{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Creatief in eigen tuin

  • Tuesday 27 / 04 / 2021 0
Creatief in eigen tuin

Creatief in eigen tuinHeel veel mensen houden er ontzettend van, lekker creatief bezig zijn. Plannen bedenken en het vervolgens zelf maken. Voor veel mensen een ontzettend leuk tijdverdrijf.

Zo zijn er allerlei hobby’s te bedenken, van modelbouw tot verven en van boetseren tot houtbewerking. Veelal zijn dit hobby’s die we thuis aan de keukentafel uitvoeren. Maar wist u dat u ook buiten heel goed creatief bezig kunt zijn? In uw eigen tuin om precies te zijn.
Het kan namelijk ontzettend leuk zijn om in uw eigen tuin verschillende projecten op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van bloempotten, het maken van een takkenmuur, een zelfgemaakte modderkeuken, met stenen versierde borders en ga zo maar door, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos en er valt van alles te bedenken.

Wij laten u een paar hele leuk mogelijkheden zien en vertellen u hoe u dit ook in uw tuin kunt realiseren. De benodigdheden verschillen per project maar vaak komt u met een paar simpele items die we vaak allemaal wel in huis hebben al een heel eind!

Ook hoeft u helemaal niet bang te zijn dat u niet creatief genoeg bent, iedereen is creatief op zijn of haar eigen manier en hier is geen goed of fout in en er hangt ook geen waardeoordeel aan.

De versierde bloempotEen hele leuke en vaak ook vrij simpele activiteit is het zelf versieren van een bloempot. U kunt dit op heel veel verschillende manieren doen. U begint bij de basis en dat is door een mooie bloempot uit te zoeken die u graag zou willen versieren, dit kan bijvoorbeeld heel makkelijk met een stenen bloempot maar ook kunststof is geen probleem.

Vervolgens bedenkt u met welk artikel u de bloempot zou willen gaan versieren. Dit kan mozaïek zijn, knopen, steentjes, glitters, verf en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk bijvoorbeeld eens goed rond in uw tuin of huis wat u allemaal heeft liggen en mogelijk zou kunnen gebruiken en bedenk hier een plan mee. Maar ook op Pinterest zijn enorm veel leuke voorbeelden te vinden en hier kunt u dan ook prima heel veel inspiratie opdoen.

Voor dit voorbeeld kiezen wij even voor mozaïek, dit kunt u kant en klaar kopen maar ook heel gemakkelijk zelf maken. Als u bijvoorbeeld nog een paar tegels thuis heeft liggen is dit heel simpel, leg een tegel in een handdoek en sla deze met een hamer vervolgens kapot. In de handdoek zullen nu allemaal stukjes tegel liggen en hier kunt u vervolgens een mozaïek mee maken.
Begin daarna met het insmeren van de bloempot met speciaal voegmiddel, hier blijven de mozaïek steentjes goed op plakken en vervolgens voegt u hier ook de naden tussen de steentjes mee dicht zodat ze helemaal geen kant meer op kunnen.

Smeer het voegmiddel stukje bij beetje op de bloempot en plak de steentjes in het door u gewenste patroon erop. Vervolgens smeert u na een paar minuutjes de steentjes dicht zodat alle naden tussen de steentjes gevoegd zijn. Wacht daarna niet te lang alvorens u met een natte doek de steentjes afneemt om het overtollige voegmiddel te verwijderen van de steentjes. Als u dit namelijk te lang laat zitten bestaat de kans dat u het niet meer van de steentjes kunt verwijderen en dit zou zonde zijn.

En zo simpel is het, uw bloempot is nu al helemaal af. Laat hem een nachtje drogen en daarna kunt u hem de volgende dag vullen met aarde en het gewenste plantje en klaar bent u! U heeft nu een prachtige zelfgemaakte mozaïek bloempot in de tuin staan.

