{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe kies je de beste houten schutting voor in jouw tuin?

  • Door Sanne
  • Thursday 03 / 06 / 2021 0
Hoe kies je de beste houten schutting voor in jouw tuin?

Lig jij graag in jouw bikini of zwembroek in jouw achtertuin? Of vind je het lekker om ongegeneerd languit in jouw tuin te kunnen relaxen? Dan zit je ongetwijfeld niet op de nodige pottenkijkers te kijken. Voldoende reden dus om direct voor de beste tuinafscheiding in jouw tuin te zorgen!
Indien je op zoek naar een geschikte tuinafscheiding bent, kom je al snel meerdere vormen terug. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke erfafscheiding; dit is met name fraai bij in een landelijke tuin. Daarnaast kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een tuinafscheiding in de vorm van een tuinhuisje.
Zijn dat de meest populaire varianten van een afscheiding in de tuin? Nee, dat is absoluut niet het geval. De meest populaire variant in ons land is namelijk een schutting. Of beter gezegd: de meest populaire variant in ons land is een houten schutting. Ongekend veel huishoudens kiezen voor een houten schutting en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, een houten schutting brengt veel voordelen met zich mee.
Welke voordelen dit precies zijn? Nou, daarover lees je meer in dit artikel. Daarnaast vind je in dit artikel ook meer informatie over het uitkiezen van een geschikte houten schutting voor in jouw tuin. We bespreken in dit artikel namelijk de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten. Als je uitgerekend op deze criteria goed weet te letten, kun je uiteindelijk de beste houten schutting voor in jouw tuin vinden.
Op dit moment hebben wij eigenlijk maar één tip voor je: neem dit artikel op je gemakje door. Verdiep je hiermee in de wereld van houten schuttingen en schaf vervolgens de gewenste houten schutting aan. Voordat het zover is, moet je overigens wel nog een goede vergelijking maken. Pas als je echt de schutting van je dromen gevonden hebt, kun je de knoop definitief doorhakken. Aangezien een schutting een nogal opvallend onderdeel in de tuin is, is het van belang dat je hier voor 100% tevreden mee bent. Ga dus niet over één nacht ijs bij het uitkiezen van een houten schutting.

Een houten schutting of een andere tuinafscheiding?

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je uit meerdere soorten tuinafscheiding kiezen. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke tuinafscheiding; dit is bijvoorbeeld een hele grote struik of een grote haag. Met een dergelijke tuinafscheiding weet je direct het nodige groen naar jouw tuin te halen, maar dat gaat ook gepaard met het nodige onderhoud. Je moet de haag immers bijsnoeien, terwijl je de haag af en toe ook nog van water moet voorzien. Dit is dan ook dé reden waarom je beter voor een houten schutting kunt kiezen.
Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de plaatsing van een tuinhuisje in jouw tuin. Met een tuinhuisje kun je op een ideale manier jouw tuin afschermen, maar het tuinhuisje neemt wel direct veel ruimte in beslag. Zeker als je een kleinere tuin hebt, is dit geen al te logische keuze. Nee, in een kleinere tuin kun je beter voor bijvoorbeeld een kleiner schuurtje gaan.
Is het dan echt de beste optie om voor een houten schutting te gaan? Ja, eigenlijk wel. Je kunt ook voor andere materialen schutting kiezen, maar die materialen zijn niet zo geweldig als hout. Waarom wij zo te spreken zijn over een houten schutting? Dat bespreken we graag in het restant van dit artikel! Hieronder bespreken we wat de voordelen van een houten schutting zijn, waarna we ook bespreken hoe je de beste houten schutting voor in jouw tuin kunt vinden!

Wat zijn de voordelen van een houten schutting?

Gaat jouw voorkeur uit naar een schutting in jouw tuin? Dan kun je uit meerdere materialen kiezen. Zo kun je kiezen voor een schutting van bamboe, voor een schutting van stenen en voor een schutting van hout. Om meerdere redenen is de aanschaf van een houten schutting absoluut aan te raden.
Eén van de belangrijkste voordelen van een houten schutting is terug te vinden in de uitstraling. Het hout zorgt voor een prachtige uitstraling. Een uitstraling waar je echt elke dag optimaal van genieten. Bovendien heb je zelf een flinke invloed op de uitstraling van de houten schutting. Je hebt namelijk de keus uit meerdere houtsoorten en bijvoorbeeld ook uit meerdere kleuren. Doordat je uit zoveel verschillende schuttingen kunt kiezen, kun je altijd voor een geschikte houten variant kiezen.
Ook is het super dat je een houten schutting naar wens aan kunt kleden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hangplanten aan de schutting te bevestigen. Ook kun je bijvoorbeeld een mooie klok of een ander decoratiestuk aan jouw houten schutting bevestigen. Als je na enige tijd de kleur van de schutting zat bent, kun je de schutting ook probleemloos in een andere kleur schilderen. Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden waarmee je de schutting volledig naar wens kunt maken én kunt houden. Zowel op de korte- als op de lange termijn.
Een ander voordeel is terug te vinden in de duurzaamheid. Indien je voor een houten schutting kiest, kun je hier moeiteloos jarenlang van genieten. Over het algemeen kun je echt uitgaan van een levensduur van 20 á 30 jaar. Indien je voor een hele stevige houtsoort kiest, kan dit mogelijk zelfs verlengd worden naar 40 jaar. Juist doordat je van een dergelijke lange levensduur kunt genieten, kun je de aanschaf ook flink spreiden. Bovendien kost een houten schutting momenteel niet meer al te veel. Ook hierbij geldt dat je weer meer dan voldoende keuze hebt; voor elk budget kun je wel een geschikte houten schutting vinden.
Wil je de kosten sowieso zo laag mogelijk houden? Dan is de aanschaf van een houten schutting ook aan te raden. Niet alleen de aanschaf is voordelig, maar ook de plaatsing van de schutting. In veel gevallen kun je de houten schutting prima zelf plaatsen. Als je dáár voor kiest, hoef je geen dure vakman in te huren. Dat bespaart je dus weer extra geld; kostentechnisch is de aanschaf van een houten schutting dan ook super interessant te noemen.
Tot slot kun je een houten schutting ook prachtig integreren in een tuin. In principe maakt de uitstraling van de tuin zelf niks uit. In een moderne tuin staat een houten schutting prachtig, terwijl ook in een natuurlijke tuin een schutting een ware aanwinst is. Ongeacht voor welke stijl jij gekozen hebt, kun je voor een houten schutting gaan. Met een dergelijke schutting weet je jouw tuin echt volledig af te maken!

Wat is de beste schutting voor jouw tuin?

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou aan? Heb je daarom ook interesse om een houten schutting in jouw tuin neer te zetten? Dan is het zéker interessant om direct jouw zoektocht naar de beste houten schutting te starten. Wat ons betreft is de aanschaf en plaatsing van een houten schutting namelijk absoluut aan te raden.
Maar, hoe kun je nou de beste houten schutting voor in jouw tuin uitkiezen? In veel gevallen is dit een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Waar je dan precies op moet letten? Dat bespreken we graag in het restant van dit artikel. Neem het restant van dit artikel op je gemakje door en start vervolgens de zoektocht naar de beste schutting van hout voor in jouw tuin!

Waar wil je de schutting precies neerzetten?

Wil jij graag een houten schutting in jouw tuin neer gaan zetten? Dan moet je eerst goed na gaan denken over de plaatsing van de schutting. Logischerwijs kies je ervoor om de schutting aan de randen van de tuin te zetten, maar waar loopt deze rand precies?
Verder moet je goed nadenken over de verdeling van de houten panelen. Wil je dat elk paneel dezelfde afmetingen heeft? Of wil je mogelijk met verticale houten planken gaan werken? Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die je hebt bij het uitkiezen van een houten schutting.
Houd tevens rekening met het feit dat je jouw schutting in- en uit moet kunnen. Daarvoor heb je logischerwijs een schuttingdeur nodig. Maar, waar plaats je deze schuttingdeur precies? Hoe wil je deze schuttingdeur open kunnen doen? Hoe groot moet de schuttingdeur worden? Dit zijn enkele van de vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.
Al met al is het aan te raden om hier even goed over na te denken. Werk vervolgens een ontwerp uit, zodat je ook geen slachtoffer van een mogelijke rekenfout kunt worden. Pas als je precies weet waar je de schutting wilt hebben, kun je verder gaan met de rest van de zoektocht naar de beste schutting voor in jouw tuin!

Houtsoort

Als je voor een houten schutting kiest, heb je meer dan voldoende keuze. Je kunt uit meerdere houtsoorten kiezen, waardoor het maken van een vergelijking absoluut aan te raden is. Hoe je deze vergelijking op de best mogelijke manier kunt maken? Nou, er zijn verschillende aspecten waar je goed op moet letten.
Zo is het aan te raden om goed naar de structuur van het hout te kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor hout met een grove structuur kiezen, maar je kunt ook kiezen voor hout met een strakke structuur. Indien je voor de grove structuur kiest, krijgt de schutting een vrij grove uitstraling. Dat is compleet anders als je voor een strakke structuur kiest. Een dergelijke structuur oogt direct een stuk strakker!
Tevens moet je goed naar het onderhoud van de houtsoort kijken. Sommige houtsoorten vragen nu eenmaal om meer onderhoud dan andere houtsoorten. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen naar welke houtsoort je keuze uitgaat. Let in ieder geval op meerdere aspecten en ga niet over één nacht ijs.

De kleur van de schutting

Wil je graag een zwarte schutting in jouw tuin hebben? Of heb je liever een lichtgekleurde schutting in jouw tuin? De keuze is volledig aan jou én de keuze is reuze. In principe kun je voor alle mogelijke kleuren kiezen.
Kun je niet direct een schutting vinden waarvan de kleur 100% naar wens is? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de schutting naderhand in de gewenste kleur te schilderen. Zoals we reeds hierboven aangegeven hebben, is de bewerkbaarheid één van de grootste voordelen van een houten schutting.
Hoe je nou de beste kleur schutting uit kunt kiezen? Dat doe je onder meer door naar de rest van jouw tuin te kijken. Komt één kleur veelvuldig in jouw tuin voor? Dan is het mogelijk interessant om de schutting ook in deze tuin uit te voeren. Wil je liever een fraai contrast in jouw tuin creëren? Dan is dat ook mogelijk met de keuze voor de kleur van de schutting!

De hoogte van de schutting

De keuze voor een schutting komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, door een schutting in jouw tuin neer te zetten, weet je direct de gewenste privacy in jouw tuin te creëren. Om van die privacy te kunnen genieten, is het wel aan te raden om te kiezen voor een schutting die hoog genoeg is.
Wij willen je dan ook graag aanraden om goed naar de hoogte van de schutting te kijken. In onze ogen kun je hierbij het beste het zekere voor het onzekere nemen. Ga dus voor een té hoge schutting in plaats van dat je voor een té lage schutting kiest.
Hoe je de juiste hoogte van jouw schutting kunt bepalen? Dat doe je bijvoorbeeld door goed naar de schuttingen van de buren te kijken. Als je weet hoe hoog de schuttingen van jouw buren zijn, kun je vervolgens een prima keuze maken voor jouw eigen schutting. Mocht je die schuttingen iets te laag vinden, kun je er mogelijk nog enkele centimeters bij bovenop tellen. Daarmee weet je in ieder geval zéker dat de schutting hoog genoeg is voor in jouw tuin!

Kwaliteit van de schutting

Zou jij graag langdurig willen genieten van de schutting in jouw tuin? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een schutting van een prima kwaliteit. Hoe je de kwaliteit van een houten schutting kunt beoordelen? Dat doe je onder meer door goed naar het merk van de schutting te kijken. Het is de gewenste situatie dat de schutting door een gerenommeerd merk ontwikkeld is.
Waarom je het beste voor een houten schutting van een gerenommeerd merk kunt kiezen? Dat heeft puur met de kwaliteit van de schutting te maken. Indien je voor een goede schutting gaat, is dat een keuze waar je jarenlang van kunt genieten. Bovendien zijn de goede schuttingen een stuk steviger; je hoeft dan ook niet bang te zijn voor jouw schutting bij een flinke windvlaag.

Prijskaartje van de houten schutting

Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar het prijskaartje van de houten schutting te kijken. Hierbij willen wij je eigenlijk maar één ding adviseren: durf te investeren in een goede houten schutting. Door nét iets meer geld uit te geven, kun je een schutting aanschaffen die volledig aan jouw wensen voldoet.
Dat geldt dan niet alleen voor de uitstraling van de schutting, maar ook voor de kwaliteit van de schutting. Je weet simpelweg langer te genieten van een schutting die qua uitstraling volledig naar wens is. Wat wens je nog meer?

Alternatieven voor een houten schutting

Spreekt een houten schutting jou wel aan? Ben je alleen niet helemaal overtuigd van de uitstraling van een houten schutting? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een hout- en betonschutting. Dit is een houten schutting, maar dan met palen van beton. Ook kun je ervoor kiezen om de onderkant van de schutting in beton of steen uit te voeren, waarna je de aan de bovenkant houten planken kunt bevestigen. Je kunt overigens ook kant en klare schuttingen kopen; aan jou de keus.
Je hebt in ieder geval de keuze uit meerdere soorten houten schuttingen. Je hoeft niet per sé voor een volledig houten schutting te gaan, maar je kunt ook kiezen voor een variant van meerdere materialen. Het is aan jou om te bepalen wat je het mooiste vindt!

Slotwoord

Wil jij graag een schutting in jouw tuin neerzetten? Dan heb je wat ons betreft al één prima beslissing genomen. Met een schutting ben je namelijk in staat om jouw tuin op een fraaie en handige manier af te scheiden. Bovendien heb je de keus uit heel veel soorten houten schuttingen, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.
Voor welk soort houten schutting je het beste kunt kiezen? Het antwoord op die vraag weet je ook na het lezen van dit artikel. Maak in ieder geval een goede vergelijking voor jezelf en zet jouw wensen op een rijtje. Aan de hand daarvan kun je vervolgens de keuze voor de beste houten schutting gaan maken. Graag wensen we jou alvast veel plezier met jouw nieuwe houten schutting; daar ga je zéker geen spijt van krijgen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »