{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

De opruiming is begonnen! 10% extra korting bij besteding vanaf €2000,-

Verschillende soorten materialen

Verschillende soorten materialen

Er zijn verschillende soorten materialen welke gebruikt worden om tuinmeubelen van te maken. De verschillende materialen zorgen voor bestendigheid tegen het weer, kracht, comfort en natuurlijk ook hoe de meubels eruit zien.

Welke materialen worden er gebruikt voor tuinmeubelen?

Er zijn verschillende soorten materialen welke gebruikt worden om tuinmeubelen van te maken. De verschillende materialen zorgen voor bestendigheid tegen het weer, kracht, comfort en natuurlijk ook hoe de meubels eruit zien. De belangrijkste materialen hebben we hieronder opgesomd. Het zijn materialen welke je tegenkomt in de tuinmeubel showrooms. Het gaat om materialen welke zorgen voor een betaalbare, gebruiksvriendelijke, duurzame en prettig zittende tuinmeubel. Het is goed om bekend te zijn met de materialen, voordat je een keuze maakt om je tuinmeubelen aan te schaffen.

Welke tuinmeubelen materialen zijn er?

De meest gebruikte tuinmeubelen materialen zijn hieronder opgesomd. Het gaat om:

  • Polywood Wicker (vlechtwerk HDPE)
  • RVS
  • Kunststof
  • Plastics
  • Aluminium
  • Teakhout
  • Hardhout
  • Andere houtsoorten
  • Textileen

Je ziet vaak dat de tuinmeubelen van een specifiek materiaal gemaakt zijn. Het is echter ook zo, dat er combinaties gebruikt worden. Combinaties welke goed bij elkaar passen. Een aluminium frame met een textileen rugdeel en zittting. Een teakhouten stoel met een metalen verbindingsdeel of van RVS. Er zijn vele verschillende materialen waar je gebruik van kunt maken. De combinaties zijn er gericht op, om te zorgen voor een maximaal comfort, uitstraling en duurzaamheid. Ook zijn de materialen natuurlijk bepalend voor de uiteindelijke prijs. Voor veel mensen is de prijs ook een bepalende factor om te kiezen voor een specifieke tuinmeubelset.

Betaalbaar, duurzaam, comfortabel en mooi!

De beste combinatie voor een tuinmeubelset is natuurlijk, dat het duurzaam, comfortabel, mooi en betaalbaar is. Het is een combinatie welke moeilijk te vinden is. Betaalbaar en mooi of duurzaam gaan vaak niet samen. Een lage prijs betekent, dat je vaak moet inboeten op kwaliteit. Het is een logische combinatie van woorden. Bij tuinmeubelen hoeft het echter niet altijd zo te zijn. Je kunt hier wel met de juiste combinaties van materialen de juiste combinatie krijgen. Het is echter moeilijk voor ons om te bepalen wat jij mooi vindt. Het is een persoonlijke smaak, voorkeur en keuze. Een persoonlijke optie waar jij de belangrijkste factor bent. Duurzaamheid, betaalbaarheid en comfortabel zijn echter factoren welke door experts en gebruikers beoordeeld kunnen worden. Duurzaamheid is te ontdekken op basis van de garanties welke je krijgt.

Textiel!

Natuurlijk mogen we textiel niet vergeten als materiaal welke gebruikt wordt bij de tuinmeubelsets. Het is vaak de finishing touch. Het zorgt ook voor het extra zit plezier. Het zorgt er ook voor hoe je tuinmeubelset eruit komt te zien. Hier kun je met kleuren gaan spelen. Je kunt je tuinset ieder seizoen er anders uit laten zien. Tevens kan het materiaal in de tuinkussens zorgen voor meer zit plezier. Dikke kussens, dunne kussens. Kussens van katoen, foam, waterdichte stoffen, leer of van een ander materiaal! Ze zijn er allemaal om jouw tuinmeubelset er nog beter en mooier uit te laten zien. De juiste materialen zorgen voor maximaal plezier van jouw tuinmeubelset!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »