{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Black Friday Deals! Bij besteding boven de €2000,- krijgt u nu 10% extra korting

Naar wat voor tuintafel ben jij op zoek?

Naar wat voor tuintafel ben jij op zoek?

Tuintafels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke past het beste bij jou?

Naar wat voor tuintafel ben jij op zoek?

De ontwikkelingen in de wereld van tuinmeubelen volgen elkaar in razendsnel tempo op. De tuinmeubelen worden steeds gevarieerder en ook worden er steeds meer materialen toegepast. De verschillende soorten materialen brengen allemaal bepaalde eigenschappen met zich mee. Het voordeel voor jou is echter dat je veel keuze hebt en dus altijd wel een geschikte tafel kan vinden.

Het uitzoeken van de gewenste tafel is echter geen gemakkelijke klus. Dat komt met name doordat het aanbod ongelooflijk groot is tegenwoordig. Met dit artikel proberen we jou op weg te helpen. We behandelen hieronder twee onderwerpen; het soort tafel en het materiaal van de tafel.

Soort tafel

Dining tafel, lounge tafel, boomstamtafel, uitschuifbare tafel; we noemen maar een paar voorbeelden op van tuintafels. Het aanbod van tuintafels is, zoals we al zeiden, ongelooflijk divers. Dit betekent dat je eerst moet bepalen naar wat voor tafel je op zoek bent. Belangrijk is om hierbij de volgende vragen te stellen:

- Waar ga ik de tafel voor gebruiken?
- Hoeveel mensen moeten aan de tafel kunnen?
- Waar moet de tafel staan?

Als je een duidelijk antwoord op deze vragen geformuleerd hebt, kan je veel gerichter op zoek. Als je minder ruimte in de tuin hebt, kan je bijvoorbeeld beter op zoek naar een rechthoekige tafel dan naar een ronde tafel. Een ronde tafel neemt namelijk veel meer ruimte in beslag.

Het materiaal van de tafel

Zoals we al zeiden, zijn er tegenwoordig vele verschillende soorten materiaal waarvan een tafel gemaakt kan worden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een tafel van hardhout, een tafel van teakhout, een tafel van graniet, een tafel van aluminium, een tafel van kunststof, een tafel van rope, een tafel van rotan, een tafel van RVS, een tafel van composiet, een tafel van vlechtwerk enzovoort.

Elk soort materiaal brengt bepaalde kenmerken met zich mee. Deze kenmerken zijn van invloed op bijvoorbeeld de kwaliteit en de levensduur van de tafel. Maar, ook de uitstraling van de tafel wordt bepaald door het materiaal. Een tafel van graniet ziet er volkomen anders uit dan een tafel van hout.

Als op je op zoek bent naar een nieuwe tafel, kan het dus raadzaam zijn om te bepalen wat voor materiaal je wilt. Het kan daarbij ook lonend zijn om het soort materiaal af te stemmen op de rest van je tuinmeubelen. Als je al bijvoorbeeld een loungeset van vlechtwerk hebt, past een tafel van vlechtwerk er goed bij.

Moraal van het verhaal; bepaal vooraf waar en hoe je de tafel wilt gebruiken. Bedenk daarnaast goed naar welk soort materiaal je op zoek gaat.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »