{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 25 april 2024

De juiste tuinmeubelen voor een zomerse picknick in je eigen achtertuin

Wat is er nu fijner dan genieten van een heerlijke picknick in je eigen achtertuin tijdens de zomermaanden. Het organiseren van een sfeervolle tuinpicknick is dan ook zeker weten de perfecte gelegenheid om lekker te genieten van lekker eten en goed gezelschap en dat ook nog eens allemaal heerlijk in de frisse buitenlucht en de prachtige natuur.

Nu zoeken de meeste mensen een picknick plek buiten de deur maar dat is dus helemaal niet nodig. Ook gewoon in je eigen achtertuin kun je dus prima genieten van een heerlijke picknick en alle voordelen die dit met zich meebrengt. Het kan dan ook zeker weten erg handig zijn om lekker thuis te picknicken en hier optimaal van te genieten.

Maar er zijn wel een aantal punten die ervoor zorgen dat een picknick in je eigen tuin extra goed verloopt. Ten eerste is het vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat je comfortabele meubelen hebt staan die de picknick dan ook net wat fijner maken. In deze blog laten wij je dan ook zien welke tuinmeubelen bij een picknick in eigen tuin nu echt het verschil kunnen maken en in onze ogen dus echt onmisbaar zijn.

Comfortabele picknicktafels:

Een goede picknick kan natuurlijk niet zonder comfortabele picknicktafel. Dit is dan ook de eerste vereiste voor een fijne picknick en zeker in je eigen achtertuin mag dit dan ook niet ontbreken. Het is dan ook heel erg prettig om lekker plaats te nemen aan een picknicktafel en om zo heerlijk te genieten van al het lekkere eten en drinken. Het beste is om de keuze te maken voor een ruime tafel zodat iedereen er met gemak aan kan zitten. Zo heb je er echt wel het meeste voordeel en profijt van.

Maak verder vooral de keuze voor een picknicktafel van duurzaam hout zoals bijvoorbeeld teakhout. Dit is bestand tegen het buiten staan en de elementen van de natuur. Op deze wijze gaat je picknicktafel dan ook zeker weten extra lang mee. Daarnaast is het ook zo dat deze hout soort een hele natuurlijke uitstraling heeft en ook dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Zorg er dus voor dat je kunt genieten van een ruime picknicktafel met voldoende ruimte voor je borden, schalen, en glazen zodat je er ook echt comfortabel van een heerlijke maaltijd genieten kunt. Dit kan dan ook zeker weten het verschil maken en zorgen voor een hele fijne ervaring.

Als je graag net even wat meer comfort zoekt dan kan het ook nog een hele goede optie zijn om te kiezen voor kussens op de banken van de picknicktafel zodat je er net even wat comfortabeler bij kunt zitten.

Maak een gezellige zithoek

Als je lekker wil gaan picknicken kan het heel erg fijn zijn om te zorgen voor een gezellige zithoek waar je aan plaats kan nemen. Op deze wijze kun je optimaal genieten en is het al snel een hele gezellige boel bij jou in de tuin. Een picknick heeft dan ook altijd wel een beetje een feestelijk tintje en het is dan ook zeker weten leuk om dit extra te benadrukken.

Naast een picknicktafel kun je dus ook prima een gezellige zithoek realiseren waar mensen kunnen ontspannen en genieten van hun maaltijd. Kies dan ook voor comfortabele loungestoelen of tuinbanken met zachte kussens. Plaats ze bijvoorbeeld rondom een tafel of een vuurplaats om op deze wijze een intieme sfeer te realiseren. Deze zithoeken bieden ook nog eens een geweldige plek om lekker te ontspannen en genieten van een goed gesprek na de picknick.

Kortom op deze wijze realiseer je dus heel gemakkelijk een hele fijne plek in de tuin met verschillende doeleinden waar je dan ook zeker weten optimaal van genieten kan. Het is dan ook heel erg fijn om dit op deze wijze vorm te geven zodat je zo een hele fijne tijd kan ervaren.

Plaats een handige bijzettafel

Als je lekker wil genieten van je picknick dan zien we vaak dat er aardig wat hapjes en drankjes bij komen kijken. Dit kan natuurlijk heel erg handig zijn maar het is ook al snel vrij vol en waar ga je dan alles laten. Gelukkig zijn hier een aantal fijne oplossingen voor en een van die oplossingen is het plaatsen van een handige bijzettafel in de tuin.

Deze bieden dan ook meteen een hele handige plek om drankjes, borden en bestek en andere benodigdheden neer te zetten en zo voor extra gemak te kiezen. Kies dan ook gerust voor bijzettafels die bij je picknicktafel passen en plaats ze slim rondom de zithoeken. Zo heb je er dan ook het meeste profijt van. Iedereen kan op deze wijze ook alles gemakkelijk pakken en zo heb je allemaal precies wat je nodig hebt tijdens de picknick.

Het fijne aan deze bijzettafels is ook nog eens dat je ze vrij gemakkelijk kunt verplaatsen en dat brengt natuurlijk fijne voordelen met zich mee. Je zet ze heel handig neer waar ze op dat moment nodig zijn en dat is wel erg prettig natuurlijk.

Goede bescherming tegen de zon

Een picknick buiten is natuurlijk heel erg fijn maar het kan ook al snel best wel warm worden en dat is soms wat minder prettig. Ook kan het niet zo fijn zijn om te lang in de volle zon te zitten en dan heb je toch ook echt wel wat bescherming nodig. Een parasol is dan ook zeker geen overbodige luxe tijdens je picknick. Kies vooral voor een parasol, zonnescherm of pergola met schaduwdoeken zodat je voldoende schaduw kunt realiseren. Dit zorgt dan ook niet alleen voor comfort maar ook voor wat extra koelte. Het voorkomt daarnaast ook nog eens dat je eten en drinken in de volle zon staat en alles bij elkaar zijn dit dus aardig wat fijne voordelen.

Plaats de meubelen dan ook zo zodat ze onder de schaduw vallen en zorg op deze manier voor een aangename en koele picknickervaring. Het is dan ook zeker weten een feestje om op deze wijze lekker van de schaduw te genieten en toch ook de temperaturen van buiten te ervaren. Ook als je met kleine kinderen of oudere mensen aan het picknicken bent dan vormt een parasol echt een fijne uitkomst, zij kunnen zeker niet heel de dag in de volle zon zitten en wat schaduw is dan ook zeer zeker wenselijk.

Kies voor fijne sfeerverlichting

Als je van plan bent om gezellig in de avond nog door te genieten van je picknick dan mag sfeervolle verlichting natuurlijk echt niet ontbreken. Veel mensen vinden het dan ook heel erg fijn om juist ook in de avond nog lekker te genieten van een picknick en de sfeer en gezelligheid in de tuin.

Gelukkig zijn er dan ook veel verschillende manieren om voor sfeerverlichting in de tuin te zorgen en het is dan ook belangrijk om hier je weg in te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lichtslingers maar ook fakkels of lampionnen zorgen voor een hele bijzondere sfeer in de tuin. Je kunt er dan ook veel kanten mee op en op deze wijze zorgen voor een hele fijne picknick die dus ook in de avond nog voort kan duren.

Het heeft dan ook vaak wel een beetje een magische sfeer om ook in de avond nog van een picknick te kunnen genieten en het is dan ook zeker weten erg leuk om dat op die manier te doen en te zorgen dat je hier ook alles voor bij de hand hebt, goede verlichting is dan in ieder geval echt onmisbaar en maakt het tot een sfeervolle en ook functionele plek en je picknick kan op deze wijze tot in de late uurtjes duren!

Zorg voor voldoende warmte

Uiteraard ga je er vanuit dat het heerlijk warm is maar dit kan soms ook een beetje tegenvallen en dan is het toch wel heel erg prettig als je ook op die momenten van je picknick genieten kunt. Het is dan ook zeker weten fijn als je ervoor kunt zorgen dat je dus ook voldoende warmte kunt ervaren.

Dit kan ook weer op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van plaids waarbij je dus lekker wat warmte kan vinden en er dus voor kan zorgen dat je het comfortabel hebt. Maar ook kan het erg prettig zijn om eventueel voor een heather in de tuin te zorgen. En ook een beschutte plek voor je picknick doet natuurlijk al wonderen.

Ook kun je er natuurlijk voor zorgen dat je jezelf al wat warmer aankleed of bijvoorbeeld een extra trui of vest meenemen. Ook dit kan dan ook al een wereld van verschil maken en is heel erg prettig. Er zijn dan ook genoeg redenen die ervoor zorgen dat je optimaal genieten kan van voldoende warmte en die jouw picknick dus nog gezelliger en comfortabeler maken.

Ook de plek van de picknick in de tuin kan hier een flink verschil in maken, het is dan ook aan te raden om te zorgen voor een plek met eventueel wat zon en beschutting. Hier is het dan ook al snel wat warmer en dat is dan ook precies wat je graag zou willen zien en ervaren. Denk hier dan ook goed over na en kies de plek die voor jou het beste gaat werken onderaan de streep.

Een picknick in je eigen tuin

We kunnen dus wel stellen dat een picknick in eigen tuin echt een feestje is en dat je hier dus ook optimaal van kan genieten. Op die manier zie je dan ook dat het juist veel voordelen kan hebben om lekker in je eigen tuin te picknicken zodat je ook echt alles bij de hand hebt. Wel is het natuurlijk slim als je hier de juiste meubelen voor hebt zodat jij jouw picknick ook echt optimaal vorm kan geven. Op deze wijze kun jij dan ook echt enorm genieten en wordt jouw picknick een echt feestje.

Denk bijvoorbeeld aan een fijne picknicktafel maar ook een eet plek kan al heel veel succes geven. Zorg hierbij dan ook vooral voor comfortabele kussens met fijne vulling zodat je er ook echt relaxt bij kunt zitten. Het is dan ook zeker weten prettig om op deze wijze te picknicken.

Ook is het erg fijn om te zorgen voor sfeervolle verlichting en aankleding zodat jouw picknick ook een echt feestje gaat worden. Onderaan de streep zie je op die wijze dan ook zeker dat je picknick een waar succes gaat worden. Ook in de late uurtjes kun je dan nog heerlijk blijven picknicken en genieten van de sfeer en gezelligheid en natuurlijk heel erg lekker eten en drinken. Een picknick in eigen tuin heeft dan ook zeker weten heel veel fijne voordelen en kan een waar succes zijn als je het op de juiste wijze aanpakt en hier dus ook veel plezier en succes van ervaart.

Daarnaast is het natuurlijk ook wel erg fijn en handig om je eigen koelkast en voorraadkasten bij de hand te hebben zodat je heel gemakkelijk nog voor wat extra eten en drinken kan zorgen als dit nodig is of als je bijvoorbeeld onverwachts meer gasten krijgt.

Alles bij elkaar zijn er dus zeker weten genoeg manieren om er een echte fijne picknick van te maken vol sfeer en gezelligheid en met heel veel lekker eten en drinken. Maar vooral ook met gemak en comfort zodat je hier ook je voordeel mee kan doen.

Het leuke aan een picknick in eigen tuin is dan ook dat je de mogelijkheid hebt om alles ook vorm te geven zoals jij graag zou willen. Ook de aankleding van de picknick kun je vervolgens volledig naar eigen wens maken en vormgeven. Geniet dus vol uit van een heerlijke picknick in jouw eigen achtertuin en doe er je voordeel mee!