{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Optimaal in jouw tuin met jouw kinderen genieten? Dat doe je zo!

  • Door Roos
  • Tuesday 04 / 05 / 2021 0
Optimaal in jouw tuin met jouw kinderen genieten? Dat doe je zo!

Optimaal in jouw tuin met jouw kinderen genieten? Dat doe je zo!

Ben je de trotse ouder van één of meerdere kinderen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je jouw hele leven in het teken van jouw kinderen stelt. Zij zijn immers van jou afhankelijk, waardoor jij een grote verantwoordelijkheid draagt. Deze verantwoordelijkheid gaat ook direct gepaard met de nodige ‘verplichtingen’ en zorgen.
Wil jij het graag zo aangenaam mogelijk voor jouw kind(eren) maken? Dan is het zeker interessant om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel bespreken we namelijk van A tot Z hoe je een kindvriendelijke tuin in kunt richten. Het doel hiervan is uiteindelijk dat je een tuin weet te creëren waar jij én jouw kinderen optimaal van kunnen genieten.
Is het lastig om een kindvriendelijke tuin in te richten? Nou, lastig is wellicht niet het juiste woord. Het is echter wel een flinke uitdaging om een tuin op een kindvriendelijke manier in te richten. Je moet namelijk met tal van factoren rekening houden, terwijl je ook nog met jouw eigen voorkeuren te maken hebt. Je moet dus eigenlijk de gulden middenweg zien te vinden, waarbij jouw kinderen eigenlijk volledig centraal staan.
Ben je er klaar voor om jouw tuin kindvriendelijk in te richten? Wil je de inrichting van jouw tuin graag zoveel mogelijk op jouw kinderen afstemmen? En wil je uiteraard ook zelf nog met veel plezier van jouw tuin gebruik maken? Dan is het aan te raden om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel bespreken we namelijk hóe je een kindvriendelijke tuin in kunt richten. We helpen je eigenlijk met nuttige informatie en tal van tips op weg. Op weg om uiteindelijk zo optimaal mogelijk – samen met jouw kinderen – van jouw tuin te genieten!

Wat wil je precies?

Voordat je met het maken van een tuinontwerp kunt starten, moet je enkele belangrijke knopen door gaan hakken. Zo moet je gaan bepalen wat je precies wilt: wil je de tuin gebruiken om vooral in te relaxen? Of wil je ook dat jouw kinderen in jouw tuin kunnen spelen? Dit zijn slechts twee van de vele mogelijkheden die je hebt, waarbij je ook nog met de mogelijkheden kunt variëren. Het is dus aan jou om te bepalen hoe je dit het beste in gang kunt gaan zetten.
Verder is het ook goed om naar de nabije toekomst te kijken. Verwacht je namelijk nog één of meerdere kinderen in de nabije toekomst? Dan is dat ook iets waar je nu al vast rekening mee moet houden. Uiteraard is het hierbij niet raadzaam om jouw pijlen op de komende 15 jaar te richten; dat is eigenlijk een veel te brede tijdsspannen. Nee, in plaats daarvan kun je beter kiezen voor een tijdsspannen van pakweg 3 á 5 jaar. Een dergelijke periode is oké te voorspellen en juist dat kan onwijs prettig/verstandig zijn.
Kortom: het is allereerst zaak om jouw eigen voorkeuren op een rijtje te zetten. Probeer te bepalen waar je jouw tuin precies voor wilt gaan gebruiken, hoe je jouw tuin precies wilt gaan gebruiken en wat je in de komende jaren mogelijk kunt verwachten. Als je dát duidelijk in beeld hebt gebracht, kun je met de overige tips uit dit artikel aan de slag gaan.

Tip 1: pas op met gevaarlijke hoeken

Allereerst willen wij je wijzen op het voorkomen van gevaarlijke hoeken. Wat we hiermee bedoelen? Nou, als je bijvoorbeeld een tuintafel aan gaat schaffen, heb je de keus uit onwijs veel varianten. Je kunt hierbij kiezen voor varianten met een ronde rand, maar je kunt ook kiezen voor varianten met een scherpe rand. Indien je voor een kindvriendelijke tuin wilt gaan, is het uiteraard verstandig om voor de variant met de ronde rand te gaan.
Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Dit gezegde is zeker van toepassing op een tuin waarin één of meerdere kinderen rondjes rennen. Zij hebben niet echt oog voor gevaren en kunnen dan ook met hun hoofd hard tegen de rand van de tuintafel komen. Door hier op voorhand al rekening mee te houden, kun je de mogelijke schade aan het hoofd van jouw kind(eren) voorkomen.
Deze tip geldt overigens niet alleen voor de tuintafel. Het is sowieso verstandig om met deze tip rekening te houden bij het uitkiezen van alle soorten tuinmeubelen en accessoires. Het is wat ons betreft één van de belangrijkste tips, aangezien de veiligheid van jouw kinderen altijd centraal moet staan. Door voor tuinmeubelen met een ronde rand te kiezen, kun je vervelende ongelukken in jouw tuin in ieder geval voorkomen.

Tip 2: kies voor een gazon

Ben je op dit moment bezig met het maken van een tuinontwerp? Dan raden wij je graag aan om in dit tuinontwerp ook ruimte in te richten voor een gazon. Een gazon is niet iets waar heel veel huishoudens voor kiezen, aangezien dit het nodige onderhoud met zich mee brengt. Maar, op een gazon kunnen jouw kind(eren) wel heerlijk spelen.
Een absoluut voordeel van een grasmat is dat het relatief zacht is. Jouw kind kan hierdoor heerlijk op het gazon liggen, kan heerlijk op het gazon spelen en kan zelfs op het gazon vallen. Als jouw kind op het gazon valt, doet dit namelijk niet al te veel pijn. Integendeel zelfs. Het gazon weet de klap prima op te vangen, waardoor jouw kind hoogstwaarschijnlijk lachend wegloopt na een vervelende val.
Ondertussen is het gazon ook nog een ware aanvulling voor de uitstraling van jouw tuin. Als je een kindvriendelijke tuin in gaat richten, is dat iets wat wel eens vergeten wordt. Erg spijtig, aangezien ook de uitstraling van een tuin super belangrijk is. Door voor een gazon in jouw tuin te kiezen, weet je in ieder geval twee voordelen met elkaar te combineren: je geniet van een fraaie uitstraling in jouw tuin en je weet de tuin nóg aangenamer voor jouw kinderen te maken.
Wist je dat je zelf ook nog van het gazon in jouw tuin kunt genieten? Ja, zeker. Als jij even rustig een boekje wilt lezen, is dat ook mogelijk op het gazon. Leg bijvoorbeeld een tuinkussen languit op het gazon en neem plaats op dit tuinkussen. Je geniet dan al snel van de heerlijke geur van het gras, van het comfort van het gazon en van de prachtige uitstraling van het gazon. Door voor een gazon te kiezen, maak je hoe dan ook een prima keuze in onze ogen.

Tip 3: zorg voor een opbergbox

Heb je enig idee wat jouw kind(eren) gaan doen in de zomermaanden? Juist; zij brengen veel tijd in jouw tuin door. Dit doen zij niet op eigen houtje, maar je moet hen daar hoogstwaarschijnlijk wel bij begeleiden en bij helpen. Indien je jouw kinderen af en toe ook alleen wilt laten spelen, heb je daar uiteraard het beste speelgoed voor nodig. Het aanschaffen van het beste speelgoed is geen probleem, maar het opbergen van dit speelgoed brengt toch de nodige uitdagingen met zich mee.
Waar berg jij het speelgoed van jouw kinderen op dit moment op? De kans is aanwezig dat je in jouw huis hier een bepaalde kast van hebt. Ook zijn er veel huishoudens die kiezen voor een speciaal opbergsysteem. Een speciaal opbergsysteem waarmee al het speelgoed op een handige en makkelijke manier opgeborgen kan worden.
Is een dergelijk opbergsysteem ook voor in de tuin verkrijgbaar? Nou, deels. Voor in jouw tuin kun je namelijk kiezen voor een zogeheten opbergbox. Dit is een strakke opbergbox die je in jouw tuin neer kunt zetten, waarna je tal van attributen in deze opbergbox kunt bewaren. Je kunt jouw tuinkussens veilig en droog in deze opbergbox bewaren, maar dat geldt ook zeker voor het speelgoed van jouw kinderen. Door het speelgoed van jouw kinderen in een opbergbox te bewaren, geniet je direct van meerdere voordelen.
Zo is het een absoluut voordeel dat het speelgoed altijd op één plek terug te vinden is. Als jouw kind bijvoorbeeld die ene brandweerwagen wilt hebben, kun je ervan uit gaan dat je deze brandweerwagen in de opbergbox kunt vinden. Je hoeft dus eigenlijk nooit meer het speelgoed van jouw kind kwijt te zijn. Daarbij geniet je ook nog van een opgeruimde en strakke tuin; al het speelgoed vind je immers in de opbergbox terug. Voor de uitstraling van jouw tuin is dit was ons betreft een ongekend belangrijk (en handig) voordeel!
Al met al is de plaatsing en aanschaf van een opbergbox dus aan te raden. Dat komt ook doordat de opbergbox zelf een strakke en fraaie uitstraling heeft. Met dank aan deze uitstraling weet je de uitstraling van jouw tuin sowieso al te verbeteren. Bijkomend voordeel is dus dat je nooit meer speelgoed door jouw tuin heen hebt slingeren!

Tip 4: zorg voor voldoende zitplaatsen

Bij het inrichten van een tuin moet je met meerdere factoren rekening houden. Zo moet je rekening houden met jouw eigen voorkeuren, maar ook met bijvoorbeeld de afmetingen van de tuin. Ondertussen heb je ook nog te maken met de grootte van jouw gezin. Des te meer kinderen je krijgt, des te groter de tuinmeubelen moeten gaan worden.
Heb je bijvoorbeeld 2 kinderen? Dan heb je een tuintafel nodig waar zeker 4 mensen comfortabel aan kunnen zitten. Als je bij een dergelijke tuintafel voor 4 comfortabele tuinstoelen kiest, weet je zeker dat jij, jouw partner en jouw kinderen een comfortabele zitplek hebben. Maar, wat gebeurt er dan als je er nog één kleintje bij krijgt? In dat geval is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om een extra tuinstoel aan te schaffen.
Wat we met dit voorbeeld aan proberen te duiden? Dat je aan het heden én aan de toekomst moet denken. Heb je op dit moment bijvoorbeeld 2 kinderen en ben je op zoek naar nieuw tuinmeubilair? Dan kan het mogelijk interessant zijn om te kiezen voor een tuintafel met 6 tuinstoelen. Je weet dan in ieder geval dat jullie allemaal comfortabel kunnen zitten, terwijl ook bezoek nog comfortabel kan zitten. Op het moment dat je nog één of twee kinderen gaat krijgen, is dat geen probleem. Daar heb je immers al op voorgesorteerd door in eerste instantie al een grotere tuintafel aan te schaffen.

Tip 5: kleed je tuin leuk aan

Ben je bezig met het inrichten van jouw kindvriendelijke tuin? Dan hebben we nog een belangrijke tip voor je: probeer je tuin zo leuk mogelijk aan te kleden. Waarom wij dit zo aan kunnen raden? Omdat het oog ook iets wilt. Als jij jouw tuin op een leuke en fraaie manier aan weet te kleden, ben je elke dag weer blij met jouw tuin. Ondertussen weet je ook nog dat jouw kinderen op een aangename en veilige manier in jouw tuin kunnen spelen.
Hoe je jouw tuin op een leuke manier aan kunt kleden? Nou, daarvoor heb je de keus uit ontelbaar veel soorten struiken, planten, bloemen en accessoires. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld tal van accessoires, waarmee je jouw tuin op een leuke manier aan kunt kleden. Het is aan jou om te bepalen naar welke accessoires jouw voorkeur uit gaat en hoe je precies jouw tuin aan wilt kleden. Feit is dat je uit meer dan voldoende soorten accessoires kunt kiezen, waardoor je ook meer dan genoeg keuze hebt om jouw tuin geheel naar wens te maken.
Graag willen wij hier nog één ding aan toevoegen: door voor planten en bloemen te kiezen, ben je ook nog duurzaam bezig. Meer en meer huishoudens kiezen er – helaas – voor om de tuin volledig met tegels vol te leggen. Dat is qua onderhoud ideaal, maar voor de natuur is het een stuk minder ideaal. Het regenwater heeft bijvoorbeeld geen enkele mogelijkheid om weg te lopen, waardoor de tegels in de tuin ook al snel kunnen verzakken. Ondertussen biedt men in een dergelijke tuin ook niet aan insecten een prettige plek aan om zich te nestelen. Dat is wel het geval als je voor een gazon, bloemetjes en struiken in de tuin kiest.
Met andere woorden: het is absoluut aan te raden om jouw tuin op een leuke manier aan te kleden. Hoe je dat precies gaat doen, is volledig aan jou. Je hebt in ieder geval de keus uit heel veel verschillende soorten accessoires. Accessoires waar je jouw tuin écht leuk mee aan kunt kleden. Kies ondertussen ook nog voor begroeiing in jouw tuin; hiermee doe je het gehele ecologische systeem in ons land ook een dienst!

Tip 6: kies de juiste tuinmeubelen

Eerder in dit artikel hebben we je al een tip gegeven over het voorkomen van scherpe raden. Dat is dan ook één van de factoren waar je goed op moet letten bij het vergelijken van de verschillende tuinmeubelen. Als je de verschillende tuinmeubelen met elkaar gaat vergelijken, zie je echter nog veel meer aspecten waar je goed op moet letten. Zo moet bijvoorbeeld ook de hoogte van de tuinmeubelen naar wens zijn.
Wat we hiermee bedoelen? Nou, als jouw kind nog jonger is, kan jouw kind mogelijk niet lekker aan de tuintafel zitten. Dit heeft puur te maken met zijn/haar (gebrek aan) lengte. Juist door nét iets hogere tuinstoelen aan te schaffen, kun je het alsnog voor elkaar krijgen dat jouw kind op een comfortabele en aangename manier aan kan schuiven bij de tuintafel.
Daarbij is het ook aan te raden om altijd de uitstraling van de tuinmeubelen in de gaten te houden. Je koopt immers de tuinmeubelen niet alleen met het oog op jouw kinderen, maar ook met het oog op datgene wat jij mooi vindt. Vind jij bijvoorbeeld een strakke tuintafel het mooiste? Dat kun je het beste kiezen voor een strakke tuintafel, maar dan wel met een ronde rand. Met een dergelijke tuintafel weet je twee vliegen in één klap te vangen: de tuintafel is veilig en de tuintafel is bijzonder fraai.
De tip ‘kies de juiste tuinmeubelen uit’ is een vrij algemene tip. Het is echter wel een tip die onwijs belangrijk is, aangezien tuinmeubelen in elke tuin een cruciale rol spelen. Wij willen je dan ook graag aanraden om echt een goed vergelijk te maken tussen de verschillende tuinmeubelen. Daarvoor ben je in onze webshop overigens ook direct aan het juiste adres; wij bieden namelijk tal van soorten tuinmeubelen tegen de scherpste prijzen aan. Deze meubelen zijn bovendien van de hoogste kwaliteit, waardoor je geniet van een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ben je benieuwd geworden? Check dan zeker even ons aanbod van tuinmeubelen!

Slotwoord

Zo, wil jij een kindvriendelijke tuin inrichten? Met de tips uit dit artikel kun je ongetwijfeld direct aan de slag. Volg de tips zoveel mogelijk op, maar kijk ook heel goed naar jouw eigen voorkeuren. Jouw tuin moet immers wel volledig naar wens zijn. Zowel op het gebied van uitstraling als op het gebied van gebruik. Probeer de gulden middenweg te vinden tussen gemak, comfort, de veiligheid én functie; veel succes met het inrichten van jouw kindvriendelijke

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »