{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Black Friday Deals! Bij besteding boven de €2000,- krijgt u nu 10% extra korting

Ligstoel

  • Door Bryan
  • Thursday 16 / 04 / 2020 0
Ligstoel

Ga jij het liefste op de eerste de beste zonnige dag al buiten in jouw tuin liggen zonnebaden? Een comfortabele ligstoel of ligbed is geen overbodige luxe als je graag in de tuin ligt en van de zon geniet. Een ligstoel is in meerdere standen verstelbaar, waarmee je deze van zitstand tot ligstand kunt aanpassen, al naar gelang het gebruik. In tegenstelling tot een ligstoel kan een ligbed voor in de tuin niet in zitstand worden gezet, maar is dit puur bedoeld om op te liggen. Alhoewel ligbedden en ligstoelen elkaar steeds dichter naderen, is het belangrijk van tevoren te bepalen waar je jouw tuinmeubel het meeste voor wilt gebruiken, zodat je weet wat de mogelijkheden ervan zijn. Als je er voornamelijk actief op wilt zitten om wat werk te kunnen doen of een boek te lezen, maar ook de mogelijkheid wilt hebben om de leuning naar achteren te kunnen klappen op de momenten dat je even wilt ontspannen, dan kun je het beste voor een ligstoel gaan in plaats van een ligbed.


Ligstoelen voor buiten zijn verkrijgbaar in diverse materialen en designs. Afhankelijk van jouw budget heb je de keuze uit houten, metalen, kunststof en zelfs betonnen ligstoelen. Elk materiaal heeft zijn voor en nadelen, maar vaak is het een kwestie van persoonlijke voorkeur voor welk materiaal jij kiest. Belangrijk bij de keuze is of je een ligstoel voornamelijk op een plek wilt neerzetten, of dat je deze makkelijk wilt kunnen verplaatsen. Aangezien massief houten ligstoelen zwaar kunnen zijn, is het in dit geval beter te kiezen voor kunststof of aluminium, wat lichtgewicht en toch duurzame materialen zijn. Mocht je echter toch meer houden van de natuurlijke uitstraling van hout, dan zijn er ook lichtere varianten.

Functioneel ontwerp

Een ligstoel kan zowel in zitstand worden gezet als vrijwel geheel plat worden geplaatst, wat bij een ligbed meestal niet mogelijk is. Hiermee is een ligstoel functioneler in het gebruik, aangezien je er ook gewoon op kunt zitten om bijvoorbeeld wat werk te doen of een goed boek te lezen. Alhoewel ligbedden en ligstoelen elkaar steeds dichter naderen, is het belangrijk van tevoren te bepalen waar je jouw tuinmeubel het meeste voor wilt gebruiken, zodat je weet wat de mogelijkheden ervan zijn. Bij zowel een ligbed als ligstoel dien je er op te letten dat je niet te lang in de zon blijft zitten of liggen en dat je je altijd goed beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon door je goed en regelmatig in te smeren met zonnebrand.

Comfort

Het belangrijkste bij de keuze voor een ligstoel voor buiten is natuurlijk het comfort. Aangezien er vele materialen en maatvoeringen zijn voor ligstoelen, kan het voor jou een heel persoonlijke keuze zijn welke ligstoel voor jou het beste en meest comfortabel zit. Het is daarom goed om meerdere varianten in de winkel uit te testen, zodat je het zitcomfort goed kunt vergelijken. Een ligstoel kan er online nog zo mooi uitzien, maar als deze in werkelijkheid niet erg comfortabel zit, kun je beter kiezen voor een wat minder mooie stoel die wel lekker zit. Bij de betere tuinmeubelzaken en outlets kun je het personeel altijd vragen of je even mag plaatsnemen in verschillende ligstoelen om zelf te ervaren of deze bij jou wensen aansluit. Elk materiaal voelt anders aan, met name als je er in badkleding op zit of ligt en als de zon er langdurig op schijnt, dus laat je goed voorlichten over de verschillende materialen en hun comfort, voordat jij je keuze qua ligstoel bepaald. Ligstoelen zijn niet alleen in een eenpersoons, maar ook in tweepersoons uitvoering leverbaar. Hier kun je samen met jouw partner ontspannen op zitten, zodat je samen van de zon en de frisse lucht van het buitenleven kunt genieten.

Materiaalkeuze

Zoals aangegeven is de materiaalkeuze een persoonlijke en hangt deze keuze voornamelijk af van het praktisch gebruik en het comfort wat jij zoekt bij de keuze van een ligstoel voor buiten. Laat je vooral goed adviseren door het personeel in de winkel en probeer vooral ligstoelen in verschillende materialen uit, zodat je kunt ervaren welke stoel voor jou persoonlijk het meest aangenaam zal zitten en liggen. Indien je een tweepersoons ligstoel voor de tuin aan wilt schaffen, neem dan vooral jouw partner mee naar de winkel, zodat jullie dit samen kunnen uittesten. Over het algemeen heb je de keuze uit kunststof, metalen en houten ligstoelen. Een houten ligstoel ziet er heel degelijk en natuurlijk uit, en heeft voor veel mensen esthetisch gezien de mooiste uitstraling. Bepaalde soorten hardhout kunnen echter erg massief en zwaar zijn, wat stoelen van dit materiaal lastig te verplaatsen maakt.Een kunststof of aluminium stoel is vaak lichter van gewicht, eveneens duurzaam in het gebruik en onderhoudsvriendelijk.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »