{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 6 augustus 2022

Je tuin in Italiaanse sferen brengen.

 

Italië, een zeer geliefd vakantie land van heel erg veel mensen. Niet zo verwonderlijk want het is dan ook een land wat heel veel heeft te bieden. Van prachtige natuur, stranden, vriendelijke mensen, geschiedenis, cultuur en natuurlijk verrukkelijk eten. Het is dan ook volkomen begrijpelijk dat ieder jaar weer ontzettend veel mensen naar dit heerlijke land afreizen om er vakantie te vieren. Nu helpt het klimaat daar natuurlijk ook wel een beetje aan mee.

Maar wat nu als je dat vakantie gevoel thuis ook nog een beetje vast zou kunnen houden en als je ook in je eigen achtertuin kunt genieten van Italiaanse sferen? Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn en het is ook nog eens niet onmogelijk. Wij gaan je namelijk in deze blog laten zien hoe jij je tuin in Italiaanse sferen brengt. Wat heb je daar eigenlijk allemaal voor nodig? En hoe zorg je ervoor dat je tuin echt Italiaans oogt en ook aanvoelt. Die heerlijke relaxte sfeer wil je natuurlijk overal in je tuin voelen zodat je heerlijk kunt genieten.

Zie je jezelf al zitten met een wijntje en een stuk pizza? Op deze manier hou je dus ook in je eigen tuin dat vakantie gevoel een stuk langer vast en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Italië als favoriet vakantieland

Het is het favoriete vakantie land van heel erg veel mensen. Wij snappen dit volledig aangezien we er zelf ook van de heerlijke sferen hebben mogen proeven en wij het land ook in ons hart hebben gesloten. Het land bevat dan ook de ideale mix om een fantastische vakantie te beleven.

Het geweldige klimaat, de prachtige natuur, het lekkere eten, de vriendelijke mensen en natuurlijk ook nog eens meer dan voldoende vakantie accommodaties. Dit alles maakt het tot een ontzettend geliefd vakantie land wat ook ingericht is en voorbereid op de vele bezoekers die er ieder jaar weer op het land afkomen!

Italië kent een aantal verschillende streken en allemaal hebben deze zo hun eigen belangrijke eigenschappen en zijn ze geliefd om hun bijzonderheden. Wat al deze streken gemeen hebben is dat ze allemaal prachtige natuur hebben en volledig gericht zijn op het buiten leven. En dat is eigenlijk ook wel meteen het meest belangrijk aan dit mooie land. Het is er gericht op het buitenleven en dit spreekt heel veel mensen enorm aan en maakt het land dan ook zo mateloos populair!

Italiaanse sferen in je eigen tuin

Je kunt je dus vast wel voorstellen dat heel veel mensen dit fijne gevoel ook thuis graag vast willen houden en hun tuinen dan ook met liefde in Italiaanse sferen brengen. En gelukkig kan dat ook nog eens heel erg goed!

Het enige wat je hiervoor eigenlijk hoeft te doen is voor jezelf dat gene op een rijtje zetten wat jou nou echt die Italiaanse sfeer laat ervaren. Als je dit voor jezelf weet kun je daar vervolgens een plan op maken en ervoor zorgen dat je deze Italiaanse elementen ook terug gaat zien in je eigen achtertuin.

Er zijn dan ook enkele hele bekende factoren of beter gezegd kenmerken die de echte Italiaanse sfeer dan ook als geen ander onwijs goed neerzetten. Juist deze kenmerken kun je dus heel erg goed terug laten komen in je eigen tuin en dat levert dan ook die heerlijke authentieke sfeer op waar je zo naar op zoek bent!

Een goed begin

Als je gaat beginnen met het brengen van de Italiaanse sfeer naar je tuin dan is het ten eerste handig om een goede basis in je tuin aan te leggen. Vanuit die basis kun je vervolgens stukje bij beetje echte Italiaanse elementen aanbrengen in je tuin. Maar hoe maak je die basis dan? En waar bestaat deze dan uit? Het beste is om de basis vrij neutraal te houden, denk wel aan veel groen en verder het gebruik van natuursteen. Maak zo weinig mogelijk gebruik van hele gladde tegels met een modern patroon. De echte Italiaanse sfeer krijg je veel eerder als je mooie ouderwetse stenen gebruikt die al een tijdje meegaan en dus een verhaal te vertellen hebben.

Wissel deze stenen vervolgens af met groen en hout en dan heb je een hele fijne basis voor het aanleggen van een Italiaanse tuin. Werk eigenlijk vanuit het uitgangspunt dat alles zo natuurlijk en authentiek mogelijk moet zijn. Enkel op deze manier zorg je voor die echte Italiaanse uitstraling waar je naar op zoek bent.

Als de basis vervolgens goed is dan heb je een heel goed begin te pakken voor de rest van de aanleg van je tuin in Italiaanse sferen! Een goed begin is in dit geval dan ook zeker weten het halve werk!

Veel fijne hoekjes

Een Italiaanse tuin bestaat dus uit veel groen en natuurlijke materialen. Maar niet enkel de materialen zijn in dit geval belangrijk ook de indeling van de tuin draagt voor een groot deel bij aan die echte Italiaanse sfeer die je zo graag neer wil zetten.

Qua indeling is het vooral belangrijk dat je de tuin zo knus mogelijk maakt. Dit kun je het beste doen door allerlei gezellige hoekjes te realiseren. Bij een Italiaanse tuin kennen we geen grote oppervlaktes met een ruimtelijk beeld. Hier moet je dus juist van weg blijven, dit maakt het dan ook meteen heel anders dan het grootste deel van de Hollandse tuinen die over het algemeen toch een stuk ruimtelijker opgezet zijn.

Werk dus met veel fijne en knusse hoekjes om de tuin zo sfeervol mogelijk te laten ogen! Op deze manier ontstaat er dan ook een hele gezellige tuin vol sfeer en warmte waar je heerlijk van genieten kunt!

Het leukste is om in deze hoekjes gezellige zitjes te plaatsen zodat je er heerlijk kunt genieten van een lekker drankje en wat lekkers erbij!

Veel sfeer en gezelligheid

Als er iets is waar de Italianen van houden dan is het wel sfeer en gezelligheid. Daar staan ze dan ook echt om bekend! Ze genieten enorm van het leven en maken vaak overal een feestje van. Dit zie je dus ook terug op de manier waarop ze hun woningen en tuinen gebruiken. Deze zijn ook ingesteld op het maken van plezier en het bieden van gezelligheid aan gasten. Maar ook de sfeer is enorm belangrijk en deze moet dan ook vooral warm en gezellig zijn.

Zo is het bijvoorbeeld een enorm goed idee om voor sfeervolle verlichting te zorgen. Dit zorgt voor een onwijs fijne en gezellige sfeer en maakt ook dat het vakantie gevoel meteen naar boven komt. Als je op een warme zomeravond heerlijk in de tuin zit en de lichtjes branden om je heen dan kun je jezelf vast wel voorstellen dat dit en heerlijk gevoel is en dat het een avond vol sfeer en gezelligheid zal worden.

Een andere manier om meer sfeer aan je tuin aan te brengen is door bijvoorbeeld gezellige kussens en plaids op de banken en stoelen te leggen, of met accessoires te werken die de boel wat verder aankleden en net dat beetje extra sfeer met zich meebrengen. Gebruik hier dan ook vooral accessoires voor die een knipoog geven naar Italië, op deze manier breng je de echte Italiaanse sfeer nog meer naar voren!

Maar denk ook aan mooie bloemen en planten die er extra sfeervol uitzien en het plaatje helemaal compleet maken. Op deze manier geniet je optimaal van die echte Italiaanse sfeer in je eigen achtertuin.

Planten en bloemen met een Italiaans tintje

Door bloemen en planten in je tuin te gebruiken die een echt Italiaans tintje hebben maak je het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Gebruik dan ook veel gekleurde bloemen die je in Italië veel terugziet. Vooral de kleuren roze en geel zien we hier vaak voorbij komen en het is dus erg slim om bloemen in deze kleuren uit te zoeken voor je tuin.

Plaats vervolgens vooral ook veel bloemen bij elkaar zodat er een gezellig en weelderig beeld ontstaat waar je heerlijk van kunt genieten. En laten we dan vooral de olijfboom niet vergeten. Dit is wellicht de meest Italiaanse boom die je maar kunt bedenken en het is dan ook zeker aan te raden om deze een plekje te geven in je Italiaanse tuin!

Maar het hoeft natuurlijk niet alleen bij een olijfboom te blijven, ook een citrusboom is een heel goed idee voor in een Italiaanse tuin en ook hier kun je veel plezier aan beleven. Wel is het zo dat je de citrusvruchten niet kunt eten want het klimaat in ons land is hier niet geschikt voor maar het ziet er natuurlijk wel heel sfeervol en gezellig uit en dat is ook al heel erg belangrijk natuurlijk!

Plaats de bomen vooral in mooie aardewerken potten en het Italiaanse sfeertje is helemaal compleet! Geniet hier dan ook optimaal van en leef je helemaal uit! Houd je zelf ook vooral niet in met het plaatsen van bloemen en planten in je tuin. Een tuin met een wilderige beplanting oogt ook meteen heel Italiaans!

Een echte pizza oven

Dat de Italianen dol zijn op pizza is natuurlijk geen nieuws! Dit eten ze nu eenmaal erg graag en veel en het is dan ook zeker weten een goed idee om ook een echte pizza oven in je tuin te plaatsen. Hier kun je dan ook enorm veel plezier aan beleven en het is dan ook zeker een feestje om een echte pizza oven in je tuin te zetten.

Geniet vervolgens gezellig met vrienden en familie van heerlijke zelfgemaakte pizza’s uit je eigen pizza oven en beleef zo een heerlijke avond met elkaar. Dit is dan ook meteen dat echte Italiaanse gevoel, zorg ook voor een lange tuintafel waar iedereen aan kan schuiven en het plaatje is helemaal compleet. Optimaal genieten met elkaar is waar het allemaal om draait en waar je ook heel blij van kunt worden. De Italianen ontdekten dit al jaren geleden maar ook hier in Nederland kun je dit nu ervaren.

Een leuke bijkomstigheid is trouwens dat het er ook nog eens heerlijk van gaat ruiken in je tuin en dat is natuurlijk helemaal een echt cadeautje!

Je tuin in Italiaanse sferen

Zoals je dus wel kunt zien is het werkelijk waar een echt feestje om je tuin in Italiaanse sferen te brengen. Het is dan ook zo enorm genieten van die echte Italiaanse sfeer die je normaal gesproken alleen tijdens je vakantie kunt ervaren. Het is een waar genoegen om deze sfeer nu in je eigen tuin aan te brengen zodat je er iedere dag van kunt genieten. Zie je het al voor je. Als je je tuin inloopt dan is het eerste wat je ziet de prachtige natuur die je zo aan je geliefde vakantie land doet denken. Citrus bomen, olijf bomen ze zijn allemaal aanwezig en geven je dat echte Mediterrane gevoel dat je zo aan vakantie doet denken. Ook de gekleurde bloemen dragen hier natuurlijk aan bij.

En laten we dan vervolgens vooral de mooie steentjes niet vergeten en de heerlijke knusse hoekjes die je overal in de tuin terug vindt. Overal is wel een lekker plekje te vinden waar je even heerlijk kunt ontspannen en kunt ontsnappen aan de drukte van alledag en dat is dan ook precies wat de Italianen zo graag doen.

En als je het dan helemaal compleet wil maken dan plaats je ook nog een echte pizza oven in de tuin zodat je ook zelf de meest heerlijke pizza’s kunt bakken en deze kunt op eten met je vrienden en familie. Laat hen dan ook vooral meegenieten van de heerlijke sferen in je tuin en zet dan ook het liefste een grote lange eettafel neer waar iedereen aan kan meegenieten.

Op deze manier zorg je voor heel veel sfeer en gezelligheid in de tuin en dat is precies waar de Italianen voor staan en waar je dus ook zo blij en vrolijk van wordt. Maak jouw tuin dan ook tot een ware vakantie plek en voer de Italiaanse sferen door in je eigen tuin!