Alle losse takken verzamelenEen ander leuk zelf-maak ideetje voor de tuin maakt u met takken, losse takken om precies te zijn. U begint ermee door zoveel mogelijk losse takken te verzamelen, graag wat groter van formaat.

Verder is het juist leuk als ze allemaal verschillend zijn zowel van hoogte, dikte als kleur. Verzamel de takken en leg ze op de grond naast elkaar zo krijgt u al een beetje een beeld van hoe het eruit zal komen te zien als de takken straks in de grond staan.
Vervolgens zoekt u een stukje in de tuin waar de grond zacht genoeg is om een muurtje van takken in de grond te steken. Als dit niet het geval is kunt u de grond eerst ook wat om hutselen of een beetje helpen en wat gaatjes in de grond steken.

Vervolgens steekt u de takken op de uitgekozen plek een voor een in de grond. Varieer hierbij van groot naar klein en alle maten er tussenin, verdeel ook verschillende diktes takken over de rij en zorg ervoor dat het een gezellig geheel wordt samen.
U kunt er vervolgens nog voor kiezen om touw of jute draad tussen de takken te vlechten om ze nog meer stevigheid te geven maar in principe is het prima zo.

U heeft nu op een hele leuke en speelse wijze een natuurlijke afscheiding in de tuin gemaakt. Ideaal om bijvoorbeeld een border mee af te bakenen of om een speelplek voor de kinderen in de tuin mee te markeren. En het leuk is dat het ook nog eens heel bijzonder en natuurlijk oogt. Een leuke bezigheid met een mooi resultaat.

En mocht u nou kinderen in de buurt hebben laat ze dan vooral ook meehelpen, het kan een erg leuke activiteit voor ze zijn om takken te zoeken, ze in de grond te steken en te helpen het muurtje op te bouwen. Ze zijn lekker buiten bezig en hebben het gevoel echt mee te mogen doen!

Heel veel losse steentjesLaatst zagen wij bij iemand in de tuin ook een ander heel leuk idee voorbijkomen. We hebben vaak allemaal namelijk wel losse steentjes in de tuin, in allerlei soorten en maten. Ze liggen vaak verspreid door de tuin heen en het kan alleen al een leuke bezigheid zijn om een bont gezelschap aan steentjes bij elkaar te zoeken.

Dit is dan ook wat u als eerste gaat doen, steentjes zoeken, heel veel steentjes zoeken. Zoek ze in allerlei kleuren en maten en vormen bij elkaar, hoe meer verschillend ze van elkaar zijn hoe beter.
Maar wat gaan we dan met die steentjes doen zult u zich waarschijnlijk afvragen. We gaan hier een hele mooie borderrand van maken. Een prachtige rand rondom de borders in uw tuin. En hoe we dat gaan doen leggen we u graag uit.

Ten eerste verzamelen we dus stenen, heel veel verschillende stenen. Vervolgens kiezen we een border uit die we gaan omranden. Kijk hierbij goed naar de hoeveelheid stenen die u verzameld heeft en of het genoeg zal zijn om de border van een rand te voorzien. Voor u de steentjes kunt gaan plaatsen is het eerst belangrijk om een rand van klei rondom de border te maken, dit doet u door de grond die u wat dieper in de tuin op kunt graven wat nat te maken en vervolgens tot een rand te modelleren rondom de border.

In deze rand kunt u vervolgens voorzichtig de steentjes duwen. Maak er een mooi patroon van of duw ze allemaal door elkaar in de rand. Uiteindelijk zal er een bont gezelschap van steentjes ontstaan en heef u een prachtig versierde rand rondom uw border die ook nog eens extra stevigheid biedt.

Als u nog hout over heeftWe zien ze allemaal weleens staan bij strandtenten, de houten wegwijzer bordjes, met bijvoorbeeld de weg naar Hawaii of een ander zonnig oord. De bordjes zijn vaak bontgekleurd en voorzien van kleine gezellige tekeningen.

Nu kunt u deze leuke wegwijzer bordjes ook heel gemakkelijk zelf maken voor in uw eigen tuin. Het enige wat hiervoor nodig heeft zijn wat stukjes kleiner hout, een paal, verf en een zaag en hamer en spijkers.
Als u al deze spullen verzameld heeft dan kunt u aan de slag! Zaag de kleinere stukjes hout in de vorm van een wegwijzer, als u ze liever helemaal rechthoekig wil houden kan dit uiteraard ook.

Vervolgens voorziet u de kleine stukjes hout van teksten en eventueel een kleine tekening met verf. Dit kunt u natuurlijk volledig naar eigen hand invullen en er echt een persoonlijk geheel van maken! Vaak zien we dat mensen bekende steden of vakantieoorden op de wegwijzer schrijven maar het kan ook heel leuk zijn om hoeken van de tuin erin te vermelden, bijvoorbeeld BBQ, terras of moestuin.

U kunt er eigenlijk alle kanten mee op en op een hele makkelijke manier uw tuin een leuk item bezorgen wat ook nog eens helemaal handgemaakt is! Hoe simpel kan het zijn.

Vier bezemstelen en een doekAls laatste hebben we nog een leuke tip voor een leuk zelf-maak idee voor de kinderen in de tuin. Ook hierbij heeft u weer erg weinig nodig. Met vier bezemstelen en een doek komt u namelijk al een heel eind!

Plaats de vier bezemstelen twee aan twee in een driehoek, zodat u twee standaards krijgt als het ware. Leg het doek hiertussen en bevestig het op de manier die u zelf wenst, denk bijvoorbeeld aan wasknijpers of nietjes, maar ook spijkeren is een optie. U kunt eventueel ook met touwen aan de slag gaan en 4 kleine gaatjes in het doek maken, in iedere hoek eentje en hier vervolgens met touw de bezemstelen aan het doek aan elkaar binden. Deze constructie is niet alleen sterk maar ook gemakkelijk weer los te maken waardoor u de artikelen gemakkelijk weer kunt hergebruiken en de tent ook makkelijk op kunt bergen.

Vervolgens zet u de gehele constructie rechtop en heeft u op een hele simpele manier een kleine tent waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. Het kan ook nog extra leuk zijn om kleine lichtjes in de tent te hangen of om er allemaal kussens in te leggen. Op deze manier hebben de kinderen een heerlijke hangplek waar ze heerlijk tot rust kunnen komen! Succes gegarandeerd!

Het voordeel van zelfgemaaktHet voordeel van deze leuke zelfgemaakte items in uw tuin is dat ze helemaal persoonlijk kunt maken, u kunt ze de vorm, kleur en maat geven die u zelf voor ogen heeft en er zal geen tweede exemplaar van bestaan. Op deze manier heeft u ook meteen echt iets unieks in uw tuin.

Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te doen! U kunt lekker creatief bezig zijn heerlijk buiten in het zonnetje in uw eigen tuin. Het kan ook enorm leuk zijn om samen met het hele gezin aan de slag te gaan! Zo zorgt u ervoor dat het een leuke gezamenlijke activiteit is waar iedereen plezier in heeft met ook nog eens een heel erg leuk eindresultaat!

Het is enorm leuk om zelf ook uw eigen creativiteit volledig zijn gang te laten gaan. Bedenk zelf met welk materiaal u zou willen werken en kijk ook eventueel goed naar wat u in de tuin voorhanden heeft! Vervolgens gaat u hiermee aan de slag en soms kan dit ook prima zonder vooropgezet plan en ontdekt u als u aan de slag bent gegaan vaak vanzelf wel wat het eindresultaat zal worden!

Zo zorgt u ervoor dat u een tuin vol waardevolle objecten heeft waar u zelf met veel plezier en passie aan heeft gewerkt, het zijn ook waardevolle herinneringen voor later en uw tuin zal erdoor stralen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »