertuin! Lekker een zonnetje meepakken en schaduw zoeken wanneer jij hier behoefte aan hebt!

 

Loungen in je eigen achtertuin

 

En dan is het zover, de plek is gekozen, het meubel is uitgezocht en nu staat jouw eigen loungemeubel in je achtertuin te pronken! Hier heb je al die tijd naar uitgekeken en nu is het dan ook tijd om heerlijk te gaan genieten! En wat is het fijn om lekker weg te dromen op je loungemeubel met een heerlijk zonnetje erbij!

 

En wat is het vooral ook ontzettend gemakkelijk! Geen reistijd maar gewoon zo de achterdeur uitstappen en op de bank neerploffen, wat wil je nu nog meer! Daarnaast is het ook nog eens heel erg fijn om op deze manier zelf lekker snel een hapje en een drankje bij de hand te hebben! Want ook dit pluk je zo heel eenvoudig uit je eigen koelkast of kast! Daarnaast maak je ook nog eens geen extra kosten voor parkeren of reizen. In onze ogen dus de ideale situatie en wij snappen dan ook zeker het belang van een fijn loungemeubel in je eigen achtertuin!