{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 26 april 2021

De echte hippie tuin

De echte hippie tuinWe kennen ze allemaal wel de echte hippies, mensen die de levensstijl van de jaren 70 nog steeds aanhangen en zich graag vrij door het leven bewegen. Met deze levensstijl gaat vaak ook een bepaalde stijl van wonen gepaard. Woningen zijn op een bepaalde manier ingericht en stralen die typische hippie, jaren 70 sfeer uit. Een sfeer die bijna niet in woorden te vangen is maar wel kenmerkend is voor deze tijd.

Bij deze woningen horen uiteraard ook tuinen en ook deze zijn vaak in die typische hippie sfeer ingericht! Maar wat verstaan we hier nu precies onder, en hoe zien deze tuinen er dan precies uit? Wij nemen u mee in de wereld van de hippie tuin en geven u tips om deze sfeer ook in uw eigen tuin toe te passen.

De echte hippiesDe term hippie komt dus uit de jaren 70, in die tijd waren er veel vrijgevochten mensen die voor hun idealen op de barricade sprongen. Zij hadden zo hun eigen ideeën en wilde vooral niet in een keurslijf geduwd worden maar waren erg fan van vrijheid op alle gebieden.

Ook vandaag de dag zijn er nog veel mensen die deze levensstijl aanhouden en op deze manier in het leven staan. Zij vinden dat wij ons aan te veel regeltjes moeten houden en kiezen ervoor om een zorgen vrij leven te lijden waarbij ze genieten van iedere dag en zich niet te veel zorgen willen maken.

Ze plannen vaak niet te ver vooruit en leven enorm van dag tot dag, daarnaast willen ze alles uit het leven halen wat erin zit en staat genieten enorm op de voorgrond. Dit is ook in hun huizen en tuinen te zien. Ze willen genieten en niet enkel bezig zijn met onderhoud en materialistische zaken.

Een tuin om in te dromenZoals we net al aangaven staat genieten enorm voorop bij de levensvisie van de mensen die de hippie levensstijl aanhangen, dit zien we dus ook terug in de tuin in hippie stijl. Ten eerste is het zo dat de tuin een plek moet zijn om heerlijk in te kunnen relaxen en genieten. Hier moet dan ook zeker plek voor zijn!

Vaak zien we een hangstoel of hangmat hangen maar ook een lekkere ligstoel of loungestoel is hier van harte welkom. Als er maar een lekkere plek is waar men heerlijk kan relaxen en genieten van het buitenzijn en de natuur om u heen. Vaak zijn deze plekken voorzien van heerlijke kussens en branden er in de avond gezellige kaarsjes en geurt het naar wierrook.
Alles staat dan ook in het teken van ontspanning en het maken van een heerlijke rustige plek waar een prettige en relaxte sfeer hangt!

Iedereen is welkomEen ander belangrijk aspect van de hippie tuin is dat er plek genoeg moet zijn voor iedereen. Het sociale leven is enorm belangrijk en het is dan ook van groot belang dat er in de hippie tuin voldoende plek is voor vrienden en familie. Vaak zien we grote loungehoeken waar flink wat mensen gezellig bij elkaar kunnen zitten maar ook grote eettafels met veel stoelen zien we terugkomen en dan het liefst met allemaal verschillende soorten stoelen bij elkaar voor een speels effect.

Bij de hippie levensstijl is het enorm belangrijk om sociale contacten te hebben en allemaal gezellig bij elkaar te komen, alles draait om genieten en dat doet men het liefste met elkaar! Hoe meer mensen hoe meer vreugd en er is dan ook altijd wel een plekje vrij aan de eettafel. Vaak zien we dan ook dat er allemaal losse plekjes in de tuin zijn die later ook als zitmeubel kunnen dienen. Zo staan er vaak op verschillende plekjes in de tuin nog stoelen, krukjes of bankjes die op een later moment gemakkelijk bijgeschoven kunnen worden als er meer mensen aanschuiven aan tafel.

Vaak wordt er dan ook echt een feest je van gemaakt en steekt men ook nog eens gezellig de barbecue aan, de kinderen spelen lekker in de tuin terwijl de volwassenen onder het genot van een lekker drankje gezellig bijpraten met elkaar. Het vlees suddert lekker op de barbecue en er wordt gezellig met elkaar gegeten. Na het eten haalt er vaak altijd wel iemand een muziekinstrument erbij en wordt er nog gezellig muziek gemaakt en gezongen, als het even kan wordt hierbij dan nog een vuurkorf aangestoken of verlicht men de tuin gezellig met kaarsen. Dit is het ultieme voorbeeld van waar een tuin in hippie stijl voor gebruikt wordt.

De moestuin mag niet ontbrekenVaak zien we in de tuin in hippie stijl ook een moestuin of kruidentuin staan. Naast dat de hippie stijl staat voor vrijheid en veel gezelligheid is het ook kenmerkend voor deze stijl dat mensen graag zelfvoorzienend willen zijn. Nu is dit uiteraard maar tot in bepaalde mate mogelijk in ons land maar het hebben van een moestuin of kruidentuin draagt hier zeker positief aan bij!

Men vindt het vaak enorm leuk om zelf groente en fruit te verbouwen in de tuin of kruiden te kweken. Op deze manier kan er gemakkelijk een maaltijd op tafel getoverd worden met producten uit eigen tuin. Daarnaast scheelt het ook nog eens enorm in de portemonnee om zoveel mogelijk voedsel uit eigen tuin te halen.

Ook geniet men van het hele proces van het laten groeien van de gewassen. Er wordt graag veel tijd in de moestuin of kruidentuin doorgebracht en ook kinderen worden vaak bij dit proces betrokken. Op deze manier leren ze al jong veel over het kweken van eigen groenten en fruit en daarnaast werkt het ook nog eens stimulerend. Het is namelijk bewezen dat kinderen die bij het proces van het kweken van voeding aanwezig zijn er daarna meer toe geneigd zullen zijn het ook daadwerkelijk op te eten en dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. We weten allemaal hoe lastig het soms kan zijn om kinderen groenten en fruit te laten eten, dat is met de moestuin of kruidentuin in de achtertuin dus voorgoed verleden tijd.

Planten in alle soorten en matenDe tuin in hippie stijl kenmerkt zich door een hele losse stijl. U hoeft er geen geordende borders te verwachten of veel strakke en nette lijnen. De tuin in hippie stijl is niet georganiseerd of gepland maar lekker vol en wild. Men is er voorstander van om de natuur grotendeels haar eigen gang te laten gaan.

Dit heeft enorm veel voordelen voor de natuur. Zo regelen een hoop zaken in de natuur zichzelf als de natuur de vrije hand krijgt. Planten groeien naast elkaar en zullen elkaar schaduw bieden en voeding. Ook vindt bestuiving gemakkelijker plaats met de kans op meerdere planten in de tuin. En daarnaast zal men ook voldoende insecten terugzien die deze natuurlijke tuin graag zullen uitkiezen als een plekje om wat langer te verblijven.

De nette borders vol verschillende planten zien we dus niet zo snel terugkomen in de tuin in hippie stijl maar wat we wel zijn vaak veel verschillende soorten poten en plantenbakken gevuld met veel verschillende soorten planten en bloemen. Bij elkaar vormen ze vaak een bont en vooral kleurrijk gezelschap en het ziet er ook altijd heel gezellig uit! U wordt er eigenlijk direct vrolijk van!

Zoals we al aangeven is er dus veel groen in de tuin in hippie stijl maar groeit het wel op een vrij natuurlijke manier en wordt er niet te veel georganiseerd en laat men vooral de natuur haar gang gaan. Dit zorgt voor een heel mooi en natuurlijk geheel waar men optimaal van kan genieten!

Een kleurrijk geheelKleur is een element wat we vaak terug zien komen in de tuin in hippie stijl, of het nu gaat om gekleurde potten en bakken die vol staan met allerlei verschillende planten en bloemen vol kleur. Of om de schutting of het tuinhuis, vaak zien we overal wel verschillende kleuren in terugkomen.

Er zijn een aantal kleuren die erg populair zijn bij de tuin in hippie stijl, zo zien we bijvoorbeeld veel paars, oranje en geel voorbijkomen. Maar ook groen en blauw zijn populair, opvallend is dat de kleuren vaak in patronen terugkomen.

Ook in de accessoires in een hippie tuin zien we veel kleur terugkomen. Dit is vaak ook een makkelijke manier om kleur toe te voegen. Zo zien we bijvoorbeeld gekleurde kussentjes op de tuinbanken liggen, of zien we mooie beelden en mozaïek in verschillende kleuren terugkomen. Ook komt het vaak voor dat er een muurschildering in de tuin te zien is en uiteraard is ook deze vaak vol kleur.

Water voor ontspanningNaast kleur, groen en comfort speelt ook ontspanning een grote rol in de tuin in hippie sfeer. Nu kan men op verschillende manieren ontspannen, zo kan men een heerlijk rustig plekje opzoeken om heerlijk weg te dromen in een hangmat, maar ook het werken in de tuin kan ontspannend werken of het plukken van kruiden uit de kruidentuin. Maar ook het geluid van water heeft een ontspannende werking en daarom zien we vaak ook het element water terugkomen in de tuin in hippie stijl.

Dit zien we vaak op verschillende manieren, zo kan het zijn dat er een vijver met vissen is aangelegd. Maar we zien ook vaak kleine watervalletjes of losse ornamenten waar water doorheen stroomt of druppelt. Dit alles zorgt ervoor dat men heerlijk kan ontspannen bij het geluid van druppelend of stromend water.

rustgevende verlichtingNaast geluid speelt ook verlichting een belangrijke rol bij ontspanning. In de tuin in hippie stijl zien we bijvoorbeeld vaak dat er gebruik wordt gemaakt van kaarsen en fakkels om de tuin in het donker te verlichten. Dit zorgt voor een hele fijne sfeer en werkt bijna als vanzelf enorm ontspannend.

Ook zien we vaak dat er snoeren met kleine lampjes worden opgehangen welke zorgen voor een bijna magisch effect. Hoe heerlijk is het om in de hangmat in de tuin te liggen en heerlijk te kunnen genieten van de fonkelende lichtjes om u heen! Een prachtig gezicht en een heerlijk ontspannen gevoel! En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait in de tuin in hippie stijl.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »