{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 6 augustus 2021

De beste zorg voor je tuinmeubelen

We hebben ze allemaal wel in onze tuin staan en maken er dan ook vaak intensief gebruik van. Van tuintafel tot ligstoel het kan allemaal en de markt op het gebied van tuinmeubelen heeft natuurlijk ook een ontzettend groot aanbod. Al deze tuinmeubelen zijn er in heel veel soorten en maten maar ook in heel veel verschillende materialen. Al deze materialen hebben zo natuurlijk hun eigen voor- en nadelen en vragen daardoor ook allemaal hun eigen manier van zorg en onderhoud.

 

Het is enorm belangrijk om je tuinmeubelen goed te onderhouden zodat ze allemaal in top conditie blijven, op deze manier gaan ze zo lang mogelijk mee en kun je er dus ook zo lang mogelijk profijt van hebben! Maar soms is het wel moeilijk om te weten hoe je nu precies zorg moet dragen voor je tuinmeubelen. Welke mate van onderhoud en zorg hebben de verschillende tuinmeubelen van verschillende materialen nodig en hoe kun je er dus makkelijk voor zorgen dat ze in top conditie blijven?

 

In deze blog vertellen wij je graag hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw tuinmeubelen zo lang mogelijk mee gaan en dat ze in absolute top conditie blijven. We laten je zien hoe je voor de verschillende materialen het beste kunt zorgen en hoe je er zorg voor kunt dragen dat ze er allemaal zeer netjes en goed uitzien! En vooral ook uit blijven zien in de toekomst. Dit komt de levensduur van jouw tuinmeubelen enorm ten goede en dat is dan ook precies de bedoeling!

 

Tuinmeubelen onderhouden

 

Het is misschien vaak een beetje een vergeten onderwerp en als we het hebben over het onderhouden van onze tuinen dan gaat het al snel over het onderhouden van al het groen in onze tuinen. Met name de beplanting vraagt vaak flink wat zorg en onderhoud en mensen zijn hier dan ook over het algemeen flink wat tijd aan kwijt. Daardoor kan het soms lijken alsof hier al het onderhoud van de tuin in gaat zitten en dat je dan klaar bent. Maar niets is minder waar want ook het onderhoud van je tuinmeubelen is een klus die gedaan moet worden en ook de nodige tijd vraagt. Wel is het natuurlijk zo dat dit een klus is die minder vaak terug komt en waarbij je dus ook sneller klaar bent.

 

Het onderhoud van je tuinmeubelen is wel enorm belangrijk en dan met name om de levensduur van je tuinmeubelen te vergroten en om te voorkomen dat ze stuk gaan of beschadigen. Als ze goed onderhouden zijn dan is deze kans een heel stuk kleiner en kun je dus ook een heel stuk langer van je meubelen genieten!

 

Maar hoe zorg je nu voor het onderhoud van je tuinmeubelen en welke zorg hebben ze dan precies nodig? Dat gaan we je nu allemaal laten zien.

 

Waarom moet je tuinmeubelen goed onderhouden

 

Maar ten eerste gaan we antwoord geven op de vraag waarom je eigenlijk je tuinmeubelen goed moet onderhouden. Dit is eigenlijk vrij simpel. Het is namelijk enorm belangrijk om je tuinmeubelen goed te onderhouden zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben. Door het goed onderhouden van je tuinmeubelen verleng je dus echt de levensduur van je meubelen en kun je er ook goed mee overweg. Daarnaast zorgt het ervoor dat je tuinmeubelen in goede conditie blijven en dat je dus ook tijdig kunt merken of er eventueel ergens iets stuk gaat. Het voordeel van het feit dat je dit tijdig kunt merken is dat je dan ook tijdig ervoor kunt zorgen dat je het mankement verhelpt en dit voorkomt erger in de toekomst!

Het onderhoud van je tuinmeubelen is dus enorm belangrijk om zo lang mogelijk van je tuinmeubelen te kunnen genieten! Op deze manier draag je zorg voor je meubelen en heb je er veel plezier van. Zeker omdat tuinmeubelen vaak vrij prijzig zijn in de aanschaf is het natuurlijk wel zo prettig als ze vervolgens lang mee gaan.

 

Het zou zonde zijn dat je ze door verwaarlozing alweer snel zou moeten vervangen en dan dus weer veel geld kwijt zou zijn terwijl je dit met goed onderhoud makkelijk zou kunnen voorkomen.

 

Verschillende soorten tuinmeubelen

 

Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel verschillende soorten tuinmeubelen te koop van allerlei verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubelen van hout of kunststof maar ook van ijzer of steigerhout. Al deze meubelen hebben zo hun eigen mate van onderhoud nodig die enorm kan verschillen.

 

Zo is het bijvoorbeeld zo dat het ene materiaal veel meer onderhoud nodig heeft dan het andere en hier kun je dan ook rekening mee houden bij de aankoop van je tuinmeubelen. Als je weet dat je bijvoorbeeld weinig tijd hebt en niet zo handig bent dan is het natuurlijk raadzaam om te kiezen voor tuinmeubelen die zo weinig mogelijk onderhoud nodig hebben. Terwijl als je weet dat je de tijd en ruimte hebt om dit wel te doen dan is het natuurlijk handig om te kiezen voor tuinmeubelen waarbij je lekker aan de slag kunt!

 

Maar naast de mate van onderhoud heeft natuurlijk ieder materiaal ook zo zijn eigen eigenschappen en ook dat is iets wat je vaak mee neemt bij het besluit om voor een bepaald meubel te kiezen van een bepaald materiaal. Zo is hout natuurlijk een materiaal wat heel natuurlijk oogt maar waar je vaak wel flink wat werk aan hebt. Terwijl ijzer een materiaal is wat iets killer oogt maar waarbij je weer wat minder onderhoud nodig hebt. Op deze manier kun je dus alle eigenschappen naast elkaar leggen en gemakkelijk een keuze maken voor een tuinmeubel dat bij jou past!

 

Het onderhoud van een houten tuinmeubel

 

We gaan beginnen met het vertellen van welk onderhoud er allemaal komt kijken bij een houten tuinmeubel in je tuin. Ten eerste is het dan namelijk heel belangrijk dat je goed kijkt naar het soort hout want ook hier zit dus verschil in qua onderhoud. Een steigerhouten meubel vraagt namelijk een hele andere mate van onderhoud dan een hard houten meubel.

 

Maar over het algemeen kun je wel stellen dat een houten tuinmeubel onderhoud nodig heeft. Het begint ten eerste met hoe het hout van het meubel bewerkt is. Als dit namelijk goed is gebeurd en het meubel een fijne afstotende en beschermende laag heeft dan kun je er al zeker van zijn dat het meubel een tijdje goed beschermd is en in het begin dus ook geen onderhoud nodig heeft.

 

Na intensief gebruik verandert dit natuurlijk wel na een tijdje en zal je jouw meubel wel wat liefde moeten geven. Vaak is het dan aan de orde dat het hout geschuurd moet worden en moet worden voorzien van een nieuwe laag zodat het daarna weer een tijdje uit de voeten kan! Ook is het zo dat het hout soms wat kan beschadigen en ook hier zal je wat verzorging aan moet geven zodat het er niet mee eindigt dat je meubel ergens echt kapot gaat want dan ben je helaas een stuk verder van huis. Zorg dus goed voor je houten tuinmeubel dan gaat het zo lang mogelijk mee in goede conditie!

 

Het onderhoud van een ijzeren tuinmeubel

 

Naast een houten tuinmeubel kun je dus ook heel goed een meubel van ijzer in je tuin hebben en ook dit vraagt het nodige onderhoud, ten eerste is het heel belangrijk dat het ijzer dus ook een laagje heeft waardoor het goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Dit is eigenlijk bij alle soorten materialen heel erg belangrijk en dat komt natuurlijk omdat tuinmeubelen zoveel buiten staan waardoor ze ook constant worden bloot gesteld aan deze invloeden. Als je jouw meubelen hier vervolgens niet tegen beschermd dan ben je er eigenlijk al zeker van dat ze niet zo lang mee zullen gaan. Een goede bescherming aan het begin is dus het halve werk!

 

Een ijzeren tuinmeubel vraagt vervolgens dus ook zijn eigen mate van onderhoud. Ten eerste is het bij een ijzeren meubel erg belangrijk dat je er goed voor zorgt dat het ijzer goed beschermd is en dat het meubel dus in goede conditie blijft, ijzer heeft namelijk de eigenschap dat het kan gaan roesten en dat wil je liever voorkomen. Gelukkig zijn hier een aantal middelen voor op de markt waarbij je het roesten kunt stoppen en ervoor kunt zorgen dat het ijzer in goede staat blijft.

 

Loop je ijzeren tuinmeubel dus regelmatig even na om je zelf ervan te verzekeren dat de roest geen kans krijgt en dat het meubel in goede conditie blijft! Alleen dan weet je zeker dat jouw meubel zo lang mogelijk mee zal gaan

 

Het onderhoud van een kunststof tuinmeubel

 

Niet alleen houten en ijzeren tuinmeubelen zien we veel in onze tuinen terug ook kunststof is een materiaal dat veel voor tuinmeubelen gebruikt wordt en wat we dus ook vaak voorbij zien komen! Het is een mooi materiaal wat vaak wel tegen een goed stootje kan. Kunststof vraagt een ander soort onderhoud dan ijzer en hout. Het is namelijk een vrij vast materiaal wat niet per se snel last zal hebben van de invloeden van het weer.

 

Wel is het zaak om de kunststof te beschermen en om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je er een hoes overheen kunt leggen in de winter. Ook is het erg belangrijk om je kunststof tuinmeubelen goed schoon te houden want ook vuil kan namelijk best wat schade aanbrengen en dat wil je liever voorkomen!

 

Zorg er dus voor dat je ook je kunststof tuinmeubelen voorziet van voldoende onderhoud zodat ze zo lang mogelijk mee gaan!

 

De beste zorg voor je tuinmeubelen

 

Zoals je ziet is het dus enorm belangrijk om goed voor je tuinmeubelen te zorgen op deze manier gaan ze dus ook zo lang mogelijk mee. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tuinmeubelen op de markt en dit neemt ook alleen maar toe. Daarnaast komen er ook steeds meer verschillende materialen op de markt en is de markt enorm in beweging. Maar een ding blijft altijd hetzelfde en dat is dat je tuinmeubelen vaak wel een bepaalde mate van onderhoud nodig hebben!

 

Soms is dit heel veel werk wat op regelmatige basis terug komt en soms is het wat makkelijker en komt het veel minder vaak voor. Maar het is in ieder geval een feit dat je zal moeten werken aan je tuinmeubelen om ze in goede conditie te houden zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben en dat is natuurlijk wel zo prettig. Tuinmeubelen kunnen soms namelijk flink prijzig zijn en het is dan wel zo prettig als je zeker weet dat ze lang meegaan het juiste onderhoud kan hier dus zeker zorg voor dragen!

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je met het juiste onderhoud beschadigingen aan je tuinmeubelen makkelijk kunt voorkomen doordat je eventuele mankementen tijdig in beeld hebt en dus ook kunt voorkomen! Als er bijvoorbeeld een stuk van het hout begint te splijten dan kun je dit nog beperken als je het tijdig door hebt en er iets aan doet. Gebeurt dit niet dan loop je natuurlijk het risico dat heel je meubel stuk gaat met alle gevolgen van dien! Het regelmatig onderhouden van je tuinmeubelen is dus op allerlei gebieden enorm belangrijk!

 

Uiteraard wil niet iedereen veel tijd besteden aan het onderhoud van tuinmeubelen in de tuin. Nu ligt het er natuurlijk ook wel aan of je zelf een beetje handig bent, maar over het algemeen zijn de werkzaamheden prima uit te voeren! Zorg er dus zelf voor dat je lekker aan de slag gaat en dat je jouw tuinmeubelen met regelmaat bij houdt zodat je zeker weet dat ze zo lang mogelijk mee gaan. Op deze manier heb je er dus ook veel plezier van en kun je zo lang mogelijk van jouw heerlijke tuin vol met meubelen genieten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »