{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Jasper, 3 april 2020

Loungebank voor buiten

We brengen een groot deel van ons leven binnenshuis door. Velen van ons werken op een kantoor en brengen daarbij veel tijd door binnen zittend achter een bureau. Met de vier seizoenen die we in ons deel van de wereld ervaren brengen we bovendien vele maanden per jaar binnen door. Zodra de eerste lentedag zich laat zien gaan we echter massaal naar buiten. We zien gelijk meer mensen op de fiets, mensen zonder jas. De eerste korte broeken en rokjes worden uit de kast gehaald en verschijnen in het straatbeeld.

Kortom, vrijwel iedereen wil graag naar buiten en zoveel mogelijk van aangename weersomstandigheden genieten. Geniet ook thuis in jouw eigen vetrouwde omgeving optimaal van het buitenleven met een loungebank voor buiten. Een loungebank voor buiten bestaat uit een comfortabele bank met kussens, vaak in combinatie met een of meer comfortabele stoelen en een bijzettafel of dinertafel. Je kunt hier doorgaans met 3-5 personen comfortabel op zitten. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren zijn er ook grotere of kleinere loungebanken mogelijk.

Loungebanken voor buiten zijn lang niet zo duur als je wellicht zou verwachten. Vaak vindt je bij de grote tuinmeubliair outlets al loungebanken in de aanbieding vanaf zo’n 400 euro. Daarmee heb je voor een relatief lage prijs een comfortabele en aantrekkelijk zitbank voor in jouw eigen tuin.

Rechte bank of hoekbank?

Met een loungebank voor buiten kun je buiten in jouw eigen vertrouwde huiselijke omgeving lekker ontspannen en genieten. Of je nu kiest voor een lounge hoekbank of een rechte bank, je zit er ontspannen op, mede dankzij de vele kussens. Afhankelijk van jouw voorkeur zijn er goedkope loungebanken verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je zelf kunt bepalen wat er past in de voor jouw beschikbare ruimte in de tuin. Zo kan je zelfs in een relatief kleine tuin al een comfortabele en fraaie loungebank plaatsen. Laat jouw dierbaren en favoriete gasten niet langer op die oude versleten tuinset zitten die je al jaren buiten hebt staan, maar kies voor een comfortabele loungebank voor buiten. Hiermee creëer je een prettige en ontspannende zitomgeving voor jezelf en familie of vrienden.

Kussens en accessoires

Naast de loungebank voor buiten kun je besluiten om wat bijpassende accessoires en meubilair aan te schaffen ter aankleding van jouw loungebank. De belangrijkste en onmisbare accessoires zijn uiteraard de kussens voor jouw bank. Vaak worden deze in een bijpassende kleur en formaat meegeleverd bij de loungebank, maar natuurlijk kun je ook voor andere kleuren en afmetingen kiezen. Kussens zijn er in diverse prijscategorieën, dus je kunt ook regelmatig kussens in de aanbieding krijgen, die goed bij jouw specifieke loungebank zullen passen. Het combineren van diverse kleuren kan jouw loungebank helemaal de jouwe maken en deze een persoonlijk tintje geven.

Verder kun je overwegen bij jouw loungebank een hocker of voetenbank en een bijzettafel aan te schaffen, zodat je ook glazen of servies kwijt kunt. Daarnaast zijn er nog andere accessoires, zoals verlichting, theelichthouders of bloemen- en plantenbakken, waarmee je een loungeset voor buiten meer uitstraling kunt geven en indruk kunt maken op jouw gasten. Zo zullen ook zij kunnen genieten van het comfort en de uitstraling van jouw bijzondere zithoek buiten.

Balans tussen functionaliteit en comfort

Een belangrijk aspect bij de keuze van jouw loungebank voor buiten is de functionaliteit van het bankstel. Hoeveel zitplaatsen heb je nodig? En wil je de loungebank altijd buiten laten staan, of haal je deze bij elke regenbui naar binnen? Hoe makkelijk is de set naar binnen te halen? Kies je voor losse kussens of kussens die vastzitten aan de bank? Wat voor kleuren kies je? Wat voor verschillende materialen zijn er? Allemaal vragen waar je over dient te denken bij jouw uiteindelijke keuze.

Natuurlijk is het uiterlijk van de loungebank voor buiten en de keuze van materialen van belang, Minstens zo belangrijk is echter het zitcomfort. Aangezien je er vele uren op zult zitten, kan het voor jou een heel persoonlijke keuze zijn welke loungebank voor jou het beste en meest comfortabel zit. Het is daarom goed om de loungebank in verschillende materialen te vergelijken , zodat je goed te weten komt welke voor jou persoonlijke het beste zal zitten. Een loungebank kan er online of op een afbeelding nog zo mooi uitzien en aan al jouw functionele eisen voldoen, maar als je deze niet lekker vindt zitten, koop je iets waar je uiteindelijk niet tevreden mee zult zijn. Let op dat elk materiaal anders aan kan voelen, dus zorg ervoor dat je het zitcomfort van de verschillende beschikbare loungebanken voor buiten goed vergelijkt voordat jij je keuze bepaald. Gelukkig zijn deze verkrijgbaar in vele uitvoeringen, dus je zult altijd een loungebank voor buiten kunnen vinden die bij al jouw voorkeuren qua functionaliteit en comfort aansluit, zodat je samen met jouw familieleden of vrienden in alle rust van de zon en de frisse lucht kunt genieten.