De verschillende soorten barbecues
Barbecues worden steeds populairder. Mensen vinden het namelijk heerlijk om ‘s avonds met familie in de tuin te gaan eten als het prachtig weer is. En ik geef ze groot gelijk! Zelf ben ik ook graag achter de barbecue te vinden.
Maar wat is nou een goede barbecue en waar moet je nou precies op letten? Je geeft namelijk een hoop geld uit aan een barbecue, dus dan wil je wel dat je gelijk goed zit. Om je een beetje in de juiste richting te sturen heb ik dit blog artikel geschreven. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit artikel dan kun je een reactie geven.
De verschillende soorten barbecues
Op het moment van schrijven zijn er twee verschillende soorten barbecues:
- Gas barbecue
- Houtskool barbecue
Gas barbecue
De gas barbecue. De naam zegt het natuurlijk al: deze werkt met gas. Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk deze snel aanstaat. Je kunt dit namelijk het best vergelijken met het kookstel in je keuken. Dus wil je voor gemak gaan dan zou ik je adviseren om een gas barbecue aan te schaffen.
Vaak bevatten gas barbecues ook nog een extra gas pitje waarmee je bijvoorbeeld je pindasaus warm kunt houden.
Gas barbecues zijn er ook in een wat uitgebreidere vorm. Dit is dan de buitenkeuken. Deze buitenkeukens bevatten vaak zelfs een koelkast, extra opberglades en natuurlijk de grill plaat. Met de buitenkeuken breng je dus alle gemakken van de keuken naar buiten. Hierdoor kun jij de gehele avond achter de barbecue staan zonder ook maar 1 keer ongezellig naar binnen te hoeven gaan om even iets te pakken.
Houtskool barbecue
De echte kenners zijn wel bekend met deze barbecue. Veel echt barbecue fanaten zweren dan ook bij het gebruik van de houtskool barbecue. De geur en de smaak van de barbecue maakt het voor hen helemaal af. Zoals de naam het al zegt, werkt deze barbecue op houtskool. Hierdoor krijgt het vlees de unieke rokerige smaak waar de echte kenners van houden.
Op de markt zijn er veel verschillende soorten houtskool barbecues die allemaal doen waar ze goed in zijn: lekkere gerechten bereiden! Sommige mensen hebben er nog wel eens moeite mee om het houtskool goed warm te krijgen. In dat geval is er ook de brikettenstarter. Je stopt de kolen in de briketten starter en legt er een aanmaakblokje onder. De kolen zullen dan allemaal goed verhit worden. Zodra alles goed warm is leg je de kolen in de barbecue en leg je er een nieuwe laag kolen bovenop. Op deze manier wordt alles uiteindelijk goed warm en kun je gaan beginnen met barbecueën.
Kijk eens bij onze barbecues en laat je inspireren. Je bent natuurlijk ook meer dan welkom om bij ons in de showroom langs te komen!