{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 7 februari 2024

Verschillende soorten groen in je tuin

Het is natuurlijk heel erg fijn om veel groen in je tuin te hebben. De meeste mensen met een tuin vinden het dan ook enorm fijn om veel beplanting in de tuin te hebben om heerlijk te genieten van het buitengevoel en het groen om hen heen. Door groen in je tuin voel je jezelf meteen een stuk meer ontspannen en heb je het gevoel ook echt in de natuur te zijn. Voor veel mensen is dit zelfs het grote voordeel van een tuin.

 

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten groen en dus ook heel veel verschillende manieren om groen aan je tuin toe te voegen. In deze blog willen wij je dan ook graag laten zien welke soorten groen er zijn en op welke manieren jij dus ook groen aan je eigen tuin toe kunt voegen. Denk bijvoorbeeld aan beplanting in een border, een moestuin, of juist een groot gazon in de tuin. Het kan allemaal en het zorgt allemaal voor dat groene en natuurlijke gevoel waar je naar op zoek bent.

 

Maak dan ook kennis met de verschillende soorten groen en kies uiteindelijk voor de soorten die het beste bij jou passen en die van jouw tuin een ware oase van rust en ontspanning maken. Lees je met ons mee?

 

Het belang van groen in je tuin

 

Om te beginnen is het dus heel erg belangrijk om lekker veel groen in je tuin te hebben. Hier kun je dan ook zeker weten optimaal van genieten. Groen in je tuin zorgt over het algemeen voor een gevoel van ontspanning en een vrij gevoel. Daarnaast brengt groen ook vaak een bepaalde rust en dat is toch ook wel heel erg fijn en belangrijk. Kortom groen in je tuin is zeker weten een feestje en een hele fijne basis voor je tuin.

 

Daarnaast is het natuurlijk ook erg goed voor de natuur en de in stand houding hiervan om groen aan je eigen tuin toe te voegen. Op deze manier help je de natuur een handje mee en dat is toch ook wel een groot voordeel. Zeker in tijden waarin steeds meer natuur plaats moet maken voor bebouwing kunnen alle kleine beetjes helpen. Groen in je tuin is dus op meerdere vlakken van belang.

 

Welke soorten groen kies jij

 

Als je dus graag groen in je tuin toe wil voegen dan kom je eigenlijk al meteen voor een aantal vragen te staan want er zijn natuurlijk heel erg veel verschillende soorten groen en daarmee dus ook meteen heel veel keuzes die je kunt maken. Zo kun je kiezen uit sierbeplanting maar je kunt juist ook meer de kant van een moestuin op gaan en de natuur op die manier voor je laten werken. En wat dacht je van een mooi gazon in je tuin of een groene omheining van je tuin in de vorm van een heg. Meer dan voldoende mogelijkheden en dus ook meer dan voldoende manieren om jouw tuin van groen te voorzien.

 

Welke wijze je kiest heeft natuurlijk veel te maken met je persoonlijke voorkeuren maar ook met de functionaliteit van je tuin. Als je jouw tuin voornamelijk voor sociale doeleinden gebruikt dan maak je natuurlijk andere keuzes dan als je jouw tuin gebruikt om je eigen groente en fruit te verbouwen. Op die manier kies je dus zelf waar jij je tuin voor gebruikt en maak je op die wijze een keuze voor groen dat het beste bij je past.

 

Sierbeplanting in je tuin

 

Veel mensen kiezen voor sierbeplanting in de tuin. Ze stijlen hun tuin tot in de puntjes en passen de beplanting in hun tuin hierop aan. Zo plaatsen ze mooi gevormde heggen en struiken en bloemen en planten in netjes afgewerkte borders. Ook bomen zien we in deze tuinen veel terug en dan vooral de sierbomen. Daarnaast zien we in deze tuinen vooral dat er veel zorg en aandacht aan de beplanting besteed wordt en dat alles tot in de puntjes is verzorgd.

 

Het belangrijkste doel van de beplanting in deze soort tuinen is dan ook de styling van de tuin. De functionaliteit is hierbij dan ook van minder belang. Vaak zien we ook dat de beplanting volledig op elkaar is afgestemd om zo een heel stijlvol geheel te realiseren.

 

Uiteraard is dit een hele fijne manier van groen aanbrengen in je tuin en zorgt dit ook zeker weten voor een heel mooi plaatje en een prachtig eindresultaat. Daarnaast is het echter ook wel zo dat deze manier van groen toevoegen vaak iets minder natuurlijk is maar dat kan natuurlijk een prima keuze zijn.

 

Een moestuin in de tuin

 

Een andere manier van groen aan je tuin toevoegen is een moestuin in de tuin en allerlei kruidenplanten. Op deze manier voeg je voornamelijk groen aan je tuin toe waar je op die manier ook echt iets aan hebt en waar je dus voedsel mee kan verbouwen. Prachtige fruitbomen, schitterende bessenstruiken en allerlei andere gewassen zien we in deze tuinen voorbij komen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Een moestuin in de tuin is dan ook zeker weten een groot voordeel en je kunt er dan ook erg van genieten. Daarnaast is het natuurlijk ook wel heel erg fijn dat je zelf je eigen groente en fruit kunt verbouwen in de tuin. Dit is natuurlijk super vers en een stuk gezonder dan de groente en fruit soorten die je in de supermarkt koopt dus dat is natuurlijk een heel erg fijn voordeel.

 

Een moestuin in de tuin zorgt daarnaast dus ook meteen voor aardig wat groen in de tuin en dat is natuurlijk wellicht wel het grootste voordeel. Lekker veel groen om in de tuin van te genieten en het geeft meteen een heel sfeervol en gezellig gezicht in de tuin.

 

Een omheining van groen

 

Je tuin omheinen kan natuurlijk op heel erg veel verschillende manieren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een schutting om je tuin te plaatsen of een hek en soms zien we ook dat een muurtje dienst doet als omheining van een tuin. Iedere manier van omheinen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en vaak wordt er bij het maken van een keuze hierin ook goed gekeken naar de inrichting en stijl van een tuin.

 

Maar er bestaan natuurlijk ook de meest schitterende omheiningen van groen en dat is natuurlijk ook heel erg fijn. Door je tuin met groen te omheinen heb je ook meteen beplanting in je tuin en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze wijze heb je dus een hele natuurlijke omheining van je tuin en dit zorgt vaak meteen voor een heel sfeervol en gezellig gezicht en dat is natuurlijk precies wat je zoekt voor je tuin.

 

Een omheining van groen is dan ook zeker weten een aanrader die voor veel rust en ontspanning in een tuin zorgt en ook nog eens voor een ruimtelijk gezicht. Het laat een tuin namelijk al snel een stuk groter en ruimtelijker lijken en dat is toch zeker weten ook wel iets wat veel mensen enorm op prijs stellen.

 

Meer dan genoeg redenen dus om ook in jouw tuin voor een omheining van groen te kiezen en hier optimaal van te genieten. Op deze wijze maak jij het plaatje in je tuin dan ook helemaal compleet. Fijn voordeel hierbij is dat groen ook nog eens bij heel veel verschillende soorten stijlen past dus dat zorgt voor veel mogelijkheden.

 

Een glooiend gazon

 

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een gazon in je tuin te plaatsen. Persoonlijk vinden wij dit altijd een enorm fijne aanwinst voor een tuin, puur omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Ten eerste oogt het altijd enorm fris en sfeervol en daarnaast kun je er op zo ontzettend veel manieren gebruik van maken dat het echt genieten is voor het hele gezin.

 

Zo kunnen kinderen er heerlijk op spelen en ravotten, maar dient het ook als een prima picknickplek. Als je wat rust en ontspanning zoekt staat een ligbed ook prima op het gras. Daarnaast kan het ook met huisdieren die in de tuin lopen enorm fijn zijn om een stuk gras in de tuin te hebben. Op deze wijze kun je er dus met zijn allen enorm veel plezier en profijt van hebben.

 

Wel vraagt een gazon een bepaalde mate van onderhoud en het is dan ook wel belangrijk dat je deze kunt verzorgen. Het gras moet regelmatig gemaaid worden en daarnaast is het ook belangrijk om goed op de conditie van het gras te letten, alles bij elkaar zorg je er zo voor dat je gazon er prima bij komt te liggen en je er optimaal van genieten kunt.

 

Met de juiste zorgen kun je dus optimaal genieten van een gazon in je tuin en vormt het een hele fijne manier van groen in je tuin!

 

Kruidenplantjes en bloemen

 

En tot slot hebben we natuurlijk ook nog de bloempotten en bloembakken die je op allerlei manieren kunt vullen voor een sfeervol resultaat. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om kruidenplantjes in je tuin te planten. Zo heb je naast lekker veel groen ook meteen heerlijke verse kruiden te pakken om te eten in je tuin en dat is natuurlijk een echt feestje! Zie je het al voor je de meest heerlijke gerechten af maken met verse kruiden uit eigen tuin.

 

Maar ook bloemen doen het natuurlijk altijd heel erg goed, er zijn dan ook ontzettend veel mooie planten vol schitterende bloemen te vinden die het plaatje in jouw tuin dan ook helemaal compleet maken en die er een echt feestje van maken! Kruidenplantjes en bloemen vormen dan ook allebei een prima manier om meer groen aan je tuin toe te voegen. Bij bloemen is het ook nog eens heel erg leuk om te spelen met de kleuren en om zo de bloemen helemaal aan te passen op de stijl in je tuin! Kortom je kunt op deze manier ongelofelijk veel kanten op en van jouw tuin dus een waar feestje maken!

 

Verschillende soorten groen in je tuin

 

Zoals je dus kunt zien zijn er ongelofelijk veel manieren en mogelijkheden om dus groen aan je tuin toe te voegen. Je kunt kiezen voor bloemen, planten, bomen, struiken en heggen en wat dacht je van een heus gazon in je tuin. De mogelijkheden zijn werkelijk waar eindeloos en dat maakt het ook zo ontzettend leuk.

 

Ten eerste is het natuurlijk vooral enorm belangrijk om de voordelen van groen in je tuin te ervaren. Die zijn er namelijk ontzettend veel. Groen in je tuin zorgt voor veel sfeer en gezelligheid maar zorgt er ook voor dat je optimaal kunt genieten van rust en ontspanning in je tuin en dat is natuurlijk ook wel heel erg belangrijk.

 

Het is ten eerste ontzettend leuk om verschillende soorten groen in je tuin met elkaar te combineren, omhein je tuin bijvoorbeeld met een groene heg en voeg een aantal schitterende fruitbomen toe. Voeg bloembakken en bloempotten met bloemen en kruidenplanten en geniet op deze manier van verse kruiden uit eigen tuin. En wat dacht je van een eigen moestuin in de tuin. Ook dit is een onwijs handige manier om groen aan je tuin toe te voegen waar je ook nog eens onwijs van kunt profiteren. Verse groente en fruit uit je eigen moestuin is natuurlijk echt een waar feestje!

 

Als je gaat kijken naar welke soorten groen je zelf graag in je eigen tuin toe zou willen voegen dan is het natuurlijk ten eerste handig om te kijken naar de ruimte die je in je tuin tot je beschikking hebt, maar ook de inrichting en stijl van je tuin speelt daarbij natuurlijk een rol. Tot slot is het dan ook nog belangrijk om goed te kijken naar de mate van onderhoud van het groen dat je uitzoekt want ook dit is natuurlijk van belang. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je optimaal van je tuin vol groen kunt genieten en dat je ook echt een tuin realiseert die helemaal bij je past.

 

Een ding is zeker een tuin vol groen is in ieder geval sfeervol, gezellig en vol rust en ontspanning en je draagt ook nog eens je steentje bij aan het behouden van de natuur en dat is zeer zeker ook wat waard. Kijk dus snel welke vorm van groen het beste past in jouw eigen tuin en voeg beetje bij beetje groen toe om optimaal te genieten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »